Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hibas comm.
Torolheto. -
Sziasztok!
Idei mazda6-om van, a nyári gumik 225/45 R19-esek, télire viszont gondoltam veszek 225/55 R17-es kerekeket hozzá (elvben ezt adják az alacsonyabb felszereltéshez), meg alufelnit (gyárit vagy nem gyárit - ha gyárit akkor nézek valami jó gumit és úgy viszem a márkaszervízbe), meg nyomásmérő szenzor szettet.Ez így jó terv?
Amikor lecserélik a felnit + gumit, kell bármit állítani a kocsin az R19-R17 váltás miatt (a nyomásmérő szenzort, vagy az ABS, ASR, ESP, akármit)? Vagy ha megvan egyben a kerék, utána már akár sima gumishoz is mehetek cserélni?
Amúgy márkaszervízben oszlopos emelővel emelik meg a cseréhez? Nem tudom mennyire tesz jót neki a sima gumiszervízes konvencionális emelőzés... Köszi! -
lemmy71
őstag
Sikerült emberi áron bontott kompresszort találnom.
Azért vicc hogy a bontósok 30 és 60 közt adják, az első generációs hatoshoz való kompresszort. Amikor az eBay -n ötven alatt van egy új utángyártott. Utánna néztem, árulnak külön tömszelencét, nem is olyan drága 3 - 4 k.
Amúgy ha nem abból a vacak kínai acélból lenne a kaszli, akkor top autó lehetett volna. 300 felet van már benne, a motorban a négy tűzkarikán és a vezerműtengely szimering kivételével semmit sem cseréltem. 20 - 22 ezrenként cserélek olajat (5W40 mobil super) és egy cseppet sem kell utántölteni. Fogyasztásban is nagyon jó, a hasonló kategóriájú mai gépek sem tudnak igazán jobb eredményt produkálni. Bár én a fogyasztás vitákat a f@szmércéhez tudnám hasonlítani
-
Moleman
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Nekem 2013 CX-5, de mindnél ugyanilyen a géptető zárja, a sokkal újabbaknak is.
-
Moleman
addikt
Az enyémben nincs riasztó, de az angol csoportokban írták, hogy nem zavar be annak sem.
#7190 UberMutant
Az annyira nem jó ötlet, olvastam valahol, hogy ezek a gombok nem arra lettek kitalálva, hogy folyamatosan nyomják őket, túlmelegedhetnek, akár tűzveszélyesek is lehetnek. Főleg, hogy jelen esetben van elegánsabb megoldás.
#7192 anonymus89
Itt egy videó. Annyit helyesbítenék rajta, hogy az első műanyag elemet nem csak kitépni kell a helyéről, hanem kétoldalt a két résbe le kell nyúlni egy lapos csavarhúzóval, kiakasztani a műanyag füleket, különben letörnek.
-
-
A Start-stop rendszert ki lehet valahogy programozni az autóból?
Vagy be lehet esetleg szoftveresen állatni, hogy mindig megjegyezze az utolsó állapotát? -
lemmy71
őstag
Hét közepe és örömmel nyugtáztam hogy nem szopt@m az "autóval", tévedtem 😤
Ma megjött a klíma kuplung, ahogy visszapattintottam a zégergyűrűt, egy halk pattanás és elvált a kompresszor házon a nútolás

Gondolom hogy a kotyogós régi
csapágy intézte el. Az az érdekes hogy nem akkor tört le amikor a zégergyűrűt vettem le. Vagy csak akkor nem láttam a repedést. Amúgy nagyon nehezen jött ki, 21 év alatt, volt ideje rágyógyúlni. -
troland26
őstag
Az úriembert Wigner Balázsnak hívják. Írj rá Face en, ha gondolod. Nekem januárba 60k-t mondott alkatrésszel együtt. Kicsit fórumoztam, megrendeltem az alkatrészt és megcsináltam magam. Kényelmesen 1 óra és van fent egy csomó tutorial videó a YT on.
Azt hiszem 22k volt az alkatrész... -
Uyuarasy
tag
-
KoVee84
senior tag
Az is megoldás, hogy belépsz FB-on a mazda3 csoportba. Az csoport egyik adminja (Balázs) foglalkozik beszereléssel és mindenféle mazda tweakkel, vmi 20-30k rémlik. Megrendeltem aliról és a srác odajött házhoz és megcsinálta. Nyilván akinek van egy kis műszaki érzéke az be tudja szerelni magának is, de én nem akartam semmit eltörni, meg ennyit bőven megért, tök korrekt srác.
-
A munkahelyi számítógépemen van MX-5-höz, ma szabin vagyok, holnap tudom küldeni, de Neked 6-oshoz való kell.
Google / YouTube
Tényleg megugorható alap szerszámokkal és minimális barkácstudással.
A legfontosabb: először frissítsd a szoftvert, utána jöhet csak az alkatrészcsere. Továbbá én óvatosságból lekötöm az akkumulátor negatívját a szerelés idejére.Szerk: egy ilyen szett jól tud jönni máskor is: [link], ezen felül pár csavarhúzó kell csak.
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
2013-as CX-5-om sajnos totálkáros lett, szoval váltottunk 6-osra.
2017-es Mazda 6 Apple Carplayesítéshez tudtok ajánlani szervízt? Illetve kb milyen összegre számíthatok? Mirainál biztos megcsinálják de gondolom az a legdrágább.
Köszi
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
Fasza.
Örülök, hogy sikerült a helyén megoldani.
Én is pont most kínlódok az enyémmel. Kiment az egyik xenonom, kicseréltem az izzót, ugyanaz. Levettem a lököst, ki a lámpákat. Vezérlőt átcseréltem, ugyanaz. Marad a trafó, ami lámpán belül van.
Most melegítettem szét a lámpát, már csak azt kéne tudnom, hogy, ha trafót kiműtöm, tudok-e egyáltalán szerezni hozzá, vagy feleslegesen játszottam vele. 
Ráadásul elkezdett nyiszogni a gen. szíjam is, amit nemrég cseréltem feszítővel, vezető görgővel együtt. Levettem a szíjat, de nem jövök rá, hogy mi adja ki a hangot. Ez egy igazi hobbi autó.
-
lemmy71
őstag
Most jutottam oda hogy lecseréljem a klíma kuplungot

Ki tudtam venni a helyszínen, balos motortartó bakkot kicsavartam, a baloldali bölcső csavart levettem. A blokkolt koppig felemeltem, a bölcsőt két centire lefeszítettem. Így könnyen lejött a kuplung

Először csak a csapágyat akartam cserélni, ami rendesen kotyogot. 300 ezer után szerintem ez rendben van így. (gyári)
20k ért kap egy utángyártott szettet és joccakát. -
tobias88888
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Tárhely a kisebb dolog, autógyártók ezer forint alatt tudnak megfelelő sd kártyát szerezni nagy tételben. A gond az hogy nem szabályos, például Ausztriában.
Beépített navigációnál is külön kellett kezelni például Franciaországot, mert ott tilos a speedcam jelzés. Beépített navigációtól kéne ország infó a kamera rögzítés kikapcsolásához, macerás megcsinálni (nem is tudom van -e mindegyikben navi)
-
köszönöm! A cx-60 manuálja nem elérhető, de a 30, 80-as modelt megnéztem. Írja is, hogy az első kamera mindent is csinál (sávtartás, ráfutás megelőzés, tábla figyelés...), de nem menetrögzítő. Ez van, akkor majd venni kell. Külföldi fórumon azt írják, hogy valószínűleg azért. mert egyes tagállamokban eleve tilos a dashcam, meg nem is akarnak tárhellyel vacakolni. Majd elkérem egy körre, ha már kinyomoztam, szép autó.
-
Busi02
csendes tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Szia!
CX-60-at nem ismerem, de gyanítom a CX-30 -hoz hasonló. Abban nem dashcam van, azaz nem rögzít, csak mutat a 360 fokos kamera. Parkolásnál automatikusan első, vagy tolatásnál hátsó nézet a mutatott, illetve a kormány alatt bal oldalon az i-View gombot nyomogatva a különböző kamera-nézeteket (első, hátsó, "felülről"-körbe nézet) lehet kapcsolgatni. Kamerák elől, hátul és a tükrökben vannak. A Mazda oldaláról le tudod tölteni az útmutatók, ha van kedved az ismerősöd helyett olvasgatni :-) [link] Itt alvázszám helyett akár típusra is le tudod tölteni, ha az előbbi nem elérhető. -
Tudtok egy picit segíteni? Ismerősnek van egy Mazda cx60. Felmerült, hogy van-e benne dashcam gyárilag? Ha igen, hogy lehet megnézni a felvételeket? Nő, nyilván nem fogja a manualt átnézni, beül vezet, kész.
Tolatókamera az van benne, vagy ez a 360 fokos. Nem ültem még benne, meg nem is ismerem a Mazdákat. -
nyepi
tag
Én nem preferálom a pirosat bele. Nekem mindig azt tanították, hogy pirosat zölddel nem vegyítünk. Sosem fogod tudni a teljes fagyállót lecsalni a motortból, tuti, hogy maradni fog egy kicsi a blokkban, hűtőben.
A 10 év/200 k-s hűtővíz cseréről nekem annyi a véleményem, hogy az enyémben is még gyári van szerintem. 21 éves az autó. Én ebben nem hiszek. -
Uyuarasy
tag
Anno en a Ravenol webshopjabol rendeltem, kb. otod aron (nyilvan rajon meg a futar). Ha automata a valtod es csereled az olajat benne, akkor van ATF-FZ is.
-
Moleman
addikt
-
mmdms
addikt
Bárdiba szerettem volna rendelni fl-22-t, 1,5 liter koncentrátumot, 9000 Ft. Aztán másnap visszahívtak, hogy továbbra is rendelnek nekem, ha megveszek 25 kartonnal, kartononként 10 flakon, egy komplett raklappal. Hülyék ezek?!
Aztán a kisvárosi autósboltban még raktáron is volt 2*1 liter már bekevert, rendeltem még egyet legyen otthon alapon.
De! A bárdis barátom közbe megint felhívott, és mondta h a verda amúgy is több mint 8 éves, 10 év után ajánlott a folyadékcsere, és a rendszerük szerint a teljes töltet cserélhető G12+-ra. Ez igaz? Ha igen nem szenvedek többet aranyáron evvel az fl -22-vel, lecserélném a pirosra. -
troland26
őstag
válasz
Debilon
üzenetére
Amúgy a beöntőnyílás kupakján az van, hogy Dot3. (kevés van benne) Ha rátöltöm a Dot4 est nem lesz probléma? Vagy cseréljem le az egészet? Mennyi kell bele összesen, 1 litert veszek az elég lehet?
Illetve a hűtőfolyadékból milyen kell? Tél előtt fel akarom készíteni a kocsit...
-
troland26
őstag
Sziasztok,
Ma reggel menet közbe fékezéskor felvillan az a figyelmeztetés, hogy a fékfolyadék szintje alacsony. 2015 mazda 3 2.0
van ajánlott folyadék? Mit vegyek?
-
nyepi
tag
válasz
TheMartin03
üzenetére
De, viszont egy idő után már akkor is eltömődhet, ha minden rendben. A 350-450 km. nagyon jó, akkor ott minden rendben van. Hidegen az enyém is kopog egyébként, de ez még teljesen normális ezeknél az öreg injektoroknál. Melegen vannak bekorrekciózva, hidegen bekopognak. Nem kell tőle félni.
EGR csak szimplán megszorul a koksztól.
A 2.0-s motor meg is szűnik, ha jól tudom.
A sorhatos benzinesről is volt szó, de ha jól tudom, úgy áll, hogy Európába nem jön. Minden a kibocsátási normák miatt.
-
nyepi
tag
Gondolom ugyanúgy lehet konfigurálni, mint eddig. Sima szívó.
Az R2-es motornál is az a gond, mint az RF-nél és az SH-nál. Ezt nem tudja kinőni a Mazda. Injektor kifújás.
Én, ha most vennék egy R2-es motort (GH 2.2 dízel), akkor levenném a szelepfedelet, beállítanám a szelephézagot és kicserélném a tűzkarikákat. Ennyi. Amúgy nem rossz motor szvsz.
Szokott gond lenni az EGR-el és a DPF-el, de ott nem igazán tudsz ellene tenni. Csak kiíratni lehet őket.
-
TheMartin03
aktív tag
Nekem is kissé fáj a fogam az újabb 6-osokhoz, de egyelőre nagyon jó társam a GH 6-os...
Nyepi, bármi ajánlás, vélemény?
2.2 D legkisebb (125 vagy 129 ló), elvileg van vmi kis szoftver módosítás rajta, DPF és porlasztók ahogy néztem nem rosszak, de hidegben az első pár km-en azért tud kopogásos égés kialakulni...
És rá kellett jönnöm, hogy az RX8 felnije nagy a 6-osra, teljesen más a szervó élmény... -
nyepi
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Igen, kicsit nehézkes mindent tudni róluk. Folyamatosan jönnek az apró változtatások. Hozzám sem jut el egy csomó infó. Mikortól jönnek az új motorok, miben, stb.
Pl. most szembesültem vele, hogy már a CX-30-ba is pakolják a 2.5-es motort. Még én éreztem magam hülyén, hogy nem tudok róla. De sehol semmi infó.
-
hoffman_
nagyúr
-
nyepi
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Na, most elbizonytalanítottál.

Szerintem van a Sky X-ben is hengerlekapcsolás, de nem tenném rá a kezem. Utána olvasok.
A BP a kasztni, a szép hármas. A Sky X is BP.szerk. Igazad van, ha minden igaz a Sky X-ben nincs hengerlekapcsolás. Bocs a fals infoért.
Ettől függetlenül, szerintem ne félj tőle, ne ez tántorítson el a 6-ostól. -
hoffman_
nagyúr
köszönöm a választ, tőled pláne megbízható válasz, ahogy kerestem vissza

igen, írtam én is, hogy szembesültem vele, hogy már nincs gyártás, minden jó autó koporsóját szögelik manapság, nezene viselem ezt a SUV mániát. mostanában tervezünk beleugrani, a következő 2-3-4 hónapban, ahogy akad szimpatikus. ha akad. valahogy fázom a kapcsolgatástól, csak egy nagy visszahívásról olvastam, de 165 lóval is rendben lesz, cserébe nyugodt a lelkem.B) terv az M3, de abból 7M körül újabb évjárat, kevesebb km és Skyactiv-X. éjjel még bogarásztam kicsit, a 2018 utáni M6 2.0L nem lekapcsolós,
de én aSkyactiv-X-nél sem találtam egyelőre, hogy nem csinál cyclinder deactivation-t, a nagy sűrítés (meg még miegymás) miatt. akkor az nem BP-s lenne? kicsit megkavar ez, itt nem is találok 179LE-s motort, amit nézek a 3-asnáloh, csak nem találok normális forrást, de akkor az összes mild-hybrid ezek szerint és van benne 24V akksi...új Octáviához volt szerencsém, az is bír valami hasonló funkcióval, nem olvastam utána, gondolom ég és föld a megoldás, de abban olyan, mintha 90km/h-nál benyomnád a startstopot, egy Miskolc távon megutáltam egy életre.
-
nyepi
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ha M6-ot szeretnél, akkor szerintem próbálj minél hamarabb venni, befejezik a gyártását és szerintem egyre nehezebb lesz találni és drágulni is fog.
A henger lekapcsolástól szerintem ne félj, nem szokott gond lenni vele. Én eddig 2 problémás autóval találkoztam, mindkettőben korán, az első néhány ezer km.-en belül jött elő a hiba. Garanciában javítva.
Ha BP-s 3-as Mazdákat néztél, azokban mindben van már, mindegyik "mild" hibrid. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
év elején kezdtem el bújni a Mazdákat, mert nem sürgős, de lassan kellene egy saját is. teljesen rákattantam a Mazda 6-ra, viszont azt látom, hogy egyre ritkább, nincs gyártás, az a pár ami van, meg gondolom kehes, mert egy éve hahun parkol. egy szép G-192 automata a vágyam, csakis kombi, a megbízható motor miatt. ilyet már elvétve is alig látok fent, feburár óta talán kettő ígéretes volt, el is mentek hamar. G-194 sincs sokkal több, de attól nagyon félek a henger-lekapcsolás miatt, így nem is nézek. alig találok a funkcióról infót a neten, amit igen, az általában negatív. ezzel van esetleg közeli tapasztalat? illetve jól látom, hogy csak a 2.5L motor kapta meg a lekapcsolást és az Skyactiv-G 2.0 akár kézi, akár automata, még nem kapcsol le hengert? ha ez tényleg így van, akkor az 2018-2022 közti Mazda 6-tal is kiegyeznék boldogan, lekapcsolás nélkül.
illetve az újabb Mazda 3-asokatt néztem még kompromisszumként, ezek Skyactiv G és -X motorral is jöttek EU-ba. a 122LE -G motorban elvileg igen, de a 179LE -X motor kapcsán jól látom, hogy nincs?
-
Moleman
addikt
Nekem 1-2 hétig villogott az istop, miután egyszer csak nem volt hajlandó beindulni a gyári akksival. Pont mennem kellett valahova, úgyhogy bebikáztuk, mentem vele 250 km-t, utána 1-2 nap állás után még haza is vitt gond nélkül, csak utána cseréltem le. Szűk 6 évet és 138 ezer km-t bírt.
Azóta Exide van benne, néha előfordul, hogy 6 hónapig se indítom be, de kb havonta akkor is felrakom 24 órára tölteni.
-
Ebbe kisebb, a Yuasa YBX7053 kell. Ebből létezik fekete dobozos, zárt cellás, úgy tippelem az az olcsóbb verzió; ill. látok webshopokban fotót fehér dobozosról, arról vélem, hogy kb. megegyezhet a gyári kivitelűvel.
De a nap végén - úgy érzem - a Banner 55515-öt teszem bele, vagy a megfelelő Rocketet.Banner 55515 - na pl. itt írnak dél-koreai gyártást.
eldoble: igen, talán egy hagyományos akksit igénylő autóban még elketyegett volna egy ideig.
-
válasz
anonymus89
üzenetére
A lényeg, hogy azért jelezte; és nem az történt, hogy egyik napról a másikra nem indult.
#7132 Villa7 Temperált mélygarázsban (állandó 22-24 C) áll, viszont második autó, MX-5, télen simán előfordul, hogy 2 hetet nem mozdul. Ugyanakkor árulom az elsődleges autómat, amit jó lenne már eladni; így elképzelhető, hogy az MX-et kell majd befognom téli 1-2 hónapra (nem szerencsés, de ez van). Nem szeretném ha egyszer csak nem indulna minden előjel nélkül.
-
válasz
anonymus89
üzenetére
Neked is kiírta az akksicsere előtt a kijelzőn, hogy probléma van az i-stoppal?
Nekem egyelőre jól működik, viszont jövőre 9 éves lesz, szeretnék felkészülni. -
válasz
anonymus89
üzenetére
Nem zárkózom el előle, csak egyelőre még méreteket és típust sem tudok, hogy mi jó bele. M6 2018 2.0 benzin
Az akksin Q-85 van, ennyi az infóm.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Exide EL604 árban jónak tűnik, szerintem akkor ez lesz.
A Yuasa lényegesen drágább. -
Érdemes az akksiból gyárit venni? Most olyan 74e körül állna meg.
A Banner, Varta ( ezt olyan 54 körül tudnék venni), Yuasa mennyit megy el?Nagy a dilemma, hogy gyári legyen vagy egy nagyobb gyártótól...
-
nyepi
tag
válasz
Pogifej
üzenetére
Nekem egy 21 éves öreg 6-osom, van, 700 k.-ért.
Nincs ilyen autóm. Egyáltalán nem érdekem felbeszélni, csak nem szeretem, amikor hülyeség terjed a fórumokon. Túl sokkal találkozok személyesen, allergiás lettem rá.
A képen látható törés egy teljesen "normális" fáradásos törés. Nem a rozsda okozta. Mint láthatod, a rugó festett, ahol rozsdás, ott azért az, mert nem mostani a törés. És ahol nincs felületkezelve ott megindult a rozsda. De az csak felületi, egy 10-12-es rugóacél nem rohad csak úgy el.
Szerintem (a Te érdekedben), ne bántsd a lengéscsillapítódat se. Biztos vagyok benne, hogy teljesen indokalatlan a csere. Legalábbis a rozsda miatt.
A lakk és festék problémában teljesen igazad van, a Mazda lakkozása nagyon vékony, sajnos sérülékeny. -
Uyuarasy
tag
válasz
Pogifej
üzenetére
Mondjuk nyepi keze alatt szerintem tobb Mazda fordult meg, mint a tobbi hozzaszolonal osszesen, szoval elobb kicsit tajekozodnek a feleloletlen kijelentesek helyett …

(Azt nem akartam beirni, hogy az en 8 eves nemet Mazda6-om is rozsdamentes, mert nem tul nagy a minta, hiaba ez a tapasztalat kulfodi forumok alapjan is.)
-
mmdms
addikt
Kicsereltem az akksit, es konkretan semmit se kellett tanitanom, az A B km nullazodott le azon kivul minden beallitasom is megmaradt. Hang, hud, radioallomasok.
-
Pogifej
csendes tag
Ezt a vélemény formálást ismerem és persze elfogadható egy márka tulajdonostól aki sok pénzér vette az autóját és nem akaródzik elfogadni, hogy olyan amilyen. Én is elkeseredtem amikor 2 hónapos korában több helyen feljött a lakkozás, kilátszott az alapozó, mert nem mostam le egy órán belül a madárszart. Ez volt a "független" szakértő ítélete a fogyasztóvédelmi eljárás során.
Visszatérve a rozsdára, láttam a videót ahol sarokcsiszoló kellett az alsó szem szétbarmolásához, mert nem jött le másképp. Ezt szeretném megelőzni ezért fogom cserélni a lengéscsillapítót is. -
nyepi
tag
válasz
Pogifej
üzenetére
Én azért azt eléggé kétkedve fogadom, hogy egy rugó azért törik, mert "szarrá rozsdásodott". Életemben nem láttam még ilyet. Főleg nem egy 7 éves autón.
A rugók szoktak törni. De nem a rozsda miatt.
Az alsó szem hegesztésének veszélyes korrozióját ki mondta, hogy veszélyes? -
Pogifej
csendes tag
válasz
fogkefe21
üzenetére
Én hülye el is hittem, hogy ez (2017) már nem rozsdásodik. Hátsó rugó eltört, mert SZARRÁ ROZSDÁSODOTT. Vedd csak le a rengeteg műanyag takarót aztán leülsz a látványtól. Apróság a rugó alatti gumírozott vaslemez szintén mint a levelestészta. Darabja 21eFt, de csak a márkaszervizben kapható. A lengéscsillapítót csak azért kell cserélni, mert az alsó szem hegesztése veszélyesen korrodált. 180+áfa az alvázvédelem. Megcsináltam, ráment egy hetem, a még "ép" rugócsere várja a Japánból rendelt rugóalátét karikát. Jövőre a hátsó lökhárító levételével folytatom a rozsdavisszaalakítós alvázvédelmet.
-
ZeroX92P
tag
válasz
fogkefe21
üzenetére
Nem fogyaszt jobban mert forgatnod kell, hogy menjen cserébe sehol nem fog igazán jól menni, Mazda 2-t 5 sebességes váltóval jól mozgatja az 1.5, 3asba alapvetően nem választanám.
Én egy magasabb felszereltségű 2.0 120le-t néznék belőle abból a korlátozást kivéve ~175le-t kapsz. Motorban nincs különbség a 120 és a 165 közt, váltóban van, a 165 nek rövidebbek az áttételei a sportosabb érzés jegyében a 120-as kicsit hosszabb takarékosabb. -
tobias88888
őstag
válasz
fogkefe21
üzenetére
Vásárlásnál a kiírást ne nézzed hogy milyen, senki nem tudja kb a sajátjáról hogy milyen. Ekörül beszélgettünk róla melyik mi: #6799. Katalógust meg itt éred el. Mindenkinek más a preferenciája, de szerintem ha nem Revolution Top-ot (adaptív tempomat) néz az ember akkor kb teljesen mindegy melyik verzió (R18/45 magyar utakra szerintem nem való, Xenon se izgat, head-up display se), mert a parkoló kamerát fél óra bele tenni magadnak. Emotion-t nem szabad csak mert nyilván kell a kijelző az AA/CP-hez.
(az újabb motornál 0.3l, ennél csak 0.1 a különbség) -
tobias88888
őstag
válasz
fogkefe21
üzenetére
"Akkor igazából a motor mindegy, az 1.5 picit jobban fogyaszt városban" - Ezt így nem jelenteném ki. Leginkább attól függ mennyire nyomod plusz persze attól hogy mennyire gurítod a pirosnál / i-stopozol -e, de a kisebb motor kevesebbet kellene fogyasszon (gyár szerint 0.3l-el 100on)
Alváz védelemről nem tudok az enyémnél korábbi tulajtól (99% hogy nem kapott), 2016os és nulla rozsda van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tényleg megugorható alap szerszámokkal és minimális barkácstudással.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
T0mBd1gg3R