Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Toshiba notebook topic
-
PROHARDVER!
Mass Effect 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
mindjart szet ... valamit. megcsinaltam minden kuldetest meg dlc-t (egyedul az arrivalt nem), most vegeztem a geth bazissal (nem robbantottam fel oket), szerverszobaban tali vs legion fight es nincs eleg renegade pontom, hogy ne veszitsem el egyik tars lojalitasat sem.

eddig szinte csak "gonoszkodtam", persze egy-ket paragon pont becsuszott, alig hianyzik mar renegade pont, ahhoz, hogy maximumon legyen a sav, de bezzeg kimaxolni csak akkor tudnam ha kinyirnam a getheket.

-
-
G4ga
őstag
válasz
Chabe89
üzenetére
hmmm... a föszám nem egy nagy durranás a játékban. San Andreast és a IV is kitoltam végig minden elakadás nélkül.
Ott a 100% kijátszáshoz kelletek utmutatok. Stunt, Galamb, csomag térképek stb-hez kelletek a leirások, tippek.Szerk : ME-hez : A második részhez mondjuk annyira nem, de az elsö részhez készitettem magamnak saját kis végigjátszás könyvet. Összeszedtem Mass Effect Wikiröl a bolygok térképeit, melyik bolygón milyen mellék küldi van stb. Sok esetben nem azért használtam mert elakadtam, hanem pusztán azért, hogy lássam, megtapasztaljam mi történik ha megcsinálom. Mi változik, mi a jutalom, mitb kell legyözni stb. Igy vagyok most a Dragon Agebe is. Ha nem lenne a Startégiai utmutató a fele játékot nem is látnám mert nem jövök rá adott esetben mire kell figyelni, mit kell kell csinálni!
És nem azért mert béna vagyok, hanem egyszerüen elsiklik a figyelmem elöl!
Ilyen esetekben szerintem jól jön egy leirás.
De ez mindenki maga válogatja ahogy Te is irtad.Mondjuk egy Silent Hill-t a sok kicsi mini játékkal azért nem könnyü végigtolni segitség nélkül. Vagy akár egy Klasic Lara-t? ... de sorolhatnék egy két játékot!
-
Ilsyde
őstag
Nekem is benne van mar 35 oram, pedig ez a masodik vegigjatszasom. Anno (elsore) 50 oraig tartott, valoszinuleg megint meglesz annyi.
Mondjuk en most mar nem szkennelek, nincs kedvem orakat elcseszni ilyen baromsagokra. Editorral az elejen benyomtam egymilliot mindenbol aztan kesz
-
-
G4ga
őstag
Igazi megszállott vagy!
Én az elsö végig játszásnál csináltam ezt! a másodiknáél megmondom öszintén már nem foglalkoztam ezzel mert baromira unalmas volt elsöre is nem hogy másodjára. Letöltöttem egy Auto Scan Scriptrett, az elején összehalásztam annyit amennyi a fejlesztésekhez kellet és hagytam a fenébe. ( még bolygó táblázatott is nyomtattam és pipáltam ami megvolt
)
Én ugy vélem a creditnek se lesz értelme a 3ban, mivel esély se volt rá hogy ugy kimaxold mint az 1sö részben.
Az hogy egy rendszer 100% nem függ attól mennyire merited ki a bolygó kapacitását. Ha egyszer belépsz minden bolygóra már kiadja a 100%-ot. Ha még nem 100% az azt jelenti hogy megnyilik majd uj alrendszer. asszem 2-3 ilyen nagyrendszer van amiben majd idövel nyilik meg a maradékhoz ( ez egyes mellékküldi után megnyilik )Egy karrakterrel 2x vittem végig egymás után a két végigjátszás volt majdnem 150 óra. Én mondjuk hajlamos vagyok sokat bibelödni dolgokon. Dragon Age is most van 82 óránál és még nem fejeztem be. ( utsó 3 DLC nélkül )
( -10-20% amig üresen futott a játék mert épp dolgom volt ) -
Chabe89
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát nagyon nem izgat, hogy mennyi kell a fejlesztéshez, mindig jó ha van tartalék
na meg a felfedezés élménye. Szeretem magam kitapasztalni a dolgokat és nem holmi lista alapján végigjátszani egy játékot. Sosem használtam ilyen útmutatókat egy játékban sem. Na meg mikor kijött a játék még amúgy sem voltak ilyenek már meg tudom töviről - hegyire hogy mi merre hány méter. -
Rossi
addikt
Az bugnak számít, hogy a haladó képzésnél újra el lehet cseszni 5000 nulladik elemet ugyanarra a fejlesztésre, mert aktív marad, hiába csináltam már meg?
-
leviske
veterán
Bocsánat, hogy teleképregényezem a ME topikokat, de (végjátékSPOILERt tartalmazhat újaknak) ezt még muszáj volt.
-
Chabe89
addikt
Ha átgondolod van értelme a stratégiámnak. Amikor elsőnek ugrottam neki, hogy meghozta a futi akkor kimerülésig scanneltem az összeset, de megtapasztaltam, hogy olyan jelentős nyersanyag átlagosnál már nincs rajta. A nullelemben gazdag planétákat mai napig kimerültre nyomom
így a végére nullelemből van úgy 150.000 - 170.000 között a többiből meg olyan 600.000- 700.000 között. nyersanyagból sosincs hiány. Persze mindezt 1-ből majd 2-ből importált mentéssel, mert ugye a 2-ből importált 50.000-ről startol. -
Chabe89
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
Pedig jó kis storyk vannak egy két bolygó leírásába. Azt hiszem az egyben volt egy olyan, hogy az egyik bolygóba egy tömeggyorsító fegyverrel volt beleégetve a bolygó felszínébe, hogy egy batárinak mekkora a micsodája.
Kettőben is vannak érdekes történetek bizonyos bolygókon. Azonban egy jó tanács ha valaki még is rávetemedik: Minden bolygót csak addig scannelek amíg átlagos nem lesz a nyersanyag készlete utánna otthagyom. A gázóriások általánosságban mindig átlagos nyersanyag készlettel rendelkeznek, kivéve három bolygót. Nevüket már pontosan nem tudom valahova felírtam, de elfújta a szél 
Röviden és tömören csak jó és gazdag nyersanyag készlettel rendelkező bolygót szoktam scannelni, átlagosoknak csak a story-ját olvasom el és megyek tovább. Így viszonylag gyorsan lehet haladni, de még mindig sok időt emészt fel.
-
Воланд
titán
válasz
fpeter07
üzenetére
en most ott tartok, hogy menni kellene megszerezni azt az azonositot amivel at lehet menni az omega relen, kesz az osszes mellekkuldetes es fokuldetes amit eddig adott, majdnem az osszes dlc (arrivalt a vegere hagyom), az osszes lojalitas kuldetes (nyilvan a geth csapattarse meg nem) es most vagyok 42 oranal, orulet fokozaton.
-
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Végre én is végigvittem a játékot, elég hosszú volt a dlc-kel együtt.
Majd a mentésemet át szeretném vinni a ME 3-ba, de viszont sajnos win újratelepítés miatt elvesztek az achik, ez h nincs meg valamelyik befolyásol vmit a 3-ba ezt lehet tudni már?
Azt tudom hogy ha egyben megvan a rich achi és áthozom a karaktert a 2-be akkor több pénzzel indulok.
-
Ilsyde
őstag
Illiumon egy bizonyos résznél - Liara irodája alatt lévo folyosón - crashel a játék. Feltúrtam a Bioware fórumot, elvileg akkor jon elo ez a hiba ha fent van a Lair of the Shadow Broker DLC. Hivatalos javítás természetesen nincs.
A beállításokban ki kell kapcsolni a dinamikus árnyékokat, vagy ablakba tenni a játékot. Nekem az elso megoldás is segített. Utána természetesen mehet vissza minden.
Remélem ez az info egyszer másnak is segíteni fog.
-
tiv83us
veterán
Akit erdekel, a ME2 codex szovegesen.
-
Воланд
titán
válasz
Lankadatlan
üzenetére
c:\documents\bioware\mass effect 2
asszem
-
Lankadatlan
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol találom a mentéseket? Melyik mappában kellene keresnem???
Előre is köszönöm!

-
BladeHero
tag
Ebben a játékban lehet új profilt indítani?Mert kezdett tesóm egy újat és most azt kell játszanom.Előre is kösz.
-
Воланд
titán
kosz, meg is csinaltam a dlc-t.
autoalkatresz
szvsz nagyon jo lett, egyedul a broker hajojatol vartam volna el egy kicsit szebb kivitelezest, nem ezeket a sotet folyosokat, meg szobakat. meg a broker irodajaba korbe valami kepernyot, mert nekem kicsit szegenyesnek tunt az egesz. viszont a karakter tetszett, foleg ez az oroklodes, bar kar, hogy a broker hianya nem volt megmagyarazva, hogy miert erzekelik. vagy csak az en figyelmemet kerulte el valami.
-
G4ga
őstag
ááá... akkor Liara csak akkor érdekes ha ott öt választod nem pedig Ash-t!
woland_y2k : nem rendes küldetések.
két féle van:
1. az egyik computeren tudod felvenni az utánpotlást. ez asszem minden megcsinált egyébb másik küldi után ujra termelödik
2. másik számitogépen tudsz vásárolni tanácsokat, azok is minden megoldott egyébb küldi után frissülnek. ezen a gépen több ilyet tudsz megvenni, ha kész vehetcc ujat. a haszon természetesen magasabb mint amenyiért megveszed!Logikusan minnél elöbb csinálod meg A Shadow Broker Dlc-t annél többször tudod igénybe venni!
-
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Én is már sokszor végigjátszottam, de soha nem csatlakoztam eddig a hálózathoz.
Most ki akartam próbálni a DLC-ket, de azt írja válaszul, hogy a kód már használatban van.
Ez hogy lehet? Boltban vásárolt eredeti játékról van szó. Mi ilyenkor a megoldás? -
G4ga
őstag
elsö kanyar csapat épités után szinte mindegyik elérhetö már. talán az Arrival ami egy picit késöbb!
Hogy mikor és milyen sorrendben csinálod az rád van bizva!
Nem tudom PS3-on lehetet e mentést importálni, de a Shadow brokereset én minnél elöbb megcsinálnám több okból is:- Ha lehet mentést importálni és az elsö részben Liarát választottad, igy könnyeb vele a romantikázos opció
- Ill az Bróker hajóján folyamatosan vehetcc fel jutalmat ( krdetitet, küldit és nyersanyagot ) -
Most kezdem a Mass Effect 2-t (PS3-on) és a DLC-el kapcsolatban lenne kérdésem, ugyanis ebben a kiadásban benne van szinte mind alapra. Van nekik valami meghatározott sorrendjük vagy idejük? Vagy bármikor, bármelyik megcsinálható?
-
tiv83us
veterán
Bocsi az offert, de nyertem FB-on egy ME3 early acces code-ot a demohoz, epp most toltom lefele, akit erdekel, kesobb irok egy kis spoiler-mentes elmenybeszamolot a ME3 topikjaban.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Kassadin
üzenetére
Le lehet szállni a magaslóról. A helyzet az, hogy én nem követem a híreket, nem láttam egy darab ME3 videót sem, sőt, még azt sem tudom tiv (akárki is legyen ő) mit írt neked "nem tudom hány héttel vagy hónappal ezelőtt". Talán azt is követnem kellett volna, hogy ki mit írt neked hónapokkal ezelőtt? Mindent a játékból szeretnék megtudni, ilyen egyszerű és igen, hagy engedtessék már meg, hogy ne olvassak Mass Effect 3 spojlereket a Mass Effect 2 topikban. Köszönöm!
-
Kassadin
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Nem tudom mit picsogsz, ezt már tiv is leírta(pont nekem) nem tudom hány héttel/hónappal ezelőtt valamelyik me topikban... Ha követed a topikokat pontosan tisztában vagy azzal, hogy mi lesz a harmadik részben, a videókról/hírekről ne is beszéljünk akkor, amiben sokkal több a spoiler, mint itt.

-
Mery95
csendes tag
Kinek mi.

Én elkezdem simán angol nyelven a játékot de mindenképpen kell felirat. -
Mery95
csendes tag
Én minden esetben felrobbantottam az egész kócarájt.
Túl sunyin nézett a csávó,mintsem hogy oda adjam neki.
-
Kassadin
addikt
válasz
Lankadatlan
üzenetére
Lehet hogy lesz valami szerepe, elvileg a cerberus el fog árulni kövi részben.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Lankadatlan
üzenetére
Más videó?

-
Lankadatlan
tag
Valaki megmondaná, hogy mi lesz a végkifejletben a különbség ha megtartom az adatokat a kaszásokról, vagy ha pedig nem tartom meg az infót???

sürgős... XD
-
Huvi00
tag
Pontosan ezért szerepjátékokkal nem lehet idegen nyelven játszani amit nem értesz...

Amúgy szerintem Mass Effect 3 fordítható lesz mert ME2 nek DLC se voltak gondok.Szerintem
-
Huvi00
tag
[Én csak sok sikert tudok nekik mondani.] Esetleg aki ezt látja és megfelel a követeléseknek akkor uccu neki go fordítónak

-
Huvi00
tag
Nem feltétlenül kell adományozni azzal csak kis lelket lehet önteni a fordítókba.Csak szerintem nem csak én vagyok így vele szerintem mindenki tisztában van vele hogy egy ilyen fordítás nem 2 hónap csak amikor megnézem a Fallout NV fordítását szépen haladnak de elkeserítő hogy az ígéretek tárháza.Mert múlt év végén jelent volna meg csak 8 ember böl alig 2 dolgoztak valamicskét és még mindig 50 % jó igaz 70.000 sor van benne de azzal is mióta játszanék.De most itt Mass Effect 1 hónap és meg jelenik és akkor csomóan nem tudnak vele játszani mert angol, kicsit nehéz feldolgozni hogy ha valaki olyan fanatikus mint én h mééég 1 évet sajnos hanem többet kell még várnom ennek vannak + és - oldalai várakozásnak.De biztosra veszem hogy Mass Effect nél elég komoly emberek fognak össze jönni mert ez még is csak a HÍRES MASS EFFECT.Bárki vállalja magára munkát én szívesen segítenék bármiben kivéve fordításban akinél lesz munka azt meg kérném szívesen hogy más projektel ne foglalkozzon mert ha még más fordítást is bevállal ez mellé akkor ott nagy idő eltolódás lesz.Lassan már ellehetne indítani kisebb oldalt esetleg egy ingyeneset ATW oldalt ahol toborzás menne hírek stb mert szerintem még nem vállalta el senki.Nem mondom hogy mindenki fizetne de adományozási cím se lenne rossz ötlet de majd eldöntik akik csinálják.
7 ember is jó kezdet csak valakinek össze kéne fogni ölet és 1 ütőképes csapatot verbuválni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ami kimaradt, jelenleg 7 ember készül fel a játék honosítására.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kicsit el vagy tévedve. A magyar fordítók közül a 99%-uk nem pénzért fordít, hanem azért mert rajongó, vagy mert kihívást keres, vagy egyszerűen szeret fordítani, tenni valamit a közösségért.(Baker-t most hagyjuk, bár most már ott is van pozitív változás)
Az egy év csak egy durva tipp volt, mert sok ember azt hiszi hogy egy játék fordítása megvan egy hét alatt. Ez nagyon nem így van.
Példa:
Kotor 1.:
A játék megjelent 2003.november 19.A magyarításon 14 ember dolgozott. A magyarítás végső publikálása: 2005. augusztus 28. - 11:57.
Kotor 2:
A játék megjelent 2005.február 8.
A magyarításon 2007. november 9. - 16:03. És azon is többen dolgoztak. HOgy pontosan hányan már nem tudom, ugyanis nem megy már a készítők weboldala.
(a kiegészítőkről, modokról pedig még nem is beszéltem)
Mint ismeretes a ME3 nagyon sok(valszeg több mint a két kotor játék) szöveget tartalmaz majd.
Lehet látni hogy egy hosszú és nagy játéknak a honosítása nem egy két hónapos munka. Másik példa. Dragon Age 2. Tavaly márciusban jelent meg, és még mindig nincs hozzá kész a fordítás.
El kell fogadni hogy a fordítók is hétköznapi emberek, nem kötelezhetőek a napi 12órás fordításra.
És mint mondtam ha nem megoldható a ki és becsomagolása a játéknak akkor nem is várjunk hamar fordítást, amíg nem írnak hozzá programot.
Pénzes témához külön komment:
Fizessetek a készítőknek. Oké. Bejön párszár adomány, minimum lesz egy ember aki feldobja netre, és onnan már senki nem fog fizetni érte. Ilyen az emberi természet sajnos.

Amúgy meg rossz fórumtéma.
-
KubanitoS
veterán
Rossz fórumtéma, de tanulságos amit írsz. Azért abba érdemes belegondolni, hogy miért is nincs hivatalos magyarosítás: azért nem sokan veszik meg a játékot eredetibe nálunk és ezért nem is éri meg a kiadónak foglalkozni a magyarosítással, mert egyszerűen nem térül meg.
Ezek után te azt gondolod, hogy az emberek majd pénzt adnának csak a magyarosításért, amikor a játékot sem veszik?

-
Huvi00
tag
Arról beszélnék hogy meglehetne időbe csinálni ME3 honosítását csak ösztönözni kellene a fordítókat.Rengeteg ember adakozna egy ME3 honosításért vagy akár Skyrim ért is.Össze vetnénk akkor lenne egy portál a játéknak ahol ez készülne és csak annyi lenne dolog ha adakoznának az emberek nem nagy összegről beszélek 1-3 forint aki adakoznak vagy többet lényeg ott lenne hogy csak egy megbízható projekt vezető kellene.Ami befolyik adományozásból azt szét osztanánk a fordítok közt és xxxx sor szövegért kapna valamennyit az adományokból.Ezzel lehetne legjobban ösztönözni bárkit hogy ne 2 év legyen mondjuk 70.000 sor lefordítása.Leg célra vezetőbb módszer lenne ez.Mert senki nem várhatja el hogy hobbi szinten csinálók heti 2 óránál többet dolgozzon ezen.Érdemes lenne egy közösségnek össze fognia és megvalósítania habár nincs angol tudásom de én boldogan össze fognék1 csoportot akár pénzel is mert ez megéri.
Kassadin:
Én nem dolgoznék pénzért ilyen pontban hanem előrébb hoznám ennek több lehetősége van.
Alapvetően csak adományra és egy honlapra lenne szükség meg pár fordítóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mass Effect 2
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 26
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- AKCIÓ!! 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Mondjuk GTA-nál megértem nem a legszórakoztatóbb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)