- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tua
tag
-
Tua
tag
válasz
jjeahh #11149 üzenetére
Na, akkor lássuk:
Olympus E-M10 vázam van, és kétféle reducerem jelenleg.
Eddig legtöbbet egy 50-es SMC Takumarral (f1.4) használtam, a kettőt is ezzel hasonlítottam össze.
Pixco (Roxsen):
- középen egész éles, a széleken már kevésbé
- a látószögön valóban sokat dob
- nem vettem észre, hogy különösebben vignettálna
- blue dot és hasonló problémákkal nem találkoztam, ellenfényben is egész jóZhongy Lens Turbo II:
- fizikailag picit másabb, még az üvegek mérete is más benne, mint a Roxsenben
- állítólag jobb minőségű a bevonat rajta
- nyitva a Takumar vignettál kicsit (enyhén sötétebb képszélek)
- kicsit élesebb középen, mint a Roxsen, ugyanakkor a széleken határozottan jobb
- kontrasztban nincs hatalmas különbség -
Tua
tag
Hátha valakit érdekel, pár hete csináltam egy rövid "tesztet" a C/Y végű Yashica ML 50mm f1.7-tel (Olympus E-M10 vázam van):
Yashica ML 50mm f1.7 teszt -
Tua
tag
Sziasztok, ha veszek egy Canon EF-m43 focal reducert, illetve hozzá egy CY -> EF, illetve M39 -> EF gyűrűt, akkor úgy lesz velük végtelenem egy CY végű Yashica ML 50mm f1.7-tel, illetve M39-es Jupiter 9-cel? (Illetve gondolom akkor már az EF -> M42 is működhet)
Köszi.
-
Tua
tag
válasz
Matska #10236 üzenetére
Pontosan csatlakozik, szerintem nem ezzel van a probléma. Takumar 50mm f1.4-el, egy Heliosszal illetve egy Jupiter 37AM-mel használom. Bizonyos helyzetekben teljesen jó, míg máskor előjön és sehogy se lesz éles a kép.
80hun: ha rosszul van beállítva a gyújtótáv, az okozhat ilyet? Mert sima lencse nélküli adapternél is néha elfelejtem beállítani, mégse szokta ezt produkálni. Nem peakinget szoktam használni, hanem alapból belenagyítok. És fontos, hogy nem utólag lesz ilyenkor elmosódott a kép, hanem már a kijelzőn és a keresőben se sikerül élesre állítani... Sima adapterrel sose volt ilyen problémám, pedig sokat manuálozok mostanában.
Idegesítő, mert igyekeztem reprodukálni a problémát, mégse nagyon sikerült. Így pedig duplán szívás, amikor portrézás közben jön elő. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez távolsághoz kötött, vagy fényviszonyokhoz (esetleg mindkettőhöz)... Ami érdekes, hogy a Jupiteremmel (37AM) egész szépen működik, azzal nagyon ritkán csinálja ezt. Kénytelen leszek még tesztelni.
-
Tua
tag
Sziasztok, van egy Pixco m42 -> m43 focal reducerem, ami időnként rendetlenkedik.. (több obival is próbáltam).
Az a jelenség, hogy bizonyos helyzetekben egyszerűen nem tudok vele normálisan élességet állítani.Esetleg valami ötlet? Vannak még rá példáim, nem technikai hiba, nincs összefüggés a záridővel. Ja igen, E-M10-en használom, előtte E-PL5 volt és ott is ugyanezt produkálta időnként.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet?
-
Tua
tag
Üdv! Szereztem egy CJ Tessar 50mm f2.8-at (M42, fekete változat, 5 lamellás) viszont csak 2.8 és 5.6 között tudom rekeszelni. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
-
Tua
tag
Olcsóbb focal reducerekből milyet és honnan érdemes venni? (M42)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest