-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balinov #2313 üzenetére
gondolom, mivel a kisfilmesre lettek tervezve, 36x24 = FF kirajzolja, kérdés hogy milyen a sarkokban. (elméletileg! - nem volt ff vázam)
kroppos vázon leesik a széle a képnek, cserébe nő a kropfaktor - viszont ezekre nincs valódi széleslátó/nagylátó, a kisfilmesekből ritka a 20 mm alatti.
Balinov: ezt miért tőlem kérdezed? én csak egy hobbifotós vagyok erős egzotikus aspektusokkal
-
Mr.Csizmás
titán
ok ok, need és zolka, figyeljétek a topicot, mert pár hónapon belül esedékes lesz, ill. aláírásomban is lesz
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
zolka78 #2270 üzenetére
helló,
nekem a kérdésem a sony 16-osra vonatkozott, valszeg azt jelöli a SEL16
de a zenitar az jó 40-50e pénz, viszont az én rendszeremen van alternatívája, a pana G 14/2.5, AF-el.
btw. M42 téma: jupiter-37a van telére, meg több 50-55 fixem, meg vagyok velük elégedve, de hamarosan kiárusítom a készletemet (költözés, pénz)
-
Mr.Csizmás
titán
na most én kérdezek:
asahi-takumar 300/4 milyen árban szokott mozogni?
illetve fotópuskára szeretnék telét, az előbbit szeretném valahogy beszerezni. megérné?
-
Mr.Csizmás
titán
ha ráér, holnap csinálhatok pár képet a Jupiter-37A-val.
5-10e ft között szokott lenni (én pakkban vettem, csomagáron), építési minőségre hibátlan, igazi fém-üveg masszívum, de a mérete jól kezelhető, nem túl nagy a 135mm-s átlaghoz képest. f5.6-f8 körül hozza a legjobbat, de háttérmaszatoláshoz az f3,5-4 kiváló
-
Mr.Csizmás
titán
pentacon 50/1.8 MC
Mutter obija
próbálgatta a pen minin, tetszik neki.
-
Mr.Csizmás
titán
ki írt nekem mailt?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
fodorpeter #2039 üzenetére
ezt indexen érdeklődd meg, mert itt szinte csak gyűjtögető hörcsögök vannak
-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nilsmasters #2017 üzenetére
EZER forint....hát le......magam.
-
Mr.Csizmás
titán
[link] album
-
Mr.Csizmás
titán
valami 135/1.8-as van elérhető áron jelenleg? (nem most akarok venni, csak tervezek...fényerős tele kellene)
-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nilsmasters #1907 üzenetére
eszerint fix 50/2 a chip programozása.
megoldás: chip felejtős, full manual módban tekergetni.
(#1914) Clemi részemről
arc...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1911 üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1909 üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat
-
Mr.Csizmás
titán
ez nem hiba, ezt úgy hívják hogy mélységélesség.
nagy rekesz, kis mélységélesség - x centire lévő tárgy éles (objektív), közelebbi/távolabbi tárgy életlen, elmosott.
az obi kb. 50 centire lehet, és magát a mélységélességet olyan 10 centisre saccolom - obitól 40-60 centin belül élesek a dolgok kb.
(az első képsorozatot nézve)
ez a képem egy Mamiya-Sekor 55/1.8-al készült, f1.8-on, a síneken és a táblákon látszik, hogy milyen kicsi az éles tartomány.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
gumandilus #1884 üzenetére
mit találtál?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
gumandilus #1882 üzenetére
jupiter 37A 135/3,5 fix, vagy hoya 135/2,8
fixel jobban jársz szerintem.
-
Mr.Csizmás
titán
mekkora csend van
a hétvégén Mir-1 37/2.8-al voltam esküvőt fotózni (többek között)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
macskajancsi #1876 üzenetére
neem, valami végtelenfókuszos? problémája van, azért kell a lencse.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
gyors kérdés: egy nikonos ismerősnek adnék kölcsön m42 obikat. van sima, és lencsés közgyűrű. mi a különbség, és mire jó? nikon d40ről lenne szó.
-
Mr.Csizmás
titán
[link] egy kis ötletbörze, az oly hírlevélben kaptam - kínaiaktól filléres áron beszerezhetőek a hozzávalók
-
Mr.Csizmás
titán
a hétvégén voltam ausztriában, e-520 +m42 gyűrű, és a 4k-s mir-1 37mm-essel fotóztam végig
nagyon jó üveg! [link]
(elvileg mindenki láthatja)
-
Mr.Csizmás
titán
köszi, tul.képp az új avatarom tiszteletére
javaslom szombat reggel 8-9kor startolj rá, mielőtt a hiénák elviszik a jobb dolgokat (mondjuk érdekes, hogy otthagyták a mirt
) mert volt más jó cucc is, limitált kiadású leica, stb.
meg érdemes körbejárni, benézni mindenhova, mert van ahol retro giccs a főtéma, aztán mellékesbe van fotógép, s azt se tudják mi pénzt érhet
-
Mr.Csizmás
titán
o já
annyi ruszki volt, meg konica/minolta/yashica....
eladó azt mondta, lehet gombás, ehhez képest megküldtem a szemüvegtörlőkendővel (finomszövet) és lőn tiszta, szóval csak retekfészek volt rajta. amúgy tiszta új állapotú, a fémházas ezüst Grand Prix Brussels 1958 edition.
a másikat meg simán lealkudtam a vázról, volt egypár. furcsa dolog körömmel állítani blendét
meg heliosból is M44, -2, -4 stb. sztem minden széria ott volt, 2-5k körül
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #1858 üzenetére
mir 1 37 f2,8 (nem B/V) 4,4k
industar 50-2 pilótakeksz 2,5kvettem, mielőtt hirdetésgyanús lenne
-
Mr.Csizmás
titán
uppp a topicnak..
valaki már vásárolt az ecserin régi MF obit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest