- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1911 üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Balageaxe
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #1910 üzenetére
Köszi! Fókuszt akkor tudja majd, de fénymérés vajon miért nem lesz? Ez a rész még nem tiszta...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1909 üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat
-
Balageaxe
csendes tag
Sziasztok!
Most bukkantam erre a témára, hátha Ti tudtok válaszolni nekem. Van egy Nikon D5000-m, amire tennék régi m42-es obikat. Rendeltem próbára egy lencsés (hogy legyen végtelen) adaptert, de még nem jött meg. A kérdés, hogy fog működik a fénymérés illetve a fókuszálás vele? (Természetesen M v A módban)
köszi!
Balageaxe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 17 - alap
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest