Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Esik eső karikára, a hardverek kalapjára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe
üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Balageaxe
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi! Fókuszt akkor tudja majd, de fénymérés vajon miért nem lesz? Ez a rész még nem tiszta...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe
üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat

-
Balageaxe
csendes tag
Sziasztok!
Most bukkantam erre a témára, hátha Ti tudtok válaszolni nekem. Van egy Nikon D5000-m, amire tennék régi m42-es obikat. Rendeltem próbára egy lencsés (hogy legyen végtelen) adaptert, de még nem jött meg. A kérdés, hogy fog működik a fénymérés illetve a fókuszálás vele? (Természetesen M v A módban)
köszi!
Balageaxe
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Gran Turismo
- Ultra jó ajánlattal lépheti át a Vivo a 7000 mAh-t
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Lexus, Toyota topik
- Spórolós topik
- Kinyírta a Netflix a telefonos tükrözést
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest