- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1911 üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Balageaxe
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #1910 üzenetére
Köszi! Fókuszt akkor tudja majd, de fénymérés vajon miért nem lesz? Ez a rész még nem tiszta...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1909 üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat
-
Balageaxe
csendes tag
Sziasztok!
Most bukkantam erre a témára, hátha Ti tudtok válaszolni nekem. Van egy Nikon D5000-m, amire tennék régi m42-es obikat. Rendeltem próbára egy lencsés (hogy legyen végtelen) adaptert, de még nem jött meg. A kérdés, hogy fog működik a fénymérés illetve a fókuszálás vele? (Természetesen M v A módban)
köszi!
Balageaxe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged