- Milyen egeret válasszak?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
Hasonló cipő.
Zuiko 50 1.4
1.4en kontraszttalan lágy. És a lágy az nagyon lágy. A planar sem a felbontás bajnoka 1.4en de ez valami nagyon takony.
És bár jobb a bokeh mint a planaron ( amin emiatt adtam túl ) valahogy nem az igazi ez sem.2.8tól magára talál felette nagyon karcol de mit is várunk egy fix 50estől. Ronda is lenne ha nem karcolna f4től.
Összességében bokehben kicsit jobb mint az 1.4es planar minden másban rosszabb. Asszem keresek tovább.
F2 alatti fix manuál 50 aminek SZÉP lágy KRÉMES bokehje van. Tippek? Pentaxok esetleg? flickriveren böngészés alapján nem tűntek nagyon bokehlisösznek de abból is csillió variáns van.Pár kép hogy miről is beszélek. ( nem nyers képek. rawban lőttek LRben meghuzgálva amit lehet. )
1.4enAkit érdekel 20pénz plusz az adapterért viheti. Pentax csere érdekel
-
fattyu
veterán
Zuiko 50 1.4et használ valaki?
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3773 üzenetére
pedig ugyanezt mondanám.
Leszámítva hogy ha jól emlékszem m43ra lesz szóval, bár az 1.4 csábító de az 55 még hosszabb és telébb. -
fattyu
veterán
válasz
zolka78 #3729 üzenetére
egyetértek :S 350dn 50 1.7et iszonyat sokat hibázok.
makróval nem volt gáz ott ugye olyan papír volt a dof hogy ami élesnek tűnt az az is volt.5dII keresőjében sima finom szemcsés mattüveggel alig hibáztam. Most szenvedek. Már agyalok törőékesen. 350d-n meg ugye se LV se ML se semmi.
-
fattyu
veterán
válasz
JackFeryll #3517 üzenetére
ha előre sejted hogy neked az ekv 50 kell és a többi nyugos akkor mi a kérdés?
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
csak mondom hogy én a mostani canon 50 1.4ért nem adnék egy forintot se nem hogy egy két generációval ezelőtti 1.2ért.... Attól hogy valami gyors még nem lesz jó is...
De egy 25 körüli f2t lőj azért bátran.... ekv 50nek nincs párja
azt már meg semlítem hogy linkeltem ma egy 50es planart ami a konkrétan a világ legélesebb 50ese. nem én találtam ki.
és az nyitva is büntet.... 1 stoppal gyorsabb ugyan az 1.2 de másik naprendszer a canon fd 1.2 mint ez a planar.... és nem az fd nyer. -
fattyu
veterán
nem az enyém semmi közöm hozzá csak hátha valakit érdekel.
http://budapest.expressz.hu/zeiss-planar-t-50mm-1-7-44927972/
szerk: szintén:
http://budapest.expressz.hu/elado-hasznalt-carl-zeiss-28mm-f2-8-distagon-t-44906020/
csak mondom ezt az egyet tartottam meg, kicsit elég jó.... -
fattyu
veterán
elnézést nem szoktam énse ilyet, de esetleg az aláírásom érdekes lehet....
-
fattyu
veterán
a mai slr mattüvegek alkalmatlanok manuál fókuszra.
túl szemcsés a felülete ezért élesnek látod akkor is amikor régen nem az... vagy kell egy manuál fókuszra kitalált mattüveg neked, vagy LV s türelem.a fókuszvisszajelző csippanásának én már elvből nagyon régen nem hiszek.
Amugymeg elárulom ugyanakkora fókuszhibád van mindkét obinál csak a 35mm és a fél stoppal lassabb üveg elkeni.
-
fattyu
veterán
széleslátónak minek a gyors? portréra is mértékkel kell ám a hűde nagy sebesség, lévén minimum fókusz közelében fogsz dolgozni...
Meg defináld a széleslátót. mert a 35 is az meg a 18 is...
Eszerint :
Kiszámítható leszek.
Zeiss.
28/2,8 cy distagon ( 80 pénz környéke )
planar 50/1,4 cy ( 60 környéke )
meg egy 135/3,5 sonnar (15-20)szerintem.
Ebből a sonnar egy remek kompromisszum a másik kettőt meg akkor se cserélném le ha bármi lehetne helyette.
-
fattyu
veterán
válasz
rascalyjo #3258 üzenetére
esetleg a guglit próbáltad már?
csak mert lehet kapni adaptert. Nikon psix re ráguglizol menten ki is dobja index adokveszeket pl...
-
fattyu
veterán
válasz
szelesjanos #3151 üzenetére
x1.6
-
fattyu
veterán
válasz
szelesjanos #3149 üzenetére
mire rakod?
-
fattyu
veterán
hát ezt azért nem olyan nehéz felülmúlni szerintem... megkockáztatom a lentebb említett yashica ML 50 1.7 kiröhögi...
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3092 üzenetére
1:1 makró obi nem lesz olcsó sosem.
m42 vonalon nem is tudok igazán sok makró obit és egy sem 1:1. simán lehet léteznek de nem jellemző és mint mondtam olcsó nem lesz.
Csizmás: mpe hogy jön ide? Nem adaptálható meg ugy nem is igazi obi mert semmi másra nem jó mint 1:1-en még túl lenni. A "végtelenje" az 1:1
-
fattyu
veterán
és mennyi?
tudom hogy volt... de valójában mennyire terjedt el és kapsz obikat? pen név is abból számrazik, de ettől még nem opció, pláne nem értelmes áron, főleg nem a magyar piacon. tehát gyakorlatilag apscre nincs értelmes manuál alternatíva a kit obival szemben, hacsak nem hajlandó sokat költeni.
és ekkor is inkább 10-22 és társai mert még azokra sem voltak igazán UWA dolgok jellemzőek, vagy csilagászati lesz az ára.de tény rosszul fogalmaztam. Az elhanyagolható helyesebb lett volna.
-
fattyu
veterán
válasz
sellerbuyer #3064 üzenetére
színek műfény bent abból is többféle... csak tesztképek
Nemtudom. Kicsit jobban ken, de azért ekkora difit én nem látok.
illetve még az is lehet a megjelenítőm nem adja vissza igazán. ( megdöglött a monitorom és a tv azért monitornak nem az igazi. )
-
-
fattyu
veterán
quick and dirty összehasonlítás
1.4 planar vs 1.7 yashica ml.Építési minőség, kézbefogva minőségérzet pazar. Egy szinten van a planarral. Tényleg.
Planar nehezebb picit de ugye fél stop az több üveg is.a 100% kropok ITT találhatók. letölthető elemezhető. Állványról időzített távkioldással készült mindkét üvegnél 10X liveview manuál fókusz a középső kropra. A képszéli krop a lehető legextrémebb sarok egy full frame vázon. Ennek tükrében kéretik elhinni hogy apsc képszélnél ( ami ugye sokkal beljebb van ) nem ilyen, sőt kifejezetten nagyon jó. Itt az extrém képszéleken elvérzett. ( a planar ellenben f4re már kifejezetten éles 5.6ra meg elképesztően karcol. )
Kis bokeh teszt illetve tényleges kép a könyvnézegetés helyett... Őszintén mondom ha nem tudnám melyiket nézem... Tegye fel a kezét aki a két f2es közül azt mondaná jobb rosszabb valamelyik... planar picit krémesebb, de elhanyagolható.
Yashica 1.7en
yashica 2n
planar 1.4
planar2összefoglalva, planar képszéleken aláz, és kontrasztban golbális és lokálisan is jobb.
Felbontásban azonban ha nem extrém képszélt nézünk szinte nincs különbség, a kontraszt a legkönnyebben utómunkázható dolog. Eszerint ez az üveg engem eléggé meggyőzött. Főleg hogy gyakorlatilag egy vázat vettem amin rajta volt ez is...
Az 1.7es planar egy icipicivel ( 3-5% ) élesebb mint az 1.4es, minden másban karakterben bokehben felépítésben hót ugyanez. Namost innen nézve ez a yashica ml ez rosszabb egy picivel.
De az 1,7es planar 30-35 ha lehet kapni, a 1,4es meg inkább 60+...ez egy bitang üveg még akár a vetárs 12es árért is, és egy oltári sleeper.
-
fattyu
veterán
megjött a yashica ml 1.7.
hááát hm. Építési minőség nagyon baba. Full fém, ugyanaz az érzés mint a planar, ugyanolyan finoman jár a fókusz. rekesz meg még határozottabban is kattan a helyére. Este megnézem mit tud a planar ellen,
hétvégén meg megcsinálom a nagy tesztet.
-
fattyu
veterán
na. Nem bírtam kivárni míg megjön a harmadik.
Planar 50 1.4 vs yashica ml 50 1.9. Nem lesz jobb dolgom holnap csinálok bokeh tesztet is...
amit tudni kell ez a yashica is multicoated, építési minőségben sehol sincs. elég műjanyag, könnyű semmi kis darab.Planarról meg csak szuperlatívuszokban lehet...
Teszt állványról távkioldóval, liveview fókusz 10x nagyítással.sok mindet lehet levonni belőle. A várható győztes győzött is. Meggyőzően de nem kiütéssel.
Mint oly sokmindenben itt is igaz egy idő után a kis javulás egyre több pénzbe kerül.
Meg az is látszik hogy az 50mm az 50mm. Ebből mindenki tud jót.
a kép kattintható viszont flicker átméretezte...
Ha valaki pixel peepelne akkor ezen a linken az átméretezés mentes 100% kropokból verziót találjaszerk hétvégén meg ha nagyon unatkozok akkor csinálok egy nagy50es tesztet
planar yashica 1.9 1.7 meg a volna lesz a verseny -
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3014 üzenetére
írtam én olyat hogy nem lehetséges?
Történeti hűség kedvéért. Eléggé megalkuvós fényerők azok. 3.5 ill 2.8a mir ha jól rémlek. Azért nem akkora etwas ilyen fényerővel használható obit csinálni...
Történeti hűság kedvéért használok most egy volna9-et elég nagy örömmel, de 2.8 on iszonyat spheric aberration van, és keresztbe megeszi az amugy teljesen penge felbontását az üvegnek. 4en már karcol. Csak ezzel tudok együttélni, mert azt nem arra vettem hogy nyitva használjam. Míg egy jupiter 3 nál hogy 2.8ig nem sok mindenre jó azért elég bosszantó mert nem véletlen van az az 1.5... Nem panaszkodok mert amilyen áron szereztem annyiért elmegy hogy bele kell nyúlni kontrasztba meg élesítésbe MINDEN képbe de ha azt veszem hogy ebayen azok is mennek 50-80k áron akkor azért pofám leszakad hogy ötből egy lesz kb ami tényleg rendben van... ( ismerősöm tapasztalata )
Szerk: Ja és még egy utolsó gondolat. Mindenki számolja már hozzá hogy mire is adaptálta az üvegeket. Mert igen egy 10mp-s apsc váz sokkal megbocsátóbb, felbontásra is meg ugye a képszélek már nem is képszélek. M43-ról már nem is szólva ahol az obinak eleve csak a sweet spotját használod.
Nálam ugye full frame 21mp amin nézem ezeket és azért az kicsit más tészta. -
fattyu
veterán
válasz
andrade #3009 üzenetére
Ja. Ezér büntet a 28as 50es 135ös zeissem mind amit mind filmre csináltak.
Nemértem a kapálózást. Oroszok fizetik a rezsid?
Vannak jó orosz üvegek,de főleg a távmérős fronton elég nagy a sample variation.
Zeissek meg ha adott modelleket nézel akkor két random darab elég hasonló eredményt fog hozni. ( más kérdés hogy én meg azt tudom és be is vallom hogy attól hogy valamire zeiss van írva még nem lesz jó, és teljes modellcsaládokat tartok hulladéknak amiért nem adnék egy vasat sem pláne azt a túlárazottságot amiért manapság mennek )
Na részemről ezzel ennyi.
-
fattyu
veterán
válasz
andrade #3000 üzenetére
az elmult 50ben semmiképp. De ugye nem kell belemennem hogy amit a film 10*15ös nyomatban szépen ápol és eltakar azért az 21mpn már elég látványosan takony lágy spheric aberrál, és ráadásul az asszimetrikus lágyulásis jobban látszik...
Ha kifogsz egy jó darabot semmigond velük,
De pl jupiter3 ból azért kell vadászni mire kifogsz egyet ami hozza a Zeiss sonnar szintjét. Nem azért mert az oroszok nem tudják amit a németek. Hanem mert QCban nem elég motiváltak és fosnak bele. Ennyi.Használok orosz üveget IS, de azért én maradok a zeissnél ha tudok és megtehetem.
SZERK: Amint tudom használni a kezem csinálok egy érdekesnek ígérkező tesztet...
Planar 50 1.4vs yashica ml 50 1.7 vs yashica ml 50 1.9.
Kiváncsi leszek. -
fattyu
veterán
felesleges. 28mm meg elé 40mm közgyűrű sokkal jobb iq, sokkal könnyebb és könnyebben használható és ugyanott vagy nagyításban.
próbáltam mindkettőt. A szembefordítás az eléggé öli az iqt. sok az üveg...
Mondjuk 300 elé 18 az már izgis nagyítás volt de még állványról is hazsnálhatatlan... -
-
fattyu
veterán
válasz
sellerbuyer #2910 üzenetére
nincs. pont.
-
fattyu
veterán
válasz
sellerbuyer #2905 üzenetére
mi az hogy üveg obi?
minden obi ( na jó néhány nagyon elcseszett csájníz izét leszámítva ) üveg.
De elmondom mégegyszer. Modern üvegekben találsz stabilizátort. javaslom pl canon 1855 is II vagy ilyesmi.
-
fattyu
veterán
válasz
sellerbuyer #2902 üzenetére
sokat de az a modern kor szüleménye és az lesz ráírva hogy sigma canon nikon sony tamron.
-
fattyu
veterán
fyi. expresszen van egy planar 50 1.7. Nem mondom olcsón adja, de planar 1.7
-
fattyu
veterán
volna9 pár mondatnyi első benyomás meg 3 tesztkép.
-
fattyu
veterán
Kukáztam egy volna-9et
Este teszt kiváncsi vagyok rá.
-
fattyu
veterán
agyalok egy s-planar 60on...
-
fattyu
veterán
válasz
Schanyee #2725 üzenetére
adapter, nem jellemző.
oltári drágán esetleg a modern canonokhoz azt hiszem már van.nem fogsz megfizethető gyors szélest kapni. 35mmben már a 2.8 sem számít lassúnak. és az olyasmik mennek 50pénz környékén. létezik 35 1.4 de azt többnyire azért németek követték el és oltári drága. Lásd zeiss leica címszavakat...
-
fattyu
veterán
csak megemlítem van licitálóson egy zeiss 28 2,8 distagon.
Drága igen, de szinte nem lehet kapni és NAGYON bitang üveg.
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2659 üzenetére
Zeiss néven is tonna hulladék van. Viszont a jó Zeissek NAGYON jók.
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #2591 üzenetére
nem azt mondom mindenkinek kell egy uwa.
De ugye nem azt akarod mondani hogy nincs az a kép amit jobb lenne 18on lőni 28 helyett.Egy 28asnak messze nincs az a perspektívája mint 18nak. Lehet élni nélküle? Persze.
Csinálsz vele olyan képet amit 24-28on nem? Igen.Részemről ennyi.
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #2589 üzenetére
nem a flekit védem. mondom szar
Hanem hogy honnan lesz neked ekv 20ad cropon? ilyen olyan zoom obikkal szintén oltári drágáér és optikailag szintén véleményesen.
De pl van zuiko 20 4 asszem ami egész rendben van. Nem is ilyen batár. Az se olcsó de ott legalább van érte valami.
-
fattyu
veterán
válasz
j.bravo #2583 üzenetére
van néhány kiváló igen.
pl igen a sonnarok jók. de 20pénz alatt van a 135ös.
A 180as NAGYON népszerű asztrófotósok körében az is elég drágán megy. Az nem is olcsó.De a fleko egy fos
torzít nem éles igazán meg semmiben sem jó. Mindezt ennyiért...
Pl a 35 2.4es ellenben egy egész baba üveg. De az is túlárazott.
Tudom nem összehasonlítható a két üveg de nevetséges hogy tip top állapotú 50 1.4 planart kapsz röhögve a 20as fleki árában.
Pl én vettem 28 2.8 distagont. DRÁGÁN. de az az üveg egy varázslat.
Zozzant: a kitobis összehasonlítás oltári sánta amugy mert ilyenekt többnyire cropvázasak mondanak. Nyilván oda halál értelmetlen. Full framere van egyedül létjogsultsága nekem ezeknek a manuál széleseknek. De ennyiért oda sem.
Zozzer: vagy utána csak igazán... de ezt ne itt.
-
fattyu
veterán
Én mint zeiss fanboy elhűlve nézem. egy évvel ezelőtt 35öt nem adtam egy ilyenért... meg vannak bolondulva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest