-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 70-210-es F3,5-ös vivitar manuális obit és nagyon megtetszett. El is gondolkodtam, hogy ha ilyesmi áron ilyen jó obikat lehet venni, akkor minek vegyek drágán újat. Pláne, hogy eddig csak zoom objektíveket használtam a kényelem miatt, de kíváncsi lennék a fix-ek világára.
Amin gondolkodom, egy jó minőségű fényerős nagylátószögű fix lenne, 1,4 vagy legalább 1,8-as rekesszel, szóval mindenképpen 50 mm alattiban gondolkodom, mivel m43-as gépre lenne, az ott pedig már 100mm-nek felelne meg, ami túl nagy nagyítás lenne. Tudnátok adni pár tanácsot, hogy melyik márkákat érdemes keresni? Olyasmire gondolnék, hogy például láttam egy olyan hirdetést, hogy zeiss pancolar 1.8/50 és pentacon 1.8/50, az előbbi pedig kb 5-ször annyiba kerül, de még így is bőven abban a kategóriában van amennyi pénzt kiadnék ha megéri. Viszont teszteket nem találok. Egyébként elsősorban 35 mm körüli objektívet keresnék.Egy másik kérdésem, hogy van-e olyan m42-m43 adapter amely bármilyen információt átvisz a fényképezőhöz? Bár ez nem olyan fontos, mivel az expozíciót kiírja a fényképezőm, de kényelmesebb lenne ha mondjuk a rekesz infót tudná a gépem és akkor elég lenne csak fókuszáljak, a záridőt beállítaná magától.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Jogász topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest