Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát, igazából nem... Illetve ezt az outputot kapom rá:
sudo pacman -Syyu
[sudo] password for sheratan:
:: Synchronizing package databases...
core 145.0 KiB 337K/s 00:00 [
extra 1808.3 KiB 969K/s 00:02 [
community 4.7 MiB 1948K/s 00:02 [
multilib 179.6 KiB 3.31M/s 00:00 [
herecura 60.8 KiB 699K/s 00:00 [
error: failed retrieving file 'pacman-mirrors.db' from www.uex.dk : The requested URL returned error: 404
error: failed to update pacman-mirrors (unexpected error)
error: failed to synchronize all databases -
törölt tag
Nincs is bent elvileg a repó listában ez a dán szerver
(/etc/pacman.d/mirrorlist)
##
## Manjaro Linux default mirrorlist
## Generated on 2018-06-30 19:46
##
## Please use 'pacman-mirrors -f [NUMBER] NUMBER' to modify mirrorlist
## (Use 0 for all mirrors)
##
## Country : Netherlands
Server = https://ftp.nluug.nl/pub/os/Linux/distr/manjaro/stable/$repo/$arch
## Country : Germany
Server = https://ftp.halifax.rwth-aachen.de/manjaro/stable/$repo/$arch
## Country : Belarus
Server = http://mirror.datacenter.by/pub/mirrors/manjaro/stable/$repo/$arch
## Country : Germany
Server = https://manjaro.moson.eu/stable/$repo/$arch
## Country : Colombia
Server = http://mirror.upb.edu.co/manjaro/stable/$repo/$arch -
törölt tag
válasz
#16820480 #645 üzenetére
Szóval most lemegy a pacman-mirrors parancs, de valami nem kóser, mert a pacman -Syu parancs után egy ilyen hibát kapok:
:: Synchronizing package databases...
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
multilib is up to date
herecura is up to date
error: failed retrieving file 'pacman-mirrors.db' from www.uex.dk : The requested URL returned error: 404
error: failed to update pacman-mirrors (unexpected error)
error: failed to synchronize all databasesÉs ennek folyományaként nem lehet csomagokat kezelni (telepíteni például, vagy frissíteni). Erre esetleg valaki valami tipp?
-
törölt tag
Szóval jelentettem, elég érdekes fejlemények vannak (minden bizonnyal a locale beállítás okozza). Ellenben valaki abban tud segíteni, hogy a fejlesztő által ajánlott dev buildet hogy telepítem? Mert a pacman -Syu [url] nem működik, és nem tudom hogy kell repóként hozzáadni sajnos
-
anorche1
őstag
kde, de amit nem sikerult megoldanom, azt megszoktam
Most mar bajom van: van egy ntfs -re formazott hdd -m. Erre szeretnek qbittorrenttel tolteni, de program nem latja. Pontosabban .torrent fajlt be tudok rola tallozni, de letoltes celjakent nem tudom megadni.
Hogy lehet ezt megoldani?
-
Dave™
nagyúr
Nem csak ott, ahogyan a legtöbb disztribúció, ez is multinacionális. Szerintem nem attól lesz jó vagy rossz valami, hogy van-e magyar közösség. A számítástechnika nyelve az angol, Linux rendszerek esetén hatványozottan fontos ennek legalább alapszintű megléte. Ha lenne is magyar közösség, akkor is sokkal több információ érhető el angolul, egyszerűen azért, mert az egy sokkal nagyobb bázis. Ha valakinek ez akadályt jelent, akkor valóban jobban jár egy itthon is támogatottabb, elterjedtebb rendszerrel, lásd Ubuntu vagy Mint.
anorche1: ez milyen asztali környezet? Mert Manjaro alatt van vagy hatféle, és az összes kérdésed az asztali környezetre korlátozódik.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet kikapcsolni hangero allitasnal a feedback hangot?
Illetve bekapcsolni azt, hogy ha pl. egy mappara touchpad -en dupla kilkkelek, es nyomvatartom, akkor tudjam mozgatni, tehat ne kelljen a hardveres gombot nyomnom kozben.
-
-
zoli62
addikt
válasz
#16820480 #627 üzenetére
A topik hozzászókások számát nézve itt még mindig kevésbé népszerű, vagy ismert a Mabjaro egy Ubuntu/Debianhoz képest. Egyébként 2015-ig az LMDE is rolling volt. Érdekes, hogy a fejlesztők áttértek a normál kiadásokra. Most viszont arolling kiadások között a Deepin(Debian unstable) is elég ígéretes, illetve jön föl a Solus Linux.
-
lck
senior tag
Tavaly ősszel 20 év windows után tértem át linuxra. Azóta biztos hogy végig hoppoltam 20-30 disztrót. Nem feltétlen azért mert a fent lévő annyira rossz volt, inkább kíváncsiságból.
Volt közötte Debian és persze Arch rendszer is rengeteg. Sem az egyik sem a másik használata nem okozott különösen nagyobb problémát. Köszönhetően talán a Linux Mind youtube csatornának is. ( Üdvözlet Zolinak ezúton is.)
Szóval személyes tapasztalatom szerint egy kis "linux mind" alapozó után az alapból grafikus felületű Arc-os rendszerek semmivel nem jelentenek nagyobb kihívást mint mondjuk egy Mint.
Nekem nagyon tetszenek a rolling disztrók - AUR támogatással. Épp a telepítések egyszerűsége miatt , illetve hogy állandóan friss rendszerem van.
A stabilitást keresve a Manjaro-hoz jutottam, ami a "késleltetett" frissítési módszerével gyakorlatilag teljes stabilitást biztosít. Nem jelentkeznek különösebb problémák egy debiános fixed rendszerhez képest sem.
Feltételezem hogy ilyen okok miatt lett ilyen népszerű a Manjaro másoknál is.
Számomra egyértelmű a választás. -
törölt tag
Szerintem nagyot dobhat a népszerűségen, hogy (semi-)rolling release, nem kell 6-12 havonta frissítéssel szórakozni, ami időnként kicsit széttúrta az amúgy jól működő rendszert. Fél évente kevesen szeretnek ilyennel szívni, főleg a kezdők nem.
Az aptitude szerintem is egyszerűbb a pacmannél (bár nekem az egyik kedvencem a zypper), de GUI mellett szinte mindegy is.
Illetve az Arch az elég menő rendszer, ez pedig ilyen Arch, emberi lényeknek
-
zoli62
addikt
Én nem a grafikus pacmanra gondoltam, hanem a terminálosra. Bár az is igaz lehet, hogy a megszokás nagy úr. Mindesetre érdekes, hogy a legutóbbi félévben a gyakorlatilag kezdőknek és átlagos felhasználóknak való Linux Mintnél a Manjaro már népszerűbb, vajon mi lehet ennek az oka?
-
lck
senior tag
Nem hinném hogy a grafikus pamac aur-ral túlzottan nagy nehézséget okozna bárkinek is a deb csomagkezelő után. Ráadásul gyakorlatilag minden benne van egy helyen. Nem kell a tárolókkal bajlódni.
Nekem legalábbis csak könnyebbséget hozott.
Persze vannak az AUR-nak hibái, de az más tészta. -
zoli62
addikt
-
törölt tag
Van még egy rankmirrors is, de az is hibát dob:
rankmirrors -h
Traceback (most recent call last):
File "/bin/rankmirrors", line 28, in <module>
pm.run()
File "/usr/lib/python3.6/site-packages/pacman_mirrors/pacman_mirrors.py", line 89, in run
cliFn.parse_command_line(self, GTK_AVAILABLE)
File "/usr/lib/python3.6/site-packages/pacman_mirrors/functions/cliFn.py", line 157, in parse_command_line
parser.print_help()
File "/usr/lib/python3.6/argparse.py", line 2362, in print_help
self._print_message(self.format_help(), file)
File "/usr/lib/python3.6/argparse.py", line 2368, in _print_message
file.write(message)
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character '\xc1' in position 28: ordinal not in range(128) -
törölt tag
pacman-mirrors --fasttrack
Traceback (most recent call last):
File "/bin/pacman-mirrors", line 28, in <module>
pm.run()
File "/usr/lib/python3.6/site-packages/pacman_mirrors/pacman_mirrors.py", line 95, in run
httpFn.update_mirror_pool(self.config, quiet=self.quiet)
File "/usr/lib/python3.6/site-packages/pacman_mirrors/functions/httpFn.py", line 206, in update_mirror_pool
txt.REPO_SERVER))
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character '\xc1' in position 16: ordinal not in range(128) -
törölt tag
Lehet valahogy pacman paranccsal rangsorolni a repo tükröket? Úgy emlékszem volt rá parancs, de most mindenhol csak a pacman-mirrors vagy rankmirrors van, ami meg elszáll valami hibával, és nem csinál semmit (kivéve, hogy kitörli a mirrorlist tartalmát).
-
Cyrin
addikt
Én anno amikor próbáltam a kde-t hányingert kaptam a zölden ragyogó keretektől, meg a nagymama ikonoktól órától stb. Aztán mára elég pofás lett, de akkor annyira elment a kedvem tőle, hogy azóta se jött vissza...
(Tudom mindent át lehet állítani...)
-
törölt tag
Hiszek neked, csak még a 3.x táján olyan kultusz övezte, hogy milyen szép, modern, fejlett, stb, nekem az jött le, hogy rengetegen használják. Aztán a 4.x sok embernek nem tetszett, és most az utóbbi időben kezd megint olyan stabil és funkció dús lenni, mint amit a 3.x-ben szerettek.
Én már pár éve használom, próbáltam párszor Gnome 3-ra menni, de sehogy nem áll kézre... -
Dave™
nagyúr
-
zoli62
addikt
A topik nyitása óta a Manjaro a Distrowatch-on felküzdötte magát az első helyre.
-
törölt tag
Nekem a szüleim gépén volt Ubuntu, aztán Mint pár évig, de mindig az volt, hogy át kellett menni megcsinálni a frissítést, soha nem mertem abban bízni, hogy minden jól fog menni. Főleg nem a verziófrissítés
Itt legalább rolling release van, amivel eddig nekem sokkal kevesebb bajom volt, mint a pár havonta kiadott rendszerekkel.
Ha nem akarsz a frissítéssel szarakodni, akkor fel kell dobni egy ChromeOS-t, vagy valami hasonlót, azt "hülyéknek" csinálták
Ha nem lenne most a szüleimnél a laptopon egy legális W10, amivel egyelőre tökéletesen elvannak, akkor szerintem tennék nekik oda valami ChromeOS kockát, annál nagyobb tudás nem igazán kell nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest