- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sEtuke
tag
válasz
800.henrik #25696 üzenetére
Kép nincs?
GraphicsEnabler=Yes/No-val probálkozz -
sEtuke
tag
válasz
800.henrik #25694 üzenetére
biosban powermanagentet állitottál?
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
800.henrik #25345 üzenetére
Előtte a DSDT-t kell patchelni az ott leírtak szerint.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
800.henrik #25340 üzenetére
Nem olyan egyszerű: [link] A második hozzászólásban van leírva, hogy mit kell csinálni.
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #24892 üzenetére
?
-
800.henrik
senior tag
válasz
?
-
RaZroX
addikt
válasz
Pontosan milyen laptop? AppStore-os OSX vagy valami gányolt cucc ?
-
foka
aktív tag
válasz
800.henrik #24327 üzenetére
Annak is OS X-esnek kell lennie
Ördögi kör, volt egy PowerMac G4-esem vinyó nélkül, telepíteni kellett volna rá OS X-et ami ugye csak működő OS X alól írható ki, hiába vettem bele vinyót. De ha már van működő OS X-ed akkor már bármelyik dmg fájlt telepítheted, nem muszáj kiírni. Na mire meglett az a működő telepítőm azt azóta is őrzöm mint a szent grált. Hál istennek akkor kiírtam a Snow Leopardot is (pedig az inteles nem megy fel a PowerPC-re), úgyhogy arra sincs gondom
A legegyszerűbben az USB-s pendrive boottal, vagy egy USB-s DVD-vel járnál (vagy telepítés idejére kérjél kölcsön belsőt a gépedbe).
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
800.henrik #24325 üzenetére
Lehet, csinálsz egy partíciót a telepítőnek.
-
foka
aktív tag
válasz
800.henrik #24321 üzenetére
Akkor dvd-ről telepített (win alól is van lehetőség kiírni) 10.6 Snow Leopard frissítése 10.9-re a Mac App Store-ból (én is onnan szedtem le a 10.9.3-at, csak kimentettem usb-re is) egy rövid regisztráció után.
-
FefeeX
veterán
válasz
800.henrik #24321 üzenetére
a HDD priority-t kell átállítani, ugyanis a GBT lapok nem USB-ként listázzák ki a pendrive-okat, hanem mintha beépített vinyó lenne ismerik fel.
-
foka
aktív tag
válasz
800.henrik #24319 üzenetére
Ha van egy valamilyen működő Snow Leopard (elméletileg vmware alól is), alóla már lehet egy pendrive-os 10.9 telepítőt kreálni UniBeast-tel. [link]
Vagy egy akármilyen kicsi vinyóra told fel a 10.6-ot (ezért vettem egy 160-ast). -
Tikakukac
titán
válasz
800.henrik #22572 üzenetére
Hát basszus valahogy ott is megcsinálják a gépeket, olyan nincs, hogy nincs
Amúgy a polírozott 1 forintost szoktuk még TP-k bizonyos típusaiba rakni, jobb a padnál is
Vagy esetleg rézlap. Ugyanolyan jó.
-
Xero
nagyúr
válasz
800.henrik #22569 üzenetére
Azt siman ujra kell pasztazni es kitakaritani.
-
Xero
nagyúr
válasz
800.henrik #22562 üzenetére
Marhasag. Semmi baja sem lesz. Visszaveszi az orajelet es feszultseget hosokk elott, majd ha az sem segit siman lekapcsol.
A C2D-m pasztaval koszoni jol van.
Az i3-am pasztaval koszoni jol van.
A Xeon-om pasztaval koszoni jol van.Sot anno a duplazott orajelu es igy eleg forrofeju P4-em is at tudta tolni nemi jo minosegu pasztan a hot a peltier elemnek.
-
blokad
senior tag
válasz
800.henrik #22550 üzenetére
Kapcsold ki a Virtualboxban az efi kezelést és rögtön menni fog!
V.Stryker: Nem csatolódik fel automatikusan az a hdd-d ezért nem tud tölteni róla vissza egyből. Fel kell először csatold. Gondolom lehet rá scriptet írni, vagy van rá beállítás, hogy miket csatoljon, de ahhoz sajnos nem értek.
Lazika: Nem használom, csak ajánlották páran, így merem én is ajánlani. Nekem a fontosabb adatok a felhőben és másik adattárolón vannak. így ha beüt a krach elég a rendszert újrahúzni, az meg cirka két óra szőröstől bőröstől együtt.
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22560 üzenetére
Nekem sincs semmi a CPU-n GPU-n csak hűtőpaszta, és természetesen hűtő. Eddig az összes gépemen így ment. Miért kéne rá még bármi más is?
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #22557 üzenetére
Ha virtualbox-ban menne, tudnám nézni a cpu-gpu hőmérsékletet...
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22557 üzenetére
Akkor az előzőt hogy töltötted le?
-
Lazika
senior tag
válasz
800.henrik #22554 üzenetére
innen töltsd le és ezzel tuti,hogy menni fog!
Blokad: Ezt néztem én is, esetleg van is vele tapasztalatod? Igazából, csak azért lenne jó, ha lenne mentésem, mert ha cumi van, akkor nem kell újra mindent telepíteni. Köszi és neked is LógaGéza!
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22554 üzenetére
Nem azzal kéne, hanem Unibeast-el. [link] A pendrive-ot pedig virtuális OSX alól kéne megcsinálni. De ugye így le kell tölteni vagy 10 gigát.
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22552 üzenetére
Az baj. Ha kicsit visszaolvasol láthatod hogy senkinek nem megy Virtualboxba, és mindenkinek a Vmware-t ajánljuk.
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22550 üzenetére
Semmit. Tölts le egy előre telepített VMware OSX-et, amit azokról a bizonyos oldalakról tudsz csak beszerezni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
800.henrik #22530 üzenetére
Ez nem appstore. Nem tudom Windows-ra van e, de a programot kell megnyitni, ahogy ott is írja kiemelve: View App in Mac App Store.
A telepítő pendrive megcsináláshoz kell egy Mac gép, vagy egy virtuálisan telepített OSX, de ez a topikban már 1000x le lett írva, szóval csak vissza kell olvasni.
-
Tikakukac
titán
válasz
800.henrik #22530 üzenetére
Ott van az: View in apple store. Gondolom win alatt vagy, hát az úgy nem megy
-
kecsawi
senior tag
válasz
800.henrik #22528 üzenetére
App store...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diabetes - Cukorbetegség
- NBA és kosárlabda topic
- Fujifilm X
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest