- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
A hardver elemekből értelem szerűen azt válaszd ami van a gépedben. A többit meg... nos azt neked kell tudnod mire van szűkséged. Ha fogalmad nincs mi kell akkor pipáld be próbáld ki, ha nem tetszik reinstall és akkor nem pipálod ki
Előre felkészítelek, hogy az első install úgysem lesz elég. Én sok napot szarakodtam, míg eljutottam oda, hogy egyáltalán rendesen bebootolt.
-
varsam
őstag
10.6-hoz nem tudom, hogy van-e, 10.5-höz volt, de borzasztó. Ha teheted, kíméld meg magad tőle, szinte érthetetlen a fordítás, elrondítja az egész oprendszert. Nagyon minimális angol tudás kell hozzá, hogy használd. A magyar fordítás egyáltalán nem olyan mint a windows-é.
-
mobbo
senior tag
konfigomhoz egy hozzáértő mondana egy optimális megoldást, hogy melyik osx-et és milyen formában lenne a legjobb felrakni?
abit ip35 alaplap
intel core 2 duo e8200 proci
gigabyte geforce 8800gt 512mb vgaköszi előre is
-
Az-X
őstag
Tudna nekem linkelni valaki egy működő magyar lokalizációt? 10.6-hoz.
-
varsam
őstag
Ilyet nekem is csinál, nem tudom mitől lehet. Sima Leo kb 5 percenként csinálta, Snow Leo már ritkábban, de ez is csinálja.
más:
beszereztem egy Broadcom BCM94311MCG notebookba való wifi kártyát, tökéletesen megy SnowLeo alatt, semmi nem kell hozzá, alapból felismeri, úgyhogy mostmár 100%-os a hackintosh-om -
Oracle
senior tag
Hali
Minden müxik rendesen, nincs is semmi baj
de a dvd írót minden 5-10 percben lecsekkolja a gép mármint világít a led és hallom hogy "kattog" mintha lemezt keresne erre van valami megoldás elég idegesítő
-
MajaG
senior tag
Valai tudna privibe dobni 1 müködő linket snow leora?
Csak a hazardot találtam, de az nekem a gépemen nem megy. Dell vostro 1500.
Illetve 1 alap 10.6-ost de az dettó nem ment.. -
mobbo
senior tag
válasz
sghc_toma #4887 üzenetére
igen 3D acc be van kapcs, vmwaretools-t felraktam, lathatoan javitott valamit, simabb a dock mozgasa, de QE/CI nincs, iweb nem rajzolja ki a weboldalt, imovie nem indul el, nem lehet hozzaadni widgetet, stb.
es epp az ilife-os dolgok kellenenekegy vmware leirasban annyit talaltam hogy ezekhez installaljam az EFI-t
de hogy melyiket, vagy hogy arrol semmit -
5aeb
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4856 üzenetére
Szia, van egy olyan prg, hogy ukelele. Tigeren megy nem tudom, hogy leon müxik-e. Azzal meg tudod a billentyűzetet szerkeszteni, ahogy akarod. Alt + m a "0" a laptopon.
-
ben800
aktív tag
Helósztok,kéne 1 kis help
Mac-et szeretnék telepíteni a pcm-re és az lenne a kérdésem hogy tudnátok-e linkelni olyan mac-et ami meg van patchelve meg stb
A választ vagy pü-t várom köszönöm! -
mobbo
senior tag
vmware ws alá raktam fel gyári 10.6-ot
QE/CI-t nem tudom működésre bírniip35+8800gt+e8200
lenne ötletetek? köszi
-
Takhanto
őstag
válasz
norbitális #4879 üzenetére
Van
-
norbitális
tag
Snow Leo-ból van warez?
És ha nincs akkor hol lehet és mennyiért beszerezni azt az OS-t? -
nemetzee
csendes tag
hello!
vásárlás előt állok snowLeo-t akarok elsődleges op.-rendszernek!
az alábbi notebook-on futna-e osx 10.6.X hiánytalanul?
(nézeggetem a mi lenne a jó osx86 wiki-in,erre jutottam
MSI NOTEBOOK GX720X-0W1HUCPU
-Penryn P8400, 2.26GHz,FSB 1066 MHz
LCD
-Size 17",Backlight WSXGA+ / Glossy,1680 x 1050
CHIPSET
-PM45+ICH9-M
GRAPHICS
-GPU NVIDIA® GeForce 9600M GT
Video Memory 512MB DDR3 VRAM
Graphic Type PCI Express
AUDIO
-Audio HD Audio quality [Realtek HD Audio Codec ALC88X-talán]*
SYSTEM MEMORY
-2GB DDR2 x 2 667/800
HDD SATA 320GBCOMMUNICATION
-Modem 56K
-LAN 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet [Realtek 811X PCI-E Gigabit Ethernet NIC]*
-WLAN Built-in 802.11a/g/n WLAN Card [Atheros]
-Bluetooth Yes
Card Reader 4-in-1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro) [O2Micro Card Reader ]*WEBCAM RESOLUTION
Webcam 2.0 MP Webcam
I/O PORT
USB USB2.0 X 3
ESATA/USB Combo x 1
IEEE 1394 x 1
Video Port VGA (15-pin, D-Sub) X 1, HDMI X 1
Audio Port Mic-in X 1, Line-in x 1, Headphone X 1*[supoort oldalon néztem a drivereként]
fentiek alapján,stabil gyors rendszerként futna 10.6.X,és mi működne vagy mi nem?
HDMI?
VGA?
ESATA?
WEBcam?
WLAN?
Card reader?..stb?bocsi a hoszzú komentért.Segítséget előre is köszönöm!
-
Gabe79
csendes tag
Ja,és a XXX 10.5.6 tökéletesen megy rajta ,csak éppenséggel a játékok nem mennek rajta rendesen mert nem támogatott rendszer szöveg jelenik meg.
Persze tudom az osx nem játékra van,ezért próbálok a pc-men ,inkább ezzel próbálkozom mint a x3100-as integrált Macbook-omal aminek sajnos pont a videója a leggyengébb... -
Gabe79
csendes tag
Üdvözletem,volt már valaki aki a következő konfigurációra fel tudta tenni a Snow leopardot,ha igen hogy sikerült?Mert jó pár telepítővel próbálkoztam már és nekem még be sem akart boot-olni...
Várom az infókatConfig.:Gigabyte 965P-DS4, E6600 2400@3200, 4 Giga Geil ultra 800mhz, Sapphire HD3870 512Mb
Köszönettel:G
-
dashed
senior tag
Senki sem eszlel kulonbseget osx es win kozott az eger mozgasa kozott?
Telleg nagyon erdekelne ,hogy most ez ilyen es szokjam meg, vagy valoban van vmi bug es kutakodjak megoldas utan? (bar eleg sokat keresgettem de nem talaltam megoldast)Kicsit mintha lomhabban reagalna a kurzor az eger mozgatasara, mintha par ms-ot kesne.
Ez pl egy quake live-ozas kozben eleg idegesito.
Mint irtam telepites kozben vagy qe/ci nelkul tokeletes az eger mozgasa.Furge mint win vagy linux alatt.Akar johet privibe is hogy ne offoljunk it ezzel.
Kiegeszito softwarek ezen nem segitenek. Steermouse, usboverdrive, stbstb, mivel ezek a "gyorsitason" , illetve az eger erzekenysegen segitenek, de a problema nem ez.
-
peet beat
csendes tag
Sajnos nem panic :S
A frissítés lefut gond nélkül. Aztán restart, de már nem bootol be. Valami verzió parája van, nem emlékszem már pontosan mit ír. Pedig update előtt lecseréltem a kexteket.
Szóval vagy találok egy angolul vagy magyarul beszélő p5k tulajdonost, aki már frissített, vagy így jártam -
P3TR!CK
senior tag
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg 10.5.8 Leopard-ot használok az adataimnál lévő config-on. Tökéletesen működik, annyi lenne a kérdésem, hogy VoodooHDA kext-ben valahogy elő lehet csalogatni a Multi Channel-t (5.1) ? Nekem csak Stereo-t akar. Jelenleg az alaplapi hangkártyára van rádugva a hangfal szett (ASUS P5KC a lap).
Második kérdésem:
Próbáltam egy Snow Leopard-ot telepíteni (SnowOSX 3.5), fel is ment, de fura volt az egész. 10.6-ot raktam fel, először pánikolt az AppleIntelPIIXATA.kext miatt, ezt megoldottam, letöltöttem egy javított kext-et és bemásoltam. Ezután el is indult, de valami nem volt rendben vele. Már a betöltés nagyon lassú volt, miután pedig beboot-olt, legalább 2 percig "meg volt fagyva", úgy, hogy sem az egérre, sem a billentyűzetre nem reagált, pedig a grafikus kezelői felület futott, és az MSN és Skype is elindult. Elindítottam "-v" móddal, akkor láttam, hogy alul valami ilyet írt ki: "ACPI_SMC_PlatformPlugin::start – waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out". Na mindegy, gondoltam felfrissítem Apple update-tel 10.6.2-re, fel is rakta, természetesen a SleepEnabler.kext miatt pánikolt, ezt Windows-on megoldottam MacDrive-val, utánna elindult, a jogokat pedig Disk Utility-vel fix-eltem. Egyetlen kérdésem maradt csak: Mi lehet az oka annak, hogy indulásnál kb. 2 percre "lefagy" és nem lehet csinálni semmit ? Próbáltam a Hazard féle 10.6.2-es Disztrót, az meg el sem indult, igaz fix-szel nem próbáltam. Várom az ötleteket!
-
Redy
tag
Valaki tudna segíteni PM-ben hogy hol tudnék letölteni mac OS-t PC-re?
Egyet már leszedtem de nem működik.
Előre is köszi. -
dashed
senior tag
válasz
peet beat #4861 üzenetére
kernel panic?
Ha igen akkor a sleepenabler okozza. Le kell cserelniUI.. Kozvelemeny kutats
hacki alatt mindenkinek jol mozog a kurzor?
Pl.:
- lassabban reakcio
- lomhabb erzetCsak mert win alatt nekem sokkal furgebbnek , precizebbnek erzodik az eger..
Kikapcsolt qe/ci vel egybol ugyan olyan furge az eger mint win alatt.Jo lenne kideriteni ez masnal is igy van -e , mert nem tudom ,hogy ez most bug-e vagy sem.Ty ha vki megnezi nekem.Razer Deathadder eger
Win es osx alatt is kikapcsolt acceleration mellett..+ az erekenyseg is detto ugyan akkorara allitva. -
peet beat
csendes tag
Sziasztok
Sikerült esetleg a jelenlévők közül valakinek frissíteni 10.6.2-re P5K lapot?
Régóta használok osx-et pc-n és eddig nem voltak problémáim sem a telepítésekkel sem a frissítésekkel, de a 10.6.2 ezen a lapon kifog rajtamFőleg azért bosszantó, mert elvileg kompatibilis, sőt gyakorlatban is az, mivel sokan megoldották. De az egyetlen leírás amit találtam, olaszul van, ez a nyelv pedig nem tartozik az erősségeim közé
Hátha itt valakinem van ilynen lapja.Thanx
-
varsam
őstag
-
Pret_1G
csendes tag
10.6.2-n talákozott már valaki a csatolt képen látható grafikai hibával?
ha újraindulok vagy kilépek néhány programból akkor megszűnik, de vélelenszerűen lép fel a hiba.
VGA 8400m g chamelon tölti be a vga-t a boot-plist-ből(GraphicsEnabler y-vel) Mikörzben írtam magától megszűnt, de mégis érdekel mitől lehet. -
sislaciii
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4852 üzenetére
Egyszerűbb nincs? Nekem bonyolult.
-
varsam
őstag
válasz
sislaciii #4851 üzenetére
Attól hogy megnyitod a dmg fájlt, magát a programot még nem fogod tudni használni windows-on. A mac-re írt progik nem mennek windows-on, erről jobb ha most gyorsan lemondasz. Vagy telepítesz virtuális gépre mac os x-et, vagy rendesen felteszed a gépedre, mert máshogy nem fogod futtatni a kívánt alkalmazást.
-
sislaciii
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4852 üzenetére
Egyszerűbb nincs? Nekem bonyolult.
-
sislaciii
aktív tag
Sziasztok! .dmg fájl ha jól tudom az Mac OS-nél van. Azt valahogy megtudom nyitni W7-en? Mert a Reason 4 nevű program .dmg be van meg.
-
_ak_
addikt
válasz
glockadam #4849 üzenetére
Remeknek tűnik, köszi! Olvasgattam erre-arra, de ezt a distrot nem is emlegették.
Nagy meglepetésemre van benne intel 4500 támogatás, pedig nem is olyan régen guglival, csak annyit találtam, h nem is lesz valószínűleg driver hozzá.
Networknél nem is említik az intel kártyákat. Alapból támogatná őket, vagy azért nem említik mert nincs semmilyen driver? Na meg ahogy elnézem a conexant audioval is lenne 1-2 gond.No de nem akarok ennyire előre szaladni, amúgy is az asztalira akarom, csak meglepett az intel driver.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, h ki kéne próbálni az asztali gépen ezt a rendszert. A konfig a következő:
gigabyte p35-dq6
intel c2q 6600
msi geforce gts 250 1gb
2gb ramJelenleg 64bites w7 fut rajta.
Ezen a konfigon meg lehet oldani a dolgot? Ill. kezdhetem azzal, h a fentebb (#4831) kacsuszka által linkelt rendszert kezdem letölteni? Találtam az 1hsz-be linket tutorialokhoz, de ehhez a rendszerhez melyik jó?
Illetve ugye jól rémlik, h noti esetén az intel gma 4500 mhd-hez nincs még driver? Lenovo T500-as notiról van szó.
-
glockadam
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4843 üzenetére
Szeva,
Nullát a hosszú í vel tudsz irni és ugye í t meg a 0 val de ezt már tudod. Nekem is így van és már kezdek hozzászokni
. A kextek azok amik a Windowsban a driver ek. Törölni nem nagyon érdemes őket "installálni" viszont a Kext helper vagy a Kext utility programmal lehet őket. Itt találsz kext eket ha kellenek: [link]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Végre sikerült felgyötörnöm egy EEEPc-re a 10.5.6-ot, egy nagyon jó útmutató segítségével. Korábban egy másik notebookra már megpróbáltam, de az bootoláskor elakadt a hírhedt "Still waiting for root device..." üzenetnél.
Ezen a pici netbookon viszont pompásan megy a dolog, egyedül a wifi-t nem tudtam rávenni, hogy működjön, de dróton jön az internet, így egyelőre ez elég. Meg vagyok lepődve, de meg merném kockáztatni, hogy ez az OSX agyonveri sebességben a WinXP-t ezen a pici és viszonylag lassú gépen. (Az ergonómiáról ne is beszéljünk.)
Kérdéseim a következőek lennének:
- Hogy lehet magyar billentyűzetkiosztást használva nullát írni? A "nulla" gomb a hosszú í, és nem jöttem rá, hogy hova lehet eldugva. (Nem mellékesen nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokszor használja az ember a nullát...)
- Hogy lehet kext-eket törölni/uninstallálni? (Nem tudom, melyik a jó kifejezés rá, még egyelőre még a kext-ek mibenlétére sem sikerült rájönnöm.)
Köszi!
-
tlac
Topikgazda
igen, biztosan abban is van dd
első partició 100megás vmi amit win 7 csinál
ez micsoda? nekem is van win7, de nekem nem is akart semmit csinálni
az sdc már a harmadik eszköz lenne, nem partíció
a partíció, az az után lévő szám lenne, pl. sda1, 1. partíciótehát neked valószínűleg sda kell
"mentés: dd if=/dev/sda of=mbr bs=512 count=1"
ezzel a vinyó a legelejéről mentesz le 512 byte-ot egy mbr nevű fájlba
szerintem pendrive-ra mentsél -
varsam
őstag
húha
Ezt egy szimpla linux live cd-vel (pl ubuntu) is meg lehet csinálni?Nálam:
1 vinyó van, első partició 100megás vmi amit win 7 csinál, második win7, harmadik osx, negyedik meg csak adatoknak. Az osx-el együtt települt a chameleon, szval gondolom az a 3. partición van.
Az sd.. particiót jelöl ugye, szóval akkor ezt kéne csinálnom?mentés: dd if=/dev/sdc of=mbr bs=512 count=1
visszatöltés: dd if=mbr of=/dev/sdc bs=446 count=1 -
tlac
Topikgazda
linux alatt:
mentés: dd if=/dev/sda of=mbr bs=512 count=1
visszatöltés: dd if=mbr of=/dev/sda bs=512 count=1 (csak 446 byte-ot írj vissza, ha a partíciós táblát nem akarod bolygatni)az if azt jelenti honnan, az of pedig, hogy hova
a /dev/sda pedig az első eszköz, sdb meg 2., sdc 3. stb.mentést akár osx alatt is meg lehet csinálni, csak ott más a vinyó azonosítója
-
varsam
őstag
És azt hogy kell csinálni?
Ez kell hozzá? -
dannynet
tag
válasz
glockadam #4741 üzenetére
Köszi GlockAdam hogy próbáltál segíteni a 3G modemes kapcsolódási hibák elhárításában, de végül a megoldást a SnowyWind OSX késztője prezentálta. Tehát aki esetleg hozzám hasonlóan szeretné az MSI Windjével SnowyWind OSX alatt pl. T-mobile 3G modemmel az internetet elérni és PPP hibaüzenetet kap kapcsolódáskor, annak itt a megoldás: [link] (Ingyenes regisztráció szükséges a linkelt külföldi MSI Wind fórumra).
-
varsam
őstag
Ha már van egy működő Mac-em, és újra akarom tenni a Win-t (ugyanazon a vinyón vannak és nincs lehetőség másikra), akkor ezzel a wines chameleon installerrel újra tudom tenni a chameleon-t, hogy tudjam mindkét rendszert bootolni? Használta ezt már valaki, vagy hogy tudnám megoldani a dolgot?
-
Takhanto
őstag
OSX86Tools-nál ha install kext-re kattintok akkor ezt írja ki:
Please follow the dialog to install new kext(s). Clicking Cancel at any time vill guit this wizard.
Ez mi?
-
Takhanto
őstag
Ezt már nem értem:
---You don't have to have your dsdt patched when you select those options---
After Installation completes you need to delete dsmos.kext
If you get a kernel panic use -v and boot again, sometimes works!
----If you want update from apple. Update then restart
boot into another OSX to remove some files after update completes
delete dsmos.kext and get sleepenabler.kext for 10.6.2 (old kext will cause KP)
After new sleepenabler, my sound died. Install ALC889a_sl_10
If you get a KP from AppleHDA.kext, Then delete it!
All should be good depending on other minor hardware you use. -
Takhanto
őstag
Hm,ezt találtam,az alaplapomhoz írtak.
I install from another harddrive running OSX
If install retail version and upgrade from Apple you will do a lot more patching. It works but too much work.
The easiest method was Using SnowOSX_Universal_10.6(432)GM-v3.5 to install 10.6 with all options selected.
Then i used Snow_Leopard 10.6.2 by Hazard. I installed:
Chameleon RC3 10.5
NVEnabler (for my 9600gt)
ElliotForceLegacyRTC (keeps cmos from resetting)
ALC889a
---You don't have to have your dsdt patched when you select those options---
After Installation completes you need to delete dsmos.kext
If you get a kernel panic use -v and boot again, sometimes works!
----If you want update from apple. Update then restart
boot into another OSX to remove some files after update completes
delete dsmos.kext and get sleepenabler.kext for 10.6.2 (old kext will cause KP)
After new sleepenabler, my sound died. Install ALC889a_sl_10
If you get a KP from AppleHDA.kext, Then delete it!
All should be good depending on other minor hardware you use. -
Takhanto
őstag
Kéne egy kis segítség.... ( 10.6.2 )
1. Minden restart után a bios lenullázik,miért és van-e rá megoldás?
2. OSX86Tools-nál az install kext nem működik,valamit kiírt angolul de sakna nem értem. 10.5.8-nál símán ment. A másik progi meg kexts utility , ráhúzom a kext-et,csinálja a dolgát,újraindítom de semmi változás. Szerintem mindig alaphelyzetbe állítja...
Nincs hangom (ALC889a), nincs wifi-m (atheros5004). Pacific-el sem megy,ha jól emlékszem 2.6.3-as verzióm van.Mi a fene van ezzel??
-
Zolexx
aktív tag
ÜDv, szeretném kiprobálni ezt a rendszert, tudna valaki linket adni honnan tölthetném le i ? THX előre is
-
randras
veterán
jó rendben, bocsi, nem is tudom hogy gondoltam.
a régi gép konfigja:
Intel Pentium 4 3000 MHz HT
Gigabyte GA-8I848PM
2*1 GB PC3200 DDR SDRAM
ATI Radeon HD 4600 Series 512 MB DDR2 AGP
Realtek ALC655 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller
500 GB Samsung SATAII HDDés az újét is írom mindjárt, de addig is erre esélytelen hogy erre bármi is rámenjen?
mondom, főleg így belekapni kéne az osx-be, meg a zeneszerkesztő programjuk fogott meg nagyon.
-
randras
veterán
válasz
glockadam #4819 üzenetére
hát az attól függ... ha azt vesszük, porosodik a sarokban egy egymagos 3.0 ghz-es P4 es gép 1.5 giga rammal
arra ha rámenne valami és nem csak vázatartó lenne az jó lenne, de van egy 4 magos 2.8 as 2 giga rammal, 512 megás ati xxx ?? videókarival! utóbbit szerintem lehetne nyúzni win7 mellett valamivel, de inkább célozzuk be a régit!
-
Gordiann
őstag
Nah:
Sikerült megvenni a gépemet. Sikerült feltenni a Snow Leopardot (retail).
Tökéletesen működik. Software Update-ről simán szedett minden frissítést. 10.6.2 tökéletesen működik, videókarit is felismerte. 3d meg minden támogatás megvan.
Hang is, net is. A tony-s leírás alapján csináltam. Először nem pontosan követtem, voltak hiányosságok benne úgy még. Most már nemNagyon fontos művelet volt, hogy bios-t frissítettem F7-re (legújabb). Így megy csak a hang, meg a telepített boot. (előtte csak cd-ről akart boot-olni).
Az egyetlen, amit nem értek, hogy 2.07 Ghz Quad-Core Intel Xeon-nak ismeri fel a processzoromat. Ilyenkor ténylegesen 2,07 Ghz-en működteti a magokat, vagy ezt csak úgy írja?
konfig:
Intel i5 750 2,66Ghz.
Gigabyte P55M UD2 (rev 1.0)
Gigabyte Nvidia 9600 passzív
2x2gb Kingston 1333mhz ramtelepítés leírás:
[link]Szóval nagyon ajánlom mindenkinek, aki megteheti.
-
Pret_1G
csendes tag
Az előzö biosom alatt a dsdt patch nem sikerült. Most "lefut" hiba nélkül és elkészül a dsdt.aml is.
Compilation complete. 0 Errors, 0 Warnings, 0 Remarks, 41 OptimizationsAz evodsdt editorral meg nagyon nem boldogulok. Végülis minden rendben van csak gondoltam a voodoohdat hátha le tudom cserélni de eddig nem nem sikerült a dsdt-t patch-elnem. Gondolom más tapsolna ha fele ennyire működne a gépe de én már csak ilyen vagyok
-
dashed
senior tag
Na most megneztem meg NVinject es NVenabler- el is..
NVenabler
-dvi1 Lomha eger. Sotet szinek vibralnak,
-dvi2 Lomha eger. Sotet szinek vibralnak,NVinject
-dvi2 eger ok, nem kesik. Vibralas nincs , de sajna qe/ci sincs.Efi String
-dvi2 Eger ok, nem kesik. Vibralas sincs es qe/ci is van. Csak sajna reboot utan ugye kek kepernyo fogaditt egy kulfoldi forum ahol a srac belinkelt egy hatterkepet ami vibral nala.
Nalam is vibral ha az elso dvi kimenetre dugom a monitort. Masnal?
Illetve a "lomha" az egerkurzor bug van esetleg masnal is? -
dashed
senior tag
Na egy erdekes kerdesem lenne, hatha tud vki segiteni
config az adatlapomon
10.6.2. ha az elso dvi outra kotom a monitort akkor nehol a sotetebb arnyalatok vibralnak a monitoromon. Legyen az egy weblab , hatter , jatek , teljessen mind1.Win linux alatt persze nincs ilyen problemam. Masik anomalia ilyenkor ,hogy az eger kicsit lomhan mozog. Mintha par ms-el kesobb reagalna arra ahogy mozgatom az egeret.
Most bedugtam kivancsisagbol a vidkartyam masik dvi out-jara es lass csodat, nincsen semmilyen vibralas , es az eger is normalissan mukodik.Gyak. nincs keses, furge mint win alatt..Ez idaig szep es jo problema megoldva ,csakhogy ha restartolom a gepet ugy, hogy a 2. dvi outra van rakotve a monitor akkor mikor bejonne a snow desktop csak egy kek szinu hatteret latok
Dvi kabel kihuz/bedug ilyenkor megoldja a problemat..
Vmi otlet erre a 2 anomaliara? Kep vibralas, eger keses?
Illetve Vmi tipp ,hogy a 2. dvi hasznalatakor reboot utan ne keljen ki be huzogatnom a kabelt?
(8800GT efi string)
-
randras
veterán
Sziasztok!
Eléggé kezdő kérdés lesz, meg valószínű hülyének fogtok nézni, de igen megtetszett az OSX-ben lévő zene és videószerkesztő program (csomag), meg végülis mindig is olyan voltam, hogyha valami megtetszett, kipróbáltam, úgyhogy úgy döntöttem, hogy OSX-et raknék a gépemre Windows hetes mellé. Mit ajánlotok erre a célra? Mekkora ez az OS, fogják-e szeretni egymást a Windows-al, és egyébként is, van-e értelme belevágni?Előre is köszi!
-
kacsuszka
aktív tag
vagyis snow-al annyit csinál h most már fordítva írja ki
először starting...
utáni vmi acpi driver betöltés...vagymi
most mit csináljak?! :S
-
glockadam
csendes tag
válasz
kacsuszka #4805 üzenetére
Hali, próbáld meg a biosban kikapcsolni az ACPI APIC pontot(azaz rakd offra) vagy az ACPI 2 t nem emlékszem már hogy melyiket kellett.. Utána install után majd kapcsold vissza. Ha nem megy úgy se akkor kapcsold vissza ezeket és próbálj meg úgy bootolni hogy amikor elkezdene bootolni a dvd ről akkor nyomsz egy F8 at és beírod ezeket. Próbáld meg egyszerre csak az egyiket utána meg egymástól space val elválasztva kombinálni, itt vannak: -f -v -x -s -cpus=1 . Előszőr próbálkozz az első, aláhúzott verzióval szerintem.
Remélem segítettem valamit. -
kacsuszka
aktív tag
hali
nekem egy asus alaplapom van ati hd vga 4gb ram erre szeretném feltenni a snow leopard pc-s változatás.
letöltöttem kiírtam bootolok és itt megáll...
http://kepfeltoltes.hu/100208/F_nyk_p0027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt egy fénykép rola
itthagytam 2órara és még mindig itt áll...
ilynkor mit lehet csinálni?
a cd-t se pörgeti semmit nem csinál...
előre is köszi
kacsusz
-
varsam
őstag
Köszi megnézem
(#4799) sghc_toma
elindul nélküle, de úgy elég lassú lesz a gép, sztem ilyenkor teljesen visszaveszi a szorzót alapból a gép, és nincs ugye ami ezt változtassa.(#4800) Pret_1G
Szimplán netezés, msn közben 55fokos a proci, terhelésnél 70fölé megy, tesztprogival megy csak 80ig, de a fölé már nem. Csak ha kevesebb lenne üresjáratban, akkor a venti is halkabb lenne, ami éjszaka elég fontos.
Köszi, megnézem ezt is kextet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest