- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple MacBook
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boregar69
újonc
sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy cue kiterjesztésű nagy felbontású zenei képfájl,amit szeretnék kibontva, úgy,hogy megkapjam az eredeti fájlokat,hogy a telefonomra másolhassam.Mert ugyebár a trackokkal nem tudom mit kezdeni
nagyon köszi ! -
Dester31
tag
Sziasztok!
Véletlen találtam ide 3 évvel később. Nem, nem fejlesztem már az Audiocheckert. Gondoltam rá, hogy újraírom az egészet C#-ban, de jobban örültem volna, ha a használt aucdtect programot is tudom valamilyen szinten natívan integrálni. Volt erre tervem, megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel is, de válaszra sem méltattak.
Végeztem kutatásokat is arra vonatkozóan, hogy milyen algoritmussal dolgozhat a programjuk és valószínűleg valamilyen Fourier-analízis van mögötte. Viszont annyira sok időbe kerülne implementálni, hogy elvetettem az ötletet, mert annyi szabadidőm már nincs.Üdv: Dester
-
joco1954
újonc
Segitséget szeretnék kérni. Wav fájlba szeretnék lemezboritott beilleszteni.Lehetséges e ? Elöre is öszönöm a választ
-
Livius
őstag
Igazából nem találtam semmi audio konvertálós topikot szóval inkább itt kérdezném meg ezt. Van egy kamerás audio hangsáv, és egy másik mikrofonnal történt felvétel. Milyen programmal tudnám lehetőleg gépi automatizálással a két hangsávon valódi egy időben történteket összeszinkronizálni? Nem szeretném kézzel tologatni a hangsávokat, nincs olyan program, ami precízen a matematikai korrelációs vizsgálatokkal a hangjelet összetudná szinkronizálni magától, baromi pontosan?
-
PuMbA
titán
Jól sejted, mert megint az van, mint az előbb: 2 almából nem tudsz 4 almát csinálni. Azt, hogy mondjuk LAME MP3 enkóderrel van kódolva, minimum 192kbps-ben, jó minőségű forrásból. A YouTube-on egyébként sok rossz hangminőségű zene van feltöltve, ha nem a zenekar hivatalos csatornájáról van a hanganyag, szóval ha már a forrás minősége rossz, akkor az nem lesz jobb
-
janek2
tag
Sziasztok!
Új vagyok még ezen a területen ezért lehet hülye kérdés de mp3-bol lehet flacot csinálni úgy, hogy legyen értelme? Esetleg youtube-rol letoltot zenéből?
-
dombi81
senior tag
Tudna ajánlani valaki egy olyan cd rippelő programot, amellyel 100%-ban lementhető a zene, adatvesztés nélkül?
-
Exodius
őstag
válasz
thomasvold #504 üzenetére
mkvtoolnix..
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy "mka" konténerből hogy tudnék, vagy milyen programmal veszteségmentesen kioperálni számokat, mert nem mindegyik kell.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Exodius
őstag
Skacok!
Ha FLAC-ot szedtek ki CUE-fájl alapján, milyen szintet használtok a tömörítésnél? Arra az 1-8-ig terjedő skálára gondolok, ami a compression level. Abból mi az ajánlott? Vagy ti hallotok különbséget a compression vs. uncompressed fájlok között? Mert az nyilván látszik, hogy az uncompressed többet foglal és az 100%-os, de vajon a sima tömörítésnél van-e adatvesztés?
-
sabrinho
tag
válasz
sabrinho #501 üzenetére
Közben rátaláltam a Cuemaster nevű progira. Ez internetes adatbázisból keresi ki a lemezadatokat, s abból csinál cue fájlt. Ezután már lehet a Cue splittert ráküldeni. Nekem olyan is akadt, hogy két cd volt egy fájlban. Ekkor a megoldás, az utolsó track után a megnyitott cue fájlban létre kell hozni egy plusz tracket, ami ott kezdődik, ahol az első cd végződik. Ekkor vágás után lesznek a "rendes" fájlok, meg a hosszú, ami a teljes 2. cd-t tartalmazza. Ezt most a második cd cue alapján vágatod fel és kész is a művelet.
-
G@ben
addikt
Lossless fájlok méretében nagy különbség van? Mármint egy Foobar-ral 5-ös módban konvertált fájlnál el lehet érni sokkal kisebbet, ami még mindig lossless? Valahol mintha olvastam volna ilyet, hogy jön egy új formátum, ami a hagyományos méretnek talán 60%-a lesz, de nem tudom, hol. Vagy az alsó, felső tartományok levágása nélkül ez nem megy?
-
a ATI
csendes tag
igen.ez a válaszom továbbra is.
de ha valaki minöségrontással akarja konvertálni zenéit. beirja keresöbe : flac konvert mp3 és rengeteg konvertálo programot talál. de flacot mp3ba konvertálni olyan mint aranyórát rézbevonattal ellátni. manapság már egyre olcsobbak a tárolo eszközök, és zenelejátszok minöség-ár aránya is egyre kedvezöbb. söt már sony xperia z2 z3 z4 stb is támogatja flacot, szoval telefonokon is lehet már flacot halgatni jo minöségben.mp3 aac stb veszteséges formátumokat lassan kiszoritják a veszteségmentes formátumok. 600mb cd album flacban 300 mb mp3 ban kb 120mb . már 2-3 terrás vinyokat vesznek emmberek, vagy 64-128 gb memo karikat. továbbra is az a válaszom flac irányába fejlesszteni érdemes mp3 helyett. én hangkártyám csak 198khz kezeli zenéket bár van már 300khz zenéim is. de amikor mp3 halgatok 320kbs utánna ugyanazt flac 6800kbs elég egyértelmü hogy mp3at csak akkor ha flacban nem tudom megszerezni ugyanazt a zenét. szoval egy flac játszot iktatni meglévö autohi-fi elé a legjobb megoldás szerintem. -
Oldman2
nagyúr
-
a ATI
csendes tag
flac-ot miért akarsz mp3ba konvertálni? azzal lerontod minöségét.
veszel egy fiio hordozhato zenelejátszot 27-35-50ezrekért pl m3 , x1 x5 tipusszámtol függöen és azon halgatsz flacot. ha csak 16 ezred van rá phillips pár tipusa is játszik flac-ot nemcsak mp3-at. usb, vagy jackal ha rá tudod tenni autohifire akkor-http://fiio.hu/index.php/webshop/fiio-vesztesegmentes-lejatszo
flac zenéket honnan töltötök le ingyen gyorsan? telechargement oldalt már kicsemegéztem, többi oldalon lassu az ingyenes letöltések
-
Jancso
újonc
Tisztelt HiFi-sták! Segítségeteket kérném az alábbi témában!
Adva vagyon egy mkv fájl mely zenei anyagot tartalmaz. A PC-men elindítom MediaPlayerLite lejátszóval, ott a lejátszó folyamat ábráján látható a track kiosztás. Szeretném ezt a mkv fájlt átkonvertálni Flac formátumba, de úgy hogy ne egy nagy kiterjesztésű flac legyen, hanem trac-ekre szedje szét a konvertáló program.
Mi erre a megoldás?! Milyen program csinálja meg?
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv Jancsó
-
Többször készítettem már teljes mentést a lemezeimről (hurrá paranoia, és a cd-be vetett hitem...)
Ám visszaállítást még nem próbáltam soha. Egészen máig...
Teljes mentés esetén, ahol cue formátum is jár az ape, flac mellé, ott Linux rendszerek esetén találtam egy egészen frappáns és egyszerű megoldást (a leírás Ubuntu 14.04-re íródott, de Mint13-64bit alatt is remekel):On Ubuntu 14.04, I solved the problem with:
sudo add-apt-repository -y ppa:flacon
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y flaconAnd then the following command works:
shntool split -f *.cue -o flac -t '%n - %p - %t' *.ape
Persze a *.ape helyett mehet a *.flac@(#484) ZSZS-CMSC
Nem lehet, hogy a FAT32-es fájlrendszer 4GB-os limitjével találkozik az a program, amit használni szeretnél?
Csak tipp, de a 4GB és "valami nem működik" kombó az mindig erre szokott terelni.
(Audacity program esetleg?) -
thoger
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit összetett problémával állnék elétek.
Nemrégiben Wh*t.cd tag lettem, és gondoltam, megpróbálom hasznosítani a saját digitális gyűjteményem.
Az elképzelésem a következő:
-kiválasztok egy albumot ami nekem is megvan (veszteségmentesen)
-a meglévő flac zenémből visszaállítom az eredeti wav fájlt
-az oldalon megtalálható torrentből letöltök minden anyagot ami nem magát a zenét tartalmazza (log fájlok, cue fájlok, képek)
-és ezekből, plusz az én eredeti wav fájlomból újra konvertálom a zenét
-a torrent-kliensem leellenőrzi, egyezést talál, és már állok is seedbeElméletben nem találok hibát, gyakorlatban az eredeti wav visszaszerzéséig jutottam.
Mit gondoltok? Kivitelezhető? Ha nem arra is kíváncsi vagyok miért nem.
-
trlala
aktív tag
Van egy albumom, egyetlen mka fájl. Átkonvertálom flac-ba, de azt szeretném, hogy ne egy fájlt kreáljon, hanem zeneszámonként külön. A free audio convertert használom.
köszi! -
Attici
őstag
SHN formátumú hangfájlok konvertálására tudtok valami jó programoz?
Lehetőleg FLAC-ba vagy valamilyen hasonlóba kellene konvertálni.
Lehetőleg csoportos kijelöléssel, ne egyesével kelljen bajlódni vele.
Audacity megcsinálja, de macerás. Olyan konvertálót ami meg kezeli az SHN.t még nem találtam. -
Zsocó
aktív tag
Sziasztok! A CDM a FLAC előtt mit takar?
-
G@ben
addikt
Hogy tudok könnyen, gyorsan, egyszerűen átkonvertálni egy csomó fájlt? Nagyrészt mka, ezeket szeretném flac-ba de úgy, hogy nem én szeretném beállítani, hogy milyen legyen a kimenet minősége, hanem a program ugyanabba a minőségbe konvertáljon, mint az eredeti.
Illetve kötegelt feldolgozás is kéne, hogy megadok egy könyvtárat, aztán az ott található összes könyvtárban lévő összes fájlt átkonvertálja, majd az eredményt abba a könyvtárba teszi ugyanolyan néven, ahol az eredeti fájl is volt, mint a CueSplitter programban is működik. -
Kékes525
félisten
-
lacko6
senior tag
Heló.
Valaki tudna segiteni.Flac-et szeretnék darabolni de a cue splitter nem működik.
Ez a foobar tul bonyolult.Valami egyszerű program van erre?
-
G@ben
addikt
Hogy tudom szerkeszteni a cue fájlt daraboláshoz? Egy albumban sajnos az egyik szám túl hosszúra van hagyva, 1-2 másodperccel korábbra kéne beállítanom a végét.
-
darvinya
titán
Sziasztok
Xperia SP Walkman lejátszóban flac -nál nincs év jelölés, pedig IDTag-jában van.
Ilyet nem is lehet?
Vagy lejátszó nem kezeli jól? -
Kékes525
félisten
dBpoweramp Szerintem ez az egyik legjobb, ha nem A legjobb. Ezt használom, egyszerű, gyors, kezeli a sokmagos processzorokat és nagyon sok mindent tud.
-
-
domik
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hordozható lejátszóm ami az alábbi formátumokkal bír el:
AAC, AIFF, ALAC, AVC, FLAC, HE-AAC, JPG, MP3, MP4, MPG4, PCM, WAV, WMA, WMV9
A kérdésem az, hogy nagyon sok hanganyag dts-hd 5.1 van, ezt hogy tudom lejátszani az adott lejátszómmal, jó minőségben.
Köszi előre is.
-
andorra
őstag
A cue pont azért kell, hogy ne "valahogy" darabolj (általában felesleges darabolni, mivel a cue fájlból minden valamirevaló program tökéletesen kezeli a track-keket), hanem ott, ahol a számok eleje/vége van.
De ha mégis: ha normál CD-ről és nem valami tákolmányról, vagy egyéb anyagról van szó, akkor lehet. Átalakítod előszőr flac-ra, majd a CueTools nevű programmal, cue fáljt generáltatsz hozzá. Ez akkor működik, ha a nagy adatbázisok tartalmazzák az illető CD-t. -
G@ben
addikt
Még egy kérdés: vannak mka fájlok, amikhez nincs cue. Ezeket lehet valahogy darabolni?
-
andorra
őstag
Én biztos, hogy Foobar 2000-et használnék erre a célra, de persze normál esetben nem keletkezhetnének más programmal sem hibák. A második kérdésedre csak saját magad találhatsz választ, az ugyanis nagyrészt a hardvered függvénye. Nem tűnik túl ésszerűnek, hogy egy hardverigényes művelet közben filmet akarjon nézni valaki ugyanazon a gépen, miközben fél a hibáktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Darkflash Darkair cpu cooler nagy mennyiségben
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest