Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok!
Azért itt kérdezem mert ez a topic aktív, találtam egy kódolüósat de az már 9 éve nem.szóval még én eredeti cdről magamnak rippeltem mp3-ba zenéket.
Azt tudom hogy foobarral végeztem azzal pedig LAME3.100 -al végeztettem a kódolást 320kbps CBR módban.
mennyire lehetett ez jó eredmény papíron?(illetve most nézem hogy Joint stereo lettek az audio fájlok, bár erről is láttam már hogy ment a vita melyik jobb, valakik szerint a joint
csakhogy a foobar átvert mert lejátszásnál a joint stereora-is stereo-t ir alul. akkor nem néztem hogy a tulajdonságoknál mást ír ott már joint-ot )
-
nutella1
őstag
SACD Iso-t próbáltam lejátszani foobar 2000-el, és nem sikerül, ha behúzom az iso-t, ismeretlen formátumot ír. Valaki tudna segíteni, hogy miért nem ismeri fel az iso-t? Foobar verziószáma: 2.24.1
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Azurooandrew #625 üzenetére
Ez a front USB-s dolog eléggé ritka az alacsonyabb árkategóriában. Shenzenen nézzél körbe a Topping-ok, SMSL-ek között. Ezek viszonylag olcsó és jó minőségű DAC-ok. Erősítő vonalon Topping $150-ért, vagy beszerzel valamin ősi sztereó erősítőt.
-
Azurooandrew
tag
válasz
Chris Kiki #624 üzenetére
Ha ár-érték tekintetében az lenne a legjobb megoldás/választás akkor ez nem lenne akadály.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Azurooandrew #623 üzenetére
Szóba jöhet az is, hogy a DAC és erősítő különböző márka?
-
Azurooandrew
tag
válasz
Chris Kiki #622 üzenetére
Köszönöm a reakciót, a kérdést Chris Kiki
Egy olyan asztali készüléket vagy rendszert keresek a Hi-res zenék lejátszása, ahol front USB portos a DAC+integrált erősítő egység, vagy az egyik komponens egy DAC+integrált erősítő és egy van egy még egy lejátszó komponens USB portal/lejátszóval .
Azt gondolom, hogy ilyen volt anno a Yamahanál a MCR-N870 [link] és a Yamaha MCR-N670D [link] – amelyek ára igencsak magas volt, e mellett az látom a gyártó oldalán, hogy egy ideje már „Discontinued” státusz és ebből fakadóan nem is kaphatóak már.
Az látom, hogy 200 ezres kategória körül ilyen hifi vonalon egyszerűen nincs igazán termék USB portos Hi-res zene lejátszására.
100 körül több márkának van szerényebb micro egysége, de azok tényleg kisebb teljesítményűek és pl elég ritka, hogy kezeljék a DSD verziókat.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Azurooandrew #621 üzenetére
Végül is mit szeretnél?
Egy DAC-ot, amit ráköthetsz egy integrált erősítőre,
egy DAC-ot fejhallgató erősítővel,
egy DAC-ot előerősítővel,
vagy egy komplett egységet egyben (DAC+integrált erősítő)? -
Azurooandrew
tag
Sziasztok,
Elnézést kérek ha kicsit off topic a kérdésem, ám pont a Hi-res audioformátumok lejátszása kapcsán vagyok egyfajta válaszút előtt – ha úgy vesszük topic és hi-fi/lejátszó választás szempontjából egyaránt ;-) .Egy ideje áttértem a FLAC, WAV, M4A, AIFF és DSD fájlokról történő zene hallgatásra, ám ezeket a fájlokat jelenleg csak az asztali gépen és egy Sony NW-A45 "walkman" lejátszón tudom hallgatni.
Azt szeretném elérni, hogy usb-n keresztül a lakásban egy „asztali” készüléken is le tudjam direktben játszani ezen formátumokat jó minőségben.Az egyik lehetséges alternatívának (ahol dedikáltan van usb port ilyen Hi-res audiófájlok lejátszására) a minőségibb mini/micro hi-fi vonalat gondolom pl. a Panasonic SC-PMX 90, SC-PMX800, YAMAHA MCR-B370.
A kérdést első körben felvetettem a mikro hifi topicban, de az sajnos egy hallott státuszban lévő téma, a másik topic irány a „HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek” lenne, de ott nem ezen fájlok lejátszása igazán az origó, hanem egy műszakibb megközelítés több komponens összefüggésében.Véleményetek szerint egy kb. 200 ezres költségvetéssel milyen asztali sztereó lejátszó irányába lenne érdemes keresnem. illetve melyik lenne a legrelevánsabb topic minderre?
Előre is köszönöm a reakciókat, válaszokat!
-
tomi0405
csendes tag
Valakinek nem lenne hasznára ez a kártya?
rme hammerfall dsp 9632
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy zenei albumom .ape .cue .log formátumban van, 14db zeneszámmal. Milyen alkalmazással lehet szétbontani 14db zenei fájlra MAC-en?
Köszi -
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #617 üzenetére
Nem, nem karcos egyáltalán, sehol sem, de mindegy, már kihajítottam a lemezt. Megoldást nem találtam, egyéb fórumon sem, annyit meg nem ért, hogy a semmiért tartogassam.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
nutella1 #616 üzenetére
Így van, ha jól emlékszem azok 2000 után jöttek csak. Lehet, hogy csak degradálódott a lemez (ez sajnos előfordulhat), így már nem tökéletes a pitek-land-ek formája, vagy a tükröző réteg fakult meg.
Esetleg nem karcos/nincs nagyobb karc a képes oldalon (tehát nem az olvasott oldalon!), esetleg nem látsz furcsa elszíneződést? -
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #615 üzenetére
Köszi, fogalmam nincs mihez van köze, ezért kérdezem. Be sem olvassa a Bluray író (Asus SBC, 06D2X- U USB), felpörög és leáll, itt a bibi. 1988-as, gyári, single CD. Tehát nem beszélhetünk még másolásvédelemről szerintem.?
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
nutella1 #614 üzenetére
Semmi köze nincs az olvashatósághoz.
AAD-> analóg master, analóg keverés, digitális kiadás
ADD-> analóg master, digitális keverés, digitális kiadás
DDD-> digitális master, digitális keverés, digitális kiadásNézd meg mikori kiadás a CD, tartalmaz-e valamilyen másolásvédelmet, mint például Cactus Data Shield és társai.
-
nutella1
őstag
Valaki nem tudja véletlenül az ADD cd-ket miért nem olvassa be PC-n az olvasó? Ahogy nézem, minden CD-m AAD. Ez az egy, amely hozzám került ADD, gyári, műsoros maxi cd, és szeretném lementeni a tartalmát. Hogyan lehet? Firmware frissítsek az írómon?
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Marchello19 #612 üzenetére
Azért ezzel óvatosan! Az AIMP-nak nagyon jól használható a konvertere egészen addig, amíg csak formátumokat konvertálsz (pl. APE -> FLAC), trackekre bontasz vagy újratömörítesz losslesst.
Ha bitdepth váltást (24->16bit) vagy sample rate konverziót (192kHz->48kHz) csinálsz, használj inkább valami professzionálisabb szoftvert. Ki tudja milyen algoritmusokkal dolgozik az AIMP, jobb ezt megfelelő programra bízni.
-
Marchello19
tag
válasz
Chris Kiki #611 üzenetére
Köszi szépen, végül az AIMP-et használtam, és most már jó.
Plusz, le tudtam vele bontani trackekre egy egyben felvett albumot is. -
Chris Kiki
senior tag
válasz
Marchello19 #610 üzenetére
De a bitrate-en nem fogsz tudni változtatni (Illetve csak nagyon minimálisat), ez nem mp3, hogy állítani lehessen a minőség függvényében a tömörítést. Konvertáld át 16/48-ba, és úgy kódold vissza FLAC-ba.
-
Marchello19
tag
Sziasztok, milyen nem fizetős programmal tudnék butítani flac fileokon? Van néhány 24/192
zeném ilyen 6 és 9000 kbps közötti bitrate-en és nem játssza le a fejegységem őket, túl kemények neki.
Csak így tudtam megszerezni az albumot, kisebbe nem volt. -
wm2
őstag
Nagyon sok WAV — FLAC — ALAC — AAC — MP3 lejátszót kipróbáltam iOS-en, de a VOX egyszerűen verhetetlen. Az asztali verziója természetesen jobb, tágabb lehetőségekkel. Van Qobuz, Spotify prémium, Soundcloud integráció, és beágyazható YT link is (reklám és kormánypropaganda mentesen). Nagyon sokakat az szokott eltántorítani, hogy az iOS az egy korlátolt valami egy linux alapú rendszerhez képest, ám a VOX egy üde színfoltja a FLAC / ALAC alapú zenehallgatásnak. Én már a Mac PowerPC idők óta használom, szóval a fejlesztés, a szoftver nem mai darab. Jár hozzá egy unlimited cloud ha eleged van esetleg a streaming szolgáltatók nyújtotta minőséggel (főleg underground vonalon szarják telibe) és te magad szeretnéd a legjobb lossless fájlokat előállítani, magas prioritással. Én ezeket általában a Bandcamp-ről szoktam beszerezni WAV formátumban. Rengeteg rádió állomás közül is válogathatsz mindemellett és van Last.fm Scrobbling is. A “parametric EQ” egészen jó, ahogy a “sample rate management” és BS2B is. Az egyetlen probléma vele, hogy a Windows VOX még csak 0.8.19 béta rengeteg buggal és hiányossággal. A Mac asztali VOX egyébként kicsit hajaz a Winamp kinézetre, de lényegében attól jobbnak tartom. Rengeteg lehetőséget kínál a lossless zenehallgatóknak (konvertálás a háttérben, plusz beépülők stb.) és pont ezért nem érzem szükségét egy drága Audirvana-féle előfizetésnek.
Néhány kép a kinézetről: 1. 2. 3.
Mivel iOS / Mac vonalon kevesen írnak ilyesmikről, gondoltam megosztom. Szeretem amúgy a VLC-t is, nincs vele gondom, de VOX környezet barátibb. Ha konvertálni szeretnél és saját könyvtárban elhelyezni dalokat, segítségedre lehet még a Hokusai nevű app. Ez amolyan iOS Audacity féleség.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
nutella1 #606 üzenetére
Nálam is zavar van, hogy mi is a problémád, de tételezzük fel, olyan mka-d van, amiben van DTS 5.1 és akkor ebbe - általában - szoktak tenni ugyanabból FLAC 2.0-át is. Ilyenkor mondanám azt, hogy ereszd el ezt a CUE fájlos dolgot, anélkül is fogsz kapni egyenkénti track-eket ebből.
1. Foobar2000 indít, lehetőleg valami pár éven belüli, ideális esetben 10 perce letöltött friss verzió.
2. mka-t megnyit vagy felveszi library-be, mindegy.. ott legyen baloldalt (default nézetben legalábbis).
3. Jobbkatt az mka-ra, Utilities -> Select stream -> DTS-ről átállítod a FLAC-ra
4. Play, rápróbálsz. Játszania is kell azonnal szépen (nálam DTS dekóder nincs fent direkt, hibát is dob, FLAC-ra nyilván nem).
5. Megint jobbkatt az mka-ra -> Convert -> ... (behozza a konverter konfigját, beállítgatod, mi legyen az output, hova tegye, stb), majd Convert gomb
6. Lepakolta a track-enkénti flac-okat, WAV-okat, vagy amit beállítottál.
7. Élvez.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
nutella1 #601 üzenetére
Hát eszküszöm lövök egy DTS 5.1 mka-t valahonnan és megnézem, mi a nyűg, nincs az a szemét hulladék akármilyen formátum, amivel ne bánna el egy Aimp/Foobar kombó.
Neked az 5.1 kell amúgy ? Gyakran ezekben benne a 2.0 sztereó sáv is (flac, lossless), ergo úgy az összes track.
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #605 üzenetére
Nem , nem ezt a fajta manuális "megoldást" keresem. Hanem azt a software-t, ami képes saját magától működőképes cue fájlt generálni. Amiből aztán egyenként kimenthetem a trackeket. Ennyi lenne az egész történet. Hiába készít pl. az AIMP cue fájlt, semmire nem mész vele, nem tudod kimenteni annak segítségével egyenként a számokat.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
nutella1 #604 üzenetére
Azt írtad az 599-ben, hogy ...amihez nincs cue fájlom. Azt már sikerült készíttetnem hozzá...
Ha sikerült csinálnod CUE fájlt, akkor az alapján szét kell vágnia a fájlokat az AIMP-nak. Ha nem vágja szét, akkor nem sikerült CUE fájlt csinálnod, maximum egy CUE fájlnak kinéző valamit.
Nekem zavaros ez az egész, megpróbálom összegezni amit úgy gondolom, hogy megértettem belőle.
Van egy MKA-d, amiből valahogyan kibányásztad az 5.1 FLAC tracket, és ezt szeretnéd megfelelően darabolni, de értelemszerűen CUE sheeted nincsen hozzá?Ez esetben hallgasd meg a FLAC-et, nézd meg hol vannak a vágások a zenében, írd fel az időpontokat és alapján készíts a FLAC fájl nevéhez illeszkedő (a fájl nevét amire hivatkozik tartalmaznia kell) CUE fájlt. Alapnak használj egy már meglévő helyes formátumú CUE-t, és abban írd át az időzítéseket, neveket.
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #602 üzenetére
Nem megyek vele semmire, nem tudom mihez képest kellene szerkesztgetni.
-
nutella1
őstag
Az Aimp nem szedi külön trackekre, akármelyiket választom ki jobbra, lent. Cue-t csinál hozzá, de ennyi. A Foobar mutatja egyesével szépen a trackeket, de konvertálás megkezdésekor unsupported fájl formátumot jelez: "Unable to open source file: Unsupported audio track format, Conversion failed: Unsupported audio track format". Ez egy DTS 5.1, amit lejátszani sem tud jelenleg, de nem tudom honnan kell letöltenem, vagy beillesztenem azt a plugin-t, hogy felismerje.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
nutella1 #599 üzenetére
Ha az mka-t lejátszod valami értelmes cuccal (pl. Foobar), ott vannak a track-ek külön, ahogy illik ? (Gondolom, igen).
[link] Egy lejátszó.. Aimp for Windows leszed, telepít. Indít. Van a menüből előtúrva egy "Audio Converter" része, megnyit. mka behajigál. Minden opciót átnéz, ellenőriz, majd jobblent asszem hagyhatod default-on és pont azt fogja Neked tenni, amit akarsz.. és katt.
Szólj, ha összejött, szerintem simaliba.
B opció, Foobar alatt jobbkatt ... - megnemmondom fejből mi, de valami Convert - és ő fogja Neked kitenni számonként ...
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #596 üzenetére
Pontosítok, adott egy mka fájl, amihez nincs cue fájlom. Azt már sikerült készíttetnem hozzá. Viszont, még így sem tudom hogyan kell megcsinálni, hogy külön, az albumról legyen meg minden dal, egyenként. Bármilyen beállítást használok, mindig csak egy fájlt hajlandó elkészíteni a converter, egyben, nekem pedig nem úgy kellene. De, hogy érthetőbb legyen, én azt szeretném, hogy a trackek egyenként meglegyenek. Ne az egész album egyben.
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #596 üzenetére
Köszönöm, sikerült. S ha nincs cue fájlom, hogy tudok létrehozni egy adott albumhoz?
-
nutella1
őstag
Egy Flac fájlt, hogyan lehet trackekre bontani, ha minden szám egy fájlba lett archíválva?
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #592 üzenetére
3-4 különböző adatbázissal is szinkronizál, csak rá kell kattintani a CD ikonra.
-
Oldman2
nagyúr
Ha már előjött az EAC, létezik-e olyan free alkalmazás, amivel "szeletelt hangfájlok" egybe vonhatóak, és olyan, mint az EZ CD Audio Converter?
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #590 üzenetére
Amint használom, az EAC-ot én is jobbnak vélem, viszont azt hogyan tudom beállítani az EAC-nál, hogy grabbeléskor a gyári cd-ről ne csak Track 1-2-3 stb-t mutasson, hanem az album és a rajta lévő számok címét is? Egyesével be kell pötyögni? Ugye nem?
-
-
nutella1
őstag
válasz
Chris Kiki #588 üzenetére
Ez jobb mint a free audio converter? Az EAC-ban nem is látok Flac konvertálási lehetőséget, csak Wav-ot.
-
nutella1
őstag
Sziasztok!
Ha CD-ről szeretném a gépre archíválni néhány lemezem, akkor melyik programmal tegyem azt, hogy a legjobb minőségben őrizzem meg a hanganyagot? FLAC-ban mentsem le?
-
kokokka
addikt
válasz
Chris Kiki #584 üzenetére
Köszi, épp ma délelőtt találtam rá amegoldásra, így egész eddig ezzel foglalatoskodtam
A dbpoweramp tökéletesen tudja, pontosan ezt kerestem. Sőt, attól többet is így lehet, hogy hosszú hosszú évek után lecserélem az xrecode-ot. -
kokokka
addikt
Remélem nem halt ki a topik! Az lenne a kérdésem, hogy tudtok e olyan programot mondani, ami egy 96kHz-es Flac-ot át tud alakítani 44-essé vagy 48-assá? Egyből, mókolás nélkül. Ugyanis az a problémám, hogy rengeteg olyan zenei ritkaságom van, miket 96kHz vagy épp 192kHz-ben kapok meg, de nem szeretném ekkor méretben tárolni, hallásra úgysincs különbség egy kisebbhez képest.
Ezt az átalakítást most úgy tudom megtenni, hogy Xrecode-ban átalakítom wav fájllá (itt be tudom állítani a mintavételezést) mad a kapott wav-et vissza alakítom flac-á. Nem az erre szánt idővel van bajom hanem azzal, hogy a kapott wav fálj teljesen elveszíti az eredeti flac-ban hibátlanul és teljesen kitöltött IDtag-okat. Minden beírt adat eltűnik, és így a kapott, kisebb flac-oknál újból ki kell tölteni mindent, magyarul nulláról kell kezdeni. És ez a rengeteg idő, ez a macera.
Ötlet ilyen programra esetleg? -
nutella1
őstag
PC-n a DSF fájlokat milyen software-el lehet lejátszani? A TEAC HR audio playerrel a (lejátszó nem áll rendelkezésre) "Playback device is not available" hibaüzenetet kapom.
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Már meglevő FLAC-anyagon, ami kb. 100 perc hosszú és egy track az egész (egy koncert), meg lehet oldani azt, hogy több trackre bontsam, és ne legyen benne szünet a trackeknél?
Köszönettel:
M -
flash-
veterán
ha egy audio cd-t felrakok bin-be imgburn-el, majd később valamikor abból készítek flac-ot,azmennyire lesz lossless? teljesen? vagy ez nagyon rossz megoldás?
illetve foobarral csinálni flac-ot, mp3-at az jó minőség?
-
törölt tag
Megoldódott.
-
törölt tag
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni! Flacot és DSD-t szoktam hallgatnia következő szerkentyűn: Xiaomi Note 7 (USB Audio Player Pro), iBasso DC02, Marantz vég és JM Lab dobozok.
A problémám az, hogy néhány lemez borítóképe hiányzik. Kiderítettem, hogy akkor működik jól, ha a borítókép be van ágyazva minden egyes számba. Ha csak úgy ott van a mappában, akkor nem látszik a lejátszó felületen.
A kérdésem az, hogy hogyan tudom a Flac fájlokba betenni utólag a borítóképet? Ha már volt rá megoldás, és nem találtam meg, nézzétek el nekem, mert 2004-től átolvasni a topikot nem egyszerű. Kereső nem adott rá megoldást.
Tehát nem mappába, hanem közvetlenül a Flac vagy DSD fájlba!
Köszönöm!
ui: Ubuntu alá kellene, de meg tudom wine-al oldani esetleg. A foobar megy linux alatt, de nem jöttem rá, hogyan lehet vele megcsinálni. -
borges7
aktív tag
válasz
Lev Abalkin #573 üzenetére
Én ezt [link] használom, FLAC-nál nem nagyon kell állítgatni semmit szerintem, a leírásban is ez van: "Don't worry about quality of FLAC files! FLAC is a lossless format so the decoder output always exactly matches the original encoder input. FLAC encoder settings don't affect quality, only file size and encoding speed."
-
Lev Abalkin
tag
Biztosan többen kérdezték már (és választ is kaptak):
Milyen egyszerű programot használjak a CD lemezeim FLAC formátumba történő konvertálásához? Buta kérdés, de kell-e foglalkoznom a beállításokkal, vagy a program automatikusan kiválasztja a megfelelőket?
Hordozható lejátszóval, fülhallgatóval, otthoni körülmények között hallgatnám a zenét.
Köszönöm. -
WaterWave
veterán
Én ezt ugy oldom meg, hogy egy nasra letoltom a zenet, majd egy hazimozierositovel szerveroldalrol lejatszom... Mar csak flacot vagy dsd-t hallgatok
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Keresgéltem a neten de mindenhol csak fizetős oldalakat találok, hol tudnék ingyen letölteni pár zenét, ami biztosan veszteségmentes és nem ilyen felkonvertált valami? Ha nem hallom a különbséget nem költenék erre, köszönöm.
-
CsaBully
tag
Sziasztok !
Foobar2k mellett milyen minőségi zene lejátszót ajánlanátok?
Főleg bandcamp-ről letöltött flac formátumokat hallgatok.. -
joco954
csendes tag
Sziasztok ! A segitségeteket szeretném kérni,abban,hogy iso mds fájlt hogyan tudnék Flac-re konvertálni. Köszönöm a válaszokat
-
F34R
nagyúr
Hayyy
Bandcampes FLAC, WAV zeneket konvertalnam 320 cbr-be vagy vorbisba q9-es converter opcioval. Melyik ajanlotabb... nincs profi fulesem se dac-om.
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Lett egy új laptopom, ami flac konvert problémát okozott
Foobarrak konvertáltam eddig a flacokat mka-ból. Most is hozzáadtam a szükséges plugineket, létrehoztam a konvertben a default beállításokat. De a kimenet mindig 5.1-es. Megnéztem a régi laptop beállításait, látszólag ua., nem találom, mi okozta ott a sztereo kimenetet, mi volt másként állítva. Tudnátok segíteni (köszi előre is)? -
PuMbA
titán
Manapság már mindegy, de a 70-es, 80-as években a Japánban vagy Németországban kiadott CD-k kicsit több dinamikával rendelkeztek, mint mondjuk máshol, de mindegyik sokkal jobb volt, mint manapság természetesen
Ugyanígy, ha van egy zenéből egy 80-as évekbeli kiadás és van egy 2013-as, akkor nagy valószínűséggel a 80-as évekbeli sokkal jobban fog szólni, mert a 2013-ast összenyomják dinamikában, hogy autó és villamoson fülhallgatóval "kompatibilis" legyen.
"Van pár konvertálásra váró SACD a gépen, pontosabban a tartalma *.2ch alakban. Van valami ingyenes program, ami konvertálni tudná egy elterjedtebb veszteségmentes formátumba?"
Nem tudom, sosem foglalkoztam vele. Nem attól fog jól szólni valami, hogy SACD-ben van és alig bírod lejátszani, mert szenvedni kell vele
"Azért látom, ha akarják, a CD-t is meg tudják csinálni rendesen."
Persze, minden a felvétel elkészítésén múlik, a formátum másodlagos. Egy zene szólhat jól MP3-ban, LP-n, de CD-n is. Nekem van mindegyikben zeném, hiszen van, amit csak abban tudsz beszerezni.
-
C. s.
addikt
Ne már, hogy még a CD sem mindegy!
Szégyeljék magukat!
Köszi, megtaláltam! Nemrég kezdtem ismerkedni a Foobarral.
Majd nekiállok próbálgatni vele ezt is.
Van pár konvertálásra váró SACD a gépen, pontosabban a tartalma *.2ch alakban. Van valami ingyenes program, ami konvertálni tudná egy elterjedtebb veszteségmentes formátumba? Lejátszásra ajánlották a Super Audio CD Decodert, de azt hiszem, hosszú távon kényelmesebb vona nekem, ha konvertálnám. Szeretek lejátszási listákat készíteni az aktuális kedvencekből, de így körülményes.
Szerk.:
Azért látom, ha akarják, a CD-t is meg tudják csinálni rendesen. -
PuMbA
titán
Igen, ha nincs odaírva, hogy mi, akkor az biztosan CD
Ha rákattintasz egy sorra, akkor odaírják, hogy melyik kiadású CD-ről van szó, szóval könnyen beazonosíthatod, hogy neked melyik van.
Le tudod tölteni egyébként a felső Links menüben a foobar2000 component menü alatt és ezt bemásolva a foobar2000/component mappába egy zenére jobb klikkelve le tudod mérni a DR-t. Az új, pontosabb dinamika meghatározást adó verzió már fizetős, ahogy a Links menüben láthatod.
-
-
PuMbA
titán
"Hogy-hogy? Mindkettő stúdióban készül, egyazon előadó esetéban elvileg ugyanaz megy a CD-re és az LP-re is, nem?"
Nem, mert CD-n általában összenyomják a dinamikát, hogy zajos helyen is mindent jól hallj. Ennek hátránya, hogy a zenéből kiveszik az élet, lapos lesz. LP-re ilyet nem rakhatnak rá, mert kiugrik a tű. Itt egy példa a sok ezer közül: LP-n (vinyl-en) nagyobb dinamikájú ugyanaz az album.
"Akkor is, ha CD-ből készítik? (A legtöbb "található" olyan)"
FLAC-t mindenből lehet készíteni, a lényege, hogy az eredeti hanganyagot meghagyja és semmit sem dob el belőle.
-
PuMbA
titán
"Arra emlékszem, hogy amikor először hallgattam CD-t, valahogy nem volt az igazi, egyszerűen hiányérzetem volt. Ugyanazzal a hangcuccal hagyomásnyos (analóg) zenét hallgattam elsősorban, annak valahogy "színesebb" volt a hangzása."
Ez azért van, mert CD-n sokkal jobban el lehet rontani a hangzást, hiszen végtelen lehetőséged van manipulálni a hangot és ezt sajnos ki is használják sok esetben. LP-n sok megkötés van. A kivágás dolog is általában nem érvényes, hiszen honnan tudod, hogy milyen mikrofonnal vették fel az anyagot. A legtöbbször 22-24kHz fölött semmilyen hangot nem rögzítenek, ergo semmit sem tudnak kivágni a CD-ből.
"A FLAC-nak mikortól van értelme? Milyen minőségű forrástól kezdve?"
Ha lehetőséged van, akkor mindig érdemes FLAC-t beszerezned
-
C. s.
addikt
Köszönöm a választ, és Boldog Új Évet Kívánok!
Arra emlékszem, hogy amikor először hallgattam CD-t, valahogy nem volt az igazi, egyszerűen hiányérzetem volt. Ugyanazzal a hangcuccal hagyomásnyos (analóg) zenét hallgattam elsősorban, annak valahogy "színesebb" volt a hangzása. Később azt olvastam, hogy a CD-ből kivágják az emberi fül számára nem vagy alig hallható részeket, akit ez zavar, hallgasson SACD-t.
Az EZ CD Audio Convertert ajánlották, az a LAME enkódolót használja zenéhez. De ha az mp3 és a FLAC között tényleg nincs hallható különbség, akkor már kész is vagyok vele, mert amikor még az integrált hangkártyát használtam, 320 kb/s-os mp3-ban mentettem a gépre.
A FLAC-nak mikortól van értelme? Milyen minőségű forrástól kezdve?
-
PuMbA
titán
CD nem lebutított, 16bit és 44.1 khz-ből is olyan hangzás hozható ki, hogy hihetetlen
Egy jól mixelt hanganyag sokkal jobban szól így, mint egy kevésbé odafigyelve megcsinált 24bit 96Khz-es zene.
Elég az MP3, de LAME enkódolóval csináld a kódolást, ami ingyenes és sok programban alapból benne van.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Van értelme a CD-imet flacba átrakni a gépre vagy untig elég, ha mp3-ban csinálom meg? Egy minőségi hangrendszeren hallható volna a különbség? Csak azért kérdezem, mert a CD már eleve egy "lebutított" hangzású dolog, nem hinném, hogy a flac képességeit ki tudná használni. Vag annyira azért nem nyomi?
-
Daert
őstag
Hali.
Elnézést az OFF-ért de nem tudom hol máshol tehetném fel a kérdésem.
Hol tudnék veszteségmentes digitális zenét vásárolni?
Úgy értem nem fizikai formában. -
G@ben
addikt
Hogy tudok flac-ból legegyszerűbben kivágni egy részletet? Az kéne, hogy lássam a hanghullámokat, majd a csúszkát tologatva megadni, hogy itt kezdődjön, itt végződjön, majd minőségromlás nélkül mentse el. Ennyi.
-
G@ben
addikt
Fel szeretnék darabolni, és konvertálni egy csomó albumot, de soknál nem működnek a szokásos módszerek, azaz a Medieval Cue Splitter, és a Foobar.
Van egy csomó, ami cue + flac, de a splitter vagy nem darabolja fel, vagy az első számból csinál egy értelmezhetetlenül kicsi flac-ot, általában 32kB-osat, és kész.
Van cue + ape, ott ugyanez van, ha az ape-et átkonvertálom flac-ba, az sem segít.
Van, ahol két flac-hoz van egy cue, szintén nem csinál semmit a splitter.Vannak darabolt ape, wav fájlok, amiket át szeretnék konvertálni flac-ba, de ha beteszem az albumot a foobar-ba, akkor ugyanazt a nevet adja nekik, általában egy kötőjelet, így meg csak az elsőt konvertálja át, a többit felül akarja írni. Nem lehet automatikusan a forrásfájl nevére átneveztetni?
Vannak albumok, amik egy ape fájlt tartalmaznak, semmi mást, ezeket sem tudom darabolni.Vannak iso és nrg fájlok, amikkel szintén nem tudok mit kezdeni. Többet sikerült egyszerűen foobar-ral feldarabolnom, de soknál nem megy a dolog.
És végül vannak mka fájlok, amiket tudnék darabolni, de a foobar ugyanarra akarja nevezni az összeset, jellemzően az album címére, itt is szeretnék automatikus elnevezést, akár a track1, track2 is jó lenne.
Tudtok ezekben segíteni, hogy hogyan csináljam?
-
PuMbA
titán
CueTools. Valamit félreértesz, mert a 32 bitnek nincs értelme, hiszen a bitek nem befolyásolják a hangminőséget, csak az elérhető dinamikát, azaz a számban a leghalkabb és a leghangosabb hang között különbséget. Már a 24bit-től is meg lehetne süketülni, ha teljesen kihasználnák a 144dB-t, szóval a 16bit az esetek 98%-ában elég
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tudnátok javasolni valami olyan programot amivel 1db MKA-ból tudnék darabolt flac-ra konvertálni 32bit hangminőségben? Lehet win-es osx-es a program.
-
tomf
újonc
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy az mkvtoolnix-el hogyan tudom szétdarabolni az mka-fájlomat? (A fentebbi hozzászólásnak köszönhetően találtam rá a programra, most már csak használni kellene tudom :/ )
-
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #535 üzenetére
Tárgytalan, ejtettem a projektet.
-
herdsman12
őstag
A SoundConverter programmal wav-ból flac-ot konvertálnék, így 3xMB-ból lesz 10xMB. Túl sok állítási lehetőség nincs a programban, azok nem segítenek a tömörítésben.
Most látom VLC médiainfónál:
Kodek: DTS Audio (dts)
Csatornák: 3F2R/LFE
Mintavételi frekvencia: 44100 Hz
Bitsebesség: 1411 kb/mpVan egyszerű megoldás, lehetőleg Linux alatt, vagy inkább ne erőlködjek?
-
PuMbA
titán
Bitráta csatornánként, azaz sztereó esetén 256 + 256 az 512kbps
Joint sztereó rossz, nem kell bekapcsolni, maximális AAC sávszélesség (hülye fordítás
) pedig 20.000Hz, de ezeket nem neked kéne beállítani, csak egy profilt megadni.
Ez az FAAC a leggagyibb AAC enkóder, szóval érdemes lenne valami mást használni, ha jobb hangminőséget akarsz
Fraunhofer FDK AAC, Nero AAC vagy FFmpeg 3.0+ AAC a jók.
-
borges7
aktív tag
Mondjuk azok után, hogy kipróbáltam ezt a tesztet, tök fölöslegesnek tűnik a Flac is
kb. semmi különbséget nem hallok, volt amelyiknél a 128kbs mp3-at választottam
Ti kihalljátok ezekből, hogy melyik a jobb?
-
borges7
aktív tag
Köszi! Ezek kb. hasonló minőségűek? mert az AAC pont kétszerakkora méretű(164 MB), mint az MP3
én nem igazán hallok köztük különbséget
A fájlformátum olyan szempontból mindegy, hogy ha esetleg később telefont cserélek, ezeket(ogg, aac, flac stb) bármelyik lejátssza? kellemetlen lenne, ha emiatt újra kéne venni az összeset
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
A saját CD-imet szeretném felrakni a telómra tömörítve, van egy 128 GB kártya benne, abból még 68 GB szabad, kérdés, hogy mibe tömörítsek, hogy ráférjen minél jobb minőségben. Fejhallgatóval is hallgatom, illetve BT-on keresztül egy Denon lejátszóval. Van pár száz CD-m, szóval nem kis meló
bár már sokat felraktam, eddig szinte mindent FLAC-ban, amúgy is ezt rippeli be leggyorsabban(fre:ac-ot használok). Nem vagyok egy vájtfülű, szóval ha mégis spórolni kéne a hellyel, és nem mind fér rá FLAC-ban, akkor melyik formátumot(MP3, OGG) illetve beállítást ajánljátok? köszi
ui: kipróbáltam az EAC-t, de az annyira lassú(40 perc körül volt egy lemez), hogy az rengeteg idő lenne
-
barnamo
tag
És akkor az én kérdésem
Van most megbízható flac ellenőrző windows-ra? Ami simán exe-ről elfut, nem kell hozzá parancskor meg egyéb programozási ismeret
És tényleg megbízható, mert annál a háromnál amit tegnap kipróbáltam (Lossless Audio Checker, ööö valami hippis vagy rasztás nevű volt a második és az Audiochecker is elbukott) majdnem mind a 10 hamis flac átment valódi flac-ként... (Cd-ről, flac-ről csináltam mp3-at, m4a-t, majd visszakonvertáltam őket flac fájlokká) Ez meg nem sok jót ígér...
Próbálom kiképezni magam, hogy simán spektrum alapján saját magam is el tudjam dönteni, de a képen is látható kicsit több mint 20khz-s de mégis elég levágott tetejű spektrumok... hát nem tudom, lehet csak mókányolt valamit az aki átkonvertálta.... de bár túlmegy a 20-on igazából hamis.
Szerintetek ez a két flac valódi, vagy nem?
-
barnamo
tag
válasz
boregar69 #524 üzenetére
Üdv, a foobar2000 megcsinálja, bár nem tudom minden felület esetében olyan egyszerű-e a dolog mint amit én használok. (Colums UI)
Ott annyi, hogy behúzom a .cue fájlt a playlist-be, kiírja szépen a zenéket és kijelölöm azt a számot ami kell az albumról, jobb klikk és convert.
Fura módon kizárólag külső merevlemezre hajlandó exportálni, sem a C sem a D meghajtóhoz nem kap engedélyt.... (lehet azért mert portable módban használom)Ha nem jó a quick convert (ami alapesetben 320-as mp3) a fájlformátum beállítás kérdése, a három pont (...) a lenyíló menüben.
-
boregar69
újonc
sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy cue kiterjesztésű nagy felbontású zenei képfájl,amit szeretnék kibontva, úgy,hogy megkapjam az eredeti fájlokat,hogy a telefonomra másolhassam.Mert ugyebár a trackokkal nem tudom mit kezdeni
nagyon köszi ! -
Dester31
tag
Sziasztok!
Véletlen találtam ide 3 évvel később. Nem, nem fejlesztem már az Audiocheckert. Gondoltam rá, hogy újraírom az egészet C#-ban, de jobban örültem volna, ha a használt aucdtect programot is tudom valamilyen szinten natívan integrálni. Volt erre tervem, megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel is, de válaszra sem méltattak.
Végeztem kutatásokat is arra vonatkozóan, hogy milyen algoritmussal dolgozhat a programjuk és valószínűleg valamilyen Fourier-analízis van mögötte. Viszont annyira sok időbe kerülne implementálni, hogy elvetettem az ötletet, mert annyi szabadidőm már nincs.Üdv: Dester
-
joco1954
újonc
Segitséget szeretnék kérni. Wav fájlba szeretnék lemezboritott beilleszteni.Lehetséges e ? Elöre is öszönöm a választ
-
Livius
őstag
Igazából nem találtam semmi audio konvertálós topikot szóval inkább itt kérdezném meg ezt. Van egy kamerás audio hangsáv, és egy másik mikrofonnal történt felvétel. Milyen programmal tudnám lehetőleg gépi automatizálással a két hangsávon valódi egy időben történteket összeszinkronizálni? Nem szeretném kézzel tologatni a hangsávokat, nincs olyan program, ami precízen a matematikai korrelációs vizsgálatokkal a hangjelet összetudná szinkronizálni magától, baromi pontosan?
-
PuMbA
titán
Jól sejted, mert megint az van, mint az előbb: 2 almából nem tudsz 4 almát csinálni. Azt, hogy mondjuk LAME MP3 enkóderrel van kódolva, minimum 192kbps-ben, jó minőségű forrásból. A YouTube-on egyébként sok rossz hangminőségű zene van feltöltve, ha nem a zenekar hivatalos csatornájáról van a hanganyag, szóval ha már a forrás minősége rossz, akkor az nem lesz jobb
-
janek2
tag
Sziasztok!
Új vagyok még ezen a területen ezért lehet hülye kérdés de mp3-bol lehet flacot csinálni úgy, hogy legyen értelme? Esetleg youtube-rol letoltot zenéből?
-
dombi81
senior tag
Tudna ajánlani valaki egy olyan cd rippelő programot, amellyel 100%-ban lementhető a zene, adatvesztés nélkül?
-
Exodius
őstag
válasz
thomasvold #504 üzenetére
mkvtoolnix..
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy "mka" konténerből hogy tudnék, vagy milyen programmal veszteségmentesen kioperálni számokat, mert nem mindegyik kell.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Exodius
őstag
Skacok!
Ha FLAC-ot szedtek ki CUE-fájl alapján, milyen szintet használtok a tömörítésnél? Arra az 1-8-ig terjedő skálára gondolok, ami a compression level. Abból mi az ajánlott? Vagy ti hallotok különbséget a compression vs. uncompressed fájlok között? Mert az nyilván látszik, hogy az uncompressed többet foglal és az 100%-os, de vajon a sima tömörítésnél van-e adatvesztés?
-
sabrinho
tag
válasz
sabrinho #501 üzenetére
Közben rátaláltam a Cuemaster nevű progira. Ez internetes adatbázisból keresi ki a lemezadatokat, s abból csinál cue fájlt. Ezután már lehet a Cue splittert ráküldeni. Nekem olyan is akadt, hogy két cd volt egy fájlban. Ekkor a megoldás, az utolsó track után a megnyitott cue fájlban létre kell hozni egy plusz tracket, ami ott kezdődik, ahol az első cd végződik. Ekkor vágás után lesznek a "rendes" fájlok, meg a hosszú, ami a teljes 2. cd-t tartalmazza. Ezt most a második cd cue alapján vágatod fel és kész is a művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest