- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
Regirck #11122 üzenetére
Hali
Nem is azzal van a baj hogy lusta vagyok hangerőt tekerni, hanem hogy a Z nagyon messze van a szgéptől és nincs ilyen hosszú 3mas jack csatim de még optikai sincs ilyen hosszú. Úgyh ez a megoldás maradna. A hangminőség is gondolom romlik, nade valamit valamiért...
-
roberto211
őstag
válasz
Regirck #11033 üzenetére
Bocsi, de így nem vagyok valami nagy király, audio jelentések, meg egyebek terén..
a DTS az mi?? A thx az tudom h egy minősítés, különböző teszteken kell átmenni, h megkapják stb.. De a dts-t azt hogy tudom kihasználni, tehát miben??
Más: A pid ha jól emlékszem R024.. ez jónak számít? tehát kb mikori gyártásű?
-
Iomega
addikt
-
Ursache
senior tag
válasz
Regirck #10897 üzenetére
Igen, arra asszociáltam, hogy mivel saját, így kicsit "nagyobbat" mondasz, mint ami, de végül is miért ne fordulhatna elő, hogy a Z nyer egy 200k-s cucccal szemben. Nem tudom, sok tényezőtől függ, meg nem feltétlen az ár határozza meg a zenei teljesítmény/tisztaságot akármit...
-
MaciG
addikt
válasz
Regirck #10821 üzenetére
Idő közben csak megtaláltam a "fadobozt".
-
-
dudika10
veterán
válasz
Regirck #10748 üzenetére
Amennyiben a hangkártya kimenetének a minősége meghaladja a z5500 DAC-jának a minőségét (ezt nem nehéz egyébként, a 10k-s Asus Xonar DS is meghaladja jóval), akkor evidens, hogy az lesz a jobb minőségű.
Optikánál ráadásul ott van még pluszban egy oda-vissza alakítás ami javítani nem tud a jelen, de rontani igen.A DTS/DD hanggal rendelkező filmeknél is ki kell bontani a DTS-t és a DD-t. Ráadásul ezek már alapvetően eléggé tömörített formátumok.
Csak sokan azt hiszik, hogy a DTS felirat minőséget is jelent (mint múltkor az a bizonyos THX...), pedig ugyan úgy el lehet rontani a hangot, mint akármi más formátumnál. -
willturner
csendes tag
válasz
Regirck #10744 üzenetére
Lényegében mindkettőre használnám, mert zenét sokat hallgatok és filmeket is nézek viszonylag sokat. Eddig notebookon is igen jól szól, nem tudom nagyon elképzelni, hogy mennyit javítana rajta, mondjuk az mindenképp plusz, hogy ott lennének külön beállításai a hangkarinak, csak nem tudom ha vennék akkor milyen hangkártyát lenne érdemes venni.
-
mijos
senior tag
válasz
Regirck #10288 üzenetére
Nem tudok semmit beírni. Elég ratyi ez a support, csak felidegesít. Ha ilyen drága minden termékük akkor miért nem minőségi ? Millió + 1 embernek van baja a z5500-val. Még külön hirdetés is van ennek szerelésére. Vicc. Az ember ha már kiad egy csomó magyar pénzt, akkor legalább jó és megbízható terméket kapjon már.
-
törölt tag
válasz
Regirck #10274 üzenetére
Idézem magam "...rakok egy képet a kiépített z5500ról.".
Nem tudom mit olvastá ki a hsz-ekből,azt illusztráltam hova fog kerülni és miért nem házi mozi cuccot rakok oda...
Megvettem a külsös hankártyát,és ugyan azok a jelenségek.
Holnap viszem vissza a mediába és sajna nem tudják cserélni,mivel uccsó db volt. -
TXT
őstag
válasz
Regirck #10232 üzenetére
Köszi srácok
Úgy tűnik, a MIC hangereje volt a hibás.
Creative X-FI Titanium Fatal1ty Champions PCIE mellé fura lett volna ez a hiba.Hogyan kellene a legoptimálisabban beállítani a hangszinteket, hangszineket, effekteket stb optikai összekötés kapcsán, van erre vkinek tapasztalatból segítsége és tud vki vmi jó fajta tesztaudió összeállítást? (akár dvd, vagy blue-ray jellegűt)
-
Satyricon
addikt
-
TXT
őstag
válasz
Regirck #10193 üzenetére
köszönöm Regirck
(a hangkari már megvan, az imént említett példány.
)
Vki azt írta, hogy érdemes a hangfal kábeleit a gyári vékonyka helyett vmi minőségibbre cserélni, de már lövésem sincs, hogy ki és pontosan mit is írt.
Mit gondoltok erről?Még egy kérdés. Mit és hogyan kell beállítani, hogy a lehető legszebben és legjobban szóljon?
-
válasz
Regirck #10176 üzenetére
Egyszer kötöttem össze JAMO SUB210 kiszedett erősítővel, 200Hz levágás mellett furcsa volt "meghallani", szerintem kb. 100Hz jó neki. Nem szabad elfelejteni, hogy magasabb Hz levágás mellett vissza kell fogni a hangerejéből, különben "megfő" a hangszóró akár 1-2 percen belül is. Volt egy némi tapasztalatom, sajnos kiégett a korábbi mélysugárzóm a JAMO-ból, ugye használható, de büdös.
Ui.: Ha maximalizmus lennél, DJ diszkó hanszórókat, Hi-Fi (autó is) mélyládákat inkább keress...
-
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
válasz
Regirck #10174 üzenetére
Nálam eléggé fel volt tolva, hogy ne küldjön mélyet a satelitekre, szegények nem arra lettek tervezve.
Elvileg úgy kell belőni, hogy folytonos legyen a hang, vagyis ne legyen olyan tartomány ami kiesik. Ezt meg tudod nézni pl. egy 0-20khz-es hanggal, és akkor hallod mikor megy a sub, és mikor tér át a hang a satelitekre, ha nagyon lehúzod, akkor a sub után nem hallasz semmit, mert a satok nem tudnak olyan mélyre lemenni. -
-
Satyricon
addikt
válasz
Regirck #10143 üzenetére
Hali
Köszi szépen ezt az írományt, nagyon sok érdekes dolgot találtam meg benne!
Am azt a progit, ami a leírásban van, honnan lehet letölteni?
A másik dolog, és ez most nem csak Neked szól: Srácok. Miért van az, hogy egy 192 kb/s-os mp3 fájl a Z5500-on elég csesznyén szól, egy 2-3.000 Ft-os hangfalon meg elég szépen? Úgy értem nem recseg, nem lehet kihallani a hibákat... Jah és egy 2-300 w-os hangfal páron se lehet kihallani a hasonló minőségű mp3 fájlok hibáit... Ezt onnan szedem, hogy köbö 3-4 hónappal ez előtt voltam egy házibuliba, és a dj-nek 2-300 w-os hangcucca volt, elég komoly cuccnak tűnt... És ő csak behajította a a winympba a különböző minőségű zenéket, és egyen sem vettem észre, hogy annyira rossz lenne a minősége... Nem recsegett, nem pattogott, nem torzult, se semmi...
Jah és sz*ros alaplapi hangkarija volt...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Regirck #10108 üzenetére
Elvileg tudja. Az asus xonar d1 hangkártya.
Mikor zenét hallgatok annyit ír hogy Imput optical 96-24 Effect: PLII Music.
Mikor blu ray filmez nézek akkor átnyomom a hangot a lejátszóban optikaira és akkor át vált az LCD kijelzőn lévő írás EFFECT.: Digital - ra.
De DTS digitált nekem csak akkor ír mikor a vezérlőpultban letesztelem a támogatott formátumot...
Akkor kiírja hogy effect.: DTS digitál, megkérdezi utána ahogy szólt-e az összes hangszóró?
Rákattintok hogy igen, és ennyi...
De sehol nem írja ki, se játék alatt se film, se zene alatt hogy DTS digital... -
ÁdiBá
veterán
válasz
Regirck #10105 üzenetére
Most beállítottam, ilyen teszt lefutott a hangfalszetten. Teszt közben annyit írt Effect.: dts Digital.
Majd végig futott ez a teszt le okéztam, majd csak annyit ír most hogy effect DIGITAL.
Így kell lennie?!
Sorry a láma kérdésért de még nekem elég új.
Hangkártyán SPDIF OUT-nál kivan pipálva a Dolby Digital Live és a Dolby Pro Logic IIx -
lean
aktív tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Regirck #8672 üzenetére
Ha filmet nézel és zenét hallgatsz akkor állítsd a kártyát Entertainment módba. Master volume 75%,Bass 50%,Treble 65-70%(ha szereted a cicergést is) Cristalyzer 75%, foobar,kmplayer,powerdvd hangereje szintén 75%, feltéve, hogy ezeket a progikat használod.Én mindig minden lejátszónak 75%-ra állítom a hangerejét, mert így nagyobb hangerő mellett is dinamikusabban fog szólni és nem torzít. Egyéni vélemény. Ennyi elég ha optikai kábellel kötöd össze. EQ-ba is bele lehet nyúlni attól függ te miként érzed/hallod. Analóg csatlakozásnál más a helyzet, ott több dolgot kell/lehet állítani. Hangfalak közti távolság, szög, hangerő stb(sokat javíthat a térhangzásban, ha megfelelően beállítod). Valamint ott már be kell kapcsolni a cmss3d-t is(stereo surround vagy xpand). Ezen belül is be tudsz állítani pár dolgot. Minden a körülményeidtől,szoba felépítése stb.. függ. El lehet bíbelődni vele. Én egyszer belőttem, azóta sem kellett hozzányúlnom. Találd meg azokat a beállításokat amelyek neked a leginkább megfelelnek és ennyi.
Amúgy üdv a klubban! -
lean
aktív tag
válasz
Regirck #8660 üzenetére
szaszapi:
neked az alaplapi D/A átalakítás "gyatrább" minősége miatt érdemes a logi dekóderét és dac-ját használni.
regirck:
hogyne tudná, a dekódolás nem is a kártyától függ, hanem a lejátszó szoftvertől (pl powerdvd akármi) / vagy a fent említett ac3 filtertől. Ez az ún. szoftveres dekódolás, (a logi esetében hardveresről beszélünk ugye), és majd a hangkártya DAC-ja nyomja ki a feszültséggé alakított analóg jelet csatornánként a hangszórókon.Szerény tudásom szerint... -
Kleroo
veterán
válasz
Regirck #8656 üzenetére
Olyan codec,aminek van egy saját kis ablakja,és pontosan be tudod lőni magadnak.
Én Foobart használok. Etalon legjobb lejátszó.Napokban szereztem egy agyon-moddingolt verziót. brutális minőség&tudás&design.(pl:bármit lejátszik,csak kell hozzá plugin,többfajta output,végtelen testreszabhatóság,beépített converter. "A TÖKÉLETES" program) -
lean
aktív tag
válasz
Regirck #8652 üzenetére
hát "egy" (bár nem tudom milyen) erősítő D/A konvertere az megint más történet, mint egy hangkártyáé...analóg kimenet esetében a lejátszó szoftver (filter) végzi a dekódolást ilyen értelemben a DTS-t is átviszi pl. én MPCHC+AC3 filterrel nyomom az DTS -mkv-kat és öröm amikor az 1509kbps-es DTS hangot hallom analógon...
-
lean
aktív tag
válasz
Regirck #8649 üzenetére
hi, nekem is titanium hangkártyám van, korábban szórakoztam a logi dekóderével optikai kimeneten, főleg filmeknél ,de játékoknál is, mivel a hangkártya tudja a dts connectet, de rájöttem nem érdemes.Analóg összekötettéssel, erőteljesebb, dinamikusabb, a hangzás mind filmeknél, mind zenénél, mind játékoknál, szóval akinek van egy jó hangkarija az jobban jár ha azt használja.hozzáteszem ez az én saját tapasztalatom.mostanában csakis kizárólag analógon hajtom.
-
törölt tag
válasz
Regirck #8605 üzenetére
Nézd meg a User's-ben, ott 90 ezerért írja az Árgép. A többi olyan üzletben, amit ajánlani is mernék, mindenhol 100K felett adják, de annyit szerintem nem ér meg. (Már 90-ért is nagyon drága.)
A hangszórókat rácsavarozhatod egy bútorlapra, a bútorlapot pedig már rögzítheted egy ponton. Így egyszerű és olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Star Trek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest