- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Használt VGA / videókártya ajánló
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teljesen egyetértek. Mikor lecseréltem egy sztereó szettre, nem volt szivem eladni, ahogy a legendás Z4 -t sem. Mai napig teszi a dolgát mindkettő a házban.
Nem mondom, hogy mai fejjel tökéletes a hangzása vagy páratlan, de az biztos, hogy az árát kiszolgálja és kategóriáján belül egy legenda született.
Néha hiányzik a mélye, nagyon sok évig itt brummogott a mélyláda a sarokban. -
Házimozi topikos átlagos "leugatás" után / ez nagyon sok fórumon igaz sajnos itt PH-n/, hogy hülye vagyok meg ne próbáljam Logitech mellé berakni az SCS 178 hangfalakat, mert a Logi mondjuk úgy, nem elég jó hozzá. Mégis került hozzám egy és bumm össze is lett dugva.
Komolyra fordítva:
Ez egy nem túl eredeti párosítás, mert páran már próbálkoztak vele, így nem volt kérdés, hogy működnek együtt, csupán alternatívát kérdeztem ott, de választ evidens, hogy nem kaptam. Sajnos ezért koptam ki erről a fórumról, mert csak a mocskolódás megy, ha az adok topik ingerküszöbén túl, nem mindennapos témával jövök elő.
Témához:
Méreteket nem tudván, megláttam a valóságban:
Itt bevallom volt bennem egy kis kétség, hogy ezt a centert hogyan fogja meghajtani a hűséges kis Z5500, de jelentem: gond nélkül.
Imádom a régebbi Logitech szériák hangzását, bárhol megismerem őket, de tény, hogy eléggé hiányosak. Mi is a Logitech receptje?
Kategóriájában jóval nagyobb mély és átlagos kis csipogók hozzá, ez utóbbi mindig idegesített, mert egyedül játékokhoz volt kielégítő a hangjuk, mozizáshoz kevés volt, főleg a műanyag ház miatt, ami folyamat berezgett bizonyos hangoknál, a középtartomány és az erő hiányáról nem is beszélve.Ami miatt ezt az ötöst preferáltam az anyaghasználat volt, masszív fa, semmi csicsa, de 15 éves szériáról beszélve elég nehéz volt vállalható állapottal rendelkezőt találni.
Hangzás:
Filmek alatt megjött az az erő amit addig hiányoltam, sokkal közelebb került a mozihoz a hatás. Öblös, élettel teli hangok. 15 m2 szobát kell kiszolgálnia a szettnek és azt tökéletesen teszi. Zenéknél érezhetően kevesebb lett a magas hang, főleg kis hangerőn, de az alap hangszórókkal sem volt élvezhető semmi, ami zenéhez kapcsolható és ezek sem arra vannak kitalálva, így nem ütött szíven.
Ha valaki talál jó áron ilyen JBL hangfalakat, bátran ajánlom, teljesen más lesz a filmezés.
-
-
-
Régebben sokszor volt szó a szatelitek cseréjéről
Milyen 5.0 szetteket szoktak társítani ezzel a kis ketyerével?
-
válasz
Metalmedve #13171 üzenetére
Szia!
A magasai egy fokkal jobbak a 906-nak, viszont a mély az 5500-ban ütősebb.
Utód az elég kérdéses, a hangszórókat már nem erőltetik évek óta, de amilyen spórolás megy generációról generációra talán jobb is így.
-
-
Én megúsztam annyival, hogy panelba költöztem és sehogy nem tudom kihasználni még ezt sem. Zenére pocsék, de arra van egy sima sztereó fülesem. Játékra meg ott a Tiamat 7.1-m, de azért nem hasonlítható a hangfalas minőséghez az biztos.
Mikor legutóbb voltak horrort nézni nálam, akkor a mély igen szépen ütött a szomszédban is.
Viszont a sok év alatt tapasztaltam, hogy ezek a szatelitek komolyabb mozizáshoz nagyon gyengék minden téren. Azért még mindig nem bánom, hogy anno megvettem, remélem még sokáig fog ugyanígy futni.
Az a legnagyobb gond, ha egyszer meghallasz egy igazi házimozit. Ott jössz rá, hogy egy sima kis vackod van és elkezd terjedni ez az érzés.
-
-
válasz
Darko_addict #12906 üzenetére
Az kb 10-15%-ig tiszta, azután néhol előjön, pedig valóban klassz.
-
válasz
szika87 #12903 üzenetére
X-Fi Xtreme Music, nem valami drága cucc, de a lényeget meghallottam, hogy milyen is a X-Fi. A 2ZS is pont ilyen volt, csak ott tompább volt minden.
Nem, mert nem támogatja a DTS-t a DX, ami most van. Alaplapi hangkártya hackelt driverrel tudja, de nem szól olyan jól, mint a DX analógról, egyszerűen eltűnnek a mélyek és kicsit üres az egész hangzás. Viszont a térhangzás jobb, ahogy X-Fi-vel is, ez a Xonar legnagyobb bakija.
-
-
válasz
szika87 #12899 üzenetére
A X-Fi szerintem kegyetlenül színezi és középtartomány nem igen van a hangzásában. Ellenben játékok alatt általában ütősebb a végkifejlet. Filmek alatt az volt a bajom vele, hogy nagy hangerőn annyi mélyt adott, hogy torzult az egész és csak remegtette a házat, míg Xonar alatt nincs ilyen, akkor üt, amikor kell. Utóbbi és a zenék miatt cseréltem végül Xonar-ra.
-
Közben sikerült, egy módosított driver kellett hozzá. Xonar-ral amúgy semmiképp nem megy.
-
-
-
Milyen hangfalakkal tudnám helyettesíteni a kis csipogókat úgy, hogy azért zenében is érezhető különbség legyen és még az erősítő is elviszi?
-
Van olyan olcsóbb hangszóró, amivel ki lehet váltani a műanyag "vackokat", hogy jobban szóljon, de még sem kell, mondjuk a fél rendszer árát rákölteni?
Zenében szeretném felhúzni kicsit, mert ez így nem túl használható egyes műfajokra.
Ha drága, akkor hagyom így és veszek egy normálisabb fejhallgatót.
-
-
-
válasz
Darko_addict #12605 üzenetére
Ennyiből alaplapi venti tápcsatit sem láttál még, amivel teli vannak a 2014-s alaplapok
Nem a méret számít, hanem a feladata. -
válasz
Darko_addict #12597 üzenetére
De kell, mert sír és hajlamos elmenni nélküle a hang, PCI x1-n nem megy olyan sok kakaó, gondolom nem hülyeségből van rajta.
Papa18: Az oké, de a kontakt felület csak x1
-
-
-
-
-
válasz
Papa18 #12585 üzenetére
DX ha PCI-E kéne, PCI-s pedig D1
Sokkal kiegyensúlyozottabb és szebb az összhatás, nem különül egymástól a szatelit és a mély, hanem egy szép egész lesz.
Ez most így komolytalannak tűnhet, mert látom meg vagy elégedve a X-Fi-vel, de a mély is sokkal feszesebb és izmosabb nagy hangerőn Xonar-ral.
Xonar alap driverével kevesebb a mély és nem olyan izmos, de a Uni driverrel kijön a kártya tudása, és sokkal jobban szól, ami vicces. -
válasz
Papa18 #12583 üzenetére
Nagyon relatív a sok mély, attól függ mi a teszt és mid volt elötte + milyen hangkártyával hajtod.
Látom X-Fi-d van, azzal meg aztán nem csoda ha sok a mély, túlzottan sok és nem kiegyensúlyozott, hanem durván brummog, persze ez az én véleményem, nekem is volt egy XtremeMusic-m, ami hangzásban ugyanaz. -
-
-
-
válasz
feketeibiza #12501 üzenetére
Miért nem jó programmal felkeverni és állítani a hangerőt?
-
-
-
válasz
tajcsi #12361 üzenetére
Z-623 - Z-2300 felállásban is ugyanez a helyzet:
Sub az egy puffogó, rendes anyagmennyiséget mellőző olcsó doboz a 623-nál, a szatelitekben pedig több a közép és csilingelőbbek a magasak + a térhangzásuk is minimálisan jobb, amit szerintem egyedül a doboznak köszönhet, de részletkérdés
-
válasz
Ramachandra #12331 üzenetére
Épp gondolkodtam rajta valamelyik nap, mivel az enyémek már estek le párszor, és nem tudom meghúzni a bal hátsót úgy, hogy ne rezegjen be az egész műanyag dobozka.
Fa ládikába átültetni lenne olcsóbb/kifizetődőbb, vagy venni mondjuk 3 párt az említett hangfalakból?
Ahogy néztem 3x8k lenne kb /használtan/ ? -
-
válasz
kaboska #12279 üzenetére
Hát, háttérvilágítás bajos, akkor meg nem lehet újabb darab.
Úgy tudom "széria" specifikus volt ez a világítás gond is, de már lehet rosszul emlékszem.
Durvának durva, de ha nincs máshol a neten...
Feltehetően van már vagy 6-7 éves, és 75k...vicc.
Biztos látta, hogy "újon" 100k+ és berakta occsóér. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
FireShadow #11948 üzenetére
Kinek mi a tapasztalata..
-
válasz
kristofsk8 #11941 üzenetére
Én X-Fi Xtreme Music-ról váltottam, ami nem sokkal marad le az általad említett karitól.
Tapasztalatom az az, hogy:
Sokkal tisztább, dinamikusabb, nem mosódik össze a zene és a mély nagy hangerőnél. Max hangerőn teljesen más élmény, nem a mély veszi át az uralmat a hangzás felett, mint Creative-nál, mert az borzalmas volt sokszor. Asusos-al Üt vagy ráz ahogy kell, de nem búg.
Játék az már nehéz kérdés, térhangzásban kb egál, nem lehet igazán egymáshoz hasonlítani itt őket, mert teljesen máshogy kezeli a játékokat. Talán itt jobb volt a X-FI ha nagyon fülelsz.
A Uni Xonar driver-t javaslom majd hozzá, mert akárhogy hallgattam, sokkal több a mély mint az alap szoftverrel -
válasz
kristofsk8 #11939 üzenetére
Analóg, sokkal dinamikusabb, jobb, szebb lesz
-
-
-
válasz
tompi113 #11889 üzenetére
Hát nem könnyű. X540 esetleg ha mindenképp kell az 5.1, de ha elég a 2.1 akkor vadássz egy Z-2300-t az hosszú időre a barátod maradna és a mélye mellbevág ami filmhez odavág.
Nem ajánlom az új szériákat, csilingelő szatelitek ( max magas, no közép ) és üreges doboz hangzással rendelkező mély. Ezek már bőven nem a minőség jegyében készültek...
Esetleg nézz egy Genius 5.1-t, filmre nem lehet rossz. -
válasz
tompi113 #11887 üzenetére
1: Tényleg túl erős, akkora szobában nekünk van egy Z4-s ami "40W" és bőven elég, ez meg 500. (Nyilván most a Logitech W mérése a mérce)
Volt abban a szobában már egy Z-2300 is, de egyszerűen nem lehetett komolyabban hallgatni, mert berezonált minden és a mély elnyelte az egész hangzást a szoba kis mérete miatt.
Ez a hangfal csak nagyobb térben hozza ki az igazi tudását.2: A mennyi idős és a milyen sorozatból valóra egy a válasz: PID szám
Az első szám az évet jelöli, a második kettő pedig a hetet, egy pl: R022 ---> 2010 22. hét8-s szériától felfele (2008+) érdemes keresgélni azok általában minden hibától mentesek már.
-
válasz
IlilIiIlilI #11883 üzenetére
Abból itt sosem jött az égett szag, arról nemtudok nyilatkozni.
-
válasz
IlilIiIlilI #11881 üzenetére
Szaga valószínűleg a kis hangszóróknak van, egy idő után már nincs ha sokszor hallgatod magsabb hangerőn. De azért odáig ne menj, hogy recsegjen vagy üvöltsön.
-
-
-
Én például megnézném alaposan kívül, hogy mennyire volt vigyázva rá. Utána feltekerném félig a hangerőt különböző filmekben és zenékben, hogy nem e recseg valamelyik szatelit a túlhajtástól. Végül a mélyet tesztelném, hogy nem e zörög valami benne. + azért érdemes ránézni a kimenetekre, hogy mind működik e hibátlanul. Analógnál 5.1 teszt, digitálisnál meg, hogy van e rendesen hang.
-
-
-
Nem 20x, csak 5x ( apróról bontatlanok... ) és több mint 5x jobb az biztos. Valami noname mély hangszóró van benne meg tücskök vannak a szatelitekben. Külsőre lehet menőzni vele, hogy nézzedmá mekkora mélyládám van, de ennyi. Ótvar akárki akármit mond, akkor inkább egy X230
Papa18: Z-5500 topikban az 5500 a mérce nem más több 100k-s hangrendszerek...
-
-
válasz
Ursache #11812 üzenetére
Amikor a magyar supportal 2x is felvettem a kapcsolatot egy kormány miatt akkor elhajtottak a fenébe, pedig mondtam, hogy minden kellékem Logitech és a száma alapján azonosítsák már a kormányt, mert nem találom a papírt, egyiket sem hatotta meg...
Aztán emaileztem az amerikai supportal akik 2 héten belül kiküldték saját költségre a vadi új kormányt... -
válasz
Turbolada II #11806 üzenetére
Dehogynem, csak az ismerettségi körömből csak tavaly 3 egeret, 2 billt és 2 hangfalat küldtek vissza..., de hagyjuk úgyis mind1....
-
válasz
Turbolada II #11803 üzenetére
Hagyjuk már ezt a fikázást. A Logitech minden termékével korrekt nem csak az 5500-al. Akkor mindenüket elrontották és csak lelkiismeretből cserélik mi?
-
-
-
válasz
Lord Dragon #11733 üzenetére
"Ha nem állítok semmit, akkor gyakorlatilag a Centerből szól csak a beszéd az optikai kábellel a HD Filmek alatt"
Ennek így kell lennie hol a probléma?
Integrált ganyé hangkártyával keveri szét a hangokat a frontokra...
-
-
-
válasz
Turbolada II #11485 üzenetére
Volt 2 ZS-m KX-el,Pax-al,Gyárival,de ez az Xtrememusic magasan veri dinamikában,mélyben,és hangzásban is
-
válasz
dlaccc #11482 üzenetére
Alap driverrel mintha nekem is csinálta volna
Aztán a szokásos buherált spéci driver jött és jó lett.Barátomnak van DX-e,de nem igazán jött be,nem olyan ütős a mély inkább lágyabb a hangzás,X-fi-vel meg mellbecsap és feszesebb.Kinek mi kell...,ehhez a hangfalhoz bőven elég bármelyik
-
-
Ismét egy csodás mozis estét szerzett a hangfal,imádom ezt a cuccot még ha zenére nem is jó,de filmhez...
-
Akkor írd le,úgyis pangás van
-
-
válasz
I. Richard #11371 üzenetére
-
-
válasz
I. Richard #11367 üzenetére
A magyar support egy segg..., legalábbis velem mindig azvoltak, ezért megkerestem az amerikai supportot...1 hónapig tartott,de lett egy új kormányom, ennyi..., a magyar mindenbe csak beleköt
-
-
Végre az új hangkártyámmal (X-fi Xtrememusic) jólett a digitális kimenet is.Filmek,hogy hangzanak jobban? DTS-ben digitálison vagy analógon?
Hallok különbséget,de nemtudom eldönteni melyik jobb, akinek van tapasztalata etéren leírhatná -
válasz
roberto211 #11104 üzenetére
25kg
-
-
-
-
válasz
HUAFBANDITA #11005 üzenetére
Hagyjuk ...
-
válasz
HUAFBANDITA #10997 üzenetére
Hess innen, még mindig 5500 topik és nem olcsósított Z5500
-
válasz
willturner #10975 üzenetére
Esni esnek, én is folyton pakolhatom vissza a szekrényre a cuccokat. Amióta megvan a Soundmagic PL50 füles, azóta nem hallgatok nagyon zenét a Z-n,mert nem annyira dinamikus és a mélye is "lassú" ahhoz képest. De ezt tudtuk,hogy zenére nem legjobb választás, de ma megnéztem a Harry Potter 7/1-t ,hát kicsit remegett a ház
És a hangzás is tökéletes volt
-
Az a 40kW annyira 40000 watt mint amennyire a a Z-5500 1000W ,meg autós mélyláda?
Komoly vagy... Haggyuk a hülyeséget senki nem kíváncsi rá, Z-5500 topik és ez még mindig egy PC hangfalszett nem pedig autóhifi
Még ha veszel netalán 20db olyan mélynyomót az is csak 4,3kw ,és akkor még ottvan azis,hogy : Az autós mélyládák csak kis területen szólnak nagyot + az a 30cm hamar kileng
40-50 centis duplamélyek amik nagy 1-1,5méteres ládák,meg rendes sugárzók ...na az való nagy helyekre
És nemhallod a mélyet?
-
válasz
feketeibiza #10955 üzenetére
Kicsit olvasgatni a topikban megterhelő mi?
-
-
-
válasz
willturner #10903 üzenetére
Nincsen
-
-
válasz
Turbolada II #10882 üzenetére
Kissebb bulira zenéhez
-
Ismét bizonyított a hangfal,amikor azthinné az ember tudja milyen,még rátesz egy lapáttal
-
válasz
Turbolada II #10861 üzenetére
Nekem kifejezetten bejön a PL hangzása, másik házimozinkat is azon hallgattam mindig + 6Ch nálam nem működik sehogy sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Diablo IV
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest