- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deluxe00
senior tag
Ja és még annnyit, hogy nekem X-fivel is csilingelnek a magasok, mindössze annyi a különbség, hogy sokkal sokkal több zaj rakódik a hangra mint coaxban!De sztem a hangszerek analógban szebbek, hallatszik hogy azért dolgozik az audio-proci
-
Samycool
csendes tag
Hát fiúk szerintem tök fölösleges dolgon vitatkoztok..
Ez olyan mintha azon ''perlekednétek'', hogy Enzo Ferrari vagy Pagani Zonda..
Valamelyik ezért jobb, valamelyik másért és kész!! De mindkettő k*** jó azt annyi. -
Samycool
csendes tag
Igaz, én s750 et nem hallottam még élőben, de azt tudom, hogy a 550thx elég jó, és az én g500 as om még annál is orbitálisabb..Igaz a progmerben nem ugyan azok a hangszórók vannak, de legalább a valós teljesítmény adatoka adják meg..!! És egyébként is; az érzékenység számít leginkább!!
A Bose ugyan nem tud versenyre kelni a jobb hangszórókkal, de abban igazuk van, hogy ne a papíron látott adatoknak higyjünk hanem a fülünknek...! -
Samycool
csendes tag
Ja és én már úgy vagyok, hogy pc hez bőven elég egy t7700 es inspire..
-
Digitalis
senior tag
válasz Samycool #952 üzenetére
Hát én nem érzem, hogy értelmetlenül vitatkoznánk. (#929) fradi81 megkérdezte mi a véleményünk elmondtuk. Ez inkább pro és kontra normális vita itt megbeszéljük a látottakat, hallottakat és miket tapasztaltunk. Az S750-hez meg meg kell venni a Neo6, DD-EX,DTS-ES/Matrix stb.. DDTS-100 koax/optikai/analóg input dekódert is, akkor lesz igazán ász DTS-CD-vel.
Amúgy tényleg legjobb lenne meghallgatni mind2őt azonos körülmények között és azután dönteni. Persze ez ritkán sikerül. A DTS 5.1 audió CD-k nekem sokkal jobban bejönnek a sima Cd-k nél, dinamikájuk, terük, élmény összhatásuk összehasonlíthatatlanul jobb.DTS-CD DVD-audió, SACD Rulez! pl a Z5500 ládája meg külalakra sokkal jobban tetszik.
[Szerkesztve]Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz Samycool #959 üzenetére
Palacsintát tényleg jobban szeretem
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Deluxe00
senior tag
Amúgy meg vmit higgyetek el nekem...itt van a gépemben az X-Fi Plat 50ért...nagyon jól szól, de az összes hangkártya egy kalap szarral egyenlö, mivel a gépben van és összeszedi a zajt!
Én most gondolkodom azon, hogy eladom, és veszek HIvox DAC-ot az USB-n küldi ki a hangot és ott alakitja át, na azzal már kijönne a hangfal tudása -
Digitalis
senior tag
válasz Deluxe00 #962 üzenetére
Hagyd ki teljesen a PC-t. Köss rá optikain, vagy koaxon egy DVD/CD-playert, rakj be egy SACD vagy DTS-ES 24bit/96/192Khz referencia DTS-CD-t és mindjárt más lesz a leányzó fekvése.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
ati2
őstag
válasz Digitalis #947 üzenetére
Szerencsére azért nem grizestészta a magas, csak coax-on kell halgatni a zenét + levenni a szövetet (mint bármelyik hifi cuccon ha magassat is akarsz hallani )
Én a 2db 100w-os mission / yamaha 5x100w cuccot váltottam le a Z-5500-al, és szerintem szebben + lineárisabban + dinamikussabban szól a Z-5500 (mindkettőt coax-on használom zenehalgatásra).
Az más kérdés hogy decibel-re lenyomja a 2x100w a Z-5500 500w-ját
A titán magas meg hiába szólja meg a 38 khz-et ha én csak max 19-20 khz-ig hallok.
A full range speaker-nek a Z-5500-ban meg van egy nagy előnye 150 hz - 19 khz-ig legalább lineárissan szól amit több hangszórós rendszerrel nem lehet megcsinálni normálisan. Kivéve, ha még a forrás jelet DSP-vel szétválogatod mindegyik freq tartományra és külön végfok van minden hangszóróhoz mély/közép/magas (de ez enyhén szólva drága otthonra). Ilyet még csak koncertcuccban láttam, de az jól is szólt mint az állat
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
el lehet itt vitatkozni a decibellekről, amiben részben igazad van, részben meg szomszédot ölni és falat bontani az 505W zenei összteljesitmény bőven sok. Zenét hallgatni meg valóban nem 5.1-en kell. Szvsz ha vki tényleg mindenből minőségi hangzást akar, akkor vesz audigy 2 zs platinum-ot (van rajta headphone kimenet), vesz 1 z-5500-at, és 1 beyerdynamic dt 990-t (utóbbit anno hallgattam, alaplapi hangkarival olyan istentelen jól szólt, hogy az félelmetes). ez igy jó drága játék, de minden célra alkalmas, és gyorsan lehet funkciót váltani (nem kell kábeleket cserélgetni, stb...)
Same rules apply!
-
Samycool
csendes tag
Mondjuk nekem most elég szar hangkártyám van. (Sb live 7.1)
Érdemes x-fi t venni, vagy elég a audigy 2zs? -
Samycool
csendes tag
válasz EQMontoya #965 üzenetére
Ja amúgy, ezek az értékek nem sokat számítanak! Mint ahogy már korábban is írtam a z5500 és a jelenlegi g500 között szinte semmi különbség nincs volumenben! Egyedül a mélyládánál érezni különbséget akkor, ha iszonyatosan megküldjük a cuccot (cuccokat)..Itt már a creative mélynyomója nem bírja az iramot a satelitekkel..!
Amúgy mindkettő több az elegendőnél.. -
L_Jani
csendes tag
A múlt hét végén én is megrendeltem a Z-5500-at az Extreme Digitaltól. Hétfőn telefonáltak, hogy kedden 8 és 16 óra között hozza a futár, így aznapra itthon maradtam. Kitaláljátok, hogy mikor ért ide a futár? Igen, 15:59 perckor...
Mindenesetre nagyon meg vagyok elégedve a szettel, gyönyörűen szól!
Két kérdés merült fel bennem:
1. A SoundTouch kijelzőjének a fényét ki lehet valahogyan kapcsolni? Csak azért kérdem, mert filmnézés közben elég idegesítő.
2. Sokan emlegettétek már, hogy ilyen-olyan DTS 96/24-es tesztlemezekkel érdemes meghallgatni a cuccot. Ilyet honnan lehet letölteni? Rákerestem Google-ban, de 12 oldalnyi találat átnézése után feladtam. Megnéztem Torrent oldalakon, de itt meg inkább csak DTS-es audio CD-ket találtam. -
Deluxe00
senior tag
Ja amugy fura, hogy eddig senkinek sem ajánlottam én is...érdemes egy minöségi(sony,onkyo,denon) asztali dvd lejátszóval hallgatni coaxon keresztül...egész más élmény mint számgépröl
Teljesen tiszta az egész, az jön át ami a korongon van...igazi élmény -
khron
tag
Nekem 5450 van és nincs brumm
WANTED: minden ami - SEGA -
-
fradi81
veterán
A Creativ a DDTS dekódere nélkül mit nem tud, amit a logi igen?
moto g72, Ninebot d28e
-
manitu666
tag
Hali! Melyiket ajánljátok: Z-5500 vagy S750? Thx
+ az összes hangszóró vezeték nélküli a Z-5500-on?, mert én nem látok a képeken kábelt!
[Szerkesztve]Thx
-
I. Richard
senior tag
Hi!
Most hallgatok egy DTS-es ''teszt'' CD-t, és meg kell mondjam, hogy még a SBLive!-val is gyönyörű a hangja a hangfalnak (természetesen digitális kimeneten, koax-szal)!!! Ez az első alkalom, hogy ''komolyabb'' hanganyagot játszok le a cuccon, és szerintem az ÉN IGÉNYEIMNEK tökéletesen megfelel a hangja! Semmi ''grízes magas'', vagy hasonlót nem tapasztalok, szerintem az S750 tulajok csak önvígasztalásból hozzák fel a ''titanium tweeter''-t, mint a hangcucc erősségét... Jah, és nekem nem kell külön dekóderrel bajlódnom
Viszont elképzelhető, h. kicseréltetem a cuccot, mert a mélynyomó kikapcsolva is eléggé zúg (sztem az erősítő a ludas... ) -
Digitalis
senior tag
válasz I. Richard #987 üzenetére
Lehet szidni a Titan SuperTweters-t de szerintem nem érdemes... [link]Mellesleg még az is csoda, hogy beleépítettek egy ilyen kaliberü rendszerbe ilyez mint az S750. Mert tudnillik, hogy ez inkább audiophile cuccok erénye szokott lenni.
Sajnos látom, hogy a különböző brumm, és egyébb összeszedett zajok, kellemetlen felharmónikusok sajátossága a Z5500-nek.
Hát ezen képeket elnézve, remek csavart érpárokat árnyékolásokat stb. talán nem is csoda. [link]
[link]
[Szerkesztve]Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Thom!
veterán
nekem semmi zúgás kikapcsolva, bekapcsolva pedig bolha<>elefánt méretet tudnám felhozni szóval, nagyon sajnálom ha ki kell cserélned...
-
Thom!
veterán
válasz Digitalis #988 üzenetére
Logitech is tud dobálni:Innovative driver technology: Polished aluminum phase-plug satellites combine ''two'' drivers into one--the clarity of a tweeter with the richness and fullness of a separate mid-range.
minden csak marketing meg a jó körítés, de a lényeg mindig kimarad -
Deluxe00
senior tag
Hallgass meg egy igazán jó asztali DVD-n egy DTS-ben enkódolt élő koncertet coaxal ezen a hangfalon....Isteni...5-ször jobb mint coaxon gépröl
-
Deluxe00
senior tag
Ugyanezt mondtam énis, hogy 100.000 ft-os kategóriában hangfalszettnél a tweeter nem azt a minöséget képviseli, mint amilyen minöségnél kijön a tweeter elönye!
Hülyeség h a z-5500-nek nincs olyan magasa...asztali lejátszóval hallgatva, olyan tökéletesen élesek a magas hangok minden hangerönél, hogy csoda hallgatni...és a legjobb, hogy a hangfal mellett állva 20 cm-el, ugyanazt a hangot hallom, mint a hangfaltól 4 méterre!
Ezt sajnos pc-re kötve nem tapasztalom Igaz, hogy az asztaliban high-qual. átalakitok vannak, szürök, jó kábelen fut át a hang, nincs zaj, és audio cd, dvd....hát igen...megfelelö alap kell, nem gyözöm hangsulyozni -
Deluxe00
senior tag
válasz I. Richard #996 üzenetére
Egyrészt....100-szor kevesebb zajt kreál, audio cd-t hallgatnál rajta és nem azon a ringyó kábelen menne át amit adtak a hangfalhoz....tehát hidd el h sokkal jobb lenne...
Egy live egy számitogépben mondjuk mp3-al...meg egy külsö lejátszo audio cd-vel coaxon...összehasonlithatatlan -
Digitalis
senior tag
Pont az a lényeg, hogy ilyen kategóriában is lehet viszonylag jól összelőni egy hangrendszert.
A tweetert mindenki csak erényként hozza fel mert eredeti CabridgeSoundworks acoustic laboratories fejlesztésű és gyártásúak hangszóróik és a jó erősítővel 20-40Khz, THD 0.1% (!), ebben a kategóriában különösen szép eredményeket értek el. Semmi sem bizonyítja jobban mint különböző független tesztek, eredmények, kritikát:
[link]
Vagy, 45 felhasználó visszajelzése:
[link]
[link]
Tehát a felhasználók, tesztek szerint sem igaz az állítás pl. hogy a gigaworks-nél inkább hátrány a 7db titan-supertweeters, meghogy ebben a kategóriában nem lehet jó, csak sz@r lehet…
A Z5500-nek is meg vannak az erényei hátrányai, a Creative-nak is (tweeater biztos nem hátrány) és mindenki eldöntheti mi a fontosabb szempont neki.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
ati2
őstag
válasz Digitalis #988 üzenetére
Nem a végfok miatt búg!
1. a toroid trafó búg alapból ami a jobb alsó sarokban van: [link]
Arébb raktam a kábeleket és semmit nem változott a bugás
2. A vezérlő kábelében nincs árnyékolás kb 1.5 m és úgy viselkedik mint egy antenna + együtt megy a táp a jelekkel
Próbának betekertem kivülről a alufoliával a kábelt, azóta egyformán halkan búg a Coax és az Analóg is. Kb felére esett vissza a brumm az analogon.
Az igazi az lenne ha egy normális árnyékolton menne az összes jel és külön a táp...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest