- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo
aktív tag
Bazzz, ezt magyaraztam eddig, mire irtad, hogy nem igaz, erre most megis igaz
Akko megsem vagyok hule, mondom, hogy baxik mukodni az eax, meg a felkeveres digitalon!
Most eax -ra ne mondd, hogy kimegy stereoban az a digitalon, mert az tod milyen!!!
u.i.
eax -ot ugy ertettem, hogy teljes ertekuen x.1 -ben, rendesen terhangzassal, stb... (nem eax 2.0 -es visszhanggagyival) -
Vertigo
aktív tag
Nah Bit Accurate -et nem talaltam sehol a konzolomban, igy allitottam amit talaltam...
Eloszor is coax -val csatlakoztattam a hangakrihoz a szettet, output 96kHz -en volt, bit accurate -t nem tallatam, azon kivul a hk decoder -et engedelyeztem illetve tiltottam le, mindenfele valtozas nelkul, eax hd -s cucc csak 2.1 -ben sozlt mind2felekeppen, es meg tompa is volt,kozben valtogattam analog meg coax kozott, de nem jottek ki az eax effektek, sot mintha valami fazekbol szoltak volna... (hatso hangszorok meg dts effectnel sem szoltak, csak a kozepsore kevert pluszban, szoval telnyleg eleg conti kis stereo jel jott csak ki belole... meg az RTLnel is szepen bekeveri hatra is, itt meg nem...)
Vsz. azt a beallitast meg kene talalnom, mere van az neked pontosabban?
Nalam X-Fi control panelen ilyenek fulek vannak: Bit-Mached, Headphone Detection, Restore Defaults, Device Information, Mode, Speakers, EAX Effects, CMSS 3D, 24-bit Crystalizer, Decoder, SPDIF I/O
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Analóg egyelöre...csütörtök este megjön a custom-made coax kábelem!
Közben összehasonlitottam Apa Házimozi rendszerével, ami valóban házimozi, tehát minden eleme azt a célt szolgálja, amit kell...ráadásul meglehetösen komoly
Hát azért igen....erre mondják, hogy ég és föld...mondjuk javulást várok a coax kábel érkezésével mert az egy elég komoly kábel...ráaádsul ez az analógkábel nálam nagyon sok zajt összeszed, nagyon nagy a fehérzaj is...
Csütörtök este beszámoló, én jelentös javulást várok... -
Thom!
veterán
Nincs semmilyen még, és nem is lesz egy ideig.
A2+Z-5500 megteszi egy ideig, de egy igazi házimozit is kipróbálnék, azt még nem tudom hogy ha ezt eccer lecserélem mi lesz az utódja?
Lehet hogy vmikor beújítok X-Fi-re, (csak minek?) mert sztem annyit nem ér meg. Ráadásul nem is játszom évi 1-2 game. -
Deluxe00
senior tag
-
BigBear
senior tag
Ezt sajna nem tudom. Nálam sajna most csak analóg csatlakozás megy...
Újabb ''apróság''. Azért ha odateszem a fülem a mélynyomóhoz, hát bizony annak is van némi hangja.
Gar, aztán ha nem megy, eladom bagóért. Bukta, de sajnos ez van. Mindenesetre megpróbálom a garanciát, esetleg a Logitech-et is. Nem hiszem, hogy ez így lenne normális.
[Szerkesztve] -
Digitalis
senior tag
Én nem görcsölnék, ha van hely hova rakni akkor Gigaworks S750! Asszem kb. árban ugyan ott van. Kinézetre talán szebb a Logi. De hangminőségre, torzításra,frekimenetre, felépítésre, a hangszórók minőségére is fényévekkel jobb/zeneibb az S750! Én halottam dekóderrel és klasszisokkal jobb volt.
-nézz utána- szerintem...
-
deicidet nem kérdezted? Bővebben: link
-
törölt tag
Nem tudtam, haogy a Value-nál nincs THX Console.
Mindenesetre, ha a számítógépen DVD-zni is szeretnél, beállíthatod, hogy a Coax kábelen menjen a jel (SPDIF Passthrough), hadd dolgozzon a Logi dekódere is!
Persze, így, a jelenlegi felállásban is tökéletes, nem szabad, hogy különbséget hallj a két dekóder között!
A hifi meg mehet az optikaira, s akkor az összes bemenet ki lesz használva.
A beszámolót várjuk!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nanana, várgyá' !
Menjünk csak szépen sorba:
Dolby Stereo:
Ez egy mátrix alapú kódoló rendszer, mely négycsatornányi információt kódol két rögzített csatornába. A két kódolt csatorna a visszajátszás során lesz dekódolva, hogy megszólaltassa a bal első, jobb első, ill. surround sugárzókat. A center sugárzó jelét a bal és jobb első csatornákra keverik, így a hangot is ezek a sugárzók állítják elő. Így keletkezik az ún. virtuális center. (Nincs különálló centersugárzó.) A mozikban előszeretettel használták. ('70-es évek.)
Dolby Surround:
Nagyon hasonló, mint a Dolby Stereo; a kódolási eljárást változtattak meg, minek kövtkeztében VHS filmek kiadása, TV-s műsorszórás is lehetővé vált Dolby Surround hanggal. 1982-ben mutatták be.
Dolby Pro-Logic:
A Dolby Pro-Logic elnevezés egy, a Dolby Surround jelek dekódolására, majd azok öt hangszóróra irányítására képes rendszerre vonatkozik. A „surround”-ként megjelölt vevőkészülékek képesek lehetnek passzívan elkülöníteni a surround jelet és a centercsatorna jelét egyenlő mértékben a bal és jobb frontsugárzók jeleire küldeni. A Dolby Pro-Logic ennél tovább megy, kiemeli a front center jelét, majd a bal és jobb első sugárzókat mellőzve, a center sugárzóra küldi azt (diszkrét center). A bal első és jobb első csatorna elkülönítése magas fokú, de a center <-> bal első, ill. center <-> jobb első elkülönítés a 3dB-es szint környékére korlátozódott. A hátsó hangszórók bal és jobb csatornája közti szeparáció is hasonló mértékben kötött. Dolby Pro-Logic dekóder nélkül a rögzített anyag hagyományos stereo-ban szól.
Dolby Pro-Logic II:
A Dolby Pro-Logic II egy továbbfejlesztett mátrix alapú dekódoló eljárás, mely bármilyen stereo jelből öt csatornányi surround hangot származtat, a forrás akár (analóg módon) kódolva volt, akár nem. A kódolt anyagok, mint például filmek zenéi, jobban megközelítik a Dolby Digital 5.1-et, míg a kódolatlanok (pl.: zenei CD-k) esetén szélesebb hangmező az eredmény. Szintén a Pro-Logic továbbfejlesztéseként, a Pro-Logic II két teljes spektrumú surround csatornát biztosít.
AC-3 / Dolby Digital:
Az AC3 (Audio Coding 3) egy eljárás, melynek segítségével 1.0-tól egészen 6.1 csatornás jelet kódolnak egy bitfolyamba, mely ''kifér'' a coax kábelen is. A bitfolyam (bitstream) neve a Dolby Digital. Mivel ez egy az egyben digitális jel (információtatalmát tekintve legelterjedtebb az 5.1), dekóder nélkül meg se nyikkan.
DTS:
A DTS is digitális jel, csak nagyobb bitrátán megy, mint a DD, s a tömörítési aránya is dinamikus (1:1 és 1:40 között változik, míg a DD fix, kb. 1:12), ezért jobban szól, mint a Dolby-féle megoldásnál. Specifikáció szerint a DTS maximum nyolc diszkrét csatornát képes kezelni.
Ezeket még egy régebbi fordításomból vagdltam össze, remélem nincs benn túl sok (és túl nagy) marhaság.
Itt mindenesetre ''eléggé'' alaposan kivesézik a témát: Bővebben: link
Ez is egy jó link, s biztos helytálló, amit itt olvashatsz: Bővebben: link
Na, tehát a PL II és DD korántsem ugyanaz...kb. annyi a közös bennük, hogy mindegyiket a Dolby Laboratories fejlesztette ki.PL II-vel pedig soha nem lesz 5.1-es jeled, csak egy alaposan megdolgozott stereo.
Ég és föld a kettő, hidd el! Volt alkalmam több filmet is DivX (PL II) után DD / DTS hanggal megnézni, s hát az utóbbiak...azok ütöttek, na.
Számítógépen választhatsz, hogyan dekódolod a jelet: Hardveresen, ami Nálad lehet: Au2 / Z-5500, vagy szoftveresen, DVD lejátszó program (WinDVD / PowerDVD) segítségével.
Én úgy csinálnám, hogy az AudioHQ-ban bepipálnám a ''Use Installed Decoder''-t, DVD lejátszóban az 5.1-et, THX Console-ban analóg kimenetet állítanék be, hifi optikaira, DVD coax-ra (ha a DVD-n nincs ilyen, akkor fordítva), aztán let's rock!
Huh, ez hosszúra sikeredett.
koxx: Bővebben: link -
törölt tag
A Dolby PL II-t bármilyen jelre rá tudod engedni (kivéve a Dolby Digital és DTS
), ráadásul egy gombnyomással választhatsz a PL II Music és PL II Movie között. Nekem amúgy jobban bejön, mint a CMSS. Ehhez semmiféle beállítás nem szükséges. A Logi távirányítóján válaszhatsz, hogy PL II-vel, vagy anélkül óhajtod nézni a filmet. Zenére is ugyanez áll.
Asztali lejátszóval is össze lesz kötve a cumó? -
törölt tag
-
törölt tag
''...csak PS2-re volt rákötve...''
Ezt kicsit olyannak érzem, mint egy luxus Mercit 1.4-es motorral.
''...vmi hülye foci játék ment rajta...''
LOL!
''...de amúgy elég meggyőző hangja volt.''
Hát még otthon, PC/DVD lejátszó mellett, normálisan beállítva milyen meggyőző!
I. Richard:
[Szerkesztve] -
törölt tag
De miért halna meg fél év után?
Ami gondom eddig akadt vele; mikor a kábeleket rendeztem a gép mögött, akkor néha elkezdett hangosan búgni, de miután ismét eligazgattam a vezetékeket, megszűnt a jelenség. Néha pattanak egyet a szatellitek, de ez inkább az ótvar villanyszerelésnek köszönhető...Sajnos van okom ezt feltételezni.
A régi, kb. 20 éves panelban pl. nem volt ilyen gondom.
Megpusztult példány nem ugrik be, I. Richard-nak kezdett természetellenes módon búgni, remélem azóta helyrejöttek a dolgok.
Ha esetleg a MW hal meg, azt is ugyanannyi ideig szervizelik. A GW Progamer-t, ha jól tudom, csak a tengeren túli országokban forgalmazzák, nálunk nem: Bővebben: link -
-
AMDpower/
senior tag
az ezüst színű csoda melyik csodája a logitechnek??
Nekem mondhatni elég kis szobába kellene egy bődületes teljesítmény..., najó azért az nem olyan kicsibe..., de a designe is nagyon fontos nekem..., a z-550 viszont már nekem annyira nem is jönbe sőt..., és mondhatni nekem már túlnagy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest