- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deluxe00
senior tag
Apropó nem gáz, ha néha lekapom a grilleket és akkor rászáll némi por...mondjuk amugyis nyilván száll bele a réseken por, de az végülis nem befolyásol semmit, vagy?
-
Deluxe00
senior tag
Na hát, X-Fivel analógon is nagyon jól szól, de azért coaxon 96 khzen a legjobb ahogy én észrevettem
-
Vertigo
aktív tag
Bazzz, ezt magyaraztam eddig, mire irtad, hogy nem igaz, erre most megis igaz
Akko megsem vagyok hule, mondom, hogy baxik mukodni az eax, meg a felkeveres digitalon!
Most eax -ra ne mondd, hogy kimegy stereoban az a digitalon, mert az tod milyen!!!
u.i.
eax -ot ugy ertettem, hogy teljes ertekuen x.1 -ben, rendesen terhangzassal, stb... (nem eax 2.0 -es visszhanggagyival) -
Vertigo
aktív tag
Nah Bit Accurate -et nem talaltam sehol a konzolomban, igy allitottam amit talaltam...
Eloszor is coax -val csatlakoztattam a hangakrihoz a szettet, output 96kHz -en volt, bit accurate -t nem tallatam, azon kivul a hk decoder -et engedelyeztem illetve tiltottam le, mindenfele valtozas nelkul, eax hd -s cucc csak 2.1 -ben sozlt mind2felekeppen, es meg tompa is volt,kozben valtogattam analog meg coax kozott, de nem jottek ki az eax effektek, sot mintha valami fazekbol szoltak volna... (hatso hangszorok meg dts effectnel sem szoltak, csak a kozepsore kevert pluszban, szoval telnyleg eleg conti kis stereo jel jott csak ki belole... meg az RTLnel is szepen bekeveri hatra is, itt meg nem...)
Vsz. azt a beallitast meg kene talalnom, mere van az neked pontosabban?
Nalam X-Fi control panelen ilyenek fulek vannak: Bit-Mached, Headphone Detection, Restore Defaults, Device Information, Mode, Speakers, EAX Effects, CMSS 3D, 24-bit Crystalizer, Decoder, SPDIF I/O
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
nálam 5.1-re van állítva namost, csak a consolenál kell bállítani Digital Output 96KHz-re, majd enable Bit Accurate mode during playback ide egy pipát tenni, akkor nincs a DSP kihasználva.. ilyenkor nincs EAX se!!
Bit Accurate mode is only applicable to .WAV files with the following specifications:
- stereo format
- PCM audio data
- 16-bits and above (maximum 32-bits with 24-bits resolution)
- 44.1, 48 or 96 kHz
Once Bit Accurate playback starts, the digital output sampling rate is automatically set to the current playback's sampling rate regardless of the current digital output sampling rate.
When Bit Accurate mode is applied to the playback, adjusting the volume control or applying EAX effects will not have any effect on digital output signals. -
Thom!
veterán
EAX megy coaxon is csak megsúgom
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Deluxe00 #789 üzenetére
Felreertesz!
Nem azt mondom, hogy analogon jobb, hanem azt hogy digitalison ugyan olyan mint a 10filleres integralt szutykok... ;)
Vagy is ha digitalison akarod hajtani a hangrendszert es lemondasz az EAX+egyeb feutore -okrol, akkor egy 10filleres integralt otvar is hozza ugyan azt amit az X-Fi tobbszoros aron... -
Samycool
csendes tag
Tsa!! Olvasgattam a topicban sok érdekes dologról, ám legfőbb gondom most sem oldódott meg...Választás előtt állok..... Megaworks vagy z5500? Nem igazán tudok dönteni, szinte mindkettőről csak jókat írtak. Normális tesztet sehol sem találtam, ezért fordulok hozzátok, mint szakértőkhöz...
-
Deluxe00
senior tag
Most hogy számokban a részleteket fél percenként visszahallgatom mind a kettö módon, azt vettem észre h analógban hangyafaxnyival több Db van jelen
De most este 10-kor nem zargatom hangos próbával a szüleimet, majd holnap kiprobálom, hogy ha feltekerem a hangerőt melyik adja a jobb hangot mert analóggal már nem hallgattam 3 napja nem emlékszem annnyira
-
Vertigo
aktív tag
Galvanikus foldhurok levalasztot...
Rakoczi ter 1. -ben volt 2.5k, ezt kotottem be a DVD -be meno antennakabelbe, igy a brumm teljesen megszunt (csak a pukkanasok maradtak)...
A hangkarik digi kimenetehez meg csak annyit, hogy ha digin akarod hallgatni, kar volt X-Fi -t venned, mert azon ugyan olyan mint barmely mas karin, egy integralt szutyokkal is pont ugyan olyan szepen szol digitalon, mint X-Fi -vel...
En direkt az analog miatt vettem X-Fi -t, leven kivancsi voltam mit tud az EAX5HD, illetve a minosegjavito, felkevero dolgok jot tesznek a ''szutyok'' tomoritett hanganyagoknak, ha mar z-5500 -on hallja az ember (CD, DVD -khez kepest tenyleg eszmeletlen tre egy mp3, 256/320kbit mar kezd elevezheto lenni, de meg ott is eleg nagy a difi)...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Na kezd megmutatkozni a foga fehérje....tegnap coaxal audio cd 50 % hangerön
Relativ nagy szobám van, de a hangomat nem hallottam, és tökéletesen tiszta volt a hang, és földrengetö!
Viszont igy X-fivel, ezzel a csucsminöségü coax kábellel kijönnek a gyenge felvételek hibái, föleg 128, 192 kbps mp3-aknál nagyon hallani h utközben elvesztettek jelentös mennyiségü adatot
Cd-vel meg Dvd-vel perfekt -
Thom!
veterán
DTS hangsávval a Queen nagyon jól szól, sima stereo elbújhat mögötte, mostmár tényleg megérte miden pénzt a cucc!
-
Deluxe00
senior tag
Lehet, hogy analógra lett kihegyezve, de jobban szól coaxszal ebben biztos vok, most fél óra tesztelés után
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Deluxe00 #779 üzenetére
Kabel vegen elvo csatit nem egyszerubb kicserelni, avagy meghackelni?
En coax -val a dvd -hez kotottem, leven pc -nel digitalison nem jon ki sem az eax, a zene is csak sztereoban, csak az 5.1 jelek jonnek normalisan, igy PC -nel hagytam analogon... (x-fi ugy is arra lett hegyezve)
Amugy digitalison nekem semmifele zaj nincs sehol, de analogon is csak ha feltekerem maxra es odahajolok hallani valamicsket, miota a szurot bekjotottem...
A pukkanasok viszont meg mindig vannak, picik is, nagyok is
Tegnap elott vettem zavarszuros elosztot, na az nem segitett semmit, szoval tegnap vissza is vittem, nem tudom, mit lehetne meg csinalni az elektromos halon jovo zajok ellen?!?! -
Deluxe00
senior tag
ÁÁ ezt nem hiszitek el teszem hozzá én sem
Soundtouchnál minden ok...rámegy ugye teljesen kinn van a coax input..DE...Akkora a dugó, hogy az X-FI elölapi paneljére már kb 0,5 mm miatt nem tom rátolni
Meg kell faragnom azt a qrva panelt...azt még nem tom, hogy álljak neki, de az out körül mindenhol 1 mm-t kell szélesitenem...röhej
Ti mivel csinálnátok? -
Deluxe00
senior tag
Azt nem hiszem el, hogy az RCA dugo miatt nem fér rendesen bele a Platinum coax outputjába
Olyan nincs..mármint a dugo nagysága miatt létezik h nemtom rátolni? -
Deluxe00
senior tag
Megvan a coax kábel, összedugva, z-5500 soundtoudch - X-Fi platinum elülsö panelje s/pdif out, inputnak kiválasztom h coax és nincs hang
Mi történt?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Deluxe00 #763 üzenetére
Teljesen jók a custom made kábelek, nekem is az van egy 10 éves 1.5 m-es RCA fele + átalakitó
A coax-on valahogy élethűbben szól egy kicsit, dinanikussabb és több a magas, de a zaj + a brumm nem sokat csökken
Esetleg nyomd fel a hangkari master kimenetét csumára, az segit egy kicsit a jel/zaj arányon. -
Szajbee
tag
válasz
Deluxe00 #771 üzenetére
óóóóóó az öcsikém vitte el (ikertesó), bár kellett vele győzködnie. Amúgy még az Istennek se adnám oda
Tuti nem ő rontotta el, mindent úgy csinált, ahogy kell, meg már rögtön jelentkeztek a gondok. Vigyázott rá eléggé, de nem miattunk lett a gond. Szállítás dobozában, óvatosan történt, szal ezzel gond nem lehetett. Mind1 most már, ha van fejlemény beírom. Gondoltam azért megkérdezem a szervíz dolgot. Köszi még egyszer.
-
Deluxe00
senior tag
Ő, és én is, úgy gondolta, hogy amikor kölcsön adod a cuccodat másoknak, akkor sajnos erre gondolni kell, mivel rengeteg olyan ember van aki ész nélkül, meglátja feltekerné maxra meg össze vissza állítana mindent...Nem az övé...stb..gondolja biztos fasza dolog!
Én ilyen okokból nem szoktam túl sok mindent kölcsön adni.És azt hiszem az elővigyázatosság nem egyenlő esetemben irigységgel -
Vertigo
aktív tag
http://www.logitech.com/index.cfm/utilities/contact/HU/HU
Hungary & South Eastern European Countries
Logitech (Logi-Computer Hungária Kft.)
Kelenhegyi út 43. Building A, 5th Floor
H-1118 Budapest
+36 177 74 853 Technical Help - Hungarian
+36 1 485 0648 Trade Sales Enquires
u.i.
azert hazibuliba cipelgetni es hasznalni eleg nagy felelotlenseg... -
Szajbee
tag
Boldog új évet minden kedves Z-5500 tulajdonosnak
Nekem sikerült kicsit rosszul kezdenem az évet. Az történt, hogy elvitte öcsém a cuccot egy házibuliba, de valami bűvészkedés után állítólag leégett a Sound Touch. Előtte még recsegve szólt kicsit, de az se volt az igazi (sőőőt), meg füstöt is észlelt valaki a vezérlőegység felől. A hővédelem is kikapcsolta a cuccot egyszer, meg a melegedést érezni is lehetett. Coaxal ugyanúgy semmi hang se jött ki még a füstölés előtt. Ugyanúgy lett összedugdosva a rendszer, ahogy itthon, mindent sorba egymás után ahogy írja a füzetecske is. Lényeg a lényeg, meghalt a picinyem
Eddig semmi gond nem volt vele itthon, max az a sokak által emlegedett pukkanás. Garancia ugye van, szerintem emiatt ki kell, hogy cseréljék. A kérdés az lenne, hogy az a bolt már megszűnt létezni, ahol vettük, és nem tudom merre van Logitech szervíz vagy ahol a garanciát el lehetne intézni. Ha valaki tud, plííííz segítsen, mert már most hiányzik a kis drágám gyönyörű hangja
Előre is köszi, életet mentenétek a segítséggel
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Akinek megvan Tina Turner Live in Amsterdam Koncert DVD az Proud Mary-t DTS-ben hallgassa meg
-
Deluxe00
senior tag
Na, ma dobtam neki egy jo minöségü anyagot elöször...Shania Twain live in Chicago...még mindig analóg...hát igen...azért tud a cucc
Jó minöségnél kijön a tudás..128 meg ilyen mp3-akkal az a baj h ezzel a hangkártyával(x-fi platinum) nagyon kijönnek a hibák...viszont ezzel a dvd koncerttel most azért mutatott magábol!Csak már lenne meg a coax kábelem -
Deluxe00
senior tag
Amúgy ez az analóg kábel ránézésre olyan 1.000 ft értéket képvisel MAX!
Nem tom nektek feltünt, hogy grill nélkül jobban szólnak a satelitek? Vagy csak nekem érzékeny a fülem ennyire?
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Analóg egyelöre...csütörtök este megjön a custom-made coax kábelem!
Közben összehasonlitottam Apa Házimozi rendszerével, ami valóban házimozi, tehát minden eleme azt a célt szolgálja, amit kell...ráadásul meglehetösen komoly
Hát azért igen....erre mondják, hogy ég és föld...mondjuk javulást várok a coax kábel érkezésével mert az egy elég komoly kábel...ráaádsul ez az analógkábel nálam nagyon sok zajt összeszed, nagyon nagy a fehérzaj is...
Csütörtök este beszámoló, én jelentös javulást várok... -
racing01
tag
csütörtökön jön nekem is a cumó, szerdán megyek be a mistrálba megrendelni, és 1 nap a szállitás! Bár furcsa a dolog, mert pár napja 74990 volt most meg 71990! Remélem nem lesz vele gond!
-
csum666
csendes tag
Na megtaláltam a hátulján van 1 kapcsoló....
-
csum666
csendes tag
Nos az a problémám eddig az input:directet írt mostmeg stereo és felsőindexbe 1 2 vagy 3 ez miért van???
Hogyan tudom vissza állítani? -
ati2
őstag
Közben szétszedtem a cuccot:
- Toroid tarfó fixen búg, ha kivan kapcsolva a vezérlő akkor is + 230 V bekapcsolásnál 1-2 másodpercre felhangosodik.
- Nincs semmiféle árnyékolás a VGA kábelben!!!!
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Na gyerekek átugrottam 4 generációt és X-Fi Platinummal hajtom a cuccot!
NEM IGAZMintha nem is ugyanazok a hangfalaim lennének
-
ati2
őstag
Szerencsére nállam nagy pukkanás nincs, csak a kicsi kb akkora mint amikor bemenetet váltok (coax/direct).
Viszont amikor kontaktos volt a csatim akkor pukkant nállam is rendesen, fújd be WD-40-el a vezérlő kábelének végén lévő csat lyukait töröld le a felesleget, majd óvatossan rakd vissza a csavarokat csak finoman húzd meg éphogy szoruljanak. Arra is figyelj oda, hogy ne feszüljön a kábeltől a csatlakozó mert ettől és a rezonanciától lazán lehet kontakt!
Azt megfigyeltem, hogy ha nics jel a koax-on akkor letiltja a végfokokat azért nem halasz akkor semmit (az analognál meg ez kizárt, mert nem tudja eldönteni van-e rajta valami vagy nincs).
A kábel meg szerintem nem szedhet össze annyi zajt, mert akkor a sateliteken is kellene hallani valamit. -
Vertigo
aktív tag
...hat nem tom, a pukkanas hangeroszabalyzastol fuggetlen, mindig ugyan olyan erossegu, vagy is nem az erosites elott letrejovo dolog, illetve nehany oras dolog, tenyleg mintha valami nagyobb kondi toltodne tul lassan.
Megifigyeltem nem esik egybe sem huto sem villanykapcsolo kapcsolassal (villanykapcsolo lekapcs nalam is neha nagyon hallkan behallatszik, de ez a pukkanas olyan hogy csajszi filmezes kozben majd beszart, szoval eleg eroteljes)
A zugasnal megneztem a sub -nal a csatit, megmozgattam, semmi valtozas, ha a dvd-t aramtalanitom a koax vegen akkor is marad a a zugas, ha a koaxot kihuzom, akkor abbamarad...
Nem tudom, hogy az analog kabelek osszeszedhetnek e ennyi zajt, avagy a csatorna valto elektronika ''ereszt'', de a 2 kozul valamelyik az tuti... Csak az a fura hasonlo kabelekkel nem volt semmi gondom az elozo rendszerrel!!! -
Deluxe00
senior tag
De amugy ez a pukkanás nem okoz kárt a hangfalakban ugye?
-
ati2
őstag
A pukkanás attól van hogy valahol a hálozaton megugrik egy pillanatra a feszkó. Nekem akkor csinálja amikor lekapcsolom a villanyt kb 3-ból 1x. Érdekes, hogy felkapcsolásnál nem pukkan.
Meg az a furcsa, hogy csak a SUB búg (halkan de az idegesítő) a többi végfok nem. Kérdeztem az egyik műszerész haveromat, hogy mit lehet tenni. Azt mondta próbálgassam a kábeleket arrább rakni a trafótól, de sajnos a legtöbb esetben szarul van megtervezve az erősitő és akkor nincs mit tenni
Ha nagyon búg akkor tuti a vezélő csatija kontaktos a sub-ban és igazgatni kell egy kicsit (+ ajánlom a WD-40-et kontakt javitásra nekem bevált).
A két ünnep között asszem szétkapom és megnézem belülről is a csöppséget... -
Deluxe00
senior tag
Jó lényegtelen...inkább várok holnap estig
-
Deluxe00
senior tag
Megoldva, viszont a mélynyomó gyakorlatilag nincs müködésben....ez mitöl lehet..?
Lehet nem is ebbe a topicba kéne irnom de azért vki segithet
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Mivel az x-Fi Platinumot holnap este kapom csak meg ezért még a régi Sound Blaster Live Digitalt használom...na most feltettem a Kx drivert de a front hangfalak nem szólnak csak a hátso hangfalak, ez mitöl lehet?
-
Vertigo
aktív tag
Nah, meg1 gond...
Most ugyebar be van dugva a digi (coax->dvd), meg az analog (3x jack->pc)
Amikor analogon van, hangerovel novekvo bugast szed ossze (a coax kabel allitolag eleg zsir, aranyozott, 1m, monitor markaju), hangkari hangeroallitasatol fuggeltel, dvd kikapcsolasatol fuggetlen...
A dekoderben sz@r a csatik elvalasztasa, vagy esetleg gagyi lenne a kabel? -
Vertigo
aktív tag
Hali!
Na beuzemeltem mar a megerkezett z-5500 -amat, eleg jopofi, de nekem is van probelmam vele...
2-3 orankent pukkan egy nagyot az osszes hangfal, mintha az erositben egy bazinagy kondi addigra toltodne fel, es sulne ki!!!
Hangerotol fuggetlen a pukkanas, fuggetlen, hogy milyen eszkozrol hasznalom...
Picit meg probalgatom... Amugy majd bexartam, mire a dugoban relative messze parkolo kocsiig elcibaltam, ugyhogy nem tom, kijonnek hazhoz megicsnalni, vagy hogy megy ez?!? Elvileg 10 kilo folott akar milyen gondom van muszaki cikkel nbem nekem kell rohangalnom...
Meg megnezem, hogy mas halozati aljzatban is csinalja e, meg beszelek villamosmernok haverral, de igy laikus szemmel is ez kemenyen erositohiba!!!
Amugy egy x-fi platinummal megy geprol analogon, illetve egy lg dr7500 -as DVD -hez csatlakozik egy 1m -es digi koaxon. HBO -nak tok jo a hangja tunren at!
Elotte genius HT volt, az x-fi -t mar avval is kiprobaltam (alc850 utan), igy mar kisebb volt a difi a 2 hangszett kozott, mert a genius is mar sokkal-sokkal jobban szolt az x-fi -vel. Persze ebben azert a melyek joval szebbek!
Ja! A satelitek fraszert allnak felfele, nem lehet megoldani, hogy legalabb vizszintesen alljanak?!?!
Amugy a taviranyito itt is picit gagyi, a jck -ek nemelyike is szoros, sozval kivitelen meg van mit javitani!!! -
ati2
őstag
Nézd már meg légyszives, hogy ha kihúzod a bemeteket a vezérlőből (főleg analógnál) akkor halkabb lesz-e a brumm.
Nállam kb 2-3x hangossabb, ha be van dugva.
Közben sikerült a pukkanásokat reprodukálnom a konyhai villanykapcsolóval (100w hagyományos izzó + világítós kapcsoló), érdekes hogy csak lekapcsoláskor pukkan...
Ugyanabban az elosztóban az 1000w-os hajszáritóval akkor se pukkan, ha közben szikrázik a konektor (ha bekepcsolva dugom be). -
boceeboy
tag
Ha nálad 1X1 ben is nagyon jó akkor nálam a 2 méteres távnál 2X olyan jólesz!
Amugy egyetlen problémám az X-530 al pont a hangja!
Én a nagy mély-es zenéket szeretem(techno prog,stb)
50%nál már annyira bug a mély hogy már élvezhetetlen!
Ezért gondoltam arra hogy az 5500-jobb mélyet adhatna nekem!
Én a 6ikon lakok szal bombázás lesz, de meggyöztetek!
Köszönöm mindenkinek! -
ati2
őstag
válasz
boceeboy #740 üzenetére
Nálam 1 méteren belül van minden hangfal, egy kb 12 m2-es szobá sarkában.
Játék: BF2-alatt EAX-al nagyon tuti a térhangzás, de kb 60-70Hz-nél meg kell vágni (5.1 nél van crossover freki állitás audigy 2-n), mert 2 emelettel alattam is tankok dübörögnek...
Filmnézés: szupi, de hosszú távon nem teszteltem... (Black Hawk Down nagyon tuti)
Zene: ez egy kicsit gyenge mert nem igazán tud összekeverdni a sub és a satelit-ek hangja a kis távolság miatt (de azért nem vészes annyira).
Egyetlen egy dolog zavar: a sub 50 Hz-es morajlása, de lehet hogy csak nállam, meg még néhány embernél van ez, mindenesetre az ismerősödnél a sub-ot halgasd meg közelről -
Deluxe00
senior tag
-
boceeboy
tag
Hello mindenkinek!
Már egy éve kb. jártam itt info után ezzel a hangcuccal kapcsolatban de sokan lebeszéltek róla.....
De nemtudok nyugodtan ülni a seggemen!
Amiért lebeszéltek az az volt hogy egy 6nm es szobám van és nemfogom kihasználni a cuccot!
Ez igaz is de nekem nem a hangerő kellene tőle hanem a hangzás!
Most egy X-530asom van nagyon szeretem meg minden de ha átmegyek rokonomhoz és meglátom meghallom a z-5500at akkor végem!(ez már szerelem)
Audigy LS hangkarim van, tehát csak analógban tudnám összekötni az 5500-al!
Játékra zenére és filmezésre használom a gépet!
Ha van valakinek tapasztalata iylen körülméynek között hazsnált 5500rol azt nagyon megköszönném!
És ha teljesen halott ügynek tünik akkor tudnátok ajánlani vmi jobb cuccot az X-530nál?? -
Deluxe00
senior tag
iPoddal probáltam azzal amúgy nem szól rosszul csak ilyen viszonylatban már az iPod csak lapos uncsi hangot tud adni, Ps2-vel optikai kábellel durvi
X-Fi Platinumom pedig napokon belül érkezik(attól függöen h Apa mikor szedi fel boltbú)
Akkor majd tudok részletes beszámolót adni. -
ati2
őstag
Megjött már valakinek az X-fi-je?
Hogy szól vele a cucc? -
Deluxe00
senior tag
http://www.trellis.at/?a=76328
Ilyen kábel jó lenne? -
Deluxe00
senior tag
-
Deluxe00
senior tag
Akkor ott vmi gubanc lehetett sztem, mert nekem ősrégi 5.1 creative-om van és 2.1-ben nagyon jól szól iPoddal.Haveromnak z-680 van és a creative 5.1-emmel össze sem hasonlithato...z-680nál meg zenében jobb a z-5500.
Meg én néztem teszteket amikben iPoddal kipróbálták csak jót irtak rola
Holnap irok milyen iPoddal is. -
Deluxe00
senior tag
Elvileg holnap jön meg ugye a cucc...azt szeretném még megkérdezni mert erre vonatkozóan nem találtam választ sehol, hogyha iPodot kötök rá a cuccra ahhoz kell dokkoló vagy egy stereo kábellel egyszerüen összekötöm a Soundtouch megfelelö inputjával(ami asszem az oldalán található)
Fontos mer akko be kö szereznem olyant -
ati2
őstag
Jó az X-fi csak megér annyit?
Ha ki tudná rakni az EAX effekteket a digitális kimenetre akkor megérné az árát, de ha jól tudom akkor maradt a stereo a játékok alatt...
Légyszi próbáld már majd ki ezt, mert ha véletlen tudja akkor én is cserélnék
Ezt találtam a Crystalizer-ről tényleg tuti zenehalgatásra:
[link] -
-
Deluxe00
senior tag
Nézz meg tesztet amiben audigy 2zs-t és x-fi-t hasonlitanak össze.
Zenei részt nézd meg, ne a filmeket, meg játékokat.
Azt irják klasszikus zenénél összehasonlithatatlan, ami azért már vmit sejtet, és a többiben is van eltérés.Nem tom sajnos az oldalt ahol láttam ezt a comparisont, de ha rákeresel x-fi review-ra sztem kidobja vmelyiknél.
Pedig ''csak'' z-680-al teszteltek -
ati2
őstag
Valószinű nem fog szebben szólni mint az audigy2.
Coax-on tök egyforma lesz, az analóg kimenet meg hiába jobb az X-fi-n, mint az A2-n, ha a cucc alapból rárak egy kis zajt
Próbáld ki hogy be se kötöd az analóg kábelt, akkor is van egy kis zaj.
Tök mindegy hogy a hangkarid 110+ dB-t tud ha a Z-5500 csak: ''Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100''.
Gondolom a coax/otikai lehet a 100 dB, a 93.5 dB meg az analóg...
Esetleg emiatt szólhat jobban, de ez is csak egy fejlett equalizer:
''X-Fi 24-bit Crystalizer enhances MP3s & Movies to sound better than they do on their original CD or DVD.''
De pont valami ilyesmi van már alapból beleintegrálva a Z-5500 -ba:
''Digital equalization: The Z-5500 Digital actively adjusts frequency response in real time for the cleanest, most accurate sound reproduction.''
De lehet, hogy tévedek... -
AMATŐR
őstag
Ma este kipróbálom az új hangkarimmal, kíváncsi leszek mennyire torzít!
/X-FI Elite Pro/ -
Deluxe00
senior tag
Na megrendeltem Bécsből a hangfalat..szal 3 nap és már a szobámban kelti a zajt
-
Armahun
addikt
két hét múlva vettem volna egyet de ellopták pénzt,meg mást is
-
ati2
őstag
Valakinek sikerült már megoldani a SUB alap 50hz-es búgásának csökkentését?
-
Szajbee
tag
Végül is sikerült megoldani a problémát. Feltettem egy normális AC3-at, és ott beállíottam az SPDIF-et. Majd megpróbálom úgy, hogy ezt is leszedem, hátha megy. Köszi a segítséget.
-
-
Szajbee
tag
Szép jó napot minden kedves Z-5500 tulajdonosnak
Nekem is van egy ilyen szép darabom már múlt karácsony óta (elég rég van már, de még mindig nem untam meg- eszméletlenül tetszik nekem), de a géppel coax kábellel csak rövid ideje van összekötve a cucc. Az a problémám, hogy nem adja ki nekem se a digitális jeleket dvd filmeknél. Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, rájöttem, hogy nekem is az AC3-ban kéne beállítani a dolgokat, de (lehet én vagyok hülye) de én amióta ráklikkeltem az ac3-at instaláló exe fájlra és az lefutott kb egy fél másodperc alatt, azóta én vele nem is találkoztam. Lehet rosszat tettem fel
Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom én beállítani az AC3-at úgy, hogy dvd filmeknél kivigye a digitális jeleket is. Előre is köszönöm a választ. Máshol már be lett mindenhol állítva az SPDIF, legalábbis a hozzászólások alapján. Epedve várom a választ, mert már szeretném gépen is kipróbálni a cuccot filmnézésre (asztalin már üzemelt egyszer, és nagyon jó volt).
-
zolynet
veterán
Most látom a pixmania honlapján hogy Logitech Z-5450 hangrendszer(vezeték nélküli hangfal), nemkevés pénzé, és sztem nem is annyira impozáns mint a Z-5500. Van vkinek akármilyen észrevétele ezzel kapcsolatban?
-
zolynet
veterán
Most látom a pixmania honlapján hogy Logitech Z-5450 hangrendszer, nemkevés pénzé, és sztem nem is annyira impozáns mint a Z-5500. Van vkinek akármilyen észrevétele ezzel kapcsolatban?
-
zolynet
veterán
válasz
#72042496 #706 üzenetére
Ismerősömnél én is hallottam, nekem bejött a cucc, egy régi Orister 1015-ös erősítő és 2x40W-os Videoton hangfal után, mely akkora mintha 120W-os volna , de sajnos nem
olyant szólt a ''kis szar'' faláda hogy döbbentem, hogy hogy van ez hogy ekkorábol ennyi jön ki nekem meg......namind1.
Más: ha nincs benne dekóder , de veszel pölö egy Au2 Zs-t, amiben ugye van, akkor ott tartasz hogy fasza, neeem?! Mert hogy mintha azt írták volna hogy nincs különbség hogy ha a sondcard dekóderel v a a logitech, vagy nagyon rosszul emlésxem és inkább ne is írjak hüleségeket?!?!?!? -
racing01
tag
Én is 1 ilyeg genius cuccról váltok z-5500-re 1 hónapon bellül! Már nagyon várom ,hogy a mély hangok leszakítsák a fejem!!!
-
törölt tag
-
zolynet
veterán
Laza 2 nap teljes munkaidő alatt - természetesen - átolvastam átólcettig a fórumot.Miután én is szemezek vele erősen , de lehet hogy még 1-2 hónapot várat magára, mert egyrészt tavaszra hátha lejjebb hullik az ára , másrészt meg másrészt, ...., akkor csak egyrész. Nagyon korrektul le van írva minden, sztem nem lenne kérdésem a dolgohoz, max egy:
Genius 5.1 HT (3600PMPO) és a soxor emlitett Logitech Z-5500 között télleg ég és földnyi különbség van , mert az áruk persze aszongya, meg a leírásból is ódazengés van , de csak a miheztartásvégett akartam egy ?mondatot is.... -
törölt tag
válasz
Deluxe00 #701 üzenetére
Ezen vélemények íróinak tuti valami olyan szintű brutális rendszer figyel a szobájában, aminek az árából egy új autót is lehetne venni.
Ráadásul a kábel csatlakozója sem biztos hogy olyan (nem néztem meg), ami lehetővé teszi a Z-5500-al való kapcsolatot.
4-5m coax tuti lesz a MM-ban! -
Deluxe00
senior tag
válasz
#72042496 #700 üzenetére
Igen de nem találok olyat sehol!!Igaz holnap megyek Media Marktba!
Amúgy elolvastam user review-okat és nem véletlen kerül ennyibe.Állitolag egyeseknek olyan lett mintha kicserélték volna a hangfalukat
De amúgy ennek beszerzésének esélye egyenlő a 0-val.De amugy kiadnék rá annyit.De ilyet csak akkor tudnék szerezni ha fater menne Londonba...mivel nemrég volt, most egy ideig nem megy...tehát felejtős, de késöbb ha megy azért ráállok az ügyre.De egy 4-5 méteres coax kábel is bőven jó lenne, csak találjak holnap Media M-ben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest