Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medige88
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van ilyen cucca, és nem használja, vagy egyéb okból feleslegessé vált a mélynyomó talpa, akkor megvenném, az enyémnek sajnos az egyik talpa eltört, és hivatalos alkatrész boltban nem kapható! -
Bastia1989
csendes tag
válasz
Bastia1989 #48 üzenetére
Árban csökkentettem !! 15 ezer az alja Ha érdekel valakit . 2 év garancia van rá még
-
Bastia1989
csendes tag
Sziasztok
Nekem van egy eladó Logitech Z 506-osom.
fix 20 ezer és én állom a postát !!!
2011. Decemberében vettem és 2 év garancia van rá.
Ha érdekel privátba írjÜdv.
-
bodo753
tag
válasz
Lalikiraly #46 üzenetére
Ment egy PÜ.
-
Sziasztok! Engem is érdeklne ez a rendszer. Olvastam hogy 5 méteres a hátsó hangszórók vezetéke. Nekem egy 4 szer 4 es panel szobám van. És hát énis a harmadikon lakok. a mélynyomó tudom hogy állítható, de mennyire vészes hogy lefele sugároz? Amúgy énis megbeszéltem a felettem lakóval hogy este 8 ig mehet utána ne
Nem az alattam lakó szólt a mélynyomó miatt amíg 2.1 es rendszer volt... Vicces. És hogy egy ilyen 16 nm es szobát beszól? Priviben valaki megírná a tapasztalatát? esetleg fotót kérhetnék hogy milyen a mélyláda elhelyezve. Még nem is láttam élőben ezt a set et csak most akadtam rá a neten. SOS lenne tudni hogy mégis mit tud
Nagy hangerőnél hogy viselkedik? a szobát betölti a mélyhang? Jah és hogy a hátsó hangszórók kábelét meglehet hosszabbítani? Előre is köszi!!!
-
danihorvath
csendes tag
Sziasztok!
Ezt próbálta már valaki tv/dvd-re kötni? Milyen hangot produkált?
-
bodo753
tag
Végre múlt héten meghozták,azóta egyre jobban megkedvelem
A sistergését csak akkor hallom ha egy 20 cm-re hajolok felé,egyébként semmi.
Mondjuk én nem csavarom fel maxra a mélyet csak kb.40%-ra,és a hangerő is max ennyin van.Ezeken a beállításokon nekem tökéletesen megfelel egy kb. 12m2-es szobába. -
xmad
őstag
ma láttam egy ilyet élőbe.. a hangszóri szépek. nekem X-530 van de a mélynoymója az enyémnek ezerszer jobb.
-
dudika10
veterán
Hát ha raknak rá egy funkciót amit nem használhatsz akkor a Logitech mérnökeit ki kell rúgni mint macskát...
Tekerd fel nyugodtan ha jól esik. Ha ettől tönkremegy akkor verni kell a Logitechnél az asztalt.
Én azért nem tekerném maxra, mert hallgathatatlan, pocsék úgy a rendszer, de hát ízlések és pofonok. -
dudika10
veterán
Vigyázz a teljesítményekre, mert az elosztókon csak egy megadott teljesítmény folyhat, utána melegszik és elég a kábel. Nehogy tüzet okozzon!
Ez a földhurok. Mert a földelések különböző potenciálon vanak a gépnél és a hangszórónál így áram folyik közöttük. Ez egy mély brummogó hangot ad. A "hiss" az az erősítő, trafó ... zaja.
-
Landon
addikt
Én egy olyan megoldásról olvastam a Logitech oldalán, hogy a hasonló esetekben a földeléssel lehet valami probléma és a megoldás az, hogy a szobában lévő minden létező elektronikus tárgyat lehetőleg egy jóminőségű elosztóba kell dugni és azt az egy elosztót pedig a fali hálózatba. Ill. a subw-ert lehetőség zerint jó messze kell elhelyezni az elosztótól. Sajnos nállam erre nincs lehetőség mert a szobám maga egy merő kábelrengetek nem kevesebb mint 7 eosztóval.
Iszonyatosan le lehet terhelve a hálózat itt mert a falban két aljzat van csak és mind a 7 elosztó a külömböző eszközökkel oda csatlakozik be.... úgyhogy nem vagyok meglepve.
Ahogy mondtad: megszokom.
Jóval egyszerűbb mint a kábelrengeteget megszüntetni... az kb. lehetetlen.
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Ma vettem egy ilyen 'csodát'. Meg vagyok vele elégedve bár egy bajom van vele amiről nem tudom eldönteni, hogy én fogtam ki valami rosszabb darabot vagy ez a olcsó hangfalszetteknél a 'velejáró': figyelmes lettem amikor nem ad ki a hangszóró hangot, hogy elég nagy az 'alapzaja' konyhanyelven: sistereg. Az összes hangszóró. Kb. mintha 'szél fújna benne'. Vészesen nem zavaró meg csak teljes csöndben hallani de akkor is gondoltam rákérdezek.
Ja és ez az alapzaj akkor is van ha a nincs semmire épp rákötve a szett.
-
Hát akkor én is csatlakoznék ide.
Csütörtökön jön meg nekem is ez a hangcucc.
Eddig egy x-530-at gyilkoltam, kb. 3 évig, de őszön elfüstölt a mélybe valami, így 4.1-et használtam. Volt x-540-em is, 2 darab is, de 3 napnál tovább nem bírta a távirányító. Szóval szériahibás és én már nem is találok ilyen hangrendszert.
Mivel volt 530, meg 540 is, az 540 messze szebben szól, mint a 30-as. A mély szebb, dinamikusabb, a magasok meg magasok.
A z-506-nak kissebb mélye mint a 30-nak, de olyan felépítésü mint az 540 szóval tuti üthet, nem beszélve róla, hogy 2 wattal "nagyobb" a teljesítménye. Szóval az 530-nak méltó utódja lehet az 506. -
djgabee
csendes tag
válasz
Gabson730 #22 üzenetére
Mivel a zenék 2.1-ben szólnak, abból még a legdrágább hangrendszer sem csinál 5.1-et.
Bár nekem szól a két hátsó is, de az csak olyan "karaoke" üzemmódban és nagyon halkan.
Persze az alaplapi hangkártyadriveremen be tudom állítani, hogy ott is az első kettőbe menő hangok szóljanak...
-
djgabee
csendes tag
válasz
Gabson730 #26 üzenetére
Mivel nekem a GIGABYTE alaplapomhoz beépített hangkártya is van, ami 7.1-es, tehát be lehet kötni, miért ne? Aztán a kezelőfelületen úgy állítod be magadnak, ahogy akarod.
Csinálhatod azt is, hogy veszel külön-külön hangszórókat és azokat összerakod egy 7.1-é.Nekem így 2 mini-jack kihasználatlan. (5.1-el...)
-
dudika10
veterán
válasz
Leigazoka #27 üzenetére
Üdv!
Nem tartom magam analfabétának ilyen téren, ha picit többet olvasgatsz találkozol még jópár topikban a nevemmel a multimédia témában és általában nem a kérdezők közt.
Tökéletesen működik mind a 3 hangkártya drivere ami jelenleg a gépemben van, igen, most csak ilyen kevés, de holnap érkezik ha minden igaz még 1.
Genius nem kifejezetten számítógéphez van? Dehogynem. És miért? Mert különben raknának bele egy DAC-ot és össze lehetne kötni optikán vagy koaxon a médialejátszóval, TV-vel, DVD lejátszóval, mert az analóg 5.1 kimenet nem igazán elterjedt az ilyen készülékeken. Így ha a házimozizásra szánnák akkor sánta versenyló lenne.
Értelmetlen az a kijelentés, hogy ez számítógéphez van az meg nem. A genius azonos áron hangminőségben sokkal többet nyújt mint a többi gyártó, cserébe a felhasznált anyagokon spórol.
Egyébként nem értem, hogy milyen effektekről beszélsz, mert én nem beszéltem effektekről csak a karaoke funkcióról ami botrányos mindenképpen, és ennek technikai okai vannak, nem lehet jó.Üdv!
Dudika -
Leigazoka
tag
Szia ,
Figy a Genius hangfalak , azok nem kifejezeten PC- hez készülnek ha nem házi mozihoz stb , ami PC az Logitech ,Razer , Creative .
De a tárgyra téve , az hogy neked , nem jöttek ki az effektek az nem a hagfal hibája , hanem , vagy a gépeden lévő driver nem mükszik , jól , vagy egyéb .. -
Gabson730
tag
Még lenne egy kardinális kérdésem , látom az előző kérdéseim nem mind kaptak választ, azért próba cseresznye:
Be lehet kötni ezt az 5.1-et vagy bármelyiket 7.1-es hangkártyába, vagy gubancolódnak a dolgok
-
djgabee
csendes tag
-
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni 20 000 környékén hangfalszettet, és az x540 és a z506 között vacillálok. Ti melyiket javasoljátok inkább? Nem a kinézetre gondolok, mert mindkettő tetszik, inkább a hangja érdekel, melyik szól jobban, melyiknek tisztább a hangja? Nem lenne üvöltetve, de azért a térhatás az térhatás.A mátrix, vagy mi a fene is ki lenne használva szerintem.
Köszi -
djgabee
csendes tag
Köszi a rengeteg segítő választ, végül az X-530 mellett döntöttem, bár nagyon vágytam a Z-623 után, de ilyen kis (kb. 12 négyzetméteres) szobában úgy dübörög, mintha koncerten lennék!
A MediaMarktban próbálva sokkal jobban szólt mint a Z-506, amit agyondicsértek, ráadásul 7.000 Ft-al olcsóbb... -
djgabee
csendes tag
Sziasztok!
Már hónapok óta hangszóró vásárlás előtt állok és a következőkben gondolkodok:
-Speedlink SL-8261-SBK Gravity NX
-Logitech X-530
-Logitech Z-2300
-Logitech Z-506
-Logitech Z-523
-Logitech X-540Már majdnem az összes fórumot (ezt is) és tesztet elolvastam, de nem mindegyikről volt.
Ti melyiket ajánlanátok? Ha ezeken kívűl is lenne még jó, írjátok le pls! -
Mimiz
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a z 506-nak vagy az x540-nek jobbak a mély hangjai? Nálam ez lenne a döntő,valamint 10nm2-es a szobám és ekkora helységbe mennyire lenne erőteljes a mély hangja?
Válaszotokat előre is köszönöm.Üdv : Imre
-
szacsee
nagyúr
Vannak gondok a fejben logitechnél az biztos.
Stereo 3D nem kikapcsolható sajnos... szóval hiába mondod meg, hogy mit szeretnél hallgatni a hangkártyának a rendszer felkeveri 5.1-be, ami pl filmnézésnél idegesítő lehet.
Hangban elvileg valamivel jobb a leírtak szerint az 530-nál, 540-nél meg ugye potméter gondról beszélnek, bár nem tudni, hogy szériahiba, vagy csak 1-1 készüléknél szórakozik... de úgy tudom szériáról van szó, mert előbb-utóbb mindenkinek serceg hangerő állításánál. -
dvd_R+
őstag
hali végig olvastam a hszeket de nekem nem derült fény arra hogy megéri e venni ezt a logitech hangfalkát
én igazából x-530 szeretnék de sokan mondtak hogy inkabb válaszam ezt jól tették ? vagy az x-530 jobb ? mi a külömbség a kettő közt
melyiket ajánljátok ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Bennem is pontosan ugyanez a kérdés motoszkál, de sok-sok beszámoló és cikk olvasása után én a Geniusra szavazok. 6 éven át használtam egy Logitech 5.1 hangrendszert (a típusára nem is emlékszem már, de ehhez nagyon hasonló felépítésű, csak régebbi), én azzal nagyon meg voltam elégedve, de most így 6 év után sajnos néha csúnyán rázendít és recseg pár órán keresztül.
A beszámolókat olvasva azt látom, hogy a Genius pár alkalommal elromlott, a Logitech viszont pár ember fülének nem tetszett igazán. A hangminőség a Genius felé húz, a megbízhatóság a Logitech felé, de mindkét hangrendszer bőven megéri az árát, egyformán jó minőségről van szó.
Ami engem személy szerint végül a Genius 5050 pártjára rakott, az már csak egy apróság, de nekem valahogy kinézetre is sokkal jobban bejön.
Nincs az a sci-fi felépítése mint a Logitechnek, sokkal inkább érzem rajta, hogy ez egy hangfal, és nem úrhajó. Valahogy bennem ezek a sima, téglatest alakú tiszta fa hangfalak inkább keltik egy jobb hangzás érzetét, mint a Logitech ufói (bár 6 év használat során nem is volt velük bajom).
-
SirG
csendes tag
SZiasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, akinek esetleg van összehasonlítási alapja ilyen téren. Ezt a Logitech Z-506-ot, vagy inkább a Genius 5050-et érdemesebb venni? Vagy esetleg a Logi x-540 ami még szóba jöhet?
-
Kempo11
csendes tag
Helótok! Énis megrendeltem, de csak 4 nap múlva érkezik meg kb. :/ ..., nagyon kiváncsi vagyok majd a különbségre , mert most nekem egy Genius sw-1000 5.1-em van, 2W os kis hangszórókkal a subwoo meg 15W, és már eléggé a végét járja, kicsit ha több hangot rakok rá már ropog-recseg :S, . Ezért is gondoltam,hogy veszek már egy újat
Semetka, akkor azt mondod megérte a pénzét?-, mert eloszor x-540 eset akartam megvenni, de aztán láttam, irtad hogy ezen a mátrix mégjobb , és hogy nagyon erős. Elég nagy a szobám és szeretném élvezni a filmeket 5.1 ben is mert az előzőn nagyon halkan szóltak a filmek 5.1 ben és mindig átkellett állítanom strereora a hangot :/. A másik kérdésem az lenne hogy kell-e hozzá hangkártya mert az MSI p35 neo-s alaplapomon van egy integrált de nem tudom elég e az hozzá :S. Válaszodat előre is köszönöm
-
DarthRoni
tag
persze, le fogom írni hogy szól, és milyen az elvárásaimhoz képest.
bejáratom, amúgysem hallgatom hangosan, de azért majd próbálgatom bejáratás után, hogy mit tud
hát nekem nem tom milyen van, ASUS alaplapokban nem tudom melyik van, de amíg nem lesz pénzem hangkártyára, elég lesz az is, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz
-
semetka
őstag
-
DarthRoni
tag
nagyon hálás vagyok hogy megnyitottad ezt a fórum témát....
sehol nem találtam se fórumot, se felhasználói véleményt, még a youtube-on sincs videó róla, szal nagyon sokat segítettél, és ahoogy lesz rá módom, meg is veszem a kicsikét
megnyugodtam h mennyire tetszik, és már én is oda vagyok érte, csak sajna legalább 1 hónapig alaplapi hangkártyáról fog szólni sajna, mert ami van hangkarim, nem akar máködni a gépemben :Sköszi szépen a segítséget
-
semetka
őstag
Persze megértem. Alattunk is volt régebben csecsemő és akkor megbeszéltük velük mikor van fent és akkor odacsavarhattam. Én sem hallgatnám fullon mikor alszik.
Mennyire vagyok megelégedve? Teljesen. Nem számítottam ilyen jóra. Filmeknél nagyon jó a térhatás, a basszus az feles álláson is tökéletes élményt nyújt. Zenére is kiváló, a közép és magastartomány nagyon rendben van. ( Zenére amúgy a sztereó a legjobb, ezzel én is egyetértek mert van hifim is de azért ezzel is nagyon jó zenét hallgatni.) Az árát simán megéri, örülök hogy van kisebb pénztárcás embereknek is ilyen korrekt hangfalszett. -
-
DarthRoni
tag
Hali, én panelban lakom, és szeretnék egy olyan 5.1-es cuccot, ami szépen és tisztán szól, szeretem a basszust is, de itt a lakók miatt nem szabad nagyon, szal nem kell h szétszedje a házat
ajánlod nekem? mert nekem nagyon tetszik, csak még nem találtam róla normális tesztet vagy használói véleményt, a tiéd nagyon érdekel
-
dudika10
veterán
Nem vagyok benne biztos, hogy kell ennek külön topik, de ha moderátorokat nem zavarja hát legyen.
Van valami jobb összehasonlítási alapod? Egy szereo Genius vagy egy jobb fejhallgató?
Mert olyan érzésem van, hogy nincs.A 3D sztereo funkció így ahogy leírod valami katasztrófa lehet. Ugyanis az énekes hangja nincs külön hangsávon, szóval ha a hátsók nem kapják meg az azt jelenti, hogy egy elég nagy frekvenciát kivágnak/nagyon lehalkítanak, ami szörnyen szólhat (kb mint a hangkártyák karaoke funkciója).
Ettől függetlenül nem lehet egy rossz szett ha az ember filmet néz vagy játszik, de ajánlom, hogy hallgass meg egy jobb sztereo Geniust (1250A például), a zenét sztereora találták ki.
Érdekes lenne még egy Genius 5050-el vagy hasonlóval való összehasonlítás, a hangminőség lehet, hogy a Genius oldalára dőlne, bár az összeszerelés minőségében biztosan jobb a Logitech, erre fogadni mernék.
-
semetka
őstag
Megjött a cucc. Nem is tudom hol kezdjem....
Olyan kicsit dobozba jött hogy csak néztem, jól ki volt használva a hely benne. Utánna jött egy kis dugdosás meg beállítás.
Eszméltlen milyen erő van benne. A basszus csak félig van feltekerve mert maxon sztem sok a mély, magas és középhangok tökéletesek, nagyon szépen szól. Ha sztereón csatlakoztam rá akkor a 3D sztereó funkció kapcsol be ami sztem nagyon jó lett. Hasonló mint az x-540 mátrix módja de annál jobb sokkal. Ilyenkor a két első és a center nyomja a zenét + az énekes hangját a hátsók meg csak a zenét. Hangerő az nagyon szépen adagolható eddig még csak félig tekertem fel de már ott nagyon szól, nem tudom maxxon hogy szólna.
Na ennyit a beszámolóról, remélem más is vesz majd ilyen rendszert. -
semetka
őstag
Sziasztok.
Gondoltam nyitok ennek a hangrendszernek is egy topikot, itt ki lehet vesézni. Esetleg van aki hallotta már szólni? Nekem kedden jön meg, utánna tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest