Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
farkas-j #149 üzenetére
Nagy hiba lenne Li-ion akkuk töltését olyan töltőre bízni, amely nem kifejezetten lítiumos pakkhoz való. Hiába hasonló (vagy akár pont ugyanakkora) a két csomag névleges feszültsége, ha a töltési módszerük az eltérő kémia okán teljesen más. A NiMH töltője nem ismeri a CC/CV módszert, ami a lítium-ionhoz kell. A NiMH töltője egy áramgenerátor, nem fogja meg a töltési végfeszültséget. Teljesen mindegy, hogy az akkuban van-e 'integrált elektronika', mert az nem változtat ezen. Az egyébként is csak egy védőáramkör / retesz, nem a töltésvezérlés a feladata.
-
farkas-j
őstag
Van egy Sencor robotporszívóm, amiben 12db 2000mAh NiMh akku van. Az akkupack névleges feszültsége így 14,4V. Ez teljesen feltöltött állapotban ~17V. Az a gond vele, hogy nagyon gyorsan amortizálódnak az akkuk. A kezdeti 2 órás üzemidő fél év alatt 30 perc körülire esik le. Emiatt többször volt garanciális akku csere, töltő csere, sőt magát a gépet is cserélték már, de a helyzet nem változott. Arra gondoltam, hogy Li-ion akkukra kellene cserélnem a jelenlegieket. 4db sorba kötött Li-ion akku névleges feszültsége ~14,4V, teljesen feltöltve 16,8V körül alakul. Ha veszek 4db integrált elektronikával szerelt 18650-es 3000mAh-ás cellát és sorba kötöm őket, akkor hiba nélkül működni fog a porszívó "mezei" gyári töltőjével? Kell esetleg valami külön elektronika még hozzá? Milyen jelölés árulkodik arról, hogy a cellában van integrált elektronika? Ez pl. alkalmas lehet a célra?
-
And
veterán
válasz
buttmaki #144 üzenetére
Ha nem akarsz magadnak rosszat, az összes ilyen Ultrafire fost nagy ívben kerüld. A kapacitásértékük durva hazugság, 18650-es méretben a maximum valahol 3300...3500 mAh körül van minőségi daraboknál (a kifejezetten nagy áramterhelésre való típusoknál kevesebb). Amiket linkeltél, azok valós kapacitása az előbbi értéknek is csak a töredéke lehet, a rájuk írt kapacitások minimum nagyságrendi túlzások. Párszáz forintért ilyeneket kaphatsz, ez van. Persze neked nem feltétlenül kell a legjobb minőség, de a legalja kategóriát azért érdemes hanyagolni. A normálisabb darabok az aukcós oldalakon is drágábbak.
-
buttmaki
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyesmi ventilátorom van, aminek tönkrement az akkuja. Kék, semmi nincs ráírva, nem tudom, hány mAh-s lehet. Az biztos, hogy 18650 a típusa. A helyi boltban minimum 2000-ért lehetne venni, de 3000 körül van a márkásabb. Körülnéztem az ebay-en, és ezeket találtam:
1
2
3
4
5
6
Ez a 400-500 Ft még az az ár, amennyit szánnék rá. Jó lehet ezek közül valamelyik? Egyáltalán hány mAh-st vegyek, amivel normálisan működik, és nem megy tönkre egy év alatt? -
Kernel
nagyúr
válasz
balazs1022 #141 üzenetére
-
balazs1022
őstag
válasz
balazs1022 #140 üzenetére
Lehet a 18500 a jo meret.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani jo markaju 18490-es akksit?
A fenykepezhoz van egy gyari es egy utangyartott (mind a ketto 10 eves). Az utangyartott megadta a magat. NB-2L a tipusa. Sajna mindenhol utangyartottat talalok belole. Arra gondoltam h kicserelem csak a cellat.
Tudnatok jo fajtat ajanlani, amit konnyu beszerezni.
A kinaiak kozul a Trusfire az ajanlott, de 18490-es meretben nem talaltam. Lehetoleg forrfüles lenne jo.
NB-2L utangyartottakbol ilyen markak vannak: Batmax, Brave Heart, Durapro, JHTC, Tectra, Probty. Ezekrol hallott mar valaki vmit? -
válasz
terapeuta007 #138 üzenetére
Mindjárt meg is nézem, köszönöm!
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
Archttila #137 üzenetére
a leghoszabb életű az ni-cd akku lenne. vegyel ebayrol. olcso.
de egyebkent szerintem annyira sok kulonbseg nem lehet. ugyanaz a kémia ugye. kivitelezésben alapnyag minőségben lehet kulonbseg de nem sok. ha nem akarsz akkut maradsz az elemnél akkor én inkabb az olcsobol vennek egy raklapnyit. -
Elnézést ha OFF de nem találtam neki jobb topikot!
Kaptam ajándékba egy Logitech G603 Wireless egeret ami AA ceruzaelemeket fogad.
Az egyik webshopot nézegetve felötlött bennem a kérdés, hogy vajon létezik adott gyártón belül eltérés az elemek között illetve ha igen, akkor pontosan miben nyilvánul ez meg? Érthetőbben:Sony Plus alkáli AA ceruzaelem 8db - 1 290 Ft
Sony Platinum alkáli AA ceruzaelem 4+4db - 1 990 Ft
...Szóval 700 forintért tovább tart majd a Platinum elem, vagy ennek az égvilágon semmi jelentősége és teljesen mindegy hogy melyiket veszem.
Nem azt a bizonyos garast akarom a fogamhoz verni csak tudni szeretném, hogy mennyi ebben a marketing és van-e értelme drágább darabokat választani.
Esetleg vegyek ebből egy raklappal és meg oldva a dolog[link]
-
Kernel
nagyúr
Ha nagyon sokáig tárolják, előbb-utóbb lemerül akkor is, ha nem volt semmi baja. Előfordulhat, hogy még nincs is, ez a tesztek során derül ki. Főleg a belső ellenállás érdekes ilyen szempontból, ami nagyáramú terhelésnél válik kellemetlenné.
A Li-ion akkuk belső védelmei, illetve a külön kapható panelok 2,5 V-nál kapcsolnak le, ez egy általános érték a legtöbb akkunál. Hogy egyik gyártó kicsit nagyobb szintet ad meg, az nem biztos, hogy arra mérget lehet venni, még ha lehetnek is kisebb kémiai eltérések.
2,9 V alatt kímélő árammal kell indítani a töltést, ahogy a TP4056 is csinálja.
-
0xmilan
addikt
Van par tucat aksim, amin a Discharge Cut-off Voltage 2.75 V. Megmertem oket es mindegyik kb 2.35 - 2.55 V kozott van. Ezek szerint halottak vagy normalis, hogy a cut-ff voltage ala merultek?
-
terapeuta007
aktív tag
nem akartam step up kimenetevel ponthegszteni. foleg ien ratyi 1A es step uppal ami nekem van.
azt csak arra irtam hogy kivancsi vagyok hány mAh lehet belole kihozni.
amugy jobb ez ugy hogy hogy 4,8v nicd meg a 20F kondi. 1,2v rol gyengebb lenne. a nicd cellak csak 1600asak.
autoakku nincs fölösleges. de egyebkent azzal csinalnam. ha tul durva lenne rakotnek 6 méter kábelt és kész.
-
Kernel
nagyúr
válasz
terapeuta007 #131 üzenetére
Mindenesetre a feszültség felfelé konvertálásával az Ah-kapacitás csökken. Ami nem változik, a cella Wh energiatartalma, meg nyilván a konverziós veszteséggel is számolni kell.
Meg a terhelőáram sem közömbös, hiszen nagy áramon több vész el a belsőellenálláson, hő formájában.
Mindamellett a ponthegesztés alacsony feszültséget és nagy áramot igényel, ezért sem a legjobb ötlet felkonvertálni, ha nem muszáj. Elvileg Ni-Cd cellák párhuzamos kapcsolása ideális lenne, csak ott meg az a kérdés, hogy az 1,2 V-ból mennyi esik a kábelezésen stb.
Youtube-on lehetett látni, hogy valaki direktben ráköt egy autóakkura kábelt és azzal hegeszt, de az már túlégeti az anyagot, lyukad, fröccsen, tehát elég csúnya a végeredmény, az is jól látszik.
Talán a kábelezés ellenállásának növelésével lehetne csökkenteni az áramot, ámbár pazarló módon, de hátha belőhető lenne valamilyen elfogadható szintre. De ez csak elmélet, nem próbálkoztam még ilyennel.
-
And
veterán
válasz
terapeuta007 #129 üzenetére
A supercap / goldcap valójában készenléti elemet helyettesít, és elég nagy belső ellenállása van ahhoz, hogy ne lehessen gyorsan kisütni.
Egy 20F-os kondenzátort 5V-ra feltöltve az abban tárolható energia 250 Ws (vagy joule), egy 3,7 voltos névleges feszültségű akku abban az esetben tárolhat ugyanekkora energiamennyiséget, ha a kapacitása mindössze 19 mAh. Szóval azért nem ugyanaz a kategória energiatartalomban (sem). -
terapeuta007
aktív tag
szerinted 5,5v 20F supercap elég ponthegeszteshez ?(amugy 4cella ni-cd is rajta lenne viszatoltesnek és az is ad áramot.)
5db 4F-ost vettem 1000ft-ért
ha ponthegesztesre nem jo akkor is jolesz vmire alapon.már csak a erdeklodesbol is.mert ugye elvileg kb ugyanannyi energiat tudnak tárolni mint egy lithium akku. csak ugye kondinal nincs nevleges fesz. hanem foly. an csokken. egy step uppal kiprobalom.elvileg kene ernie anyit mint egy 100mah es lithiumnak. csak a step up 2v alatt nem mukodik igy az az energy kárba vész.
electromos kocsikba is tervezgetik hogy lithium superkondikkal oldják meg táplálást.(amiket még nem igazan lehet mondjuk kapni egyenlore)
meg step downal persze. töltési idő és élettartam az állat lenne.mondjuk az elettartam miatt nem hinnem hogy elterjedt lesz a használata mert akkor mivel huzzák le a vasarlokat ha az akkuval nem tudjak.
-
Kernel
nagyúr
Legalábbis annyit vesz fel 5 V-ról, ha ott méred, ami az akku alacsonyabb szintjén már nagyobb áramot képez, a konverziós elv miatt.
Ráadásul a töltés vége felé az áram csökken, ami természetes, tehát ez sem mellékes, hogy milyen töltési szakaszban csinálja ezt.
Akku állapotát tesztelném először is, vagy kipróbálni a telefont másik akkuval, a hiba behatárolásához. A töltésszabályzó kizárása érdekében az akkut külső töltőre kötném, kisütésre is tesztelném, Ah-mérés, megfelelő nagyságú árammal, amiből a belső ellenállásra is lehet következtetni.
Létezhet olyan hiba is, hogy az akkuba integrált védelemnek van valami problémája, leggyakoribb persze az maga az akku, meg az sem mindegy mennyire elhasznált stb., ezeket a dolgokat mind vizsgálni kellene.
(#126) Zoli-bácsi
Li-po akkuval nagyobb kapacitást tudnak belepréselni azonos méretbe, vagy ott van például az autós "zsebindítók" esete, ahol tekintélyes áramot tudnak produkálni vele, illetve alacsony belsőellenállást.
18650 cellák esetleg jobban pótolhatók, illetve olcsóbban, ha valaki barkácsolni akar, szóval ezt így nehéz megmondani, amelyik szimpatikusabb, egyéni szempontok alapján.
-
aminat
tag
Mi lehet az oka, hogy a telefont a töltőre dugva nem veszi a töltést? Újraindítás után elindul de van, hogy csak 10 %-ot tölt de van úgy hogy feltölt 100 %-ra. Van amikor 50 mA van amikor 120 mA vagy pl 610 mA-al tölt
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
powerbanknál melyik a jobb, a Li-Ion, vagy a Li-Polymer? Van különbség egyáltalán?
üdv,
Zoli -
-
Kernel
nagyúr
válasz
Archttila #123 üzenetére
2 x 1,2 V Ni-MH akku, amíg hibátlan, ezeket is sokáig lehet tárolni, ennek során kb. 0,9 V-ig merül, így akár 1 évig is ellehet magában. Ha ennél lejjebb merül, az már kártékony, ha pedig belső átvezetés miatt gyorsabban merül, abból már nem lesz jó akku.
De pár hónapot mindenképpen ki kellene bírnia, ha még jó állapotban van. Ezeket viszont ki lehet nyírni túl gyakori rátöltéssel, tehát amikor szinte ideje sincs lemerülni, de ehhez képest gyakran töltőn van.
-
Sziasztok!
Az XBOX ONE Wireless Play & Charge KIT-ben található akksira mennyire van rossz hatással, hogy ha egy ideig totál nem használom?
Pár hete bedobtam a fiókba és most teljesen le van merülve annyira, hogy be sem kapcsolt a kontroller...Köszi
-
xXxian
senior tag
Köszi a gyors választ.
Most hüvelyes van, az sem lenne rossz, de ez a mostani valami nagyon olcsó cucc lehet, látva a műanyag házát, meg az eloxidálódott középső (+) csatlakozót. Meg van valami kis pöcök is, ami a házból (-) lóg ki, olyan, mint egy rugó, talán hogy ne csússzon ki a lámpa csatija...de számomra rémisztő, hogy közte és a pozitív rész között olyan 0,2 mm a légrés.
Ilyen, ni.
-
xXxian
senior tag
Szia,
Megjött ma az akkupakk...jól sejtem, hogy a fehér kábel lenne a hőmérséklet, fekete a negatív s piros a pozitív?
Milyen csatlakozót érdemes ráépíteni? Van valami "menő" csati mostanság? Ami jól érintkezik, nem nagyon csinál zárlatot s még szét sem csúszik véletlenül?
Fejlámpához lenne, 3 CREE led (9W).
Köszi,
X -
Kernel
nagyúr
Gyakori félreértés, de azt bármilyen USB-re dughatod, mert a töltésszabályzó mindig az USB-csatlakozó és az akku között van. Tehát az eszközön belül. Az pedig pont annyi áramot ad az akkura, amennyit kell, hiszen ahhoz tervezték.
Miután az USB 5V-ot értelemszerűen nem lehet direktben kötni a 4,2 V-os akkura, utána kell lenni még egy szabályzónak is.
500 mA áramot bármelyik szabványos port lead (annyit nem kér a szabályzó sem, ebben az esetben), de ha nagyobb a terhelhetőség, az is lényegtelen.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok. Lehet,hogy butaságot kérdezek,de jó pap is holtig tanul. Adott egy mp3 lejátszó. Lehet ezt sima telefontöltővel tölteni,amibe bedugom az usb prtba? Tablet töltőnk is ilyen. Nem lesz sok annak a kis akksinak? Ha minden igaz,360 mAh van benne. Köszi előre is.
-
Kernel
nagyúr
Védett akkut úgy szokták árusítani, hogy "protected" stb. egyértelműen közlik. Közelről szemlélve észre is lehet venni a negatív végénél integrált védelmet, illetve hosszabb is egy kicsit.
Egycellás lámához ettől függetlenül elmegy, mert az akku túlmerülését észre lehet venni. A fehér LED jelleggörbéje / nyitófeszültsége miatt épp jókor kezd csökkenni a fényerő, ami figyelmeztet, hogy nem kell tovább kínozni, tölteni kell.
-
Robynho
tag
heloó!
Egy kis segítségkérés
Olvastam a múltkor, de nem egészen volt világos ez a védett elem téma.
A kérdésem, h ez védett elem? (hol látom rajta), szval mehet boruit fejlámpába?
Amennyiben nem vagy akár egyébként is, mi mást ajánlanátok helyette, mire figyeljek stb?
[INR18650 - 30Q 18650 3000mAh 3.7V]
Töltőt ehhez még milyet szerezzek, amit szoktatok linkelni Liitoka 500, teljesen jo, ahogy kivettem..
(kupon?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
szMartin17 #112 üzenetére
Várni kell, hátha elindul a rendes töltés. Túlmerült akkut először csökkentett árammal illik felhúzni, talán épp ez történik. Ilyenkor az akku belső védelmi kapcsolóját képező FET megszakítja az áramkört, de kerülő úton, egy ellenálláson keresztül kaphat minimális áramot, ami viszont csak nagyon lassan engedi töltődni.
Vagy lehet kötni rá áramkorlátos tápegységet is, labortáp, ilyesmi, ha a laptop esetleg lekapcsolná a töltést is.
Ettől még lehet benne gyenge cella, aminek már megnőtt az önkisülése, de ez majd kiderül.
-
szMartin17
tag
Sziasztok
X550JX típusú laptopon 2,5 éves, akksija kb. 80% VOLT.
Kb. 3 hete valószínűleg 5-10%-os akksival elraktam és nem használtam, aztán most bekapcsolva nem tölt az akksi. Annyit ír ki a gép, hogy 0% és töltés alatt van.Kinyírtam az akksit?
Lehet ezzel bármit csinálni, vagy vegyek újat?Üdv
-
Kernel
nagyúr
válasz
DarkChild #110 üzenetére
Valószínűleg a belső ellenállás kismértékű növekedése miatt esik hamarabb a feszültség, ami a Li-ion akkuk elhasználódásának velejárója.
De ez lehet természetes, vagyis nem jelenti, hogy ilyen ütemben fog romlani.
Hogy mi lett volna, azt még nehezebb megmondani, mert elvileg és állítólag nem jelent problémát, illetve még fokozza is az elhasználódást a full töltés.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok! Mennyiben kell komolyan venni azt az instrukciót, hogy új okostelefon esetében a használatba vétel kezdetétől számítva, az első néhány alkalommal maximumra kell tölteni az akkumulátort, hogy az "elérje a maximális kapacitását"? Lítium ion akku, természetesen.
Pár hónapja vettem új telefont és emlékeim szerint az első néhány alkalommal nem minden esetben töltöttem 100%-ra, előfordult, hogy csak 80%-90%-ra (ahogyan azt a régebbi laptopoknál az akkukímélő szolgáltatás is tette). Előfordulhat, hogy inkább csak ártottam az akkunak azzal, amivel történetesen éppen kímélni próbáltam (vagyis hogy nem töltöttem maximumra, csak a 4/5-öd kapacitásáig)?
Rátöltögetni egyébként nem szoktam, mindig 10% körül dugom a töltőre.
Annak kapcsán vetődött fel bennem a fenti kérdés, hogy pár hónapja, amikor időnként 100%-ra töltöttem, észrevettem, hogy nagyon lassan esik le a töltöttség 99%-ra, volt, hogy csak 20-30 perc netezés után merült 1%-ot. Manapság viszont egész hamar, kb. 5 perc után lemegy 99-re, aztán olyan 80-85%-ig mintha fokozottabb tempóban merülne a korábban tapasztaltakhoz képest.
Utána 80%-tól lefelé már jóval lassabban merül, mint a felsőbb tartományban. Normális ez?
Mióta az akkut belegyógyítják a készülékbe, azóta kicsit jobban odafigyelek rá, próbálom kímélni a telepet, de nem nagyon jöttem még rá, mi a legjobb módszer, hogy 2 vagy akár 3 évig bírja csere nélkül -
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy egy GPS órában cserélni szeretnék egy Li-ion akksit. Az eredetin csak két vezeték van + -.
Lehetne-e helyettesíteni egy újabb gyártású 3 érintkezős akkuval? Mire szolgál általában a 3. csatlakozó? Szükséges-e használni??
Fórumok böngészése közben többen építettek be 3 csatis akkukat nem használva a 3. csatlakozót.
Az akku egy 750mAh 35x35x6mm méretű. GArmin GPS órában. Sajna az óra nem mai gyerek és a hozzá vásárolható akkuk is 2010-2012 közötti gyártásúak. Nem tudom mennyire jó nekik az a jó pár év pihenés a raktárban. Ezért gondoltam hogy újabb gyártású akkut beépíteni.Segítségeket előre is köszönök!
Üdv. Laci
-
Bazsy
aktív tag
válasz
gyenesmartin #105 üzenetére
400A majdnem 11V-on are burst. Szerintem ez kb autiaksi szintű. Ilyen röviden ideig elvileg rövidzar se gond egy aksinak max nem lesz elég a hegesztőnek legrosszabb esetben.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ezek az akkuk, bírnák a rövid idejű nagy áramokat (ponthegesztő)?
10-20ms-ről lenne szó, de viszont rövidzárban. Jelenleg egy igen régi autó akksival működik szépen a hegesztő. Csak ezzel meglehetne csinálni hordozhatóra. -
Kernel
nagyúr
válasz
terapeuta007 #103 üzenetére
Párhuzamosan kötöd a kettőt? Mitől maradna állandó feszültségen?
A helyzet ennél sokkal rosszabb. A Ni-MH cellák sem egyformán merülnek, mindig lesz legalább egy vagy több, amiből hamarabb elfogy a töltés. Az hamarabb beesik 0,9 V alá, sőt még negatívba is átfordulhat, ami különösen káros, kinyíródik.
Sajnos a soros kapcsolás elég tökéletlen dolog, pláne minél több cella, annál nagyobb az esély a problémákra, ezekhez pedig még védelem sincs.
Házi eszközökből is már rég száműztem az elemek pótlására alkalmazott ceruza akkukat, pontosabban olyanokból, ahol soros kapcsolásban túlmeríti az egyik cellát, de ezt nem lehet észrevenni a működésén (pl. vezetékes, kijelzős telefon), így az akkut tönkreteszi.
Vagy 3-cellás zseblámpa, ami persze amúgy is elavult, értelmetlen ilyenekkel akkut kínozni.
-
terapeuta007
aktív tag
hangszoromba 12,8v lifepo 3Ah akku mellé a regi akkukbol bontott 15db nimh cellábol állo akkupackot is használnák.ugye ez kb 500mah így fél ora alatt lemerul (maxon) és ezután a lifeporol megy a cucc. az a question hogy ugye a nimh akku cellái bemerülnek 0,9v alá (13,5v alá) és amig a hamgszoro uzemel addig ott is maradnak utána gondolom felmegy 0,9re ? ez mennyire egeszseges a nimh nak?
-
Kernel
nagyúr
Az a belső termisztor (hőfokfüggő ellenállás, PTC) kivezetése.
Azzal mérhető az akku hőmérséklete, akár töltés, akár kisütés közben. Túlmelegedés esetén a folyamat leállítható.
Másik vége a negatívval közös, így az ellenállás multiméterrel is mérhető. Melegedésre nő. Már amikor ténylegesen be is van építve, nem csak egy üres kivezetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest