Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kernel

  nagyúr

  válasz aminat #127 üzenetére

  Legalábbis annyit vesz fel 5 V-ról, ha ott méred, ami az akku alacsonyabb szintjén már nagyobb áramot képez, a konverziós elv miatt.

  Ráadásul a töltés vége felé az áram csökken, ami természetes, tehát ez sem mellékes, hogy milyen töltési szakaszban csinálja ezt.

  Akku állapotát tesztelném először is, vagy kipróbálni a telefont másik akkuval, a hiba behatárolásához. A töltésszabályzó kizárása érdekében az akkut külső töltőre kötném, kisütésre is tesztelném, Ah-mérés, megfelelő nagyságú árammal, amiből a belső ellenállásra is lehet következtetni.

  Létezhet olyan hiba is, hogy az akkuba integrált védelemnek van valami problémája, leggyakoribb persze az maga az akku, meg az sem mindegy mennyire elhasznált stb., ezeket a dolgokat mind vizsgálni kellene.

  (#126) Zoli-bácsi

  Li-po akkuval nagyobb kapacitást tudnak belepréselni azonos méretbe, vagy ott van például az autós "zsebindítók" esete, ahol tekintélyes áramot tudnak produkálni vele, illetve alacsony belsőellenállást.

  18650 cellák esetleg jobban pótolhatók, illetve olcsóbban, ha valaki barkácsolni akar, szóval ezt így nehéz megmondani, amelyik szimpatikusabb, egyéni szempontok alapján.

  Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Hozzászólok Aktív témák