Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz Albigator #53088 üzenetére
Az órajel annyira nem számít, hogy én 2000-ről 1100-ra levettem, fesz1.2-ről 0.78, 220W-ról 90w-ra esett a fogyasztás (90C->56C) és a MH/s 50-ről 49,8 lett . VRAM-ot húzva 53, így stabil. Tud 55-56-ot de nem éri meg a fagyások miatt. 5700xt no BIOS mod.
A jutubos 60-is elérhető de csak 1 kártyával.aleister: én folyamatosan váltom. Öregapámtól megtanultam, hogy amit már elköltöttél az a pénz volt a tiéd.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
MODERÁTOR
válasz Albigator #53095 üzenetére
Nálam most 75power, -200 core, +1000ram 284W. 88-90MHs és 62C. Redditen is néztem pár setupot, vki jobban megtolja a ramokat és lejjebb veszi a pl-t.
koko: igen az lenne az optimális megoldás
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Powerer
tag
válasz Albigator #53161 üzenetére
Hali!
T-Rex minert használom, legújabb verziót githubról tudod letölteni, csak ajánlani tudom!
OC beállításra inkább az MSI Afterburnert ajánlom manuálisan, nem OC scannel. Egy pár óra kísérletezés alatt ki lehet tapasztalni, hogy mi az adott kártya helyes beállítása. Hatékonyság nálam most 0.420 kH/watt.
Elvileg pont a GDDRX6-ban van védelem a hibák előfordulása esetén, de annyira nem merültem el a témában. 3080 rigek viszont mind ilyesmi beállításon mennek. Ez abszolút stabilnak tűnik, nem melegszik túl, a feszültség is alacsony. Túltolni biztos nem érdemes, nálam efölött már nem hoz teljesítmény növekedést. -
Frozen
addikt
válasz Albigator #53208 üzenetére
én amatör vagyok ,de nálam alapon a hőfok 51% ahány fokos annyival pörögnek a ventik
Próbáltam húzni ,de szerintem semmi értelme mert a +1500 memel is ugyan annyi volt a fogyasztás meg a számolás is nem változott nálam semmi a hőfok sem ment feljebb az előbb alapon mindenel 86 TH/ó most olyan 77 de pl reggel alig volt 50-60 nem tudom mi befolyásolja a dolgokat. De ha a vcort lehúzom akkor sem eszik 200w környékétől kevesetHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
koko52
nagyúr
RX 5700xt-t monitorozza a program ott 90C a VRAM, 3060ti-t nem mutatja semmi.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
addikt
Nekem 64-70 fok között mutatja a 3 memória szenzor a memória hőmérsékletet.
EVGA 3090
Mindezt +1200 Mhz memória órajellel.
GPU clock : - 200 mhz.
Power target : kitolva maxra. Bár ennek van bármi értelme ha úgy is leveszem a gpu core clock ot ?Illetve jól latom hogy egy 5950X kb. 210 Ft. ot hoz naponta ? Nem túl megérős.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Albigator #53229 üzenetére
Nos
A képet amikor csináltam még amatőr voltam (most is).
Kipróbáltam 70% power limittel úgy valóban jóval halkabb hűvösebb és csendesebb. (mint hogy maxra toltam volna)
60 fok korul megáll a móka auto ventilátorral, a memória +1000 mhz maradt végül.Rejected -et nem latok bar nem tudom mi az (hibázik a kari )
Most sajnos csak laptopról vagyok szóval ezeket csak online latom.Current actual profitability / 24h 0.00054443 BTC ≈ Ft6,254.95 ez porcival együtt van de egész kellemesnek tűnik. (nyilván ugrál azért szóval nincs ennyi feltételezem)
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz Albigator #53269 üzenetére
Üdv.
3070-el van tapasztalata valakinek?
Mit mennyire kéne tekerni és mennyi az átlag, amit ki lehet hozni belőle?
Most alapon, semmit sem piszkálva 52MH/s-el szed 215W-ot írva.
Ez nem tűnik túl jónak nekem arányaiban..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
MODERÁTOR
válasz Albigator #53376 üzenetére
Nálam 92 körül kimaxolódik :/ Alulfesz van nálad? Bár most kényelmes 60% venti mellett 62 fok zárt házban ami sztem nem vészes.
Egyébiránt a gpu órajele miért ennyire lényegtelen vagy csak nem hoz annyi +MHs-t a tuningja, hogy megérje?[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Frozen
addikt
válasz Albigator #53381 üzenetére
ezt értem,de te meg nem érted ,hogy hiába húzol a memorián ha túlmelegszik és esik a hasrate, rediten írták csak úgy lehet ha cseréled a hőpadot a memorián de ez meg garancia vesztéssel jár.
nekem 100% a pw limit és úgy ugy 200-220 körül eszik szóval semmi értelme állítgatni, az oc-t is probáltam megy a memoria +1500 on is de annyira esik a hashrate mint állat nem éri meg semilyen oc az én kártyámon alapbol 85os hasrate átlag.
(a fenti mem melegedés meg valszínű azért van mert a cpu hűtő tul közel van és nincs közte annyi hely.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Albigator #53385 üzenetére
nekem alapból 340w aszem a kártya limit ,de annyit csak max játék alatt vesz fel a kártya ,mining alatt kb 200-220w
Gpu 48 fok vramba nálam nincs szenzor hatékonyság 380-400 körül mozog minden oc nélkülHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Powerer
tag
válasz Albigator #53456 üzenetére
Nálam Inno3D jobban teljesít mint az a kártya. Kimaxolva 101MH/sec, stabilan kicsit visszább véve 97,5MH/sec és alacsonyabb hőmérséklet és venti fordulatszám mint az EVGA-n.
Persze sokminden befolyásolja... De tapasztalataim alapján a bányában nem sok múlik azon, hogy az adott kártya milyen márkájú, és hogy az adott márka range-én belül hogy helyezkedik el. Inkább valószínűleg szilikon lottó a memóriát tekintve, illetve az, hogy a TDP ne legyen gyárilag felhúzva.Ádám
-
Frozen
addikt
válasz Albigator #53472 üzenetére
Szerintem nem csak a memorián múlik hanem hogy alatta a hűtés hogy van megoldva. Mert nálam nagy esélyel pl gatyi a hopad a memoria felett es ezert esik le a rate mijor meghuzom a memoriat. ( Mert amugy +1500 is megy de mar a +180 felett esik a tempo) es ha lehuzom a ventit 100% rol akkor is leesik a tempo. ( Én is nagyon érdekesnek találom de sajna ez van)
Holnap megnezem majd a phoenixet lehet a trexel valami nem okes.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Powerer
tag
válasz Albigator #53472 üzenetére
Hali!
70/0/1250 (PL,CC,MC) - 48°C, 227 W, 443 kH/W - de hosszútávon nem használom így..
Talán még CC csökkentéssel lehetne a memóriának adni, de nem biztos, hogy hozna teljesítményben.Más kártyánál is tapasztaltam, hogy van egy bizonyos (pl1100 MHz-es) mem limit, ami fölött már mindegy mit hogyan állítok, nem fagy, de leesik a teljesítmény.
-
varmi2
nagyúr
válasz Albigator #53532 üzenetére
Belehet bármilyen kártyát tenni bármilyen kártya mellé a bányába. Itt nincs sli vagy cf vagy bármi, mind dolgozik a saját tempójával. Még amd és nv karikat is lehet vegyíteni, csak fel kell tenni a drivert hozzá, ennyi.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kiskokó
veterán
válasz Albigator #53532 üzenetére
Ma összedobom és szólok mi lett a vége.
Tegnap néztem rá haverom miatt olyan 20-25Mh kijön 90W körül, ekkor dobbentem rá hogy szerintem énis befogom a játékbaMás :
Offline pénztárcának mit ajánlotok ? Nem Fizikálisra gondolok mint a Ledger, csak hogy ne a Váltón tároljam a cryptot hosszútávon (Bár az tényleg annyira nagy baj mint amennyire mondják?)
Valami gépre letölthető offline tárca létezik? Bocs ha sügér a kérdés.
Helló[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
koko52
nagyúr
válasz Albigator #53554 üzenetére
Lesznek szép hőfokok . Az 50C-os levegőt fogja a 3080 beszipkázni.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz Albigator #53565 üzenetére
Helló
Na én most csináltam meg ugyan ezt a felállást. Nálam se fér el máshogy csak ha felül van a 3080 alatta a 1060.
Na most a tényállás eddig. kb 1 órája megy.
A 3080 hőfokja 1 fokkal lett magasabb ugyan azon beállítások mellett. 61fok.
A 1060 meg alig mozog 50-51fok körül.
Nem igazán vettem észre eddig, hogy nagyon melegedne. Igaz teljesen szabadon áll és semmi oldala nincs a gépnek.A 1060ból 23Mh-st tudtam egyelőre kihozni és ez 75W-al növelte meg a fogyasztásom.
Igaz a biztonság kedvéért lecseréltem a gold 500W-os Chieftec tápom (plusz nem is volt rajta annyi kábel ami kellet volna)
Betettem a 650W-os EVGA bronzt. Valamiért a nanominer már egyik gépemen se írja a VGA wattszámát azt nem tudom miért.
A rendszer összteljesítmény 385W mostt és 117.6Mhs összesen amit tud.
Eddig ennyi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Frozen
addikt
válasz Albigator #53565 üzenetére
Tegyél a gép mellé egy butorlapot vagy valami plexi felet es arra is fel tudod rogziteni a 2 kartyat es ha nagyon akarod a gepnek is tamaszhatod vagy eldontod a gepet es rateszed a cucot az oldalara. A gep hatuljabol meg kitudod hozni a risereket. ( Vagy ha jatszol egy pcie 3 0 at akar szalagon.)
Bar miota banyazok en sem jatszok.Vossza dobtam a suprim biost. Kb +300 memel hozza a 89 ratet
-
Kiskokó
veterán
válasz Albigator #53568 üzenetére
Csinálhatok képet, de az én régi házam már elég viseltes, meg keszekusza.... nem valami szép de csinálok akkor.
Hát játéknál passzolom, ott tuti megfőne szerintem
A 3080 ígyis 85% ventivel megy a 1060 meg 55%-al.
Most néztem a 3080 beállítása kicsit elment és csak 95-elment 96.6 helyett, a 2 kártya összesen szerintem 119Mh-t tudni fog.Jut eszembe, ti MSI Afterburnerrel, hogy tudok alul feszelni? Hiába engedélyezem de nekem lefelé nem engedi venni csak felfelé... ?
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Frozen
addikt
válasz Albigator #53570 üzenetére
A ha ettol tobb mem oct adok akkor esik a rate. ( A gyári biosal nem mebt sehogy 86 fölé.....Valószínűleg igaz amit a rediten írtak hogy a mem hőpadokat kellene cserélni)
-
s7evcsenko
addikt
válasz Albigator #53594 üzenetére
de ezt a miner program írja ki, nem?
Valójában a falból jóval többet vesz fel a többi hardver miatt, ami ugyancsak a hatékonyság rovására megy.
Nálam pl a miner program 406W-ot ír, a falból viszont 560W-ot mérek.
Mondjuk az is igaz, hogy ez függ a táp hatásfokától is.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Ukrajnai háború
- AliExpress tapasztalatok
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest