-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Megspórolok neked sok felesleges körfutást. Ebbe az Atom prociban olyan PowerVR által gyártott, de Intel-ként eladott integrált GPU van, amihez nincs linuxos driver. Nekem is volt egy eee PC netbookban egy ilyen procim, az N2700 volt, de ugyanez volt a baja. Ezen sajnos nem lehet segíteni.
Egyébként is, egy ilyen gépre sok a Cinnamon. Erre AntiX-ot vagy Sparky Linuxot vagy hasonlót tennék fel, IceWM-mel vagy Openbox-szal, meg Picom kompozitorral (V-sync, meg llvmpipe szoftverrender OpenGL „gyorsítás”).
-
SSD a betöltéseken gyorsítana. Youtube akadáson nem segít. Szerintem.
Azon nem, de mivel az egy komponens csak a folyamatban, de az egész system-et gyorsítja és összességében számít sokat, majd meglátod.
Az írási sebesség csak 6x, de tudod hányszoros az acess time? Belépő SSD-nél is 100-500x-os! (persze ezt nem egy az egyben érzed azért)
Raktam már régi laptopba 7400rpm-es HDD helyett belépő szintű SSD-t.Meg olvasgattam is sokat SSD-kről.
(#12123) Aweriot
Neked amúgy működik ez a Minitube?
-
Ma már 64bites CPU-k vannak, csak egy opcióként említettem a 32bites verziót, én erre a gépre azt tennék az tuti. 2GB memória épp a vízválasztó ebben, ez alatt egyértelmű a helyzet, akár 128bites CPU is lehetne a gépben.
Mert ha nem, akkor ugrik a 64 bites XFCE verzió, nem igaz?
Cinnamon gondolom 64bites verzió volt.
De még ezt az XFCE verziót is állítgatni kell, hogy a Youtube-ot folyamatosan lejátsza, meg a böngésző se akadjon görgetés közben?
Ezt majd meglátjuk, de 2GB már a böngészéshez meg a YT-hoz is igen karcsú és erre még rájön, hogy nem használ grafikus gyorsítást......ahogy Aweriot ft is említette, nem lesz egy rakétasebességű a rendszered. Sajna ez van, a legminimálabb Linuxnál is ez van, mert böngészés, YT nagyétvágyú.
Gondolkodom, hogy egy Win7 Starter nem e lenne jobb...
OK, gondolkodj rajta és gyorsan felejtsd is el.
Nem is támogatott és csak sok plusz nyűg lesz a dualboot miatt. Az online védelem is elviszi az erőforrások harmadát, persze itt már értelmetlen amúgy az online védelem is, Win7 kimúlt és kész.
Dhampir ft sem mond hülyeséget, egy alap SATA3-as SSD sokat dobna a sebességen.
-
Cinnamon-t azért választottam, mert amit néztem videót, ott azt mondták, hogy amelyik gépbe 1GB RAM vagy több van, azokra ezt ajálják.
Jó nagy marhabaromságot mondtak, 4GB alatt nem érdemes Cinnamont felrakni.
2GB-tal talán épp elnyekereg......no mindegy, ahol nézted azt a videót, onnan mást ne nézz meg. Rohadtul ismerhetik a Cinnamont, ha ezt mondják, én nem mondom, hogy nagyon ismerem, de 6 éve használom és pár gépre már felraktam.
XFCE jó lesz Mint-ből, majd valószínű, hogy a compositort állítani kell, ha tearingel. Legszivesebben azt mondanám, 32 bitest tegyél fel, de már pár program nincs 32 bitesben.
Remélem innen töltöd az iso-t.
-
Cinnamon még erősebb gépeket is pörgeti ebben a módban. Youtube böngészőn keresztül szintén durván terheli az erősebb gépeket is, amit kolléga javasolt, Minitube, SmTube a megoldás.
Ha elég kitartó vagy, működhet a dolog, amúgy szerintem GMA3600, de lényegében mindegy, itt írnak megoldást, itt is csak a Xorg modesetting a remény.
Amit itt írnak, az is lehetséges megoldás.
#Intel Atom GMA500/3600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged