-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-szabi- #7678 üzenetére
Tegnap tényleg kissé pipa voltam, mert semmi nem úgy ment ahogy elképzeltem.
Szerintem senki nem bántódott meg, inkább azért intettek türelemre, mert már jártak így és tudták, hogy úgy lehetetlen a küldetés.
Én ilyenkor inkább hagyom a fenébe, nehogy szétverjem. Mikor először szedtem szét egy régi laptopot, hogy kicserélem benne a HDD-t SSD-re, majdnem sírva fakadtam, mert még nem is láttam olyan rengeteg tűs csatlakozást, vakartam a fejem, hogyan rakom be a sata-s SSD-t. Amikor hagytam a fenébe, akkor jöttek elő azok az infók, amiket olvasgattam régebben és úgy már tudtam mit kell csinálni. Persze nekem könnyű, mert abszolút laikus vagyok mind a hw, mind a sw dolgokhoz.
Egyébként szinte soha nem javasolnak a hozzáértők gyártói oldalról drivert, csak, ha nincs más.
Ha van kedved, itt megoszthatnád a tapasztalataidat a telepítésről.
-
válasz
-szabi- #7678 üzenetére
Tegnap tényleg kissé pipa voltam, mert semmi nem úgy ment ahogy elképzeltem.
Szerintem senki nem bántódott meg, inkább azért intettek türelemre, mert már jártak így és tudták, hogy úgy lehetetlen a küldetés.
Én ilyenkor inkább hagyom a fenébe, nehogy szétverjem. Mikor először szedtem szét egy régi laptopot, hogy kicserélem benne a HDD-t SSD-re, majdnem sírva fakadtam, mert még nem is láttam olyan rengeteg tűs csatlakozást, vakartam a fejem, hogyan rakom be a sata-s SSD-t. Amikor hagytam a fenébe, akkor jöttek elő azok az infók, amiket olvasgattam régebben és úgy már tudtam mit kell csinálni. Persze nekem könnyű, mert abszolút laikus vagyok mind a hw, mind a sw dolgokhoz.
Egyébként szinte soha nem javasolnak a hozzáértők gyártói oldalról drivert, csak, ha nincs más.
-
válasz
-szabi- #7676 üzenetére
Én értettem, miért mondod, de lev258 ft is a legegyszerűbb megoldást javasolta arra az esetre, ha van netkapcsolat! Ha valaki úgy kérdez, hogy kapott egy gépet telepitésre, akkor valószínűleg nem mezei home user-t feltételezünk a kérdező mögött.
Ezért a parancs lett a javaslat, ilyenkor mindig megvan a kellő affinitás hozzá.
Ha ezek közül bármelyik hiányzott volna sosem oldom meg egyedül a problémát.
Csak halkan kérdem, Windows-zal vagy Mac-kel könnyebben megoldottad volna a problémát?
Van persze olyan Linux változat is, ami letöltve DVD-re, tuti, hogy tartalmazta volna a szükséged firmware-eket, például itt ez a 3 DVD-s Debian, bár annál is fel kellett volna készülni előre a non-free firmware-ek szükségességére, van ilyen változata is egyébként. Gyorsabban nem végeztél volna a Debiannal sem.
2017-ben a lehető legkönnyebb/legoptimálisabb megoldást választottad szerintem! Egy újabb gépre persze felment volna negyedóra alatt és gyors lenne, mint a veszett fene, itt a bizonyíték a hsz alján.
-
válasz
-szabi- #7672 üzenetére
2017-ben desktop gépen még parancsok...
Ebben nincs semmi meglepő, a parancsok minden felületen és azonos csomagkezelőt használó disztróban tök ugyanazok, ráadásul így a legegyszerűbb telepíteni valamit. Mivel épp nem volt XFCE-s disztróm kéznél, így hirtelen nem tudtam ott milyen szoftverközpont van, de csak, hogy lásd, nem csak parancsok vannak. Valami hasonló lenne XFCE-ben is, csak más a szoftverközpont:
terminal, synaptic, és a nagyon kezdőknek a szoftverközpont, így tudsz telepíteni 2017-ben.
-
válasz
-szabi- #7666 üzenetére
Azt szerintem senki nem mondta, hogy ez egy pikk-pakk install lesz!
Én is emlegettem még az ördög öregannyát is, meg azt is, aki SSD-re meg optibay-re költ, ahelyett, hogy egy használt üzleti laptopot venne.
A particionálásnak ezek szerint nem nagyon olvastál utána, pedig a topikok tele vannak ezzel a kérdéssel.
Ha ilyen kevés memóriával is jobban fut live-ból, akkor ott valami más okozza a lassúságot, mert telepített rendszernek jobban kell futnia.Telepítéskor megkérdezte cserélje XP-t vagy mellette legyen.
Cserét választottam, erre eltüntette D meghajtót is.Logikusnak tűnik, hogy az XP ntfs fájlrendszerű D partícióját is leszedi ilyenkor. Minek is tartaná meg a Linuxhoz ezeket?
A kézi (valami más) particionálás kellett volna választanod, de már nem számít.
Mi a módja pendriveról telepíteni a szükséges wifi drivert?
Arról a linkről letöltöd a firmware fájlt, penre másolod, a futó rendszer alatt bedugod és duplakattal telepíti mondjuk a gdebi (deb csomagok telepítője).
AZ általam linkelt letöltött csomag nem tartalmazza mindkét lev258 által említett fájlt, itt a másik .deb állomány:
-
Cyrin
addikt
válasz
-szabi- #7666 üzenetére
Ilyen gépre a lubuntu/peppermint szintnél nem mennék feljebb. Ha még gyorsabb kell a bursenlabs/antik -féle dolgokat lehet kipróbálni. (Csak ennél türelmesebben kell hozzáhozzáállni)
Bér a netezés úgyis megöli majd a kevés RAM miatt. Itt érdemes midori böngészőt használni.
-
válasz
-szabi- #7656 üzenetére
Mint XFCE 17.3 32 bit
Én ezt tettem fel nemrég 2 10 év körüli laptopra is, mindkettőre XP helyett és tökéletesen működik. Az egyiket már két szervizben is kidobásra ítélték.
Nem biztos, hogy az Unetbootin-nal kell kiírnod, ha nem jó!
Mi alól írod ki az iso-t? Windows alól a rufus mellett a win32diskimager szokott még jó lenni.Szóval a FAT32 fájlrendszert formázzam Fat32 fájlrendszerre.
Hogy kell nagybetűsről kisbetűs Fat32-re formázni -
lev258
veterán
válasz
-szabi- #6532 üzenetére
Az eredeti oldalon, amit linkeltél, az egyes szervekre mutató linkek vannak, nem az ISO-kra. Ha azokra kattintasz, akkor látod a szerveren az ISO fájlt, valamint a .txt-ket, amiket a leírás említ. Én erre gondoltam.
ISO-ra mutató link esetén persze, hogy nem látod a többi fájlt. -
growler
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest