- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#40553216 #12212 üzenetére
Igazából Windowsra is van fejlettebb PrintScreen progi, csak a Windows beépítettje buta. Bár az is fejlődött már valamennyit az évek során.
Linux alatt sem minden PrintScreen progi feature rich, vannak egyszerűbb, minimalistább megoldások is. Én pl. waylandes SwayWM alatt a grim-et használtam, X.org-os Openbox alatt meg a scrot-ot fogom beizzítani. Mindkettő terminálos CLI progi, de én a PrnScr billentyűre egy egyszerű funkcióra felparaméterezve hívom meg, így a funkcióinak a 99%-át simán nem használom, lényegében csak full screen screenshotot készítek vele, ami a ~/ mappába nyomatja őket screeenshot-ÉÉÉÉ-hh-nn-ÓÓppmp.jpg formában. Igénytelenség, de nekem nincs többre szükségem, csak felesleges bloat lenne egy kacsalábon forgó GUI csodaprogi 5 millió funkcióval. De pont ez a Linux szépsége, hogy minden géphez és igényhez rá lehet passzentosan skálázni, nincs az, mint Windows alatt, hogy 1 szoftver minden igényre, és az van lenyomva mindenki torkán, ha kell, ha nem, míg be nem fosik.
Azt nem tudom, hogy Mint Cinnamonba most mi van beépítve, gondolom valami funkciógazdagabb, full GUI megoldás, hogy kezdőknek is használható legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Airsoft
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged