-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8662 üzenetére
Ha már játék és Linux, akkor itt olvasható egy tegnapi hozzászólásom, ami ugyan Ubuntu alól született, de Mintre is alkalmazható lehet esetenkénti dual-boot helyett.
-
Dhampir
félisten
válasz
mefistofeles #8534 üzenetére
Szerintem érdemes kivárni a hivatalos kiadást a hibajavítások és a magyar nyelvű honosítás (amin KAMI911 és csapata dolgozik) véglegesítése miatt.
-
Dhampir
félisten
válasz
#58682368 #8464 üzenetére
Lehet, hogy némelyek a számukra kedves, illetve a mindennapi használat során jobban megismert környezetet fogják ajánlani.
Érdemes figyelembe venni az alakíthatóságot, de a teljesítmény és a stabilitás is fontos szempont a rendelkezésre álló hardvert is figyelembe véve.
Például én Cinnamon alatt játszottam a régi Prey játékkal, mert kedvelem a Cinnamon-t és azt választottam. Tehát kellő szimpátia esetén akár a Cinnamon is szóba jöhet, de "szabad a csók", a többi sem rossz.
-
Dhampir
félisten
válasz
30z.Samu #8397 üzenetére
A Prohardveres cikkben olvastam:
A Linux megkapta a maga kis extráját, mivel elérhetővé vált a FreeSync, illetve a Radeon Software meghajtócsomag mostantól támogatja az összes GCN-es Radeon VGA-t. A hivatalos támogatás az Ubuntu, a SUSE és a Red Hat Enterprise Linux disztribúciókra vonatkozik, míg a Radeon Pro Software még a CentOS-t is kezeli.
AMD hivatalos support:
How-To Install/Uninstall AMD Radeon™ Software AMDGPU-PRO Driver for Linux® on an UbuntuÁm hogy ebből mi hasznosítható konkrétan, arra én is kíváncsi lennék.
-
Dhampir
félisten
Az Nvidia zárt driver simán működött, mert Steam-el még Half Life-oztam is egy kicsit a próba kedvéért, Ubuntu alatt szintén.
Sokáig azzal bajlódtam, hogy nem tudtam belépni az asztalra, de pofonegyszerű volt a megoldás, csak a Grub egyik sorát kellett módosítani (plusz a fényerőszabályzáshoz egy másikat is, de ez már az adott konfiguráció hiányos Linuxos támogatásának nyavalyája volt).
-
Dhampir
félisten
válasz
Mtbsrác #8224 üzenetére
Felteheted a PlayOnLinuxot is, azzal többféle Wine verziót kezelhetsz kényelmesen.
-
Dhampir
félisten
A Linux Mint Hivatalos Magyar Közössége osztotta meg a Nemzeti Kibervédelmi Intézet alábbi közlését, az érintett kernelverziók felsorolásával:
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #8153 üzenetére
Talán akad benne hasznosítható ötlet:
Képernyő fényerejének beállítása energiakezelő nélkül (xrandr)
Több más érdekes Linuxos cikk Janu honlapján:
PCLinuxOS janu (nemcsak PCLinuxOS-hez felhasználható cikkek)
-
Dhampir
félisten
válasz
Septum15 #8138 üzenetére
Értelek, ezt értettem félre:
A mai és a tegnapi nap folyamán újra raktam a 18.2 Cinnamonomat
Vagyis "újra rakni", tehát ismét Cinnamon és pluszban rá a Mate-t, viszont így már világossá tetted a helyzetet.
lev258 a Mate nagy szakértője, bizonyára hamarosan segíteni fog, hacsak más hozzáértő meg nem előzi.
-
Dhampir
félisten
Nekem is folyton pampog Cinnamon alatt az UTF-8 miatt, pedig a nyelvi csomag telepítve lett. Még nem jártam utána a megoldásnak, egyenlőre nem is fogok, egy időre elég volt.
(Az Inteles videólejátszás problémája még megmaradt, de már nem érdekel, nyár van és élni kell, nem a Linuxot éltetni mindenáron.)
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Beleszaladtam valamibe.
Videólejátszáskor (VLC lejátszóval) szaggat a videó, de csak Intel alatt rossz, Nvidia-ra váltva jó.
A VLC menüben kivettem a jelölést a Videó / Gyorsított videókimenet (átfedés) előtt, de ez nem oldotta meg a gondot.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Eleddig szépen teljesít a Linux Mint 18.2 Sonya 64-bit.
A grafikus kártyák közötti váltások is zökkenőmentesek (természetesen most még csak újraindítással, a Bumblebee (lásd még itt is) telepítését későbbre halasztom.
A Steam szintén zökkenőmentesen futott, jó volt viszontlátni a Half-Life 2 játékot is, egy kicsit játszani vele.
Már csak a hangon lenne jó javítani, a Pulse Audio Equalizer futtatását kipróbáltam, de nagyon sokat nem segített, a Waves MaxxAudio hangzása sokkal jobb.
-
Dhampir
félisten
Már csak a jobb hangzást kellene megoldani.
Az Analóg térhatású 4.0 kimenet teszi a dolgát, mélyhang is van, elmegy a hanzás összességében.
Fejhallgatóra viszont csak analóg sztereó kimenetet engedélyez (lehet, hogy ez a normális?) viszont a teszthangnál felcseréli a hangszórókat, ami a jobb az a bal lesz, és fordítva.
-
Dhampir
félisten
válasz
#98452736 #8001 üzenetére
Szia, köszönöm!
Amit ajánlottál, a videóban ajánlottakat tegnap Ubi alatt kipróbáltam.
A fényerőbeállítást időközben sikerült megoldanom egy kis grub szerkesztéssel, az egyik itt olvasható hozzászólás alapján:
Fujitsu-Siemens Li2727 laptopon a fényerő gyorsbillentyűkre a megoldás:
/etc/default/grub fájlban a GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" sort át kell írni erre: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi="Ezt követően sudo update-grub2 és ha lefutott, akkor újraindítást követően működnek a gyorsbillentyűk (12.10-en tesztelve).
Ez természetesen Dell laptopon is működik. Grafikusan ugyan nem mutatja a fényerőérték változását, de a gyorsgombokra megfelelően reagál és szabályozza.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7998 üzenetére
A fényerőszabályzás nem működik.
A mai bekapcsolásnál csak annyi történt, hogy a tálcán csücsülő kis kék Intel logó eltűnt és az egérmutatóra előbukkanó üzenet szerint "Active graphics card: unknown", viszont az Nvidia Settings szerint jelenleg is az Intel aktív.
Ubuntu-Mint:
Mindkét rendszert kedvelem, de mindig azt a rendszert használom, ami a legstabilabbnak bizonyul az adott hardver-környezetben. Ubuntu alatt az Unity, Linux Mint alatt a Cinnamon a kedvencem. Csetlés-botlásomban, "kísérletezésemben", ami sokszor csak gyermeki rácsodálkozás a fejlesztők által létrehozott színes-szagos csodára, jelenleg a Mint bizonyul stabilabbnak, de nem vagyok szakértője az informatikának, csupán szimpla felhasználó.No, de ha már a Mate-t szóba hoztad, megemlítem a nem Debian alapú rolling release disztrit, a PCLinuxOS Mate kiadását, ezt is érdemes megnézni kalandozó kedvűeknek. Régebben előfordult, hogy az a rendszer húzott ki a csávából, amikor gyorsan kellett egy "fullos" disztró. Egyedül az utólagos nyelvi lokalizáció tűnhet időhúzóbbnak, de az erre kitalált, a menüből előcsalható script (amit a csomagfrissítések után érdemes futtatni) megoldja.
A Psensor értékek még 32-bites környezetben készültek, a pillanatfelvételkor jelenleg ez látható, itt már láthatóak az értékek (a korábbi képen, 32-bites Mint alatt még fent volt az i8kutils - Fan control for Dell laptops, lehet, hogy az befolyásolta?) :
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7979 üzenetére
Ja, kifut a 32bit lassan, felejtős neked is!
Mennyire igazad van!
Már éppen részletesebben beállítgattam a rendszert és a "játékos-sarokba" még a PlayOnLinux, Wine + Mono és Gecko is felkúszott, csak éppen legutoljára hagytam a Steam-et... s a Steam-be való belépés után közölte, hogy csak 64-bitre érhető el a Steam Browser.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7981 üzenetére
Most ezeket az utóbbi kihagytam, így lefagyás mentesen újraindítás után is működik a rendszer.
Sajnos visszatértem 32-bitre és lehet, hogy 64-bites Mint alatt is ki kellett volna hagynom ezeket a frissítéseket.Viszont az Nvidia beállítóprogramjában nem mutatja az Intel grafikát, pedig az Intel microcode firmware telepítve van.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7982 üzenetére
Na, most az ismét feltelepített 32-bites Mint alatt is előjött a gond, mert eltértem a tegnapi zárt driver-telepítéstől.
Nvidia zárttal még be tudtam lépni, de amikor a nyílt Intelre váltottam az Nvidia kezelőjében (viszont most kivételesen nem telepítettem fel a zárt Intel microcode firmware-t), a login-képernyőt el sem érve csontra fagy, mint 64-biten (de 64-bit alatt a zárt Intel microcode firmware is fent volt). Meglehetősen "sorrend-érzékeny" a rendszer.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7981 üzenetére
Igen a középsőt választottam.
Viszont ezen a 64-bites rendszeren újraindítás után már nincs grafikus login sem, mire odaérne lefagy a gép. Próbáltam a frissítés előtti régi kernellel is, de még a grafikus felület nélküli login-nál is csontrafagyott.
Érdekes módon 18.2, 32-bit alatt rendben volt minden ehhez képest.
Ubuntu 16.04 alatt is 64-biten megbetegedett a telepített rendszer, még a nyílt meghajtókkal is, de 32-biten a Nouveau-val jól működött, amíg használtam.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7979 üzenetére
Végül az idők szavának és bátorításodnak hála, a 64-bitesnél kötöttem ki (a 64-bit Ubuntu alatt - a topikjában megemlítettem - problémás volt alapból ezen a konfigon, viszont 32-biten a Nouveau szépen működött, amíg fel nem tettem a zárt Nvidia drivert
)
Rengeteg frissítés jött ki, legalábbis a lassú merevlemezen sokáig szöszöl a telepítésükkel is.
Plusz a Frissítéskezelő utána még felajánlja a Cinnamon, Cinnamon-cjs, Cinnamon-nemo, másik kernel és a systemd frissítéseit is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7977 üzenetére
Közben lejárt a szerkesztési idő.
Viszont ami leginkább izgat, a 32- és 64-bites rendszer kérdése. Az olvasottak alapján úgy látom, hogy érdemesebb lesz áttérni, még akkor is, ha netán időnként kompromisszumokkal fog járni (például 32-bites library-k kezelése).
(#7971) ubyegon2
Már meggyógyult a Cinmanód?
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7970 üzenetére
Az Ubuntu megint eljátszotta a régi nótát (ez az Intel Skylake + Nvidia párosítás sem sokkal jobb az AMD Carrizo-nál, persze nyilván sok minden függ a hardverkörítéstől, jellegétől is), az Nvidia zárt meghajtó telepítése és a gép újraindítása után már nem lehet az asztalra belépni. A Recovery-indításnál befagyott a recovery menüválasztójánál, amikor már jobban belenyúlhattam volna a gépbe.
Ezt azért írom itt le, mert a 32-bites Mint ehhez képest tökéletesen lekezelt mindent, buherálás nélkül.
Linux Mint esetében előbb a zárt Nvidiát telepítettem, utána pedig a zárt Intel microcode firmware következett (addig nem látta az Intel meghajtót az Nvidia Setting kezelője).
-
Dhampir
félisten
:-(
Egyes játékok, library-k miatt 32-biteset szoktam használni. Habár már régen nem játszottam Linuxon, de régebben amikor konfigurálgattam, akkor a winecfg nem kedvelte a 64/32-bites "katyvaszt".
Eszerint érdemesebb lesz mégis átállni 64-bitre?
Vajon mely programok készülnek ezentúl csak 64-bitre?
Linus is a 64-bitet támogatja most már legszívesebben?
-
Dhampir
félisten
Igen, az Intelt. Egyébként mindkét zárt grafikus meghajtóval működik, összeomlás nélkül. A BIOS a legutóbbi kiadású. Közben visszaraktam az Ubuntut, mert évek során át megszoktam az "egyszerűbb" Unity felületet (amit persze jövőre elhagy a Canonical, kíváncsi leszek azt esetleges közösségi forkolásra, bár sok ellenzője volt és van mindmáig) és asztal-elrendezést.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #7854 üzenetére
Végül a nagy hőségben felröpítettem "Cinmanó Szonyicskát" (18.2).
Eleddig szépen fut, habár az elején előfordult, hogy videokártya-driver telepítése, illetve váltása után a rendszer indítás nem ment végig a login-ig, de egy restart megoldotta, utána "kijavította magát" a rendszer. Az Intel microcode firmware még nem okozott gondot.
Már csak a ventilátorok pörgésén kellene lassítani. A TLP-n kívül mit javasoltok az energia menedzselésére?
Illetve, amit így hirtelenjében még leltem meg; az asztali elemek, ikonok méretét hol tudom megnövelni?
-
Dhampir
félisten
Az biztos, erről már van némi tapasztalatom. Tavaly a Carrizo dualos konfig miatt szívtam telepítés után is, kernelcserékkel is.
Intel proci mellett egymagában AMD-vel (gyárilag letiltott integrált Intel meghajtóval) sem volt probléma még régebben, Intel+Nvidiával sem. Minél fapadosabb és régibb egy hardver, annál jobban "szereti" a Linux.
Gyárilag módosított Ubi alatt megnéztem a zárt drivereket, ilyen hosszú listát még nem láttam, annyira agyonfoltozta a kernelt a hardvergyártó. Ez a régi HP általi preinstall SuSe Linux Enterprise Desktop-ra emlékeztetett, ott is működött minden hardveresen, de alapból zárt volt a rendszer egésze, mert külön felvett közösségi tárolókkal már megborult volna.
-
Dhampir
félisten
Jöhetett volna már a múlt héten is.
-
Dhampir
félisten
Szerintem Systemback.
-
Dhampir
félisten
Csak éppen a Mate nem tetszik.
Mondjuk az jót nem jelentett, hogy már a Live futtatásakor is Compatibility módot kellett választanom az F6 billentyűvel (Ubuntunál pedig a nomodeset-et).
Régebbi gépekkel nem is volt gondom különösebben, szinte minden disztrót megettek, legfeljebb egy-két hardverelem kellett csak driveresen pofozgatni.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7814 üzenetére
Annyira még nem akartam belemászni (habár régen SuSE, Mandrake, Mandriva és még Mageia alatt is megesett, hogy grafikus felület nélkül kellett helyreállítani az asztalt, mert a zárt driverekkel sokszor csak a gond volt, de ott a Yast, illetve a drakconf szöveges felületen is könnyen kezelhetően működött). Szerintem egyenlőre ennyi elég volt most, de még gondolkodok a folytatáson.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7812 üzenetére
Na ja.
A 18.1 az alapfrissítés 3/4 részénél lefagyott. Semmi mást nem telepítettem még rá, csak a sima update ("Optimális stabilitás és biztonság" menüpont).
A tálcára ugyan letudtam tenni a frissítéskezelő ablakát, bezárni nem lehetett, de például a főmenüben lévő kikapcsológomb sem reagált, csupán a fizikai gomb erőltetett kikapcsolásával tudtam leállítani a rendszert.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7810 üzenetére
Debian-t inkább csak azért nem, mert számomra valahogy ismerősebb és kezesebb a Mint/Ubuntu. Persze tudom, hogy a Debian egy stabil (ha nem a legstabilabb) kiadás, hiszen az alapja ezeknek a szépreményű "gyermekeknek".
Évek során sokféle disztrót kipróbáltam, de annyira "megvénültem", hogy most már csak stabilan használni szeretek egy rendszert. A kíváncsiság megmaradt, de inkább a felfedezés öröme miatt, a kalandvágyat a higgadtabb szemlélődés, eltöprengés váltotta fel e tekintetben.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #7808 üzenetére
Szia!
Kezdőbe már nem írok, nem mintha haladó lennék, még sok esztendei, túlnyomórészt grafikus felületű Linux-felhasználás után sem.
Álljon meg a menet, sosem készítenék ekkora swap-et, valami értelmes gyári partícionálást mutat Live alól.
Pont ezért is jutottam arra a döntésre, hogy legyalulom az "elszabott" (?) gyári partíciókat.
Köszönöm szépen a segítséget!
Már csak azt kell eldöntenem, hogy Ubuntu vagy Mint kerüljön fel, mert mindegyiket a másféle felület miatt szeretem (Unity - Cinnamon).
Ubuntu alatt kinyírják majd az Unity-t, bizonytalan vagyok abban, hogy problémamentes lesz-e a változás, és mivel fog járni, akkor már inkább a Mint Cinnamon?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy kérdésemmel már jártam az Ubuntu topikban is, de mivel kísérletezésképpen Live Linux Mint Cinnamon alatt is próbálkoztam, ezért érdekelne a véleményetek.
Adott egy gyárilag UEFI-re tett preinstall Ubuntu 14.04, és az érdekelne, hogy a saját rendszeremet feltelepíthetném-e úgy, hogy ne sérüljenek meg a gyári partíciók?
Amikor elindítottam a Mint telepítőjét, akkor azt írta, hogy a már meglévő gyári partíciók mellé telepíthetném a rendszeremet. Eszerint biztosra vehetem, hogy nem sérti meg a gyári partíciókat?
Valamint az is érdekelne, hogy ti melyik telepítési módot tartjátok hasznosabbnak; az UEFI vagy a Legacy módokat?
Így helyezkednek el a gyári alappartíciók (kérlek nézzétek el, hogy ez a korábban feltöltött képernyő pillanatfénykép még Live Ubuntu 16.04 alatt készült
):
-
Dhampir
félisten
Találtam néhány információt.
Visszaidézés:
Szerk.: Cappa72 már nem foglalkozik a Linux rendszerrel, csak zenét hallgat
Nem bántásból, csak mielőtt valaki hozzá küldene.
Visszatekintés, még korábban írtad.
Ámde éppen most olvastam vissza az idei márciusi hozzászólásokban az Android dual SIM szakmai mélyvíz topikban:
Én Linux alól szoktam menteni, flesselni.
[link]Linuxhoz van működőképes flashtool (csak 64bitesre)
[link]Satöbbi, satöbbi.
Amennyiben ott kérdezed meg, lehet, hogy mégis tud valaki segíteni, hiszen Cappa72 még foglalkozik az Androidos mobilok "fúrásával-faragásával" Linux alatt.
Az ottani kereső találatai a "Linux" kulcsszóra.
-
Dhampir
félisten
Ráadásul pozitívum, hogy már senki sem küldött Cappahoz.
-
Dhampir
félisten
válasz
Damateo #7538 üzenetére
Én így csináltam, de később behülyült a Mint. Nem tudom, hogy ennek volt-e köze hozzá.
-
Dhampir
félisten
válasz
st3v3np3t3r #7411 üzenetére
Sok mindent lehet, de szerintem érdemesebb eleve az Xfce kiadást választani a kutyulódás elkerülése végett (nem biztos, de így tisztább), ámde várd meg az okosabbak véleményét is.
-
Dhampir
félisten
válasz
tibcsi0407 #7372 üzenetére
Tegnoklo = Ubuntu
Badegsz = Linux Mint -
Dhampir
félisten
válasz
st3v3np3t3r #7356 üzenetére
Van rá esély, hiszen Ubuntu verziókat is támogat. Nem sokból áll a Live Mint-et ráereszteni, és akkor minden kiderül.
-
Dhampir
félisten
válasz
fradi81 #6814 üzenetére
Nem mindegyik, mert van, amelyik működik, lásd például PlayOnLinux támogatott szoftverek.
Pár saját tapasztalat:
Call of Pripyat - Ubuntu 14.04
Call of Pripyat + AMK Devolution - Ubuntu Linux 12.04.4
Oblivion Lost 2010 - Ubuntu 12.04
Call of Pripyat - Ubuntu 12.04 (Kiwi Linux)
Linux Mint alatt a Prey ezzel működött.
Ám például az Amnesia: The Dark Descent és egyéb játékoknak készült Linuxos változata is.
-
Dhampir
félisten
válasz
IstvánLászló #6766 üzenetére
Az egyik legjobb könyvet ajánlhatom ebben a témában, lényegében alapolvasmány:
Varga Katalin: Mosó Masa mosodája
Firefox böngésző használata esetén a Magyar helyesírási szótár kiegészítőt is jó szívvel ajánlom.
-
Dhampir
félisten
válasz
IstvánLászló #6763 üzenetére
Többször is megismételted, ezért jó szándékúan felhívom a figyelmedet arra, hogy "ujj" helyett ebben az esetben az "új" a megfelelő szó.
Lásd új, ujj, ujjongás...
-
Dhampir
félisten
válasz
fradi81 #6706 üzenetére
Ez alapján? Ám nem biztos.
Intel does provide development drivers for Intel® graphics to the open source community. ...
-
Dhampir
félisten
válasz
Just_Reboot #6625 üzenetére
A Cinnamon egy grafikus asztali környezet, maga a Debian egy rendszer. A Linux Mint a Debian alapú Ubuntura épül.
-
Dhampir
félisten
válasz
KAMI911 #6214 üzenetére
Itt rosszul írtátok, nem a József körúton, hanem a Ferenc körúton lesz; Ferenc krt. 34.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dr.FantastiK #6055 üzenetére
Jó hardveregyüttesed lehet. Nálam is gyorsan ment a múltkor, főleg úgy, hogy a Realtekes wifit nem tudtam beüzemelni (Broadcomot egyszerűbb volt).
"Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal".
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #6044 üzenetére
Valaki ezt linkelte, de nem néztem még át, így fogalmam sincsen, hogy segítene-e, avagy inkább másra jó.
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #6037 üzenetére
Nem lassú az, csak sok adatcsomagot kell átküldeni a hátsó kapun.
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #6034 üzenetére
Nekem Linux esetében is az új telepítés vált be, ha tetszik, ha nem. Szerencsére gyorsan felrakható minden, nem kell annyit szöszölni, mint más oprendszer esetében. Még Windows esetében is célszerűbb egy teljesen új telepítés, mint ráfrissíteni a régire (pláne Windows 7-ről 10-re).
-
Dhampir
félisten
válasz
berek21 #5996 üzenetére
A hosszú Linuxos kaland lehet, hogy merész lesz, de kipróbálhatod a Live rendszert egy pendrive-ról futtatva.
Érdemes lehet megvárni a Linux Mint 18-as kiadást, ha a 17.3 alatt valami nem tökéletes.
Az asztali környezet szempontjából neked kell megtalálni a számodra megfelelőbb kiadást (Xfce, Mate, Cinnamon).
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Tegnap kipróbálásképpen feltelepítettem a Linux Mint 18 Cinnamont.
Egy AMD Carrizo konfigurációra épült notebookra került, és jó tapasztalataim vannak.
A zárt AMD microcode driver feltelepítése után sem jelentkezett gond (az alap Ubuntu minden indításnál "low graphics" üzenetekkel riogatott, a nyílt driverrel is).
A rendszer a fényerő beállítást is megőrizte a többszöri újraindítás során.
A Firefox böngésző használata során tapasztaltam rendellenességet, például egy adott linket nem tudott új lapon megnyitni.
Másik gondom a Realtek wifivel volt, a Realtek 8821AE kártya nem működött, egyébként biztosan megoldható probléma.
Bizakodva várom a Linux Mint 18 végleges kiadását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen házat vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest