Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bohus
    aktív tag

Sziasztok,
    Nemrég feltettem a Linux Mint 13 XCFE 64bites verzióját egy 3200+-es A64-es gépre XP mellé, felhasználói szinten már kezdem kiismerni/belakni/belőni, viszont van még egy érdekes bugom,amit nem sikerült megoldást találnom; nevezetsen bármilyen videó lejátszáskor (akár online, akár bármilyen lejátszóva (gnome,vlc,totem)l) automatikusan bejön a képernyővédő, kikapcsolásán kívűl van más tpp rá?

Itt két megoldást is kínálnak ennek az orvoslására. Én a lightsOn scriptet használom, de még van vele gondom. Az Xscreensaver-t kapásból kidobtam, képernyővédővel nem lehet energiát megtakarítani. Az energiagazdálkodásnál állítottam be a monitor X idő utáni kikapcsolását. A lightsOn-t bepakoltam valahová, és az /etc/rc.local-ból indítom (a parancs után az xx érték legyen kisebb, mint a tétlenségi időintervallum másodpercben kifejezett értéke).
    Most ott tartok, hogy VLC-vel működik, de pl. MiniTube-al nem. Ha kilövöm a szolgáltatást, majd parancssorból ismét elindítom, akkor működik. Elég fura jószág...

Új hozzászólás Aktív témák