- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő linuxosként feltelepítettem a linuxmintet.
Próbálnák megosztani 1 mappát illetve annak tartalmát saját hálózaton wines gépeknek, ezzel a samba nevű dologgal.
Sikerül is megosztani szépen,látják a wines gépek meg mindenki.
Na de..................
Mondjuk megosztom apl.: /home/tároló nevű mappát
amibe ugye vagy én hozok még létre mappát illetve dolgokat(filmek,képek,stb.)
Vagy más programok hoznak létre különböző dolgokat mappákat képeket stbMindenkinek megadok minden jogot mindenhova.
Ha távolról létre akarok hozni egy valamit a /home/tároló nevű dologban akkor megy szépen
de ha a torrent létrehoz egy mappát itt mint letöltés akkor abba már nem módosíthatok semmit.
Vagyis:/home/tároló írható olvasható
/home/tároló/torrent nem írható csak olvashatóHogy a túróba kell beállítani a jogot hogy ne csak az /home/tároló legyen írható hanem automatikusan minden almappa is megkapja a jogot létrehozásától függetlenül
Remélem nem voltam bonyolult
/home/tároló csak példaként írtam
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest