Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz J.C.G. #9134 üzenetére

    Azért preferálják sokan a dark témákat, mert jobban kíméli a szemet, ha napi tizenórákat van az arcod kijelzőben (nem csak asztali gép, meg laptop, hanem pl. okostelefon is). Legjobban egy sötétebb téma pihenteti a szemet, alacsony színhőmérsékletű (barna, piros, narancs) színekkel.

    Elhiszem, hogy Win7 alatt a világoskékhez szoktál hozzá, de az a legrosszabb. Nem csak fárasztja a szemet az állandó világossággal (ami főleg este, sötétben jön ki, próbáld meg hirtelen becsukni a szemed, és látni fogod beégve a retinádba a világos képet), hanem a kéknek a legmagasabb a színhőmérséklete, ezért este a látóidegek hormonális szabályozását is megzavarja (a szervezet a napfénnyel téveszti össze), ami hátráltatja az elalvást. Plusz ha nézted pár évig a világoskék MS-témákat, akkor baromi unalmas és monoton is azt bambulni az idők végezetéig, az ember igényli a változatosságot, meg hogy új dolgokat próbáljon ki.

    Egyébként meg a dark témák között is van különbség. Nem csak ilyen fekete, szürke van, hanem barna, rozsdabarna is, pl. a Bespin-téma a kedvencem. A világos témák sem feltétlenül rikítanak, pl. nemrég láttam Vim alá egy homokbarna világos témát sötétbarna betűkkel, már nem emlékszem a nevére, de a szemet még relatíve az is pihentette. Azért mondom, hogy ha nem is tetszik ez a szürke dark téma (nekem sem), attól még nem kell az összeset leírni, érdemes vele kísérletezni.

Új hozzászólás Aktív témák