- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #5251 üzenetére
A hangerőket beállítottam, köszi.
Terminal nem okozhat(na) problémát, DOS-on nőttem fel, bár a linuxos parancsokkal nem vagyok még tisztában. Szóval konkrét parancsokat tudok még csak beírni, magamtól még nem tudom kitalálni-összerakni, hogy hogyan kell, még a programok/csomagok neveit sem tudom. Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk.
Viszont az előbb betettem Startup Applications közé egy parancsot ez alapján:
Install xbacklight (sudo apt-get install xbacklight) and add
xbacklight -set x
(where 'x' = 0 to 100 desired brightness) to the startup applications via dashboard. For example:
xbacklight -set 50Így most a jelszó beírása után rögtön visszaveszi 50%-ra a fényerőt.
A 2 parancs a hardwerre működik a terminalban. lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom. Ez most nem tiszta mit jelent.
Közben találtam egy hardinfo nevezetű programot, ami telepítés után a System Profiler and Benchmark nevet viseli az alkalmazások között, megnyitáskor pedig System Information a neve.
Ezért vagyok kicsit összezavarodva, hogy egy dolognak 3 neve is van.
Ami viszont nem jelzi az akksit és az USB eszközöket/portokat. De egyelőre a célnak megfelel.Egyelőre úgy tűnik a sudo parancs a futtatás, az apt talán a programot / applikációt jelentheti, a get az gondolom a letöltésre vonatkozik, az install az tiszta.
Software Portalt nem láttam még, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged