- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
Ha mar hasznalhatosag a tema, ki varja a par verzio mulva mar alsa support nelkul megjelno firefoxot?
vegre valami haladas.Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
"De zárt nvidia meghajtóval nem működik (ha az van).": külön ezért beszereztem egy teszt-notebookot, ami inteles.
"mert egy kernellel önmagában nem sok mindent tudsz csinálni, és ha jól tudom akkoriban nem voltak ingyenesek azok a core programok amik most egy alaptelepítés részét képezik.": tudtommal akkoriban volt a gnu toolchain, meg a 386bsd-ből származó toolchain. tehát ha az fsf-es cuccok nem feleltek volna meg valamilyen okból (tipikusan licensz veszekedés), akkor lett volna helyette legalább egy másik.
meg egyébként is: linus eléggé az a fajta fickó, aki megírja a programot, ha nincs olyan, ami tetszene neki...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BoB
veterán
válasz bambano #9094 üzenetére
GNOME megy a legjobban a wayland-el most. De zárt nvidia meghajtóval nem működik (ha az van).
Azért nem vitte volna semmire, mert egy kernellel önmagában nem sok mindent tudsz csinálni, és ha jól tudom akkoriban nem voltak ingyenesek azok a core programok amik most egy alaptelepítés részét képezik.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
bambano
titán
ha waylandot meg nem tearingelő desktopot akarok tesztelni, mit rakjak fel?
-
bambano
titán
nem hangzott el olyan állítás, hogy a linux disztróknak semmi köze a gnu-hoz.
az hangzott el, hogy a nagyobb alrendszerek zöme nem fsf gyártású, sok közülük nem is gpl-es.de ha akarod, részletezem:
- az alap unix parancssori cuccok egy része gnu/fsf, ezt nem tagadtam.
- anno a c fordító is fsf volt, most már nem az. a gcc fejlesztését is átvette egy másik csoport. sőt, amióta nyomul az llvm, még csak nem is gcc.
- az alap grafikus alrendszer, az X az MIT fejlesztés és MIT licenszes
- a web sem gnu, hanem apacs, esetleg nginx.
- a jávás cuccok sun cuccok
- a hálózati cucc isc meg bsd (igen, használok ssh-t, ami openbsd, nem gnu)
- kiadványszerkesztésre TeX-et használok, amihez megint semmi közük
- az irodai programcsomagok sem fsf származékok, a libreoffice és az openoffice is német eredetű, később sun termék.
- az adatbáziskezelők sem fsf cuccok
- a php sem az.
- a mono sem az.
- a kde sem az.tehát ahhoz képest, hogy funkcionalitás szempontjából mennyire keveset tett hozzá közvetlenül az fsf a disztrókhoz, ahhoz képest kicsit aránytalan rms nyomulása. ráadásul pont a kernelre erőltette rá, hogy gnu linux, mikor a kernelhez van a legkevesebb közük. ha kicsit objektívebbek akarunk lenni rms-nél, akkor inkább a disztrók nevéhez kellene rakni a gnu-t, mert ahhoz több köze van, mint a kernelhez. az általad írt programok nevébe se rakod bele a gnu-t, csak azért, mert gcc-vel fordítottad le.
tehát jelenleg van egy kerneled, ami nevében gnu, gyakorlatilag semennyire sem az, van egy parancssoros környezeted, amire ráfoghatjuk, hogy gnu, meg van egy csomó más cuccod, ami megint nem fsf által fejlesztett cucc. a gnu linux kernel erőltetése csak marketing duma, szakmai alapja nincs. egy csomó nem fsf szoftver azért lett gpl licenszes, mert olyan libeket használ, aminek gpl licensze van, ami mérgező (ha hozzálinkelted valamihez, gpl-ezned kell).
-
BoB
veterán
válasz bambano #9089 üzenetére
Annyire semmi köze hozzá, hogy például egy kompletr asztali környezet a GNU projekt része (GNOME), de szerintem amiket te terminálban használsz azok java része mind onnan van, kezdve a bash shell-el.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz bambano #9089 üzenetére
Ja, összekevertem: először saját licenc alatt adta ki, majd később váltott GNU-ra, amikor rájött szüksége a cuccokra:
"Sadly, a kernel by itself gets you nowhere. To get a working system you need a shell, compilers, a library etc. These are separate parts and may be under a stricter (or even looser) copyright. Most of the tools used with linux are GNU software and are under the GNU copyleft."--[link]
A GNU meg GPL licenc, ez van. Adott volt a lehetőség arra, hogy ne használja és írjon meg mindent magának (vagy magunknak, külső segítséggel, tök mindegy).
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bambano
titán
válasz spammer #9088 üzenetére
"Mert eredetileg Torvalds nem is akarta ingyen kiadni a kernelt, ha jól rémlik a sztori": ja, annyira jól rémlik neked a sztori, hogy a linuxról kiadott első usenet posztban is ez a mondat szerepelt:
[link] "I’m doing a (free) operating system (just a hobby, won’t be big and professional like gnu)"na ennyire nem akart elsőre is ingyenes lenni.
annak idején a gnu cuccokból a bash-t, a make-t, meg a gcc-t használta minixen. de attól, hogy gcc-vel fordítasz valamit, nem erőltetik rád a gnu valami jelzőt, csak a kernelnél.
a disztrókban levő nagyobb alrendszerek zöme nem gnu/fsf fejlesztés, nagy részének nem is gpl a licensze, így rms csak hírnév-hajhászás miatt veszekedett linussal addig, amíg ráakasztotta a gnu jelzőt a kernelre.
a linux egyébként úgy terjedt el, hogy rákattantak "szubkultúrák", és a saját területükhöz tartozó részeket elkezdték a saját igényeiknek megfelelően fejleszteni. így lett világbajnok hálózati stack a linuxban, mert az isp-knél nagyon hamar népszerű lett szerveroldalon.
-
spammer
veterán
válasz bambano #9087 üzenetére
Ha annak idején nem lett volna a GNU, akkor a linux mikor és hogyan vált volna free rendszerré? Mert eredetileg Torvalds nem is akarta ingyen kiadni a kernelt, ha jól rémlik a sztori. Voltak mások, akik odaálltak egy rakás ingyenes szoftverrel és azt mondták, hogy itt van, tessék, csak gyúrjuk össze a kernellel? Vagy Torvaldsnak kellett volna minden mást is megírni hozzá?
-
spammer
veterán
válasz cami][us #9082 üzenetére
Ez az "I’d just like to interject for a moment" nagy mém lett: Linux commercial (Stallman is great)
Amúgy meg igen, GNU+Linux, ha tetszik, ha nem.
GNU plus Linux„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
cami][us
senior tag
I’d just like to interject for a moment. What you’re refering to as Linux, is in fact, GNU/LInux, or as I’ve recently taken to calling it, GNU plus Linux. Linux is not an operating system unto itself, but rather another free component of a fully functioning GNU system made useful by the GNU corelibs, shell utilities and vital system components comprising a full OS as defined by POSIX.
Many computer users run a modified version of the GNU system every day, without realizing it. Through a peculiar turn of events, the version of GNU which is widely used today is often called “Linux”, and many of its users are not aware that it is basically the GNU system, developed by the GNU Project.
There really is a Linux, and these people are using it, but it is just a part of the system they use. Linux is the kernel: the program in the system that allocates the machine’s resources to the other programs that you run. The kernel is an essential part of an operating system, but useless by itself; it can only function in the context of a complete operating system. Linux is normally used in combination with the GNU operating system: the whole system is basically GNU with Linux added, or GNU/Linux. All the so-called “Linux” distributions are really distributions of GNU/Linux.
-
F34R
nagyúr
BADUMMTS, mindeki nyugodjon le a gc****be
-
BoB
veterán
válasz spammer #9072 üzenetére
Azért nem értem miért írtad ezt nekem, mert én sosem állítottam az ellenkezőjét, sőt felhívtam a figyelmet rá hogy nem a titkosítást törték fel.
Tehát akkor most miért is írtad ezeket?
"vagy egy linux disztróra, ami mondjuk egy BIOS cserés TP-n fut."
Az is lehet hogy még vagy 10 másodpercig is eltartana nekik
Ezeket a mítoszokat valahogy nem bírom.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Ki kell költözni a vadonba (ott esetleg műholddal tudnak lesni, mert hálózat nincs ):
This Man's Forest Den Home Only Cost $12 to Build!Amúgy tök jó kis yt csatorna, fasza kis miniházakat meg konténerházakat építgetnek az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Én meg azt nem értem, mit nem értesz. Ahhoz, hogy ilyen szinten meg tudják kerülni a titkosítást és közvetlenül le tudják hallgatni a forgalmat, ahhoz az ő általuk gyártott malware-t kell beszívni. Most ez egy általuk gyártott malware, de malware-ek, trójaik stb. eddig is léteztek, amikkel a gépeket lehetett irányítani, le lehetett hallgatni a forgalmat, lehetett keyloggolni és stb. Persze ott van még a hardveres/BIOS-os backdoor is kérdése is, szóval abszolút biztonság nincs.
A smartphone azért lett emlegetve, mert az előző cikkben is külön meg lett említve:
"The exploits come from a variety of sources, including partner agencies like NSA and GCHQ or private exploit traders, as well as the CIA's specialized unit in its Mobile Development Branch that develops zero-day exploits and malware for hacking smartphones, including iPhones and iPads."
De amúgy persze mindegy, hogy desktop PC vagy smartphone, ha már meg lett fertőzve. Csak nem mindegy, hogy melyikre jutnak be könnyebben: egy androidra vagy egy linux disztróra, ami mondjuk egy BIOS cserés TP-n fut.
-
spammer
veterán
Megint csak ott van a idézetedben a lényeg:
also includes information about the malware that can be used by the agency to hack, remotely spy on and control PCs running Windows, macOS, and Linux operating systems.
A szomszéd hekker pistike is tud kémkedni, ha beszívod a malware-jét.
A telefon persze igaz, nyilván a drótost meg a butamobilt is le lehet hallgatni, nem nagy kunszt. De azt már az állambácsi is megteheti itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz spammer #9064 üzenetére
Itt a megfigyelésről volt szó, csak mindenki megint leakadt az okostelefon meg chat szavaknál. Pedig van desktop kliens, és email is, meg IRC meg anyámkínja.
A sima telefon sem megoldás, mert a vezetékes és mobilvonalakat már elég régóta nyomon tudják követni, szóval a használj sima telefont sem megoldás. Akkor sem ha vezetékes.
The Wikileaks CIA dump also includes information about the malware that can be used by the agency to hack, remotely spy on and control PCs running Windows, macOS, and Linux operating systems.
This apparently means that the CIA can bypass PGP email encryption and even Virtual Private Network (VPN) on your computer in a similar way. The agency can also see everything you are doing online, even if you are hiding it behind Tor Browser.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Igazából az aksit kell kivenni, különben kikapcsolt állapotban is be tudják mérni a telót. Feltéve hogy ki tudod venni, mert már egyre több telóból nem lehet, az enyémből sem, csak ha szétszeded majdnem az egész készülékházat
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Mert a perc és sms díjak még mindig az egekben vannak. Szóval voip + txt megy helyettük.
(#9060) BoB:
"nem csak az okostelefonok érintettek."Ez így van, a nagy hárombetűs keresők a privát faxbúk üzenetek mellett az sms-ek között is tudnak keresni – és találnak is. De nyilván ennek tudatában használjuk azt is, a régmúlt "ez nem telefontéma" szöveg sem véletlen
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cami][us
senior tag
-
törölt tag
-
Apollyon
Korrektor
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #9048 üzenetére
Nem, te nem olvastál figyelmesen.
""These techniques permit the CIA to bypass the encryption of WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo, Confide and Cloackman by hacking the smartphones that they run on and collecting audio and message traffic before encryption is applied," WikiLeaks said."
Egyáltalán nem a titkosítást törték fel, hanem a készüléket törik, így el tudják olvasni az üzeneteket mielőtt azok titkosításra kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Te másról beszélsz.
A megítélésed abból a szempontból helyes, hogy ha betörnek az eszközödre ami lehet akár telefon akár pc, akkor már sokat nem változtat hogy azon milyen programokat használ az áldozat.
Én viszont arról beszéltem, hogy XY >protokollt< feltörték, jelen esetben a signal titkosítási eljárását, amit (és amihez hasonlót) több más is használ a felsoroltak közül.
Tehát nem csak az a baj hogy szinte az összes android unpatched és vulnerable, mert leszarják a gyártók a frissítést, hanem már eleve az is gáz, hogy a rajtuk használt programok amik kifelé beszélnek az internetre megbízhatatlanok, mert a titkosítás immár semmit sem ér, és logolnak ezerrel.
De ha pl. áttérnék (An)tox-ra, kimarad egy lépcső, mégpedig a kliensek közötti szerver vagyis p2p. Így már azért nehezebb lehallgatni (logolni).
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #9045 üzenetére
Ez most a ki tud nagyobbat mondani?
" eddig Signal-t használtam, igaz csak asszonnyal. Most mehetünk át Tox-"
Tehát mégegyszer: ha csak az említett ok miatt váltasz, akkor feleslegesen teszed mert ugyanott vagy.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
-
Apollyon
Korrektor
Ha meg a gépet törik fel, teljesen mindegy hogy milyen operációs rendszert és tűzfalat használsz...
Azért nem mindegy, hogy faxbúkozik az ember, vagy legalább megpróbált valami épkézláb titkosítású megoldást, hogy ne direktbe syncelje fel a beszélgetéseit az akamai-i szerverekre
-
BoB
veterán
válasz Apollyon #9023 üzenetére
Ha a készüléket törik fel, teljesen mindegy milyen csevegő vagy akármilyen szoftvert használsz, mert mindet látni fogják attól függetlenül, hogy nincs neked felsorolva az összes létező chat program a leírásban.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #9039 üzenetére
Az is baj hogy vetítenek. Amikor volt a "botrány" hogy az apple nem adja ki az FBI-nak a titkosítókulcsot hogy az iphone-osokat feltörhessék, akkor még BB rádióban is ki voltak készülve, hogy mekkora férgek már ezek a nagy cégek (apple stb.), hogy nem segítik az fbi munkáját, mivel csak terrorelhárításhoz kell nekik a sok adat. Egyrészt azt sem detektálták hogy maga a dolog egy színjáték, pláne az indok. Pedig Bunny elég jól és világosan látja a dolgokat a nagy tömegekhez képest, mégis dunsztja sincs mi zajlik a világban ezen a téren.
"A w3m böngészőből küldve" ez mi, ne már
(#9040) colomb2:
"Azt is leszarjak hogy felrak egy kepet facebookra akkor az mar nem az o tulajdona, hozzajarul hogy marketing celokra hasznaljak stb."
Azért annyira nincs az emberek szájába rágva hogy pontosan mivel is jár az egész. Meg nem is gondolják végig, hogy mihez vezet. Aztán ha szót emelsz a dolog ellen, még sokszor hülyenének is néznek, mert egyszerűen nem értik, nem fogják fel.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #9038 üzenetére
Nyilván ugyanúgy kémkedni fognak továbbra is, ezt nem lehet megállítani. Ezeknek a szivárogtatásoknak inkább az a célja, hogy az emberek szemét felnyissák, hogy legyenek egy kicsit tudatosabbak, válogassák meg, mit és hogyan használnak, ha számít nekik a privacy.
Az iPhone-omrólA w3m böngészőből küldve„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #9030 üzenetére
Azért én szívesen belemásznék a Snowden dokukba, mert a Citizenfour-ban is láthattuk hogy rábízta az újságírókra hogy mit hozzanak nyilvánosságra. Gondolom vannak még ott egyéb érdekes dolgok is.
Viszont én úgy látom ebből nem lesz semmi komolyabb dolog, ugyanúgy menni fog tovább minden ahogy eddig. Túl sok a már a nemtörődöm/nemérdekel birka a gondolkodókhoz képest.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #59070464 #9029 üzenetére
A viber ui-ja szerintem is hányinger. De a faxbúkot mindennél jobban utálom, társadalmi pöcegödör. A wacapp meg faxbúk related, szóval nálam az is kiesik.
De most már amúgy is tök mindegy, nincs semmi ami internetre kötve úgy működik ahogy kéne, az egész web szét van csicskítva hogy jó legyen a kémhuszároknak.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cami][us
senior tag
válasz spammer #9034 üzenetére
Toy bat-ről a játék denevér ugrott be. Biztos a sok happy box látogatás miatt.
Kicsit más téma: The Science of Waifus
Nőnap van szóval...
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Kicsit más téma: The Science of Thinking
Ez az, amiért a dögunalmas tanórákkal és a magoltatással nem mennek semmire. Kár, hogy nem akarják (f)elismerni.
-
törölt tag
Abbol indultam ki, hogy a lynx semmi szemetet nem jelenit meg.
(#9030) spammer
A kukkolo webkamera mitosza.[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #9021 üzenetére
"The agency can remotely activate smartphones' cameras and microphones at its will, allowing it to hack social media platforms before encryption can be applied, WikiLeaks claims in the statement on their website."
Ezt már Snowden is elmondta régebben: 'State of Surveillance' with Edward Snowden and Shane Smith
"Vault 7 also details a surveillance technique — codenamed Weeping Angel — used by the agency to infiltrate smart TV's, transforming them into covert microphones."
Hehe, ez is beigazolódott. Gyanítom, hogy nem csak a mikrofont, de a TV-be épített kamerát is tudják hakkolni. Vagy ha még nem, akkor majd fogják.
"Some of the leaked documents even suggest that the CIA was even developing tools to remotely control certain vehicle software, allowing the agency to cause "accidents" which would effectively be "nearly undetectable assassinations.""
Várjuk majd az okosautókat/önvezető autókat.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz #59070464 #9025 üzenetére
Így van, ahogy a kolléga mondja, nekem ez speciel androidra kéne.
De amúgy ez az egész katasztrófa. Nem hiszem el, hogy egyszerűen semmilyen módja nincs a feltörhetetlen kommunikációnak. Mármint a nehezen feltörhetőnek. Erre még a Signalt is megcsicskítják, pedig erre is nehezen vettem már rá a másik felem.
Érdekes, hogy a linkelt cikkben a viber nincs a felsorolásban, ezek szerint ők önként és dalolva szinkronizálnak usákiába.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cami][us
senior tag
Mintha magyar IP-ről menne a manutd.com és a real oldala is.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz #59070464 #9022 üzenetére
Engem az bosszant, hogy eddig Signal-t használtam, igaz csak asszonnyal. Most mehetünk át Tox-ra, csak nem tudom mennyire jó ötlet mobilneten ezzel szórakozni.
-
Apollyon
Korrektor
Juhú: [link]
-
törölt tag
Osz haju menekult Viktora szivargas oldalanak nincs mukodo rss folyama? Amit a neten talalni az negyszasznegyre hivatkozik. Ma is volt egy jo csotores es jo lenne ezekrol direktben ertesulni, nem 3rd party oldalakrol.
Mas: mi bajom lehet a jovoben (Linux/ext4) ha a mappakban "|" ":" karaktereket hasznalok? A Linux meg a szokozt sem szereti, mikozben ilyen karaktereket is hasznalhatok.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #9015 üzenetére
persze én megint csak hétköznapi dolgokra gondolok - en is, de gepen kivul nincs semmi amibe bedughatom, semmi tv vagy akarmi.
Amugy eleg kevszer van arra hasznalva hogy A-bol B-be adatmozgas tortenjen, arra ott van a tobbi ember eszkoze (vagy egyeb modok), vegso esetben megformazni pedig fel perc.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
Akkor nekem ebből is mezei van vagy éppeg egzotikus....mondjuk csájnából jött. Ext4 volt már rajta, de semmi, mondjuk a TV és mbox nem annyira érzékeny, el bírja viselni az MS dolgokat is.
Az fura, hogy androidos a ketyere, bár a telóm is tán ext2-t használ, ha jól emlékszem, vagy ext3-at?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
A képzelet szab határt...
Tudtam, hogy képtelen lennék benneteket utólérni! Életemben nem tudtam még ráképzelni egy fájlrendszert egyik penemre sem!
Nagyon valtozo hogy mi van rajta, ha tudom hogy kompatibilisnek kell lenni akkor vfat/exfat/ntfs.
Ez csak akkor lényeges, ha használni akarja az ember...jó, persze én megint csak hétköznapi dolgokra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #9013 üzenetére
Nagyon valtozo hogy mi van rajta, ha tudom hogy kompatibilisnek kell lenni akkor vfat/exfat/ntfs.
Egyekbent olyat is szoktam hogy tobb particio van rajta, az elso elsodlegesre igaz a fenti (ugye csak ezt kezeli a win a maradekot leszarja), a tobbire pedig csak a kepzelet szab hatart.Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
vfat van rajta persze, de pendrive-on azért többnyire az szokott lenni. TV-k, media boxok nem olvassák az ext fájlrendszert, Linux iso-k kiírására is többnyire fat-okat használ az író. Vagy már megint én tévednék?
Egyébként sem kézzel pötyögi be az emberfia ezeket a karaktereket, így kimásolni a blkid-ből 9 vagy 35 karaktert......
Kíváncsivá tettél! Csak én használok ilyen elvetemült MS fájlrendszereket pendrive-on? (az mkv filmek miatt még NTFS-t is formázok a filmezős penemre!)
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Don't kill me....
Gondoltam egyszerűbb néhány betűjelet megadni mint UUID-kkel bohóckodni. Az igaz hogy security szempontból nem oké, de azért vigyázok mit dugok a gépre na Ezekszerint egy egyszerűbb, univerzális megoldás nincs. Akkor marad ez vagy majd ha lesz kedvem akkor uuid azt kész végülis tényleg mindig ugyanazok az eszközök kerülnek a gépre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #9005 üzenetére
Hmm ránézek később, köszi.
Más:
Ti hogy állítottátok be az automount-ot?
Én megoldottam egyszerűen, beírtam fstab -ba a következő sorokat:/dev/sdc1 /usb_device auto user,umask=000,nofail,x-systemd.device-timeout=1 0 0
és akkor új sor, csak sdd1 és usb_device2 és így tovább.No de, ha egy formázott, üres pendrive-ot tolok a gépre, és ő kapja a /dev/sdc helyet, akkor nem csatolja, mivel az fstab-ban sdc1 szerepel ugye. A csillag nem működik, illetve ha fstab-ban átírom /dev/sdc -re akkor egy sdc1 jelűt csatlakoztatva
azt mondja hogynem mond semmit és nem csatolja.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Az volt még amitől a hajamat téptem, hogy alapból valamiért nem mentek az
arp
meg aroute
és azifconfig
parancsok. Mert ezek meg a net-tools csomagban vannak
---
Telegramot használtam, nagyon funkciógazdag az alap kliens. Viszont nem értek vele egyet, hogy nem alapból encrypted a beszélgetés hanem külön ki kell választani. Ezt és ezért cseréltem le Signal-ra.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Igen, ez volt a gond, köszönöm!
Jó, hogy ez amúgy szinte máshol nincs egyértelműen leírva...F34R:
Hopsz
Debian specifikusan néztem a problémát. Ott alapból nincs pl. xorg-xrdb package, hanem az xrdb az x11-server-utils része.Chat témához: én vibert kell használjak, ismerőseim nagy része nem ért (és/vagy nem akar) a többi cucchoz, legalább már azt elértem hogy faxbúkot teljes mértékben kikerüljük. Illetve 1-2 emberrel még Signalt használunk.
Amúgy utálom a vibert, mocskosul ronda az a lila szín. De legalább stabilitási gondok nincsenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest