- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Megérkezett a Noctua ventilátorok új, 140 mm-es zászlóshajója
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Kérdés: ha a last command nem működik, hogy tudom megnézni, hogy ki járt bent a szerveren? Lastlog nem segített, authlog/messages szintén nem.
-
nagyúr
válasz Flowtation #10494 üzenetére
Jól van, dobáljátok csak a poenokat! Majd csak eljön az én időm is!
Egyébként bárcsak úgy lenne, hogy ha a PH-n nem tudok kavarni, akkor csak a köldökömet nézegetném. Még azokra a problémákra sem volt jóformán időm, amik a meglévő disztróimnál megoldandóak. Amúgy is nagy csúszásban vagyok minden disztróval, a Debiant már akkor tettem fel, amikor 9.3-nél tartott!!! Legutóbb a megjelenés hajnalán már nyúztam.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #10491 üzenetére
Sosem, de emlékeim szerint volt magyar honosítója is; "poliverzum".
A Wikipédiában megtalálható a GoboLinux magyar nyelvű ismertetője.
Elektronikus könyv a MEK-en, szerzője Viola Zoltán ("poliverzum").
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Apollyon #10488 üzenetére
Akar a fene disztrót váltani, még a Debiant se volt időm belakni!
Írtam én ilyent?
(#10489) colomb2
Az áthúzott néha a lejárt 1 hétre utal, gondolom! Hát igen, egy 7 nem a világ.....de csak a kezdet nehéz, a későbbiek már hosszabbak lesznek!
(#10490) Mirr Murr
Próbáltad már ezt a Brazil, DE nélküli csodát?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Blueballon, oneeye
Látom, népszerűségem ismét felső szférákban, ahol is állandó helye van!
Francapofátokat!
Mirr Murr koma legalább ismeri az összetartást!
A kontraproduktivítás miatt viszont éppen, hogy megyek majd a Fedorába.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na, ez mekkora 5let! Fedora.... hát oda még nem is írtam!
Nem is telepítettem még Fedorát, az előző gépemen próbáltam, de meg se nyikkant. Meg is maradt azóta bennem, hogy ilyen sapkás Linuxom se lesz nekem....
Azér' a fülembe a bogár most már!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
& (#10446) colomb2
Most komolyan ezt teszitek? Valóban azt hittétek nem kerülök elő?
No, ezt tartós tárolózzuk......az már tuti!
Olvastam én ám ezt még akkor, de nem tudtam belépni! Legközelebbre intézek ilyen szurkálható wudubabát!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Persze, hogy fenyegetőzök! Ez is offtopik, nem! Katona vótam, nem tudjátok? Ti meg civilek...bibi..és az én apukám bírt több páleszt inni! (na kábé szinten vagyunk)
Kicsit féltem, hogy a mostani aláírásom is kiveri a biztit, mert Linux szó is felért a civil szóval egyébként!
Linux Linux Linux Linux Linux Linux
Linux Linux Linux Linux Linux LinuxLinux Linux Linux Linux Linux Linux
Linux Linux Linux Linux Linux LinuxLinux Linux Linux Linux Linux Linux
No.
Aki rossz lesz, Linux virgánccsal lesz koponyányin loccsantva!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Még kijjebb!
Dióhéjban az volt, hogy annyira megkedveltek a Tg társak a Tg offban...hát pedig kifejezetten szeretetre méltó vagyok, :-)
Kicsit nevetséges a történet, nem szerették, hogy többször emlegettem a katonai múltamat, egy offtopikban, ahol amúgy mindenki más írhatott bármit, ez nem volt szimpi, egyszer meg egy meg nem értett poenkodásomban lecivileztem mindenkit! Ez nagy háborúságot indított ellenem!
Mint tudjuk, sok liba sertésű disznót győz...... Páran szóba álltak velem, azokat se szerették.Ezután oda már nem látogattam, de a Tg ON topikban feltettem egy konkrét szakmai kérdést, ami nem lett volna baj, de az egyik koma lefordította az aláírásomat és megint kitört a balhé! A főTG vagy sokakat kicsuk vagy csak engem, így aztán, "feneapofáját" inkább engem tartott erre alkalmasnak! Nem volt túl sok választása.
Aki kíváncsi mi volt az aláírásban........inkább tippeljetek! Egy szó volt amúgy, igaz 5x leírva.
-
törölt tag
válasz Flowtation #10465 üzenetére
Nem.
-
törölt tag
válasz Rimuru #10463 üzenetére
Nyilván sehogy, de van is erre vonatkozó figyelmeztetés a cikkben.
Ugyanakkor épp most volt a kezdőben egy csörtém, amiből egyértelműen kiderül, hogy az átlag usernek fogalma nincs a naplózásról, nyilván nem is nézi soha, így nem is veszt vele sokat, ha leállításkor eltűnik... -
-
bambano
titán
válasz Flowtation #10450 üzenetére
a zasszony agyon is ütne, ha hazahoznám ezeket a gépeket.
a többi közé...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Smiley
addikt
Szerintem inkabb ilyen altalanos ize. En foleg halozati strukturakat rajzolok vele, pl switch-ek es a patch panelek bekotesei. Jo mert vectoros, aztan ha nagyon fancy kell az ugyfelnek, akkor a grafikusok csak beimportaljak az svg-t az illustrator-ba, es kipofozzak.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Vladi
nagyúr
Segítsetek léci!
Keresek egy szoftvert, amivel könnyen tudnék elektromos szekrények kapcsolási rajzát elkészíteni. Mint pl: link.
Amit eddig találtam: designspark electrical. Nagyon jó, csak kicsit komplikált nekem.
Igazából olyan egyszerűt keresnék, mint a fritzing, csak némi libraryval, mint a designspark electrical.il sole non sorge più ad Est!
-
-
bambano
titán
heti pöcstering: systemd-nek olyan dependency-je van, amitől most éppen az lvm-es bootolás áll fejre...
-
bambano
titán
egyik főnököm: október 27-én (péntek este) megállt a legfontosabb szerverünk. főnök kicsit pánikolt, hogy azonnal de mindjárt ésatöbbi. múlt péntekre megjött a pakk, ma installáltam az alap debiant.
root@host:~# grep processor /proc/cpuinfo
processor : 0
processor : 1
.
.
.
processor : 17
processor : 18
processor : 19és akkor már egy lendülettel megy a többi gép is a selejtbe, csak a helyettük megrendelt két szerver kicsit hosszabb idő alatt ér ide. néha kell a kivétel is
-
BoB
veterán
válasz Rimuru #10443 üzenetére
És akkor most beszéljünk a Cinmanóról!
Az egyik legrosszabb asztali felület, még komolytalan felhasználásra is kevés mint zsákbamacskán a dorombolás .
Valaki esetleg máshogy látja? Ubyegon? Nem hallom! Hallgatás beleegyezés! Vá vá vá vá vá
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
Vladi
nagyúr
Mi a fa...rakás van? Egont kivágták egy hétre?
il sole non sorge più ad Est!
-
Penty
tag
Spammer kartács hova tűnt? Tőle mindig lehetett jó kis gui-mentes dolgokról olvasni... Azóta is megelégedéssel használok jópár olyan non-gui programot, amiket ő ajánlott itt anno...
-
Rimuru
veterán
Apollyon mi lett a meno alairasoddal?
Vigyázat, csalok!
-
Eastman
addikt
Sziasztok,
tudtok itt olyan linuxos arcról aki zenét szerez, esetleg kottaíró programot használ?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
bambano
titán
Léghűtés. de nem piszlicsáré módra...
-
bambano
titán
válasz aprokaroka87 #10424 üzenetére
nem, nem teszel fel itt szakmai kérdést.
miért nem a szaktopicban kérdezel?
mi vezérel, hogy összevissza kérdezz?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
0xmilan
addikt
válasz aprokaroka87 #10424 üzenetére
sort -u -o FILE FILE
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv.
Mivel itt úgyis linux felhasználók vannak ezért itt teszek fel egy kérdést.Mondjuk nem teljesen a linux-hoz kötödik, hanem android, de hátha van itt is olyan shell parancs.
Adott egy kb 5mb-os txt fájl.
Amiben elég sok az ismétlödő szavak száma, amik egy sorban vannak.Azt szeretném hogy ezeket valahogy ki lehessen szűrni.
Ugyanis szeretném törölni.
Konkrétan /system/etc/hosts fájl tartalma lenne az
sokszor van hogy pl 127.0.0.1 abc.tzui.com ismétlődik.
Van erre pl shell parancs
busybox fel van rakva
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #10422 üzenetére
Nagyon szepen koszonom!
Igy mar, az elobb elhangzottakkal egyutt ertem.
Remelem, hamar jon a routerre a frissites!
Oke, nem gondolom, hogy a falusi haz utcafrontjan fog az ember laptoppal hekkelni, de akkor is!
Viszont akkor igy a hotspotra konfiguralt telefonok mind erintettek..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
bambano
titán
válasz tvamos #10421 üzenetére
tömören összefoglalva: találtak egy módszert arra, hogy az ap-d lecserélje a titkosítási kulcsot egy általuk is ismert kulcsra (praktikusan csupa nulla kulcsra).
vagyis pontosan ugyanazt tudják megcsinálni a titkosított wifiddel, mintha te magad önként kikapcsolnád a titkosítást.
ettől kezdve te tudod eldönteni, hogy veszélyes-e rád nézve. ha az, amit egyébként csinálsz, gázos lenne titkosítatlan wifin, akkor rád nézve veszélyes. engem speciel semennyire sem érint, függetlenül attól, hogy a debianosok már kitolták a pecset.
-
tvamos
nagyúr
Hmmm... akkor en ezt teljesen felreertettem.
Azt hittem, ezek bemennek a wifi-mre, es ott trombaljak szet a dolgaimat.
Latszik, hogy lovesem sincs az egeszhez.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
bambano
titán
válasz tvamos #10414 üzenetére
nagyjából semekkora.
szerk: pontosítok: user szemszögéből nézve nagyjából semekkora.
programozói szemszögből nézve azt bizonyítja n+1. alkalommal, hogy minden hülyét hozzáengednek a fontos cuccokhoz is, ez gáz.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Valaki el tudná nekem magyarázni, mekkora gáz ez a wifi sebezhetőség?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol
T_chris aláírása a hupon.
https://www.coreinfinity.tech
-
BoB
veterán
"Ez a szám volt ugyanis a DVD-k másolásvédelmének kulcsa, pontosabban a lemezekre írt adatokat dekódoló algoritmus forráskódjának tömörített verziója bináris kódban." [link]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
cami][us
senior tag
-
bambano
titán
Mai agyzsibbasztó dumám:
- milyen zaj jön Dwayne Johnson felől?
- éppen tagba szakad...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest