- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- LG LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz radi8tor #6397 üzenetére
F34R: Ertelmezesem szerint ketfele torles van, gondolom alapvetoen uj regnel (ami akar egy visszatero egyen): keves hozzaszolassal amik hangulatkeltoek is, keves valasz is van rajuk akkor mehet az egesz a kukaba
Regi tag: sok (hasznos) hozzaszolassal, csak valamiert kiborult a bili igy csak az accout kerul tiltasraVigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz radi8tor #6395 üzenetére
Tehat ha valakait igy brute force toroltok akkor arrol mi semmit nem tudunk azon kivul hogy a profilon latszik hogy tiltva van? Ha valakit csak siman bannoltok akkor pedig megy az emlitett topicba is?
Raynes: Persze hogy ott vagyunk mindenhol.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Raynes
tag
Te reagáltál utoljára egy azonos témájú hsz.-re, gondoltam neked van róla infód. Nem rád gyanakszok, az a része nem neked ment.
Spotify: nem tudom, hogy mi okozhatja, de akkor lehet bétát teszek fel én is. Nálam csak ma kezdte játszani, azelőtt nem csinálta. Amúgy a franc a zuzátok, mindenhol ott vagytok, a Spotify-topikban is
-
Raynes
tag
Hát, ez elég béna egy film lehet, a képernyőkép is árulkodik a színvonalról, nem csak a gyenge imdb-pontszám. Az még hagyján, hogy cat-os kimenetet tett be mindjárt belejelentkezés után, de mindjárt ilyen nagyon komoly robi usb-s autorun.inf-fájlt. Ebből aztán sokat fog megtudni.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Nem tudok konkrétumot én sem, csak tipp.
----------------------------------------------------------------
Láttátok már? BlackhatFilmből egy képernyőkép. Megfertőzték a szervert. Most épp a szerveren nézik hogyan
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Raynes
tag
Ja, az lehet, hogy valamelyik Win Pisti nyomott fel, akkor arra is lenne egy másik tippem, hogy kicsoda, mert emlékszem, hogy külön írta, hogy a Wint ne bántsam, mert érzékeny rá a kis zuzája, csak akkor nem tudom, hogy mit keres a csóka a linuxos topikokban, ráadásul nem is kérdezett, hanem mindjárt megszakértett dolgokat windowsos partvonalról. Akkor bizony pláne feleslegesen áskálódott, mert a Windows tényleg egy szar, és ha előjön majd egy linuxos témánál (pl. fájlrendszer, memória- vagy hálózatkezelés, stb. kapcsán egy konkrét problémánál), akkor újra és újra le fogom írni, ismétlés a tudás gyámja. Szar és kész, ez nem hangulatkeltés, hanem tény. Nem kell magyarázni miért, aki használt már huzamosabb ideig Linuxot, és tényleg megismerte az előnyeit, az tudja nagyon jól miért, aki meg nem, úgyse fogja belátni. Bár néha a windowsosok is belátják ezt a tényt, de akkor sem mernek Linuxra váltani, ami nagyon sajnálatos, ők legtöbbször félreinformálások és nem megfelelő disztróval próbálkozás áldozatai. Tényleg nagyon kevés lenne ma már az a felhasználó, akit a Linux nem tudna desktopon rendesen kiszolgálni, a többiek csak CAD-ező/photosholók/hardcoregamer kategória. A szerver, speciális hardver, telefon, stb. más tészta, ott egyébként is uralkodik a pingvinix.
-
Raynes
tag
Leírhatnád, hogy miről volt szó, mert annyi helyen szólok hozzá, hogy gyakran én sem tudom, hogy egy adott hozzászólás hol van, meg hová mit írtam. Nem véletlenül írtam már azt is, hogy be kéne fejezni ezt a minden szarnak új topikot nyitunk rendszert. Pöcsvakaros Linux, meg RetikülszellőztetiX disztrónak is saját topikja van, 1-10 hozzászólással, csak tudnám miért külön. Nagyon ritka, ha egy disztrónak van olyan elterjedt problémája, ami csak rá jellemző.
Bőven elég lenne csak egy kezdő és egy haladó topik. OFF topikot is írtam múltkor, de nem kell az sem, mert nagyon kevés nem szakmai hozzászólás van úgy is, az a kevés mehetne a szakmai topikba is. Esetleg, ha valaki annyira szakbarbár, akkor az azonos alapú disztróknak egy topik, azaz egy a Debian, Ubuntu, Mint, Peppermint, Cruchbang++, stb.-nek, egy az Arch, Antergos, Manjarónak (amibe mehetne a Chakra is nyugodtan, hiába vált le), aztán megint egy a Red Hat, Fedora, CentOS, stb. ágnak, és így tovább, de ezt a rendszert sem látom indokoltnak, mert annyi hozzászólás nincs, ami ne férne el 2 fő linuxos topikban. A Linux elterjedtsége desktop fronton nagyon alacsony, és a linuxos hozzászólások aránya az összfórumos méretekhez képest még annál is sokkal alacsonyabb, nem indokol nagyon differenciálást. Windowsnál megéri külön topikot nyitni a főverzióknak, több tízezer hozzászólás termelődik topikonként.
-
Raynes
tag
Ó, látom is, valakinek nem fértem el. Még szerencse, hogy nem futottam bele a 30 perces kitiltási korlátba. Persze furcsa volt, hogy be van mindig jelölve belépéskor a soha ne léptessen ki a PH opció, erre be kellett jelentkeznem. Aztán látom, hogy privát üzenetem van egy moderátor rangú PROHARDVER! nevű felhasználótól, először azt hittem, hogy frissítettek a rendszeren valamit, bekerült valami funkció és csak hírlevél jött, akkor szokott hasonló prohardveres üzenet jönni. radi8tor1 nevű moderátor aláírásával, hogy szándékos hangulatkeltés miatt 30 perces kitiltásban részesültem, mondjuk az nem néztem mikor kaptam, mert azonnal hozzá engedett szólni, valószínű már rég lejárt a 30 perc, csak mázli, hogy nem szaladtam bele a több órás hétvégi bevásárlás miatt. Persze az már nem volt benne, hogy melyik topik és mi a sérelmezett hozzászólás tartalma, ez is rendkívül profi, mit ne mondjak.
Így viszont nagyon nem leszünk tényleg jóban, és fontolóra veszem, hogy tényleg nem nézek fel. Azért ez már pofátlan, és gerinctelen támadás, bele a hátam közepébe. Ha valami nem tetszik, írja meg az illető. Múltkor kértétek, hogy debianos témát hagyjam, mert annyira érzékenyek itt egyesek, azóta elő sem vettem. Ma megkarcoltam épp ugyanezt a témát a debianos topikban, de szándékosan azt írtam bele, hogy inkább nem írok semmit. Most az fog menni tényleg, ha valakinek nem lesz ellenérve, akkor szól egy moderátornak és kitiltogatnak? Akkor marha jóba leszünk, ezért megérte nicket cserélnem, ami pont azért volt, mert erre a fórumra akartam áttenni a törzshelyem. Sőt, ha megtudom, hogy ki volt az a gerinctelen itt, akitől nem fértem el, és ismerem véletlenül a másodnickjét más fórumokon, akkor ott már nem fogja megvédeni a péhás moderátor. Persze tippem van, de nem megyek bele gyanúsítgatásba, csak sértődés és letagadás lenne úgyis a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
A higgadság megvolt, de nem tudtam/tudtunk a hülyeségei mellett elmenni. Egy haladó topicban valószínűleg kiröhögtük volna az illetőt, aztán ennyi, de végül is egy kezdő topikban voltunk, ahol ha hozzászólás nélkül marad a hülyeség, akkor lehet, hogy más kezdők azt fogják hinni, hogy az igaz. (És itt most a notepad+wine kombóra gondolok, mint ultimate karakterkódolási megoldás.)
-
Penty
tag
Bár nem ismerem a sundybencés munkásságát, de gondolom akkor is a stílusa miatt vághatták ki.
Az a baj, hogy mikor az ember nekiáll és elkezd teljesen ártatlanul válaszolni egy hozzászólásra, nem lehet tudni, hogy az illető százas-e, vagy sem. Nem tudni, hogy normálisan reagál-e és megköszöni a felvilágosítást, vagy átmegy kőparasztba, mint délelőtt a tag. Ilyenkor aztán gondolkodom, hogy hogyan is reagáljak: Maradjak higgadt és próbáljak meg higgadtan válaszolni, vagy vegyem fel én is a subát meg a dorongot és menjek át parasztba. Ismertebb figuráknál ez nem probléma, mert tudjuk, hogy az illető milyen, de egy ismeretlen nicknél előjön az, ami délelőtt történt.
-
Rimuru
veterán
Amugy errol jut eszembe, Hansz vegleges kitiltasarol nincs itt semmi, korabban mar mast is lattam igy kimaradni, akkor mi ertelme ennek a topicnak ha nem kerul be minden?
Ha valaki nem akaja felvallalni akkor ott van a PROHARDVER "fiok", de igy hogy semmi nem kerul be?Vigyázat, csalok!
-
BoB
veterán
Na végre: [link]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #6368 üzenetére
Csak példaként írtam őket, nem nyálaztam át, hogy melyik disztrón milyen frontend az alaptelepítés része, ha egyáltalán része, ugye...
Amúgy nincs szükségem frontendre, max esetleg ha gpartedet indítok.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #6367 üzenetére
Igen, pontosan erre céloztam
Csak furcsállom, hogy a kezdőknek / egyéb usereknek mindig sudo-val példálóztok, merthogy root-ba váltani rossz, kerülendő. Ennek ellenére meg ha guis programról van szó akkor mégis root felhasználóként futtattatjátok a programokat.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
válasz ubyegon2 #6366 üzenetére
Oké, mielőtt én lennék a céltábla, a leírásban egyszerűsítettem:
"grafikus sudo" (vagy "grafikus su") "
grafikus frontend a sudo-hoz és a su-hoz:
gksudo, kdesudo
gksu, kdesuAmire ő hívta fel a figyelmet, az az, hogy a kdesu nem sudo frontend, hanem su frontend.
De a lényeg szerintem érthető volt így is, úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spammer #6364 üzenetére
Amúgy kdesu lesz az azt írtam, csak ide nem.
Egyébként nem volt lassú, egyedül a leggyorsabb tükrök keresésével molyolt sokáig. KDE full-t választottam, de ahhoz képest 3,4 gigát foglal az egész. Mindegy, néha van kedvem hozzá, így re-reinstall lesz.
(#6365) Iscariah Így szokták emlegetni pedig! Akkor legyen graphical front end. Így szebb?
Amennyiben nem terminálos, hanem grafikus (GUI) programmal akarunk szerkeszteni egy konfigurációs fájlt, akkor a sudo parancs helyett egy "grafikus sudo" (vagy "grafikus su") parancsot használunk, ami lehet többféle, disztrótól, grafikus felülettől függően, például:
gksu (vagy gksudo)
kdesu (KDE alatt)
beesu (Fedora)
gnomesu (OpenSuse Gnome)[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
spammer
veterán
válasz ubyegon2 #6363 üzenetére
User error. A CLI telepítővel sem leszel előrébb, cserében lassabb. Bár ha pontosan követsz egy leírást, és nem marad ki lépés véletlenül, akkor elvileg nem lehet gond.
DE-t én nem telepítettem, KDE-t meg pláne, de gondolom valami base-t rakott fel. Amúgy kdesu lesz az, de lehet, hogy alapból azt sem húzza le.
-
nagyúr
válasz spammer #6360 üzenetére
Sorry, véletlenül az sda8 fstab-ját néztem az sda7 helyett. Nem is generált semmit pedig szerintem nem hagytam ki telepítés közben, ennyi van csak :
#
# /etc/fstab: static file system information
#
# <file system> <dir> <type> <options> <dump> <pass>Itt mi a grafikus sudo amúgy, mert kdsu-t nem veszi be!?
Hu nyelvet se generált, semmi nincs az ég világon benne, FF-ot meg Kate-t telepítettem, mert a nano nekem elég fura. Lehet jobban járnék, ha ezzel csinálnám mégis az Architect helyett.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spammer #6360 üzenetére
Csak a múltkori elmaradást pótoltam.
No, meg úgy látom az off topik átalakult szakmai off topikká, tehát, ha nem akarunk valahová beoffolni, akkor ide jönnek azok a hsz-ok! Az igények így alakították, kicsit fordítottja ez annak, hogy holnap nem tudok menni vásárolni, de mégis az itteni transform tűnik normálisnak. (pedig gyakorlatilag kopasz vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz spammer #6240 üzenetére
Architect fstab generálása:
Nyoma sincs atime opciónak!
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda8 during installation
UUID=8682310a-045d-8448-ab25-85269964aa62 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=efb3da32-6ce9-5596-b6e4-1ef0cf1fe220 none swap sw 0 0[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lionhearted #6357 üzenetére
Ha most is sülthal vagyok hozzá, akkor szerinted régen mennyire lehettem az? Azt tudtam, hogy ott van, de nem tudtam vele mit kezdeni.
-
-
törölt tag
Azok a régi szép idők, amikor a p4-ben nem szerette a telepítő az ATI Rage Fury Pro 128-at...
Hasonlóan többszörös, csíkos volt a telepítő kinézete ott is valamelyik ubuntu alatt.Azt csináltuk, hogy haver gépén elindítottuk a live-ot, mert ott láttam mit kellene látni, és megszámoltuk, hogy bal felső sarok, bal katt, kettő jobbra nyíl, akárhány lefelé, jobbra, amannyi lefelé, enter, 2tab, 3 lefelé, 3 tab, enter, bal nyíl, enter, és lesz kép... Ezt leírtam, hazamentem, kipróbáltam, örültem...
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
FreeBSD-t se most fogok felrakni, [link]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz spammer #6346 üzenetére
Voltak itt jo hozzaszolasok is, egyszer meg kene mar csinalni, talan a kovetkezo sutim ez lesz ha nem felejtem el.
F34R: Szakmai titok.
Vimperator szerint:[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
spammer
veterán
válasz ubyegon2 #6343 üzenetére
A "szakmai témákon kívül" részt én úgy értelmezem, hogy a szakmai fórum topikokon kívül, és nem úgy, hogy szakmai hozzászólások "kivételével".
Egyébként belenéztem itt a régi hozzászólásokba, semmivel sem volt kevesebb szakmai, mint mostanában.
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #6343 üzenetére
A nem nem (azaz dupla tagadás) már igen, tehát így az off off már ON Mondjuk nem tudom elférne-e (szükség van-e rá egyáltalán) egy Linux ON topik a fórumon ;p
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
spammer
veterán
válasz ubyegon2 #6340 üzenetére
Nem, de ennyi erővel lehetne Firefox topikban vagy LastPass topikban vagy bármelyik hasonlóban is folytatni a diskurzust, de ott is átmehet offba egy idő után, ami nem biztos, hogy jót tenne.
Disztró specifikus topikok kapásból kiesnek, marad az abszolút kezdő és a haladó. Mindkettő topiknak meghatározott célja van, legalábbis én eddig úgy vettem észre. Gondoltam itt ezeket a témákat ki lehet tárgyalni kötetlenül, illetve bármit, ami érintőlegesen kapcsolódhat, anélkül, hogy más topikokat kellene szétoffolni.
Blogot/cikket meg azért nem írok, mert ha nincs időm/erőm normálisan megírni egy témát, akkor inkább neki sem állok.
De ha másokat is zavar itt a szakmaiba hajló beszélgetés, akkor nekem mindegy, áttérhetünk a receptekre meg a "ki mit hallgat?"-ra is.
-
spammer
veterán
user.js, jelenleg 38 ESR alatt használom ("ősrégi" ), viszont jön majd az új ESR, akkor megint frissíteni kell, mert lesznek új opciók, meg pucolódnak régiek stb.
Cikket írni nem valószínű, hogy lesz időm, ráadásul már régebben csináltam ezt a fájlt, azóta többször frissítettem, utána kellene olvasnom nekem is újra mindenfélének. De a kommentek ott vannak, meg a linkekből is el lehet indulni, ha valaki valamire részletesebben kíváncsi.
Egyébként noscript+uBlock+hosts fájl van még használatban, meg persze stylish (ezekkel), mert a weboldalakról is szeretem eltüntetni a sallangot.
A blokkolás mondjuk privoxy-val is megoldható, de nem volt időm/erőm belemélyedni, hogy normálisan beállítsam, de olyan nagy szükségét még nem is érzem.
-
(#6335) ubyegon2: mondjuk a böngésző vagy jelszókezelés nem kizárólag linuxos téma, így hiába szakmai, nem biztos, hogy konkrétan a szakmai linux topikokat kellene teletémázni velük, hogy közben a linuxos kérdések elsikkadjanak közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
válasz Apollyon #6330 üzenetére
"Ha nagyon olvashatatlan egy oldal, akkor seamonkey-ból nyitom meg a linket"
Csinálhatsz egy új Iceweasel profilt is, amiben nem olyan szigorúak a privacy beállítások – és ezáltal meg tudod nyitni a problémásabb oldalakat is –, majd miután mindent beállítottál, ezt a profilt beleirányítod egy erre a célra készített tmpfs-be. Az Open With nevű kiegészítővel megnyitod ezt az új profilt a rendes böngésződből azoknál az oldalaknál, amikhez szükségesek. A gép kikapcsolásakor nullázódik az egész új profil a tmpfs-ben, és visszaáll azokra a beállításokra, amik a memóba irányítás előtt voltak. -
Apollyon
Korrektor
Nálam leginkább privacy, vagy ehhez kötődő konfigok vannak.
Ha nagyon olvashatatlan egy oldal, akkor seamonkey-ból nyitom meg a linket de szerencsére a lényegi információt ki lehet szűrni a felesleges dizájnelemek nélkül is.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem is szénné van configolva a FF, néha nem is működnek rendesen oldalak, elemek nem töltődnek be, és nem a kiegek miatt
(#6326) spammer köszi, ez nekem is hasznos volt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
A prefs.js a beállításokat tartalmazó fájl, a Firefox profil mappájában találod. Ha módosítani akarsz beállításokon, akkor ajánlott egy user.js nevű fájlba írni őket (szintén a profil mappába kell rakni), ami minden induláskor be fog töltődni (az about:config-ban látod a változtatásokat).
Vannak security/privacy tweak-ek, amiket összegyűjtöttek, ezek közül lehet szemezgetni:
The Ghacks user.js Firefox privacy and security list has been updated
Érdemes átnézni őket és a kellő részeket kigyűjteni. Nem érdemes egy az egyben felhasználni, mert lehet, hogy neked kell olyan funkció, ami bizonyos beállítások miatt működésképtelen lesz.
Ezen kívül egyéni preferenciákat is lehet tárolni a fájlban, mint amiket amúgy normál esetben a GUI-n beállítanál. Az eredeti prefs.js-ből a megfelelő részeket át lehet másolni a user.js-be (nálam ilyesmik például.: tab animációk kikapcsolása, ne zárja be a böngészőt az utolsó lappal stb.).
-
Syl
nagyúr
válasz spammer #6319 üzenetére
Oké, a plain text erős túlzás volt de a lényeg, hogy nem tudjuk az ilyen helyen hogy tárolják a motyót, ki fér hozzá stb. (Én igazság szerint a firefox sync ügyében sem vagyok nyugodt) Mondhatnak ezek bármit, meg leírhatnak bármit az eula-ban, a valóság általában más. Ugye a win10-ben is kikapcsolható az adatgyűjtés...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
spammer
veterán
Azért igencsak óriási kamunak és gagyinak kellene lennie, hogy plain textben tárolja egy direkt erre kialakított szolgáltatás, de ettől független én sem pakolom felhőbe, hiába titkosított. A LastPass szervereit egyébként már többször is támadták, utoljára tavaly [link], volt is téma mindenfelé, hogy "na akkor mit használjunk helyette?".
-
Syl
nagyúr
válasz lionhearted #6317 üzenetére
Ha majd nyalásért akarok fizetni, azt nem online teszem
De nem értetted a lényeget az írásomból. Egy online cégre sem bízunk érzékeny adatot, pláne nem jelszavakat. Ki tudja hogy, hol tárolják, ki fér hozzá. Lehet sima txt-ben van az összes adatod...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Syl
nagyúr
válasz lionhearted #6315 üzenetére
Online tuti nem fogom tárolni a jelszavaimat (főleg fizetni nem fogok ilyenért), azzal az erővel akár a pastebinre is kirakhatnám. Akkor már inkább a kockásfüzet
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Én is ezt használom, de végül is igazuk van a srácoknak, a monoval a wines szemeteknek is utat nyitunk.
De a pass nem tűnik túl crossplatformnak...Egyébként nekem a KeePass is kicsit bajos, mert igazából minden jelszót generáltatni kéne, de túl nagy macera, így sokszor elmarad. Már gondolkoztam egy LastPasson, azzal tényleg mindenhol használható lehetne egy kreált jelszó, és tényleg csak a legfontosabbak maradnának local, pl. ezzel a pass managerrel. Havi 1 zöldhasúért még ez is 2 szintes...
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Rimuru
veterán
A mono-t ne keverd ossze a wine-vel, nincs kozuk egymashoz.
En nem is winen keresztul akarok jatszni (alapvetoen nem is hasznalok wine-t semmire), a jatek amirol szo van pedig nem csak linux alatt rossz hanem osx-en is, de amit talatam megoldast steam forumban nem segitett, alabol nem is olyan exceptiont kapok mint amit masok. Csak azt nem ertem hogy akkor minek rakjak ki hogy kompatibilis, eleg lenne oda csak a kis windows logo is steamen.
Playonlinux meg szerintem netto hulyeseg, a lenyeg az lenne hogy miden programhoz azt a verzioju wine-t rakja fel amivel a legjobban fut (az eddigi tapasztalatok alapjan).[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
F34R
nagyúr
A mono az nem dotnet megfeleloje? Nekem ha nincs felrakva es el akarom inditani akkor a wine leszedi maganak, viszont nekem sem mennek ugyanugy jatekok.
Itt altalaban le vannak irkalva egyes jatekok programok alatt eszrevetelek, amivel eletre lehet kelteni oket, sokszor kell 32 bites prefix is, de meg azzal sem indulnak
Amugy elmondana nekem valaki mire is valo a playonlinux ? mert mikor akarom akkor nem igazan akar mukodni, midnig bevagja a szomoru fejeket
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
válasz Apollyon #6294 üzenetére
Az a baj a papír-ceruza párossal, hogy nálam minden oldalon, ahova beregeltem más a jelszó. És nem ilyen cucuska2, meg hasonlók, hanem 20+ karakteresek (ahol lehetett), speciális karakterekkel (ahol lehetett). Még ez sem probléma, ha 4-5 oldalról van szó, de 20-30 oldal felett ez már problémás. Így aztán nem maradt más, mint a password manageres megoldás.
Régebben KeePass2-t használtam, de pár hete áttértem a kisebb, szimpatikusabb fpm2-re. Innen meg lehet, hogy megyek tovább erre a pass-ra, de előtte még majd megnézem alaposabban. -
spammer
veterán
válasz Apollyon #6304 üzenetére
Bundástrójai. A böngészők lehetnek sebezhetőségi pontok, de ilyen esetekben segíthet többek között a firejail is. Mondjuk ezt (még) nem használom, ennyire nem parázok, de lehet, hogy teszek majd vele egy próbát.
#6305) cami][us: Jó, hogy említed, elfelejtettem lepucolni a keepass-t miután végeztem az import/export témával.
Package (3) Old Version Net Change
libgdiplus 3.12-1 -0.41 MiB
mono 4.2.2.30-2 -122.62 MiB
keepass 2.31-1 -2.59 MiB
Total Removed Size: 125.62 MiBMáris jobban érzem magam.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #6298 üzenetére
Na tessék, pont erről beszéltem: [link]
Maga a linux persze jobb ilyen szempontból, hát még a BSD, ha a bináris inkompatibilitást nézzük. De ugye nem biztosíték ez sem, meg arra is gondoltam hogy mi van ha csak a böngészőt fertőzi meg a gépen? Pl. chrome, firefox is elég népszerű ilyen szempontból. Azt mondjuk nem tudom hogy a linken lévő csoda min fut, gondolom windows only.
Ez a gpg azonosítás erre a célra nekem még új
-
Syl
nagyúr
-
spammer
veterán
Az biztos, de pont azért váltottam, mert nekem "lassú" (korlátozott) még a kpcli is: megnyitom az adatbázist, beírom a jelszót, saját shell-re vált, saját parancsokat használ, kikeresem ami kell, onnan másolom a jelszót. Az adatbázis miatt tökölős karbantartani, rendezni, sorba rakni. GUI-s klienssel lehet, hogy már könnyebb rendezgetni, de nálam az nem játszik egyébként sem.
Ezzel szemben most egyszer beírom a gpg jelszót és dmenu-ből villámgyorsan megkapom a jelszót, közben ugyanúgy titkosítva tárolódik a gépen. Ha rendezni akarom, ott az egész linuxos parancssor vagy a ranger, és úgy variálom, ahogy jólesik.
-
cami][us
senior tag
A mintes balhé után alap a hash ellenőrzése. Kapásból lett is egy ami nem stimmelt az iso filé a sourceforge-ról (torrent ellenben ok). Ennél már csak az a jobb, ha nincs semmilyen hash.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest