- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Riasztó topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ezeket én is csípem, lehet őket használni ASCII screensaver + lockscreen-nek, nem csak ezt a pipe--ot, cmatrix, asciiquarium, sl. Jópofa, egyedi hatása van, egyszerre retró, egyszerre ultramodern, hogy text alapú, ötletes, BBS-es, teletextes hatású. Akár még telnet towel.blinkenlights.nl animációt is be lehet tenni, vagy random helykre kitett tty-clock vagy curl wttr.in kimenetet. Én pont ezért szoktam átlátszó lockscreent alkalmazni, egy ilyen ASCII akármi megy fullscreen terminálban, és ezt nem takarja ki a lockscreen, hanem csak leköti az inputot, és csak jelszóra enged fel, de akkor bezárja a screensavert is automatikusan. Persze egy idő után a képernyőt is kikapcsolom. Jelenleg Termite-ban futó asciiquarium megy egy ideje, és az alock nevű progi lockol, 15 perc után elsötétül a képernyő, +1 perc után életbe lép a screensaver zárolással. Ha valaki a gépen matat, visszakapja az ASCII screensavert, de se egere, se semmi, még azt se írja ki, hogy lockolva van, be kell veretni a jelszót, akkor felold, vagy nem, ha el lett gépelve, akkor nem old fel, de nem szól, hogy nem fogadott el valamit, nincs visszajelzés egyáltalán. A laikusok azt hihetik, hogy lefagyott a gép, pedig egyáltalán nem, csak vakon van zárolva. Az is igaz, hogy a tiling WM egymagában is olyan, mint egy lockscreen, ha nem fut rajta épp semmi, akkor laikus nem tud vele mit kezdeni, nincsen menü, dokk, ikonok, hiába kattintgat akárhová, nem történik semmi, ez alapján megint azt hiheti, hogy lefagyott a gép.
Nekem nagyon tetszenek ezek a megoldások, text progik, karakteres diszitések, képernyővédő-zároló, letisztult, téma és ablakkeretek nélküli pálcika WM, normális háttér, egy szál panel, szép színek. El nem cserélném semmi több száz megás bloat, bumburnyák ablakdiszitett, ablakkeretezett, ikontémázott Win/Mac/tablet-like mainstream DE-re, szerintem annyival letisztultabb, modernebb, absztraktabb, egyedibb, és emellett még gyengébb gépeken is villámgyors, gyorsan frissül, stb.. Ezt nem érti uby, hogy nem azt kell nézni, hogy a Cinmanó meghagy a 12-16 giga RAM-ból 11-15 gigát, és akkor a legjobbabb. Persze, már a Cin is köröket ver használhatóságra a Win8-10-hez meg MacOS-hez képest, de még mindig messze van attól a jóságtól, ami Linuxon elérhető. Kezdőknek jó szolgálatot tesz, de egy idő után érdemes rajta átlépni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Androidos fejegységek
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged