-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mert a boot0cfg simán lekezeli(felismeri) a W10-et? Ennek kiderítését nem vállalnám be most, holott már futottam 1-2 kört a BSD-vel, de amikor a D-Bus-os automount került sorra ...
Szóval most fent van egy Arch, és csak úgy tudom indítani, ha live-ról indulok, felteszem a grub-ot az mbr-be, és reboot. Ha W10 kell, akkor a dd-vel visszamásolom az mbr első 446 byte-ját. Láttam már ennél elegánsabb megoldást is.
Egy tippem van: Amikor pl. a Fedora felteszi magát az üres helyre, az MBR-t átkonvertálja GPT-re, és úgy már felismeri a w10-et is a grub.
-
-
Köszi!
Egy ilyen szottyos napon mi mást csinálna az ember, minthogy linux-ot telepít
Bele is futottam abba a problémába, hogy a grub-mkconfig nem találja a W10-et. Leírások szerint a powercfg -h off segít(ami a hibernálást kapcsolja ki), csak nem rajtam. Pedig a W10 Energiabeállításiból eltűnt a fasboot és a hibernálás lehetősége.
-
d3zs0
Így néz ki egy pastebin link:
http://pastebin.com/3f4D4TtV
ez a te logod, innen lehet olvasni az általad bemásolt logot, bár javaslat alapján majd úgyis a dmesg lesz a megfelelő információ hordozó (ha...)Mint az fórumtársunk is jelezte, egyből látszik az Összefoglalóban, hogy hosszabb logoknál, etc. használni kell a pastebint! Egyrészt nem kell 6-8 képernyőnyit legörgetni annak, aki nem akarja elolvasni, másrészt ide a topikba bemásolva gyakorlatilag áttekinthetetlen egy hosszabb log fájl, így ezt csak nagyon önsanyargató fórumtársak fogják végigböngészni!
Köszönjük, ha legközelebbi linkelésednél már a pastebint használod!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Óvatosan említem, hogy a Centos topik ha kihalt is, nem szűnt meg...(nem vitát akarok generálni, csak megemlítem) -
-
Normi™
őstag
Szerintem elég,mondjuk nekem dobta már le a láncot 7óra után is.De ha ilyen sűrűn kifagy az Os akkor ennyi idő után jelentkezett volna szerintem.Na kíváncsi vagyok a srácok mit olvasnak ki a log fájlból.Laikusként nem látni,hogy bárhol hiba lenne,igaz én csak error vagy critical error-okat kerestem.
-
Normi™
őstag
Az azért gyanús,hogy két Os alatt is csinálja,erősen hardver problémára utal nekem.Szoktam szórakozni memória időzítésekkel akkor csinálja ezeket.Szétnéznék a Bios-ban is,hogy mi újság a memória időzítéseknél..Futtass egy memtest-et szerintem és kiderül.Nekem nem tűnik Os problémának.Hdd Sentinel mit mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged