Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz lev258 #81434 üzenetére

Elvileg pont az lenne a lényeg, hogy a választást a kérdezőre bízzuk, ne pedig megfosszuk tőle.

De hogyan tudna választani a felhasználó, ha nem is ismeri egyiket sem?
    Én pl. a kocsikhoz pont annyit értek, mint az átlag felhasználó a Linuxhoz. Ha elém raknának 5 különböző atutót, halvány lila gőzöm sem lenne, melyik lenne nekem a jobb választás, mert egyiket sem ismerem.
    Én ezért szoktam azt mondani, hogy válassza amelyiket akarja, és ha nem tetszik neki, lépjen tovább. Úgyis csak akkor tud jó döntést hozni, ha már megismerte mindet.

• tordaitibi

veterán

Az eddigi disztrohopperkedesem.utan en mindenkinek azt mondom hogy szinte midegy, persze az egzotikus userszivato fullhobbi disztrokon kivul.
    Inkabb DE ami szamit, es az nekem a KDE. Azert nem Cinna mert az ekem.nem jott be, mas ak meg ragyogoan megfelelhet.

Vagyis lehet Kubuntu, Mint Cinna vagy KDE, lehet Manjaro esatobbi. Talan meg Debian is, Cinnaval vagy KDE. Ezek, talan a Debian kivetelevel nagyon rugalmasan, jol hasznalhatok. Az Ubi a maga konzervativabb megoldasaival, vagy a Manjaro a fiatalosabb, lenduletesebb kivitelezesevel.
    Mint a legjobban kezes talan.
    Vagyis van valasztek, az ajanlott Live tesztekn a legjobbak az ismerkedesre.
    Mivel a Winen nincsen felulet, azaz DE valasztas, illetve roppant szegenyes, ezert egy Linuxon teljesen ismeretlennek anDE es a disztrok kozotti eligazodas, egyaltalan az egesz koncepcio ismeretlen.

Fajlrendszer temeban en az biztos hogy
    Meghagynam ntfs-nek
    Es meghagynam a Windowst, az ismerkedesi fazisban biztosan, utana meg vesztartaleknak. 70 teran elfer.

törölt tag

Nem fosztottam meg semmitől, mert nem zártam el előle a lehetőséget más disztró kipróbálására.
    Mégegyszer mondom, nem egy olyan user jött segítséget kérni, aki elkezdene linuxozni és milyen környzettel és melyik disztróval kezdjen.
    Hanem, konkrét feladatra keres OS-t és látszik a Win berögzöttség is.
    Erre szerintem jobb választás a Mint. Nem azt mondtam, hogy csak ezt használja, hanem inkább ezt válassza.
    Lesz pont elég újdonság, mire belövi a Plex-et meg a torrentet. Még a teljes új asztal elrendezés meg asztal működés is hátráltatja majd. Semmi nem úgy néz ki, máshol van. Ez a Gnome Ubuntura teljesen igaz, bármelyik Mint viszont sokkal közelebb van a megszokott környezethez.
    Tetszett volna a Canonicalnak nem sajátutas megoldásokat csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák