- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Összefoghat az Intel és a Samsung üvegszubsztrátumok piacán
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
-szabi- #80967 üzenetére
KDE-nek van egy másik jegyzettömbje is, Kwrite a neve, legalábbis régebben így volt, nem tudom, mostanság mi a helyzet. A Kwrite kisebb tudású, egyszerűbb, a Kate többet tud.
Ez a hibaüzenet szerintem azért van, mert bennmaradt a tárolók közt a pendrive, amiről telepítetted.
Ebbe a partíció "bekötésekbe" nem akarok beleszólni. Egyrészt nem tudom követni, hogy mit csináltál, másrészt hogy mi a cél, harmadrészt ha lenne olyan, hogy Linuxok 10 parancsolata, én a második helyre tenném, hogy SOHA, semmilyen esetben legyen két Linux telepítésnek egy közös /home-ja. Ezt úgy kell elkerülni, mint a leprás embert, mert ez bizony irgalmatlan nagy szopások melegágya lehet. Te még igen szerencsés vagy, hogy semmi komolyabb problémába nem futottál bele
-
törölt tag
válasz
-szabi- #80967 üzenetére
Több szinten szívatod magad! Elkezdtél párhuzamosan használni két alapvetően más filozófiára és struktúrára épülő disztrót. Nem ismered egyiket sem igazán, ezért a különbségeket sem érted.
Ráadásul még eltérő grafikus felületeket is használsz. Amit inkább úgy helyes megnevezni, hogy ezek komplett asztali környezetek. Amik tartalmaznak egy komplett szoftver csomagot. De ez nem csak a felhasználói programokra vonatkozik. Hanem a motorháztető alatt lévő rendszer komponenseket is (GTK vs. QT).
Továbbá még a kernelt is saját maguknak managelik, egymástól függetlenül.
A helyzetedet tovább rontja, hogy openSUSE-t sokkal kevesebben használnak, mint bármelyik Debian/Ubuntu variánst.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest