- Melyik tápegységet vegyem?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#05413120 #77678 üzenetére
hol így, hol úgy van beállítva
Én is így tudtam, míg nemrég Kapitány írta, hogy szerintem, mert a csodaManjaronál éppen mindkettőt kifelejtették, megnéztem és valóban nulla TRIM volt, szóval jó az, ha valami népszerűségre hajt, csak nincs elég idejük alapvető dolgokat berakni/bekapcsolni default a disztróban. Ezt is meg szeretném majd nézni az új Manjaróban, bár ami hibákat eddig találtam, jellemzően később is megvoltak, eddig az iwlwifi negyedórás felismerését javították.
Én amúgy sokáig használtam a heti fstrim-et és a discard-ot is egymás mellett, sok vizet nem zavart, bár kis méretű SSD-nél célszerűbb hetinél gyakoribb fstrim, ha kiszedi valaki az online TRIM-et.
(#77679) vadkörte
Nálam is ez az első minden telepítésnél, mielőtt upgrade-et ráeresztem.
Kolléga tuti olvasta, hogy Manjaronál ezzel nem kell foglalkozni, mert mindent megcsinál automatikusan. Ja, mint a TRIM-melést például.
(#77677) Véreshurka
Látom btrsf-et használsz, nem ismerem, de a mount opciókat nézd át szerintem a lenti link alapján, mert nagyon nem jó így laikus szemmel nézve. Elsőre a compress tűnt fel, ahová célszerű lenne beírni, milyen módot válasszon, de úgy látom, ha aktív a compression, akkor a nodatacow értelmetlen, mert azt inaktiválja. Figyelni kell ezekre a
mount
opciókra és csak azt alkalmazni, ami tényleg szükséges és pontosan tudjuk, melyik mire való.Compressnél is vigyázni kell, például az lzo-t Ubuntu alapúak csak csomagkezelő szinten támogatják, más disztrókban viszont már teljeskörűen. Szóval kevesebb opció néha több, szerintem.
#MOUNT_OPTIONS btrfs
https://btrfs.wiki.kernel.org/index.php/Manpage/btrfs(5)#MOUNT_OPTIONS
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest