Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• madrac

senior tag

válasz ubyegon2 #77542 üzenetére

Ezt nem értem. Az miért nem OS hiba, ha egy olyan nem kompatibilis videó drivert vagy módot erőltet alapból amivel nem ad képet az OS, sőt még terminált se lehet váltani? Mert ez volt az egyik hiba. Ha olyan jellegű lett volna amit te írsz, azért nyilván nem kárhoztatnám az OS-t én sem.
    Ahogy az is OS hiba, ha egyszerűen kifagy egy egyszerű dialógus ablak és nem enged továbblépni a telepítés közepén, miután utólag jön csak rá, hogy nem is tudja a boot managert telepíteni, és csak a hard reset segít rajta...
    Onnantól kezdve, hogy a boot manager átadja a vezérlést, írhatná, hogy épp mit csinál, én erről beszéltem. Ha jól emlékszem régen ez így is volt, sőt még a grafikus desktopot is kézzel kellett indítani paranccsal. Nem csak onnantól adóhatnak problémák, hogy már bejött az egész grafikus desktop... Az OS már jóval korábban átveszi a vezérlést, de ha az ember nem lát semmit, úgy aztán nyomozhatja, hogy mi az isten baja van...
    Nem is akarok a szükségesnél több időt beleölni ebbe. Amit akartam, azt megoldottam.
    Ha őszinte akarok lenni, akkor Windows-al töredék ennyit nem szívtam mint Linux-al, pláne nem telepítésnél, pedig hidd el, elég sokat telepítettem már. Leszámítva azt amikor valami USB3 driver mizéria volt, amiért nem látta telepítésnél a cél lemezt vagy mi volt, mert nem tartalmazta a drivert a telepítő.. De ott nem is láttam még kifagyó dialógus ablakot vagy az userre erőltetett nem működő videó drivert vagy a telepítés közepén való elszállást. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy a Windows-ban nincsenek sokszor komoly hibák, de azért ilyen sorozatos szarvas hibák nincsenek amik ennyire megszivatnak már egy első telepítésnél is.
    A linux, ha kapásból működik akkor jó, viszont ha nem, akkor az ember a haját is kitépheti mire megoldást talál, ha egyáltalán. Szíváshoz nekem elég lenne a desktop nélküli Raspberry OS is. Mindenesetre arra jó, hogy a nagy gépen is van Linux, hogy natívan tudom kezelni vele a Raspberryn SD kártyán lévő fájlrendszerét. Windows WSL2-höz megcsinálnák a linuxos fájlrendszer és USB kezelést, még kevesebbszer indítanék linux most. Tök jól meg lehet csinálni azalól is egy cross compile-t, aminek én elég örültem.

• I02S3F

addikt

válasz ubyegon2 #77542 üzenetére

Erről amit írsz eszembe jut a vád, hogy a Windows nem ír ki hibaüzit. (Nem ezt írtad, csak amit írtál, arról jutott eszembe). Ír az hibaüzit, csak az eseménynaplóba, ami nincs szemelőtt.

Új hozzászólás Aktív témák