- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Samsung QE65QN95AAT - QLED TV - hez 100 Mbit-es Ethernet port bővítése?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrac
senior tag
válasz
ubyegon2 #77542 üzenetére
Ezt nem értem. Az miért nem OS hiba, ha egy olyan nem kompatibilis videó drivert vagy módot erőltet alapból amivel nem ad képet az OS, sőt még terminált se lehet váltani? Mert ez volt az egyik hiba. Ha olyan jellegű lett volna amit te írsz, azért nyilván nem kárhoztatnám az OS-t én sem.
Ahogy az is OS hiba, ha egyszerűen kifagy egy egyszerű dialógus ablak és nem enged továbblépni a telepítés közepén, miután utólag jön csak rá, hogy nem is tudja a boot managert telepíteni, és csak a hard reset segít rajta...
Onnantól kezdve, hogy a boot manager átadja a vezérlést, írhatná, hogy épp mit csinál, én erről beszéltem. Ha jól emlékszem régen ez így is volt, sőt még a grafikus desktopot is kézzel kellett indítani paranccsal. Nem csak onnantól adóhatnak problémák, hogy már bejött az egész grafikus desktop... Az OS már jóval korábban átveszi a vezérlést, de ha az ember nem lát semmit, úgy aztán nyomozhatja, hogy mi az isten baja van...
Nem is akarok a szükségesnél több időt beleölni ebbe. Amit akartam, azt megoldottam.
Ha őszinte akarok lenni, akkor Windows-al töredék ennyit nem szívtam mint Linux-al, pláne nem telepítésnél, pedig hidd el, elég sokat telepítettem már. Leszámítva azt amikor valami USB3 driver mizéria volt, amiért nem látta telepítésnél a cél lemezt vagy mi volt, mert nem tartalmazta a drivert a telepítő.. De ott nem is láttam még kifagyó dialógus ablakot vagy az userre erőltetett nem működő videó drivert vagy a telepítés közepén való elszállást. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy a Windows-ban nincsenek sokszor komoly hibák, de azért ilyen sorozatos szarvas hibák nincsenek amik ennyire megszivatnak már egy első telepítésnél is.
A linux, ha kapásból működik akkor jó, viszont ha nem, akkor az ember a haját is kitépheti mire megoldást talál, ha egyáltalán. Szíváshoz nekem elég lenne a desktop nélküli Raspberry OS is. Mindenesetre arra jó, hogy a nagy gépen is van Linux, hogy natívan tudom kezelni vele a Raspberryn SD kártyán lévő fájlrendszerét. Windows WSL2-höz megcsinálnák a linuxos fájlrendszer és USB kezelést, még kevesebbszer indítanék linux most. Tök jól meg lehet csinálni azalól is egy cross compile-t, aminek én elég örültem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Milyen notebookot vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kés topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresünk dokkolókat
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest