Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz ubyegon2 #105809 üzenetére

A Flatseal faék egyszerű.
    Egy regedit buzeránál sokkalta egyszerűbb és veszélytelenebb gui ami adja magát hogy melyik telepített flatpak szoftvernek milyen jogosultságokat, nem is jogosultságot hanem lehetőséget adsz meg.
    Küső tárolóeszközök elérése, link kezelés, ilyesmi.
    Ez egy hasznos szerszám és ha én átláttam 15 másodpec alatt hogyan működik akkor másnak sem fog gondot okozni.

Segédprogram ami Winen is kismillió van, a Win hiányosságai vagy erőszakossága ellen.
    És kismillióan használnak nagyon sok win tweak programokat úgyhogy ez nem lehet elrettentő.

Ez miatt én is inkább a Flatpaket ajánlom a Snap helyett mert snapre még nem tudok ilyen guis engedélykezelőt, valamint egy snap appba ha nincs benne a készítője által megadott jogosultságlistába pl. a külső tárolók elérése (removable-media) akkor az élebe nem is lehet neki ezt megadni.
    Míg Flatpak alatt minden adott csak bizonyos funkciók tiltottak. Ezeket lehet állítgatni a Flatseallal.

Arról ne nyissunk ismét parttalan vitát illetve ne folytassuk hogy a Flatpak (és Snap) szoftverválasztéka és azok naprakész volta már most összehasonlíthatatlan egy elhanyagolt repóéval.
    És ez az idő múlásával csak még jobb lesz.

Új hozzászólás Aktív témák