Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Midori? Erről tudtok valamit?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Böngészőnek mit használtok, ajánlotok?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Nova96 #35652 üzenetére
Teljesen formázd meg a pendrive-ot, lassan, ne gyors formázással, majd az unebootinnal ted fel rá az iso-t. Nekem is ilyen hibám volt, hogy nem találta a fájlt. Utána jó lett. Ja, még valami. A pendrive-ot fat32-re és alapértelmezett lefoglalási egységre rakd. Majd az unebootin megoldja a többit.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #35518 üzenetére
Unetbootin programmal megoldódik a probléma úgy néz ki! A zorin OS-t elindította pendrive-ról. Nem tudom a másik programmal miért nem volt jó, mert azzal is működött nem olyan régen. Köszönöm a segítséget!
(#35519) ubyegon2: Win7 alatt az Unetbootin-nal sikerült. Mint alatt meg fent van amit írtál, csak ott meg az iso nincs fent.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
lev258 #35501 üzenetére
Az első kép akkor jön be, mikor a pendrive-ra rányomok. Eddig nem volt ilyen képernyőm.
A második akkor, mikor ESC-et nyomok és onnan sem tudok tovább menni.
Ezek a képernyők nem voltak addig míg nem dobtam fel linuxot. Hiába mondod, hogy nincs köze a telepítethez, amíg csak win7 volt rajta, a pendrive boot kiválasztása után egyből a pendrive-on lévő linux volt betöltve és tudtam is használni. Most ez jön be. A program ugyan az, a pendrive ugyan az, vagy 5x próbáltam meg ugyan azzal az iso-val, (amivel régebben is és jó is volt).
Látom hogy valamit a pendrive-ról keresne, de eddig nem volt ilyen hibám, mert az asztali gépen meg működik. De nekem a laptopra is kellene hogy működjön. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a laptopon van egy win7 és egy linux mint 17.1 dual bootban, ami működik is 100%-ban. Olyan gondom van vele, hogy egy pendrive-ra linuxokat dobálok fel és próbálgatom a laptopon. Mióta dual boot van rajta, egyszer sem indul el a pendrive, mert valami parancsot kérne. Nem tudom máshogy leírni. Betölt a pendrive-ról de ott megáll és parancsokat adna ki. Ne ezen kellene túljutni, hogy hogyan tudnám a pendrive-on lévő linuxot (elementary os pl.) elindítan. Vagy bármely más linuxot.
Ötlet?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy egy ubuntu vs tp-link tl-wn851nd wifi vevővel, hogy telepítéskor látja a hardvert, elméletben csatlakozik is rá, de telepítés után nem látom a netet. Ilyenkor mi a teendő?
Vagy cseréljem le a linuxot? Mire? Vagy kell valami driver hozzá? Anyám gépébe vettem, mert a tenda nem az igazi... Ötlet? Atheros chippes. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Na jó, mégis lenne valami. Ha a mintről szeretnék videót nézni ( 7-7 alatt ment) nem megy a vlc input hibával. Ötlet?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hát srácok, érzékeny búcsút vettem laptopon az Ubuntu 12.04-től, mert elegem lett a hülyeségeiből. Lan-t nem ismerte fel, nem tudod frissíteni, mert internet hibát írt ki, pedig volt wifi és a többi és a többi...
Ó yeah, ph. nagyúr rang....
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #20159 üzenetére
Igen de valami nem let jó. Most hogy már megszenvedtem vele, jó ez a manuális fstab szerkesztés, cask minden hdd-t rá kell dugni és akkor nem fog a következőkben átneveződni a dev/disk.
(#20160) rybank: Tudsz egy pontos nevet mondani, mert hiába kerestem angolul, magyarul a központban, semmi ilyet nem adott ki. :/
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
joecontra #20154 üzenetére
Felraktam majd megcsináltam melyik meghajtókat csatolja. Megvolt, majd következő indításnál egy szép hibával megállt és a programban egyetlen egy hdd-t nem látott, de még belépni sem tudtam rá, mert fstab hibával elszált. Itt leszedtem a programot, hogy hátha, de megállt a rendszer. Ennyi a történet. Én meg inkább újra raktam és kész. Inkább megküzdöttem a terminállal és az fstab-bal és a végére nyertem.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Asztalira is felvágom az ubuntut és megint csatolnám a meghajatókat. Akkor leírnátok megint a parncsokat meg a lépéseket mit kellene csinálnom?
Már csak azért, hogy ne sudo-val nyomjam mikor nem azzal kell.
Köszi.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
llaszlo #20047 üzenetére
Hát passz, még ismerkedem a rendszerrel, nem tudok rá válaszolni. Majd egy év múlva ted fel a kérdést.
Más: Ha beállítottam egy háttérképet, akkor induláskor azt adta be, most nem úgy megy. Valakinek ötlet?
A gyári képekkel simán jól megy és nem tudom miért nem indul így. A wallsh vagy milyen programot mikor felraktam, akkor érthető volt, mert véletlen szerűen adott be képet. Utána is jó volt ha töröltem a programot, de most már sokadik be- kikapcsolásnál már nem jó. Ötlet?(#20050) CPT.Pirk: Te mágus vagy linuxok terén és lenne egy kérdésem.
Múltkor "lehurrogtál"hogy miért ubuntut raktam fel. Most van egy 80-as vinyóm feleslegbe mert a win7-et legyalultam, hogy egy xp-t felrakok és a régi eredeti MOHAA játékokkal meg COD-kal játszom, de beállt az xp rendesen, valami nem tetszik neki. Raknék fel erre is egy linuxot, de úgy, hogy ne dual boot legyen, hanem hogy ha nincs rárakva a linux vinyó akkor működjön a win8 az asztalin. Kérdés, milyen disztrót szedjek le? Az ubuntuval sincs bajom (még
) de mondhatnál egy jót, ami felhasználó barát könnyű, nincs szívás vele. A debian-ra eszküszöl, ha jól tudom. Az legyen, vagy másik jó is? Az a baj nekem a mint jön be, de az is ubi alapú, de a hátterek bejönnek, azért raknám azt fel.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
MacCaine #20041 üzenetére
Ez oké, de sokszor angol, amivel viszonylag elboldogulok, de ott is többynire úgy vannak leírva a dolgok, akik már használtak linuxot. Én 2 napja szenvedek vele és itt is így írják/írjátok le, de előbb kapok választ rá. Meg bújom a netet ha kell valami, vagy nem tudok valamit, de ha nem megy akkor jövök ide.
Nem egy windows, hogy 2 kattintással megoldom a megosztást... -
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
sh4d0w #20028 üzenetére
Akkor hogy lesz a parancs?
Mondjuk az, hogy 2 napja "látok" linuxot, mondjuk... Amúgy meg mindannyian olyan profik vagytok, hogy a kérdezek valamit, akkor úgy írjátok le mintha linuxal kelnék, feküdnék 18 éve... Szóval még ne te legyél megsértődve, hogy elkúrtam egy szájba......ot parancsot mert gányolni kell hogy egy ntfs partíciót lásson ez a csoda operációs rendszer... 2 napja ülök előtte, és ezeket a rohadt parancsokat bújom a neten, meg olvasom őket....Amúgy meg a sudo parancsal egyből működött, szóval segített.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Most múködik, pedig 5 prece ugyan ezt írtam be, mint most. Lehet az volt a baj, hogy kommentet nem írtam?!
Szóval ha netán újra kell csinálnom, akkor elsőnek az udisks-et felrakom kiíratom az UUID-és és ezt az id-t berakom ebbe a hosszú parancsba majd indítóba berakom. Igaz?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Ezt a nyomorék fstab fájlt hogyan mentem?! Mert a ctrl+O-ra hiába nyomok, kíírja hogy nincs jogosultságom.
-
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Rimuru #19977 üzenetére
Na igen, neked lehet könnyen megy, de én 2 napja ismerkedek a rendszerrel nem megy minden kisújjból. Szóval az a baj, hogy nem csatolja fel a D meghajtót alapból ha belépek a rendszerbe, csak akkor ha megnyitom. Na ezt kellene úgy megcsinálni, hogy alapból felcsatolja.
Szóval nem lenne gond, ha kicsit szájbarágósan menne, mert azt sem tudom mi az a fstab vagy mi. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok olyan kellene nekem, hogy van egy partícióm, de a gnome commanderbe nem jelenek meg, míg nem lépek be. Gondolom ez lenne a "mount" a partícióknak. Neten olvasgattam angol dolgot de inkább ide jöttem érdeklődni hogy a legegyszerűbb.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hogyan tudok távoli asztalra csatlakozni ubuntu alatt? A router jó, mert 7 alatt elérem a 8-as gépet. De itt nem tudom hogy kellene elindulni. Valaki tud segíteni?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok valamit mondjatok már arra, hogy a transmission miért nem akarja odarakni a letöltést, ahová adom neki?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Bejelöltem, de nem rakta fel. Ezzel a linkel sem tud mit csinálni a gép. Vagyis a leírással.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Lenne is kérdésem. A szofvterközpont hitelesítést kér, milyen jelszót írjak be? Mert én magamnak jelszót kell beírni, ha be akarok lépni.
A transmission kliensben hogyan tudnám beállítani, hogy megjegyezze a letöltést?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19894 üzenetére
Na, újra itt.
Egy ubuntu 13.04 magyar felment a laptopra és megy a dual boot is.
Szóval, most mit kell csinálnom, hogy ne nyírjam ki a linuxot?Ja igen, a probléma hogy mi lehetett. Mivel akkor 4 linux partíciót készítettem a linux számára, szerintem az volt a baj, mert most csak 1 lett neki és megy. Igaz, nincs cserehely, de akkor nem is tudom az alvó állapotot engedélyezni? Na szóval ott lehetett valami gubanc, mert most jó.
Szóval kicsit garázdálkodok rajta, kezdésnek jó nekem ez is, tudom, hogy van ennél jobb disztró is de ez sikerült na.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Siriusb #19864 üzenetére
Nincs, mert már a Linux sincs meg.
(#19865) CPT.Pirk: A disztró probléma kilőve.
A gépednél amúgy nem biztos, hogy maguk a Windows telepítések rendben vannak.
2 windows és mind a 2 rossz lenne?! Érdekes lenne, mikor gyári iso-ból lett feltéve, főleg úgy hogy még fizettem is érte, és pont baj van velük. Amúgy meg a partícionálást lehetne eltolni, de az sincs. Mert 7 alatt is mondtad ezt, de hiába javítottam ki, semmi problémát nem talált a rendszer. Ha meg a 350/100 megás parícióval van baja, akkor ott rohagyjon meg a Linux, mert azért nem telepítem újra a 8-at, hogy legyen egy linuxom. Bár itt írták is, hogy másnak simán megy vele, szóval nem hinném hogy ez lenne a baj. De a szabadidőmet nem akarom ezzel a szenvedéssel tölteni, de hát úgy nézki hogy nem lesz belőle Linux, windows mellé. Majd ha nem kell a 7 a laptopra, akkor egy Linux majd felmegy rá. Bár szeritnem az sem fog működni, amilyen szerencsém van vele.
De volt rajta korábban Debian, azzal mi volt a helyzet a boot terén?
Pendrive-on volt fent, de 20 perc után kukáztam is, mert kusza volt részemről.
(#19867) EarL 007 : Az udvaron van egy medence.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19858 üzenetére
Ha win7 mellé raktam, akkor sem volt jó. Most semmi nem volt mellett, akkor ment de ha bedugtam a 8-at megállt az egész. Akkor mit is csinálok rosszul?! Ha meg bedugtam volna telepítés alatt, tuti a 8 ment volna el, mint a laptopon a 7.
És úgy csináltam ahogy mondtátok annó. Szóval akkor mivan?!
(#19860) MacCaine : Kb. annyian vannak körülöttem, mint vízben a vakondok. Senki.
Az viszont érdekes, hogy kb. 2005-ben vagy 6-ban xp mellé simán felraktam egy uhu linuxot, mindenféle szopés nélkül... Most meg semmi.
Mindegy, megyek a medencébe, meg játszani. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19851 üzenetére
Egy bölcsőbe csúszik be a sata2-es vinyó. Mintha a gépbe tennéd be, cask a tetején van egy bölcső és oda rakod be és húzod rá a vinyót.
Parancsot nem tudok kiadni, mert egyből at initialramfs jön ki és villog a kurzor. Billentyűzet sem megy. Meg már mindegy, lapátra tettem a linuxot, elegem lett, hogy bármhogyan próbálok felrakni egy linuxot szopat ez a szar. Mind laposon, mind az asztalin. Pedig már kezdtem kapizsgálni a felszínt, de akkor marad is így.
Ha majd nem melózom itt ahol, akkor majd megy fel a laposra egy Linux, ami mellett nem lesz semmi.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19843 üzenetére
Igen akkor gondolom. Mert előtte nem volt baj, de pont azért akartam így, hogy ha kell, akkor cask rádugom a külső rack-re (CM 692 adv. kégli) boot-nál F12 és a vinyót megadom neki. Akkor most mit kellene csinálni?
Szimpatikusnak tűnt elsőre a disztró, amúgy a debian, az nem jött be. Katyvasz az egész részemről.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19836 üzenetére
2 külön merevlemezen van a linux és a 8 is. A linuxot úgy raktam fel, hogy csak azt a vinyót hagytam bent, minden mást lehúztam. Visszadugtam mindegyiket és ha rámennék hogy a linux induljon el, akkor egy fekete képernőyn initramfs vagy mi után villog a kurzor és csók, semmi több.
Kezd ezzel a shittel nagyon elegem lenni... Ja, amíg nem volt visszadugva semmi, simán elindult.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Felraktam egy Deepin linuxot és lenne néhány problémám.
1. Nincs hangom egy audigy 4-el. Hogyan tudod hangot csiholni?
2. Témákat honnan tudok leszedni?
3. Thunderbird-ben hogy kell beállítani, hogy minden levelet leszedjen? Nem találom.Majd ha lesz még kérdésem, jövök.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
sh4d0w #19370 üzenetére
Az egyik egy dell laptop, core2 duóval talán, meg Lenovo corei3-al szerelve. Vga integrált, realtek hangkarival meg 4 giga rammal. De majd cask kedden tudok többet mondani, mert akkor jön megint a rendszergazdánk és összedugjuk azt a bizonyost.
Amúgy annyit csináltam, nem tudom jó e, hogy a 800 gigás partícióból vágtam le egy 100-ast, (gyári lemezkezelővel) és úgy szedtem szét 3 fele. Home, /, swap. Ez így baj? Vagy úgy kellene, hogy a 800-ast 4 felé szedni? Mert így ahogy csináltam 1-ből csináltam úgy még 3-at, hogy zsugorítottam a kötetet és vágtam le belőle 100 gigát.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19349 üzenetére
Esetleg bugos verziót meg csak nem raktak be végleges imagebe...
De 2 különböző disztrót néztünk és mindkettőnkél ugyan az a hiba lenne?!
Ezt én nem akarom elhinni. Nekem a mint 15, neki meg az Ubuntu 13.04 nem megy fel. Vagyis felmegy, de dual boot nuku. Vagy még van egy recovery partícióm, neki nincs, hogy az lenne a baj, de nem az sem szerintem.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
trisztan94 #19345 üzenetére
Akkor passz. De komoly, hogy 1 informatikust is megfog ez a dolog. Pedig mondta, hogy egész nap ezzel szenvedett meg bújta a netet és semmire sem ment, mert nem birta a dual boot-ot összehozni.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
lionhearted #19342 üzenetére
Nekem 1 vinyón lenne, meg az infós srácnak is.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Múltkor voltam itt, hogy mint-et raknék fel win7 mellé. Na most olyan van, hogy az informatikusunk is felpróbálta rakni sajátgépérre az Ubuntu 13.04-et, sikerült is. A baj az, hogy ugyan úgy járt, mint én, nincs dual boot. És több mint valószínú, hogy a 100 megás partíció kavar be, mert neki is van. És ha felrakja az ubuntut, akkor az van neki, de 7 nincs, ha javítja ubuntun belül, vagy 7 lemezről, akkor vagy nem csinál semmit, marad az ubu, vagy 7 telepítőnél meg cask a 7 indul el. Szóval erre jutottunk sajnos. Bár van elvétve egy 80-as vinyóm lehet felrakom rá. a deepin linuxot és ott kisérletezek vele. Sajnos a dual boot miatt nem rakom újra a laptopop, mert már van 2 mentésem róla és nincs kedvem az egészet 0-ról felrakni.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #18927 üzenetére
100 megás partíció, C a windows 7 100gigán , d az adatnak, egy 600 gigás, egy a rootnak 15gb, egy a swap-nak 2 gb, 1 a home-nak 83 giga, meg egy oem partíció ami a rendszervisszaállításhoz kell.
Linux teleptőnél meg is adom melyik milyen csatolási pont legyen, formázva, ext4-nek. A boot-nak meg a dev/sda-t adom meg. SDA1 a 100 megás, ha oda rakatom, akkor nincs 7-em, de van linuxom. Kétszer let már javítva a boot és még sem jó. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
ViZion #18922 üzenetére
Mindegy, hogy berakjátok, mert linkeltek két írást és egyből terminal meg ilyenek vannak benne. Azt sem tudom ezen a fos laptopon megcsinálni, hogy dual boot legyen, mert a Linux baxik rá, hogy mit adok meg neki.
ezzel lesz pár összeomlás... Virtuálisra meg nem akarom feldobni, azzal is szenvedni kell, meg azzal is, hogy mellé rakod a 7-nek. Ha meg olyan lenne, hogy működne, akkor nem kellene a virtuálisat törölni és újra kezdeni. Értem én, hogy akkor már a gyakorlatba jobban menne. Annó még uhu linuxot tudtam xp mellé csapni, de most nem igazán megy. Már a 7-et is javítottam és semmi. Így sincs életkedvem, ezek utám meg duplán elment, hogy nem megy. A chakráról ne is beszéljünk, biztos jó, de mintha egy űrhajó irányítópultját lesnéd. A win8 nem fogott ki rajtam, pedig ott is volt szemképráztatás.
Szóval most nyomtattam egy 24 oldalas logout cikket, átolvasom és eldöntöm melyik disztró kell, ha meg tudom majd hekkelni. De ha agyilag fehúz, akkor túrom le a 7-et és megy fel a Linux élesbe, melóhelyre jó lesz az, hogy sz&p#k vele majd.Meg jól van, ti már tudjátok használni, meg a parancsokat vágjátok, de az legyen már, hogy egyből ez legyen a válasz:" indítasz egy terminal és <parancs..................................> és enter és örülj neki... mikor a parasztgyerek azt sem tudja hova kattintson live alatt, nem pedig egyből terminal és parancs és nem tudja hova kapjon hirtelenjébe. Na mindegy, ez nem sértésnek ment, akinek nem inge tudjátok.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #18908 üzenetére
Universal-USB-Installer-1.9.3.4
Ezzel csináltam meg a pendriv-ra. Annyit írt, hogy nem tud bootolni róla. Pedig a menü be is jött, meg el is indítom és ott kiírta, hogy 30 mp és várakozás, vagy ilyesmit. Utána kiírta, hogy nem bootol róla. Ennyi.
Még a debiant megnézem, mindjárt lejön a netes telepítős iso. Ha ez sem jó, akkor az 5 hónapos laptopot b@szom ki az ablakon. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
pushalias #18901 üzenetére
Tényleg?! Azta, nem is tudtam hogy ezt így kell!! Taníts mester, mert nem értek hozzá!! Remélem megveregetted a válladat a hsz után.
(#18902) CPT.Pirk: Jó hogy linkeltél, mert net van, csak nem tudom, hogy egy 4 gigás pendrive-ra rámegy, mert a 8 cd, meg az egy nagy dvd nem hiszem. Meg írtam, hogy pendrive-ról menne a dolog, nem dvd-ről. Kösz-kösz.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #18897 üzenetére
Azt írták hogy a dev/sda-ra kell raknom. Ez az egy vinyó van benne és ez is szerepelt a telepítéskor. Az sda1-en van a win7 boot loaderje, mert már van működő 7-em. A liunx telepítőnél ki is írja, hogy 7-nek a bootja van rajta.
Melyik próbáljam meg akkor? Van még leszedve Ubuntu 12.4, 13.4, 2 mint, meg egy fedora 18. Vagy másikkal próbálkozzak majd? Vagy a boot sem jó, ahová rakom? Mert ha az sda1-re rakom, akkor meg a 7 nem indul el. Látja a boot képernyőnél a 7-et, de nem tölti be. Ez volt kedden a probléma. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Attól meg mindenki a falba veri a fejét, hogy x megkérdez valamit, leírom: csináld a b-t. Erre csinál h-t.
Na nekem a mint csinálja ezt, hogy nincs dual boot-om a 13-as verzióval úgy hogy egyelőre pihentetem. Majd ha lesz kedvem újra neki állok. Inkább pihizek és tolok egy kis szimulátort, nincs kedvem a géppel szopni. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
ViZion #18878 üzenetére
A mint a szimpi, meg az ubuntu, abból is az LTS verzió, de nem is ezzel van a baj. Sose tanultam linuxot, csak azt tudom, amit magam tanultam windows alapokon mert a suliba csak a könyv szerint mentünk. És akkor adjak linux alatt parancsokat, amiket még windows alatt sem tudok, mert kb. 4 órányi dos-unk volt általánosban, azok is az md, cd parancsok. Úgy hogy kapásból linux alatt nem fogok majd 5 méteres parancsokat kiadni, amit azt sem tudom mire jó, meg mi a lényege. Annak örülök, hogy sok itt az okos, de ha nem tévedek, linux kezdőnek a topik címe és nem mindenki kel-fekszik linux terminállal itt, hanem próbálja megérteni amit csinál meg ismerkedni az újjal.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest