-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo #18924 üzenetére
Ott nálad valami vicces kis probléma lesz. Csak a saját gépemen vagy 10 disztrót raktam már fel W7 mellé, meg egyéb helyeken is raktam Linuxot mindenféle Windows mellé, a Grub elsőre ment mindenhol.
Hogy néznek ki a partíciók nálad? Van a 100 megás, akkor van egy "C" a Win7-nek, meg egy partíció az adatoknak és a végén egy partíció a Linuxnak, Ext4-el?A Chakrás tapasztalatodat viszont nem értem. Windows-t start menüvel gondolom használtál már, hát pont ugyanaz az elrendezés és elgondolás csak értelmesebben megvalósítva, nem űrhajó ez a KDE.
Minden ott van alapból, ahol lennie kell.
-
ViZion
félisten
válasz
Hááát... Eleinte virtulális gépen használtam, tesztelgettem linuxokat, majd adtam neki pár GB-ot és SSD-re raktam, csak így lehetett fair módon lemérni a teljesítményt (nem SW-vel, csak érzésre mértem, mind gyors, de azért van különbség). Szal. nekem volt Win7+Fedora+teszt linux... Ilyen grubos problémám nem volt még. Mondjuk ez laptop, szal. lehet ott a hiba.
Az a pláne, h nem vágjuk a parancsokat (én nem
), van pár alap dolog, amit ismerni kell. Nem sok tényleg. Elmented egy txt-be, hogy mi a frissítés, mivel telepíted ezt vagy azt. Egyrészt nem felejted el, másrészt nem kell gépelni újratelepítéskor.
Tessék nekilátni, próbáld a Fedora-t, Chakra-t, stb. Live alatt meg főleg lehet gyakorolni (telepíteni is), csak partíciót/adatot a HDD-ről ne törölj
Jah, és ahogy colomb2 mester írja: pl. asztali környezettől is függ, mit hol találsz grafikusan, hova kell kattintani, etc... terminálba kiadott parancs egyértelműbb.
-
Rimuru
veterán
válasz
Ha ezek után se tudsz majd felrakni semmit akkor én már user error-ra gyanakszom.
Egyébként sok esetben azért is jobb ha terminálban adjuk az utasításokat mert az egy univerzális(abb) eszköz, esetek nagy többségében használni is egyszerűbb mint hogy katt ide majd oda aztán amoda, egyértelműbb üzeneteket ad vissza. Ha még utána is olvasol hogy mit csinál az a parancs a tanulás is megvan valamilyen szinten. Windowson annyira hiányzott a normális terminál emulátor, cmd buta hülye parancsokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest