Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Őszköszöntő hardverkeverék
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Frawly #60473 üzenetére
Először volt ez az UEFI natív választásakor, sokáig se kép....
Azután az UEFI hibridnél volt ez. meg a fastboot opció felfedezése, de SSD-ről nem tudott bootolni, mert üres volt teljesen.Az EFI FAT32 partíció létrejött?
Nem jött létre, mivel fentiekből kiderül, egyik UEFI opciót sem akarja a gép, így meg elég nehéz!
Azt a tényálladékot szűrtem le, hogy eddig én nem akartam ezt az UEFI-t, most a HP 8470p nem akarja.
Ebből kifolyólag akármennyire is akarnám megérteni az UEFI működését, nem fog sikerülni. Kb egy órán keresztül próbáltam a két UEFI opció választása után a bios-ba bejutni. Még egyszer csak úgy kísérlelném meg fenti tapasztalások után ezt az UEFI átállást, ha lenne még egy gép tartalékba vagy legalább nem lenne itthon kalapács.Tehát semmiféle Ubutu meg más nem zavart most be, mert az SSD azelőtt lett inicializálva, GPT séma van rajta, tök üres, nincsenek rajta GRUB-ok sem.
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a Mint telepítője MBR módban bootolt valami miatt, és MBR módban csinálta meg a telepítést, az UEFI boot meg ezért nem találja.
Semmi nem volt a gépbe dugva, pendrive sem a Mint iso-val, úgy sem csinált semmit, csak az első linken lévő képet hozta be.
Nagyon nem értem az egészet, az tuti! Nem így kéne ennek működnie, de az biztos, hogy semmi nem kavart be itt most.
Gyakorlatilag fél siker, mert MBR-ről GPT-re átálltam. Ne legyünk telhetetlenek! ( a gép is túlélte, hála a MIL szabvány megfelelőségének)
Ja és most készítem az első vudubabát!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 1,5 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest