Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz tordaitibi #106605 üzenetére

"Nem mindegy hogy ilyenkor 2GB vagy 2,2GB a ram...?"
    Nem.
    Ha össz van 2 vagy 4 GB RAM-od, akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyit eszik a DE, minden byte számít.
    Meg a foglalt RAM-on felüli rész lehet filerendszer cache, ami HDD-s gépen létfontosságú. Szóval kollegának a 4GB-os gépen nem mindegy, mit tesz fel.

Meg te szerintem X-es DE-ket néztél. Wayland-en kicsit másképp alakulnak a dolgok :D Gnome is rengeteget kajál úgy. A 4GB-os erősebb tabletemen is már a RAM a korlát, Gnome-al, mert az (meg a Phosh, ami ugyanúgy eszi a RAM-ot) használható érintőn.

Hogy mitől öregurasabb egy Ubuntu : dugig van kényelmi szolgáltatásokkal, meg a Canonical saját cuccaival.
    Após tett fel Q4OS-t, az is elég lassúka. De akkor már tényleg inkább Mint.

Ezért mondom ilyen gyenge gépekre az Alpine-t. Az nagyon kicsi erőforrásigényű, cserébe 0 kényelmi szolgáltatás van, szóval kezdőknek inkább ne.
    Most backupoltam a tabletet, amit fentebb linkeltem, 6GB az egész OS a cikk írása óta, ebből valami 1GB lehet a Firefox cache, meg a baromi sok XFCE téma, amit halomra szedtem le, amikor hackeres kinézetet csináltam rá (abból is volt, ami több száz MB) :D

@fekete.puma : 18.04-et használ :D

Új hozzászólás Aktív témák