Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilszkilabor
friss újonc
Jó napot Srácok!
Új vagyok itt, tegnapi a regisztrációm. Évek óta egyik kedvencem a PH!, néhány hónapja napi szinten is olvasom itt a számomra érdekes dolgokat. Nem rég olyanba futottam bele, amivel nem boldogulok, ezért kérdeznék is rögtön, ha lehet. Kicsit hosszúra sikeredett, mert próbáltam kellő részletességgel körülírni:
Az itthoni hálózaton adott 4 db, már-már muzeális eszköz. Ubuntu 16.04 server, Lubuntu 16.04 desktop, 10 éves médiabox és egy Windows XP-s gép. Utóbbi 3 nem csak kliens, hanem szerver is Windows megosztásban. Mindhárom kliens eléri a többiek megosztását, oda-vissza rendben vannak a dolgok. A Lubuntu 16.04 desktop le lett cserélve 20.04-re, és kezdődtek a gondok. Napokig malmoztam a gépekkel:
- A 20.04 gépről a fájlkezelőben, a hálózaton látszódik az XP-s gép, onnan elérhető a konkrét megosztás neve, de kapcsolódni nem sikerül. Hibaüzenet: "Failed to mount Windows share: Időtúllépés a kapcsolatban". Ugyanez visszafelé: az XP-ről a 20.04 gép nem is látható a hálózaton, így a megosztását meg pláne nem lehet elérni.
- A 20.04 gépről a fájlkezelőben, a hálózaton látszódik a médiabox, onnan elérhető a konkrét megosztás neve, de kapcsolódni nem sikerül. Hibaüzenet: "Failed to mount Windows share: A szoftver kapcsolatszakadást okozott". Ugyanez visszafelé: a médiaboxról a 20.04 gép nem is látható a hálózaton, így a megosztását meg pláne nem lehet elérni.
- Nem rég feltettem a haver laptopjára egy Lubuntu 24.04-et, azzal ugyanezek a problémák jelentkeztek, mint a 20.04 esetében.
- Van még egy Lubuntu 16.04-es laptop is itthon, azzal sem megy a kapcsolódás a 20.04-es géppel.Ami működik Szamba alapon:
- A 20.04 desktop eléri a 16.04 szervert.
- Kínomban bekötöttem egy Win7 gépet is, oda-vissza elérik egymást a 20.04 Lubuntuval.
- Próbáltam még Lubuntu 18.04-et is (a 20.04 helyett), azzal oké a hálózat, de a 18.04 labilis, fagyogat.
- Próbáltam Debian 10 LXQT-t is (a Lubuntu 20.04 helyett), azzal is használhatóak oda-vissza az eszközök, de a Debian 10 esetében már érezhetően gyenge a vasam, tehát nem igazán opció.Úgy tűnik, 20.04-tól felfelé Lubuntu alatt a régi gépekkel (kivéve a szervert) nincs együttműködés. Mi lehet a baj?
Tudom, tehetnék az XP-s gépre Win7-et, de ez a probléma megkerülése, nem a megoldása. Viszont a médiabox Szamba elérését megkerülni sem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest