- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djdee
tag
Hello!
Nekem is van egy gondom. Ezt a leírást találtam a gépről egy kereskedés oldalán:
''10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, CMOS Webcamera, ExpressCard slot, FireWire I-link, S-Video, Ujjlenyomat olvasó, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,''
viszont az én gépemen nincs ilyen ExpressCard slot, se a leírásában. Akkor most kell lennie, vagy nem kell lennie????? -
djdee
tag
Ja, a pécsi Média az mindenben ilyen. Ismerem a számtek osztályvezető srácot és ez az alapfilozófiája. Én paprít szállítottam be hozzájuk, azon is min. kétszeresét akarta keresni, mint a pesti Médiák! Egyszerűen, úgy tűnik Pécsen így is el lehet adni a dolgokat. Egyébként más ottani üzletben is tapasztaltam, hogy lényegesen magasabbak az árak a pestieknél...
-
djdee
tag
Na, én meg megbékéltem a pixelhibával (bíztattak, hátha idővel elmúlik...) és tesztelgettem a gépet.
A kijelzője nekem nagyon bejön, pont kellemes a szememnek és elég tág tartományban látható. Egyébként épp itt van nálam egy vadi új FuSi is (amilo 1538) aminek fényes kijelzője van és tényleg förtelem. Míg telepítettem rá minden szükséges alkalmazást (kb. 2-3óra) azt hittem kifolyik a szemem. Nagyon gáz volt!
Nekem a hangjával sincs különösebb bajom, igaz én csak az előző Satelite-hez és a most itt vendégeskedő Fusi-hoz tudom hasonlítani.
A wifi és a bluetooth is tökéletesen műxik, igaz engem zavar, hogy a kettő csak egyszere lehet ki vagy bekapcsolva, külön-külön nem!
A proci sebessége és a VGA (GMA 950) is tűrhető, bár elég sok szemét van rá telepítve gyárilag, így tényleg nagyon be tud lassulni. Első feladatomnak azt tűztem ki, hogy varázsolok bele még 1GB, vagy min. 512 RAM-ot.
Viszont, ami nem tetszik az az akku idő. Nálatok is kb. 2-2,5 óra???? Az előző Toshiba Satelite L20-183-am (Celeron M380, Ati X200, 15'') 3-3,5 órát bírt új korában és 2,5-3 közel 1 évesen. Van vmi progi (régebben egy centrinos ASUS-nál láttam ilyet) amivel én is tudom, akár programonként lépésről lépésre állítani a proci sebességet és esetleg a kijelző fényességet? Valahogy nagyon szeretném 3 óra fölé tornászni.
Tényleg, (kerestem már a neten, de nem találtam) hol lehet hozzá 9 cellás akkut kapni és esetleg autós töltőt???? -
djdee
tag
válasz mr. lacafaca #232 üzenetére
Itt is korrektnek tűntek és bennem sem merült fel ilyen jellegű kételkedés, mivel gondoltam ha vmi nem stimm 72 óra és no problem! Sajnos, egyelőre úgy fest tévedtem. Mindenesetre, ha továbbra is zavarónak fogom érezni és nem tudom velük megoldani a gondomat, akkor asszem csúnya ''beszámoló'' fog róluk készülni!
Egyébként pedig, tényleg lehet teljes életet élni így is, de szerintem nem kell. Főleg nem egy vadi új géppel. Előtte egy Toshibám volt, azzal semmi gondom nem volt soha! Ráadásul, engem qrvára zavar az a fehér pötty!!!!
Tényleg nincs vmi módszer, hogy ha már van rajta egy pixel hiba, akkor gyorsan legyen több is, hogy gariztathassam???? -
djdee
tag
Na, ma én is megvettem az N100-som és egyből gondban vagyok!
Az usanotebook.hu-tól vettem, ahol közölték, hogy fizetés előtt nem áll módjukban kibontani a dobozt, de ha bármi gondom van 72 órán belül visszafizetik a pénzt vagy kicserélik a gépet. Ok, mi gond lehetne - mondom magamban - és elhoztam a ketyerét.
Persze, amint itthon bekapcsolom, kiderül, hogy igenis van gond! Van rajta 1 db pixelhiba a jobb felső sarokban, ami természetesen egyből odavonzza a tekintetemet. Felhívom, hogy akkor holnap mennék kicserélni, mert ez így nem ok, mire közlik, hogy sajnos bizonyos számú pixelhiba a gyártók által meghatározott tűréshatáron belül van, így nem tudnak mit csinálni! Marha jó mondom, ha kipróbálhattam volna, elhiheti, hogy nem hozom el így. Azt mondja, hogy akkor sem tudta volna visszaadni a pénzem!
Kérdésem, hogy ez tényleg így van??? A 72 órás cserében nem fogom tudni visszaboltolni velük????? És egyébként a 72 órába beleszámít az ünnepnap is, vagy csak munka (nyitva tartási) napokban számolnak????
Megköszönném, ha esetleg valaki be tudna linkelni egy ide vonatkozó jogszabályt, mert nagyon pipa lettem!!!!
Köszi a segítséget előre is,
Üdv.
djdee -
djdee
tag
válasz Grega444 #174 üzenetére
''Meg kell jegyezzem azonban, találkoztam már olyan ''önpusztító'' magát ezzel csőd felé sodró gyártóval, aki volt olyan elvetemült és saját költségén adott a vásárlónak rengeteg hasznos szoftvert és nem is kérdezte: ''Akarod megvenni ezeket egy zsír Winfossal egybegyúrva? Ha nem akkor így jártál.'' És szerintem ez a követendő a vásárlók megnyeréséhez.''
Ehhez csak annyit, hogy az a cég sem ingyen adta a géphez a dolgokat, csak beleépítette az árba és esetleg nem forgalmazott olyan verziót, amit a csomag nélkül lehet megvenni. Feltehetőleg olcsóbb, gyengébb minőségű, vagy teljesítményű volt a gépe, mint a hasonló áron forgalmazott gépek, így tudott érvelni a sajátja mellett a szoftvertámogatás által. (pl. műanyag, ABS és magnéziumötvözet közötti különbségek...)
Hidd el, a mai világban semmi sincs ingyen! Valahol/valamiben mindennek meg kell fizetni az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest