- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Ez OK, de azért egy 220W-osként beharangozott VGA tipikus fogyasztása nem 360W legyen már!
Én pl a magam szempontjából skippelem a szériát, ha tápot is kell cserélnem miatta...szerk.: Ez nem a VGA fogyasztása, ez a PCIe+EPS, tehát a VGA fogyasztás mellett benne van az alaplapi 8 tűs(EPS) csatin felvett fogyasztás is, magyarul a proci, arra az esetre, ha egy VGA jobban pörgetné a procit mint a másik - pl. az NV-k ugyebár, mivel a CPU-ra offloadolnak funkciókat amit az AMD nem, és tudtommal az Intel sem.
Szóval kedves #343Alogonomus, nem, nem az alaplapról a VGA felé menő fogyasztás van hozzáadva, hanem a tápról az alaplap felé a 8-pines EPS csatikon keresztüli. -
Sinesol
veterán
Hát igen, nincsenek csodák az Rdna-val, mondtam én, hogy a marketingmaszlagnak jó, ha a fele igaz.
RobbyJr: Az amd, intel vagy akár az nvidia marketinganyagaira sokat nem lehet adni, azok csak reklám céllal szolgálnak. Elég csak a korábban linkelt grafikont megnézni, láthatjuk mennyire igaz az amd által emlegetett jelentős fogyasztásbeli javulás.
-
Alogonomus
őstag
Nem total system power, csak mivel a 16 pin csatlakozók esetén azzal is trükközött az Nvidia, hogy a kártya áramellátásához a PCIe-szabványban meghatározott maximális 75 wattnál többet vitt át az alaplapi csatlakozó sínen, ezért már az alaplap irányából felvett többlet fogyasztást is figyelik a komolyabb tesztelők, hogy a Geforce kártyák valós fogyasztását rögzíthessék.
-
-
S_x96x_S
addikt
> De persze előbb 3rd party tesztek jöjjenek ki, vakon azért nem rendelem.
checklist:
- legyen szabad pénz a bankkártyádon ( nem árt tartalék bankkártya se )
- regisztrálj be a legtöbb online boltba. ( alza, ... ) és ne akkor amikor roham van.
- szerintem pár magyar nagyker is kaphatott a készletekből, úgyhogy ne csak az alza-ra fókuszálj.
- a gyártói oldalon a modelleket addig is érdemes tanulmányozni ( Sapphire )
vagyis kell egy lista a potenciálisan kinézett GPU-ról.
- érdemes márc 5 és 6 -ra szabit kivenni és 15 percenként monitorozni a netet.
- a https://videocardz.com/ - on lesz majd rewiew lista - az angol és német review-ról.
- az AMD GPU találgatós fórumot is érdemes monitorozni.
--------Abu szerint:
"A globális 9070 kezdőkészlet négyszázezer darab. GeForce RTX 50-ből eddig 65 ezret szállított az NVIDIA, de ez két héttel korábbi adat. Mostanáig úgy 70-72 ezret szállíthattak.
A gyártók szerint globálisan heti 50-100 ezer között fognak szállítani 9070-ekből. Azt is tudni, hogy 80% 9070 XT lesz, és 20% 9070, de ha ez nem jó arány, akkor három héten belül tudnak reagálni az igényekre."vagyis ha még le is csúsznál a launch -ről, vagy vacillálsz,
akkor sokkal nagyobb az esély, hogy hamar feltöltődnek a készletek.
( GDDR6 - már bevált ; nincs gyártási kockázat ) -
Speedy007
őstag
-
blountex
senior tag
Részben 4k-ban játszok tv-n és kanapén (ami megy fix 60 fps-el), részben pedig 1080p-n, de ez igazán az adott címtől függ mit melyik kijelzőn érdemes játszani....
NV flagship semmiféleképpen nem érdekel, túlárazott + csati hibás stb.Bár az FSR 4 Space marine 2-ben jól hangzik , hogy 150+ fps , de gondolom ez performance mód.
Alapvetően úgy vagyok ezzel a felskálázás dologgal hogy az FSR/DLSS kombó még oké , ha hozza a közel natív képminőséget, de a többi framegen meg ilyen - olyan szuper elnevezés már többet árt mint használ.... -
parandroid
félisten
Másrészt meg a userek nagy része leszarja, mikor van új bejelentés, neki akkor ‘kell’ új gép, amikor eszébe jut, vagy amikor épp pénze van, olyankor bemegy a boltba, és leakaszt egyet. Itt a ph!-n, de főleg ebben a topikban, ami van, az nagyon nem a piacra jellemző minta, a felhasználók 80%-a (pareto-elv) full tájékozatlanul vesz valami előre összerakott cuccot a sarki kisboltban, vagy a kedvenc webshopjában.
p
-
-
En nem tapasztaltam hatalmas hibat egyik oldalnal sem, felraktam mukszik ennyi.
AMD-nel a legnagyobb problemam ha chrassel a gep tok mindegy miert az AMD driver OC resze alapra allForumokban csak azt tudod alltalabann olvasni akinek gondja van a tobb szazezer ember akinek jo nem irja le minden nap hogy minden fasza
-
ggbuffon1897
őstag
Onmagaban nekem sose volt gondom egyik oldal drivereivel sem.
Az amd hőtermelesevel viszont mar annal inkabb. Mind fűt mint a kazán. Így csendes példányokkal nemigen talalkoztam ami nalam donto faktor.
A 7700xtmet is vsynccel hasznalom ugy megall a hotspot 70C kornyeken (amugysem multizok) es igy csak 700-800rpmen teker.
Nv oldalan ez valahogy jobban kivan talalva vagy nemtudom, lehet normalisabb ventivezerlest irnak a gyartok hozzajuk.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az RDNA 4 architektúra érdekes újításokat kínál, és némelyiken már érezhető, hogy a következő körre készült.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest