- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Nem örülök neki, de attól tartok, igazad van... még tán a legkisebb Intel Arc kártyák vannak a régi feature-card-okhoz legközelebb tudásban és árban is, de a Battlemage generációból még nem jelentek meg ilyenek, az előző generációt pedig mintha kivezették volna a piacról ők is...
-
sb
veterán
Ez a kategória 10 éve nem létezik már. Néha jön 1-1 használható valami, de 10-ből 9 esetben az átnevezős/magára hagyott kategóriának mondanám inkább. Még APU-kban is eljutottunk oda, hogy ott is várhatod a feature-t jó ideig mire megjelenik, desktopon főleg.
Most mobilban eléggé beerősítettek papíron - a készlet majd más kérdés, abban sincsenek jó tapasztalatink, lásd Strix Point, de előtte még a Phoenix is ilyen volt. Azért a mobil vonal látva az új mobil APU-kkal ez talán változni fog. Bár tippre a kisebbeket mondanám, szerintem az sem rossz alternatíva, hogy olcsóbban, remélhetőleg dömpingáron jönnek Zen5, RDNA 3.5, NPU-s cuccok. A Halo továbbra is azt tippelném, hogy halandónak nehezen lesz elérhető, árban és talán fizikailag is.
Szóval összefoglalva szerintem több lépcső is hiányzik egy belépő dgpu előtt, még azoknak is örülni kell ha jön valami.
-
Sinesol
veterán
válasz
Alogonomus #434 üzenetére
Par % különbseg van maximum cpu tèren, ami elegge elhanyagolhato. Föleg annak fenyeben, hogy azon megy mindig a siras, hogy a több szalas procik csak malmoznak, nincsenek rendesen kihasznalva. Azt mar meg sem emlitem, hogy azok a 100 wattos procifogyasztasok is csak tesztekben, esetleg sok szalas, munkara hasznalt alkalmazasoknal allnak elö, jatekok eseten tdp közeleben sem jarnak.
120w elvileg a 9800x3d tdp-je, ehhez kepest jatekok eseten: -
Alogonomus
őstag
Az AMD és Nvidia driverei közötti eltérő mértékű driver overhead miatt a teljes gépet jobban meghajtják a Geforce kártyák, ami automatikusan magasabb fogyasztást okoz a teljes gépet tekintve. Persze nem mondjuk +100 wattot, de amikor 20-40 wattos különbség alapján sokan már totális győzelmeket hirdetnek, akkor egy 100 watt körüli processzort érezhetően jobban meghajtó driver egyáltalán nem elhanyagolható különbséget jelent.
-
Kansas
addikt
A "card only" az nem értelmes fogyasztásmérés... nem véletlen, hogy az összes magára valamit adó teszter hozzáveszi még a 2x8pin alaplapi tápot is, Algonomous fentebb linkelte az Igor's lab cikket, ami elmagyarázza, miért.
TPU amúgy valóban nem rossz, a tesztjeik relatíve jók, de az egyéb cikkeik sajnos eléggé elmentek bulvár színvonal irányába... -
Speedy007
őstag
RP'S Lair videóját néztem pont nem rég a témában. Sapphire Nitro+ 7900XT-m 100%-n hajtva lazán felszív 350W-t az alapján eddig úgy néz ki hogy egál a régi és új generáció fogyasztása szerintem az a +8W-t nem a világ vége.. Hőmérséklet már más lapra tartozik a 7900XT-m 80C°-s memória hőmérsékletet tud illetve 80-83C° Hot Spot-t ehhez képest a 9070XT úgy fűt mint anno a 115C°-s 5700XT Hot Spotja. Mindezt nekem az XT-m télen nyáron tudja Stock beállításokkal.
-
Zilko87
tag
Ez igen, micsoda indulatok egy videókártya irányába.
Kiemelted az egyetlen paramétert amiben gyengébb az előző genhez képest(+4W), de amiben fejlődött azt meg sem említed. Igazi objektív látásmód, üres fröcsögés.
Igaz a kistesó meg pont egy fogyasztásbajnok kártya, de az lényegtelen.
Senki nem jelentett be áremelkedést, pont megerősítették, hogy marad az ár és jönnek kártyák folyamatosan..... -
Sinesol
veterán
Elsősorban techpowerup-ot nézek ott van értelmes fogyasztásmérés, meg sok uj játék kombinált tesztátlaga. Akárhogy is nézem, többet eszik, minta 7000-es top, miközben gyengébb nála, nagyon nincs mit magyarázni ezen a fejlődésnek nem nevezhető produkcion. Árban akartak versenyezni, de egyrészt már be is jelentették az áremlekedést, másrészt meg jelenleg 1000+ euro körül kapható eu-ban és ki tudja hol a vége, ha egyáltalán meg lehet venni. Szóval most sem végződött másképp a csodavárás. Nevezhetjük felőlem középkategóriának, de ettől nem lesz szebb a helyzet, nagyobb fogyasztásból hozza az előző gen teljesítményt, fura középkategória ez.
-
Cassi
őstag
Jövő csütörtökön jelentik be állítólag az 5060-ast és az 5060Ti-t, az utóbbiból lesz 16 GB-os verzió. Így már nagyon sokféle nem kapható kártya közül lehet választani.
-
Hunpriest
senior tag
Sapphire Pulse 9070XT rendelhetö egy csomó helyröl 310 körül.Lófaszt, benéztem.
-
Itteni sved webshopba most droppol 50+ Primal XT 350e.
-
Speedy007
őstag
Ahogy nézegetem a tavalyi 7900 XT és az első szállítmányos előrendeléses 9070XT kis túlzással egy árban mennek pl. a zöld manónál. De az kemény HA-n nézegetve az árakat hogy közel új árban mennek a használt 7900 XT-k
-
Nelman
tag
Nekem tegnap este sikerült egy SAPPHIRE PURE AMD Radeon RX 9070 XT előrendeléssel megrendelni 345 ezer magyar pengőért (ez még egy elég elfogadható ár érte úgy gondolom). A várható szállítása március 19-re datálva. Nem várogatok az 5070 Ti-re, mert az jóval drágább lesz egy darabig biztosan.
-
Kansas
addikt
"Akkor mihez képest beszélünk középkategóriáról? "
A piacon levő termékekhez képest... nem gyártónként számolandó, hanem generációnként. Nem atomfizika... az AMD már nem először csinálja, hogy nem teljes palettát hoz ki egy generációból, hol a teteje hiányzik(RDNA1), hol az alja(Vega).Attól még nem számítanak a 9070-ek csúcskategóriának, mert fölöttük nincs semmi. Kicsi die-ra(kb. a Navi 32 mérete, amire ugye a 7700XT és 7800XT épült ), középkategóriába árazott kártyák épültek, ennyi. Nem kell túlkomplikálni, de túlegyszerűsíteni sem.
Amúgy pedig nem fogyaszt többet, mint az előző kategória teteje, a non-XT pl konkrétan kevesebbet eszik, mint a 7700XT... csak nem a PH tesztet kell nézni, hanem pl a kicsit magasabb szakmai szinvonalú GN-t... Az XT más kérdés, az alighanem túl van tolva az energiahatékonysági görbe sweet spotján jócskán... 10-15% extra teljesítményért majd' 40%-kal kér többet enni...
-
Juhaszatti
addikt
"De felmerül a kérdés, hogy akkor mi a top? Ja, hogy olyan nem létezik? Akkor mihez képest beszélünk középkategóriáról?
"
Pontosan ez a lényeg. Nincs top AMD ebben a generációban. És hogy mihez képest középkategória? Hát a konkurencia csúcskártyáihoz képest. Mind teljesítményben, mind árazásban középkategória.
Vagy szerinted akkor a 9070xt egy kategória az csúcs 5090-el, vagy akár a felsőkategóriás 5080-al? -
Sinesol
veterán
válasz
Juhaszatti #407 üzenetére
A 7800xt felülről a harmadik legerősebb gpu, ha jol emlékszem, a 9070xt meg a leggerősebb a generációban. Lehet játszani a marketingrizsával, de szerintem ami a generáció legerősebbje, azt a korábbi gen legerősebbjével lehet összevetni. Árazásban meg azért annyi, mert annyit is ér, nem igazán "pozicionálás" kérdése a dolog.
Egyébként ha középkategória lenne, akkor nem fogyasztana többet, mint a korábbi gen teteje, miközben valamivel gyengébb is. Afféle gyenge kifogás ez, látta az amd, hogy gyengén sikerült és rámondta, hogy akkor ez most középkategória...ennyi erővel az uj top intel proci is középkategória, mert gyengén sikerült? Mostantól ha valami nem ugy sikerül, ahogy várták, akkor középkategória? De felmerül a kérdés, hogy akkor mi a top? Ja, hogy olyan nem létezik? Akkor mihez képest beszélünk középkategóriáról? -
Sinesol
veterán
Megis hogy jön ide az 5070ti?
Nem tudom milyen 9900xtx rol beszelsz, ilyen nem letezik, jelen generacio csucsa a 9070xt, ez a maximum, amire kepesek az rdna4-el, ez a jelenlegi amd csucs. Gyakorlatilag ez lenne egyebkent a 9900xtx, csak mashogy neveztek el, hogy kevesbe egjenek nagyot.
-
Kansas
addikt
válasz
Csupati69 #400 üzenetére
Látom, nem nagyon érted te ezt... senki nem dolgozik a fióknak, még az Intel se, pedig róluk elég sokáig az a hír járta, hogy a fiókjuk tele jobbnál jobb design-al... hát nem volt.
Erre a konkrét felvetésre legyen elég annyi, hogy a csíkszélesség csökkenésével kb. exponenciálisan emelkednek a gyártási költségek, tehát ha még ki tudnak hozni valamit az 5nm-ből, hülyék lennének 2nm-re menni, a GPU-kért nem kérhetnének többet, de legalább nekik többe kerülne... -
Cassi
őstag
válasz
Csupati69 #400 üzenetére
"dísznek szentjánosbogarakat"
Ha a vevő Vér Pistikének ez kell, akkor mit csináljanak? Az AMD és az NV nem nagyon tesznek ledeket a saját tervezésű kártyáikra." a 2 nm-es is kész van"
Még nem volt kész, amikor a mostani GPU-kat tervezték."nagy zsivány (...)"
Lehet, de te milyen jótékonykodással keresed meg a fizetésed? -
Csupati69
csendes újonc
Azért azt tegyük hozzá : nagy zsivány az AMD és az nVidia is ! Szép sorban végigjárják a létrafokokat, nem hagynának ki egyet sem, fizessenek csak az userek. Majd teszünk a kártyára dísznek szentjánosbogarakat is RGB helyett, akkor jobban fogy
Pedig tuti, hogy már a 2 nm-es is kész van ! Csak ugye le kell előbb húzni a vásárlókat...
Elég undorító dolog ! Ébredjetek már fel ! Ha akarták volna, már tavaly kiadhatták volna a 2 nm, de nem. Előbb eladnak mindent, amit csak lehet, az 5 és 2 nm között és majd UTÁNA kerülnek a polcokra ezek a kártyák. Volt ilyen régebben is, pedig akkor még nem pörögtek ennyire gyorsan a fejlesztések és nem voltak belepakolva ekkora összegek ....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Speedy007 #396 üzenetére
A Super széria tök mindegy, mert pont azért hagyják ki a nagyobb lapkákat, hogy ne is csináljanak köztes generációt.
#398 Sinesol : De tudnak jóval nagyobbat is csinálni, hiszen a fogyasztás csak egy paraméter. Azt nagyon egyszerű konfigurálni. Azért nincs ebből több lapka, mert nem optimális váltani. A TSMC 2 nm még nem áll készen, a 3 nm pedig nem elég jó, mert nem GAAFET. A 4/5 nm-re pedig fókuszálhatnak, de csak az erőforrásokat kötik le, mert csinálhatnak egy 500 mm2-es és egy 650 mm2-es lapkát is, de végeredményben nem hozna igazán nagy különbséget. Emiatt nem is csinálják meg, és kihagyják a klasszikus köztes generációt, és egyből 2 nm-re ugranak. Ez pusztán az erőforrások menedzselése. Hasznosabb 2026-ban hozni egy teljes 2 nm-es sorozatot, mint 4/5 nm-en frissíteni az aktuálisat egy köztes szériában.
Ne kevert a gyári TGP-t, és a gyári OC-s modellek magas TGP-jével. Utóbbi azért van, hogy 3200-3300 MHz közé tudj tuningolni. Kb. 10% tuningot hagyott az AMD a hardverben. Akinek ez nem kell, vehet gyári TGP-jű 9070 XT-t is. Az úgy 40-50 wattal kevesebbet fogyaszt.
-
Sinesol
veterán
válasz
Speedy007 #391 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy nem akar beszallni, hanem arrol, hogy nem tud. Az, hogy egy egyszerubb chipes megoldas is többet fogyaszt az elözö generacional, az erösen arra utal, hogy minden lehetseges teljesitmenyt kipreseltek az architekturabol, nagyobb chipet mar nemigen tudnak csinalni, mert nagyon elszallna a fogyasztas. Az RT-n meg tudtak reszelni kicsit, de az rdna kb ennyit tud.
Jacek: Az, hogy több fogyasztasbol elmarad a 7900 xtx-tol, az minden, csak nem elorelepes.
-
Speedy007
őstag
Igen ezt írtam én is hogy az RTX 50XX széria natívan meg van lőve hókuszpókusz nélkül és erre céloztam hogy az AMD is így tesz ezek szerint.. Függetlenül attól hogy az idei év átmeneti év lesz az AMD-nek akkor is hatalmas ziccernek érzem hogy csak az alsó és közép kategóriára koncentrálnak és ki hadják a felső-középkategóriát. Ez akkor lesz igazán fájó ha jön majd a Super széria és arra már válaszuk nem lesz a vörösöknek..Míg tavaly az XTX felvette a kesztyűt még azzal is 4080-s szinten..
-
RobbyJr
addikt
válasz
parandroid #394 üzenetére
Bízom benne. Egyelőre várok a vásárlásával.
-
válasz
Speedy007 #391 üzenetére
UDNA váltja az RDNA-t elviekben lesz megint csúcs kategória.
Előre megmondták hogy középkategóriás kártyák jönnek csak most, ha így nézzük az NV-hez képest hatalmas az előre lépés mert elvben ezek a kártyák a 7800XT és a 7900GRE leváltói.
Namost az nem pl középkatban mennyit lépett előre? 5070 mennyivel gyorsabb a 4070S-nél amit vált? 0% azaz zéró, ennél biztos többet fejlődtek -
Speedy007
őstag
De ha jól értelmezem akkor az AMD akkor követni fogja a zöldeket abbahogy natívan alig lesznek erősebbek márha azok lesznek mint a tavalyi 7900XT(X). Nekem hiány érzetem van mióta az AMD nem akar pénisz méregetésbe kezdeni az NVIDIA-val oké nem csinálnak csúcs kártyát ami felveszik a kesztyűt márha tudja az aktuális riváliséval érthető okokból... De sokan igaz "nyögvevelősen" még tudnak költeni RTX XX80-s szériára mert az kevésbé kompromisszumos mint az RTX XX70-s széria.. AMD még ebbe se akar be szállni ezek szerint pedig lenne rá szerintem igény..
-
Pug
veterán
Hmm, ez nem lett rossz, lényegében 7900 XTX improved RT-vel, well done
-
parandroid
félisten
Mondom, hogy boltokban meg van, amd kiszórta az összeset, ahogy a nagyobb gyártok is. Annyi van belőle, amennyi kisker/nagyker készleten van, nincs utánpótlás. Ha valahol elfogy a polcról, nem tudnak utánrendelni. Tahát ha pl alzának van még fél raklap, az ezzel a kereslettel kb 1-2 hét max. Le sem kell akciózniuk, úgyis elfogy, mert sokan vannak vele úgy, hogy inkább azt veszik.
p
-
tray86
tag
válasz
parandroid #385 üzenetére
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/pulse-amd-radeon-rx-7900-xtx-24g-gddr6-11322-02-20g-p911810100/
ezek nem elérhetőek vagy hogy van ez? Mert nekem ez sokkal jobb keszletnek tunik mint mostansag egy 4070Ti Super, vagy 4080
-
parandroid
félisten
Nincsenek már xtx-ek. Ahogy 7900xt-k sem. AMD már az összeset eladta, nagyker-kisker szinten van még pár, de egyre több boltból tűnik el végleg. Most értem, asus is miért szórta ki őket a saját store-jában is ekkora engedményekkel (657-ért csiptem meg az egyik utolsó oc tuf xt-t, ugyanekkor 800 körül lehetett oc tuf xtx-et szerezni ugyanitt). Ügyesen csináltak helyet az új generációnak, ahogy nvidia is.
p
-
tray86
tag
Figyelembe véve az utóbbi időszak árazási trendjeit, kizártnak tartom, hogy br380-390k alatt nyisson a 9070 XT.
Beárazzák pont annyival a 7900 XTX-ek alá, amennyivel rosszabb.Ellenkező esetben rajuk rohadnak az XTX-ek.
Br 520-560k-s 5070Ti-nal, amugy kedvezonek is szamitana br380k-s 9070XT
-
Cassi
őstag
9070 XT Nitro+: [link]
-
S_x96x_S
addikt
és ide gyűjtik az összes tesztet :
AMD Radeon RX 9070 (XT) “RDNA4” Graphics Cards Review Roundup
https://videocardz.com/198465/amd-radeon-rx-9070-xt-rdna4-graphics-cards-review-roundup -
S_x96x_S
addikt
első teszt ( több oldalas )
https://www.gamersky.com/hardware/202503/1893636_9.shtml -
ricsip
addikt
jah, és senkit nem érdekel, mert pörgeti a látogatottságot, meg a reklámbevételeket.
Olyanok miatt vesznek le videókat csak, h. kopirájt-sértés, de azt médiavállalatok ügyvédei küldik, mert azoknak a s**ét nyalja a google cég. Mezei prolik bejelentéseivel, h. fake videjókártya rivjú, ezekkel nem foglalkoznak. -
RobbyJr
addikt
válasz
Willhunting #374 üzenetére
Viszont tudod jelenteni a videót, hogy false az egész.
-
Findzs
addikt
-
S_x96x_S
addikt
a jó hír - hogy 1 USD = ~ 371 Ft körül van - most;
( Ha a nagykerek USD -ben számolnak el, akkor ez valamikor majd megjelenik a magyar árakban is - vagy nem ..
)
-
Csandi
őstag
[link]
Marvel Rivals performance leak -
Csandi
őstag
Német ár leak
[link]
27% áfával akkor a Nitro+ 375k forint, többi ennél olcsóbb. -
RyanGiggs
őstag
válasz
Alogonomus #360 üzenetére
Köszi.
Várom már , meg főleg az árakat is a non xt-re, mert ha 300 fölött lesz bőven , akkor inkább 200-ért veszek egy 7800xt-t. -
RyanGiggs
őstag
Mikortól lesznek elérhetőek a tesztek?
Még sehol sem jött velem szembe. -
Kansas
addikt
válasz
parandroid #356 üzenetére
... ha csak úgy nem...
-
válasz
ggbuffon1897 #352 üzenetére
Az osszes 5070 tesztben elmondtak hogy holnap fogjak ertekelni ha vegre kiadhatjak az amd kari teszteket is.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
a videocardz szerint:
-
Kansas
addikt
válasz
Nem, akkor a bolti start van.
-
Kansas
addikt
Ez OK, de azért egy 220W-osként beharangozott VGA tipikus fogyasztása nem 360W legyen már!
Én pl a magam szempontjából skippelem a szériát, ha tápot is kell cserélnem miatta...szerk.: Ez nem a VGA fogyasztása, ez a PCIe+EPS, tehát a VGA fogyasztás mellett benne van az alaplapi 8 tűs(EPS) csatin felvett fogyasztás is, magyarul a proci, arra az esetre, ha egy VGA jobban pörgetné a procit mint a másik - pl. az NV-k ugyebár, mivel a CPU-ra offloadolnak funkciókat amit az AMD nem, és tudtommal az Intel sem.
Szóval kedves #343Alogonomus, nem, nem az alaplapról a VGA felé menő fogyasztás van hozzáadva, hanem a tápról az alaplap felé a 8-pines EPS csatikon keresztüli. -
Csandi
őstag
Jó hat engem speciel a fogyaszrás nem zavar amíg a táp bírja, csak ne főjön meg
meg ha ugyanolyan erős mint az előző gen flagship és annál kevesebbet fogyaszt akkor meg még fejlődés is volt, sztem 40W javulás is korrekt.
Teljesítményhen ha 5070 Ti-t hozza fogyasztástól függetlenül és olcsóbban akkor nálam biztos vétel. Holnap kiderül úgyis
-
Sinesol
veterán
Hát igen, nincsenek csodák az Rdna-val, mondtam én, hogy a marketingmaszlagnak jó, ha a fele igaz.
RobbyJr: Az amd, intel vagy akár az nvidia marketinganyagaira sokat nem lehet adni, azok csak reklám céllal szolgálnak. Elég csak a korábban linkelt grafikont megnézni, láthatjuk mennyire igaz az amd által emlegetett jelentős fogyasztásbeli javulás.
-
Csandi
őstag
válasz
Alogonomus #343 üzenetére
Ja értem. Akkor viszont elég sokat fogyaszt a 9070 XT is.
-
Alogonomus
őstag
Nem total system power, csak mivel a 16 pin csatlakozók esetén azzal is trükközött az Nvidia, hogy a kártya áramellátásához a PCIe-szabványban meghatározott maximális 75 wattnál többet vitt át az alaplapi csatlakozó sínen, ezért már az alaplap irányából felvett többlet fogyasztást is figyelik a komolyabb tesztelők, hogy a Geforce kártyák valós fogyasztását rögzíthessék.
-
RobbyJr
addikt
Én úgy olvastam eddig, hogy a 7900XTX-el van párban 1-3% eltérés.
Na de pár nap, és okosabbak leszünk.Edit: Amit AMD rakott ki a videóban, 4k felbontáson a 9070XT 51%-al erősebb, mint a 6900XT. A 7900XT meg 25-30%-al erősebb mint a 6900XT. Szóval a 9070XT nem lehet párban a 7900XT-vel.
-
hokuszla
senior tag
nem gond
csak 80w-al fogyaszt többet mint 5070ti -
Csandi
őstag
Hardwares Unboxed 5070-es videójában van egy fogyasztás chart amin bennmaradt a 9070 / 9070 XT.
Ez azért nem túl biztató
szerk: jaa, ez total system power ha minden igaz. Akkor nincs baj.
-
BaLee
addikt
válasz
ggbuffon1897 #331 üzenetére
Volt készlet Alzánál az 5xxx szériából, volt korábban kép is róla. 5-10db-ok voltak belőlük.
Scalperek behúzták hátha nyernek rajtuk pár 10k-t. -
ggbuffon1897
őstag
Apron lesz fent alzarol nem kell aggodni.
Ahogy erdekes van az apron 5xxx es alzas garis bontatlanul nem is egy.. holott papiron meg mindig elorendelheto statuszban vannak..meg allitolag nincs keszlet..
Raadasul boven elorendelesi aron alul.Furcsa...janem
-
hokuszla
senior tag
válasz
Valamivagyok #329 üzenetére
az első 100000 előrendelőnek ingyen adják, azért titkolóznak
-
Csandi
őstag
S_x96x_S és PuMbA:
Mindkettőtöknek igaza lehet. -
válasz
parandroid #323 üzenetére
Mondjuk külföldön is azt mondják hogy már egy hónapja ott áll a microcenter raktáraiban egy csomó kártya.
-
Csandi
őstag
Na Alza azt mondja, hogy nincs információjuk a megjelenésről, a készlet pedig kicsi lesz.
iPon azt mondja, hogy nincs előre információjuk, próbálják beszerezni, érdemes figyelni a webshopot. -
S_x96x_S
addikt
> OK, de lesz Strix Halo socketes verzióban?
Valószínüleg az AMD is dolgozik, hogy a CPU -ba sokkal nagyobb memóriát integráljon.
és akkor nem lesz gond a jelenlegi 2 csatornás memória.lásd Qualcomm-os hírt - ami egy kicsit vad. Még másodjára is.
Persze a "CPU package" mérete nem ismert.
"Qualcomm’s Snapdragon X2 CPUs To Feature Up To Eighteen “Oryon V3” Cores; Rumored To Combine Memory & SSD Elements In One CPU Package"
"The report says that Qualcomm is testing out a CPU with 48 GB RAM and 1 TB SSD directly on the CPU package instead of standalone components. " -
Abu85
HÁZIGAZDA
Strix Halo lesz asztalra, de nem cserélhető Socketbe.
VGA-k vannak ide, csak nem olyan jó ez a piac, hogy zsír újat fejlesszenek ide. Egyszerűen az itt vásárló userek döntő többsége nem annyira igényes, hogy fontossak legyenek nekik a csúcsfícsőrök. Emiatt az AMD és az NV is megvan itt az előző generációkkal. Az Intel próbál dolgozni ezen, de láthatod, hogy akkora sikereket nem érnek el a kicsi Arc-okkal, és nem azért, mert nem jók mondjuk fícsőr szinten, hanem azért, mert a userek többségét ez itt nem érdekli.
-
Kansas
addikt
OK, de lesz Strix Halo socketes verzióban? Pláne AM4-ben? Kétlem...
Szvsz máig bőven lenne létjogosultsága olyan olcsó, "feature card"-oknak, amik nem GPU erőre gyúrnak, hanem feature update-re jók régebbi gépekbe, akár PCIe v3 alapon... és ,ost nem csak AMD-re fondolok, mert NV oldalon sincs ilyen, igazából még a legközelebb a pici Intel Arc-ok vannak hozzá... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
AxBattler #306 üzenetére
Nem egyértelmű APU territory, de ez lesz az a választóvonal, ahol az APU és a dedikált GPU összeér. Lásd Strix Halo és Navi 44.
APU territory-nak én inkább azt mondanám, ahol az APU már egyértelműen jobb döntés, mint a dedikált GPU. Viszont ez a Navi 44-nél még nem ilyen egyértelmű, ott azért a Strix Halo IGP-je nagy átlagban inkább kikap, még ha lesz is olyan cím, amiben esetleg erősebb lesz. De nyilván minden ami xx60 alatti az már egyértelműen APU territory a Strix Halo miatt.
-
hokuszla
senior tag
válasz
AxBattler #306 üzenetére
https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
legjobb amd
AMD Radeon Graphics 1.44% -0.63%legjobb dedikáltja
AMD Radeon RX 6600 0.64% -0.20% -
Csandi
őstag
válasz
tkohun2107 #313 üzenetére
Aznap vehető lesz ha minden igaz. Inkább az a kérdés, hogy hozzá lehet-e majd jutni vagy az lesz mint nV-nél.
-
tkohun2107
tag
Elvileg 3 nap múlva megjelennek az új kártyák , ez azt jelenti már aznap megvásárolható lesz vagy várni kell pár napot ?
-
Kansas
addikt
-
GeForce RTX 4060 becomes the most popular GPU among Steam players
Ha az AMD a sweet spot-ot veszi célba, akkor ebben a szegmensben is kell valamit villantania... RX 9060 alá kellene még valami. Vagy az már APU territory?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az RDNA 4 architektúra érdekes újításokat kínál, és némelyiken már érezhető, hogy a következő körre készült.
- Windows 10
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Trollok komolyan
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest