- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
#73401 <--- Erre válaszolok itt.
Ilyen féloldalas akvárium házam nekem még soha nem volt, de nem gondolom, hogy az első 2 ventinek kifelé kéne szívnia, hanem inkább befelé fújnia a friss levegőt.
A házat mikor vetted, akkor a két elülső venti gyárilag így volt beleszerelve, vagy Te fordítottad meg őket?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
F_Zolee
veterán
Hello
Venti vezérlőt keresnék ha tud valaki ilyesmit. [link]
-
veterán
Az nagyon nem jó, kísérleteztem vele én is ,de túl sűrű.
Csináltam videót is anno :
[ PC Dustfilter test ]
Amit azóta használok mindenhol mint porszűrő az az Aliexpressről beszerezhető "food mesh "
Én tőle rendeltem :
[Ali]
60 Mesh (250micron) a sweet spot véleményem szerint . (ez kb Silverstone nylon filter sűrűség)
100-120 as mesh már eléggé sűrű ,oda nagyobb venti fordulat kell . (ez Demciflex filter sűrűségű)
Rendeltem több fajtát 60- 180 ig .
Most az új gépházamhoz amit építek elöl 60 mesh / fent -alul 100 ast használok . A porszűrővel már elkészültem majdnem (még kap egy bútorfóliát) :[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali.
Van egy phanteks Eclipse G500A performance házam. Szeretnék pluszba tenni bele előre porszűrőt és alulra is. Túl sok por megy be a házba. Lefolytatni se akarom. Igaz a gyári lyukacsos rács sok port nem fog meg. Bízok benne a hűtés nem lesz rosszabb.
Milyen porszűrőt érdemes venni? Illetve hol kapható?WOT: kissio
-
€uro
őstag
Meglett a hiba.
Egy olyan 4 pines hosszabbító-elosztó csatlakozón keresztül kötöttem be, aminek a két anya ága közül arra csatlakoztam, amelyikhez csak három ér tartozott.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Alaplap: ASUS TUF GAMING B760M-PLUS
PWM ház ventilátor: ARCTIC P12 A-RGB 120mm (ACFAN00231A)Vajon miért nem látja az alaplap a ventilátort?
CHA_FAN1 csatlakozóra dugtam. Maga a ventilátor pörög. Az ARGB vezérlés rendben van. De a fordulatszámot nem tudom szabályozni és nem is látom, hogy milyen gyorsan teker.A BIOS sem látja és olyan programok sem, mint: Armoury Crate Fan Xpert 2+ vagy Open Hardware Monitor.
A BIOS-on a legfrissebb (egy hónapos) frissítés van. Windows 11-re fel vannak installálva az alaplapi driver-ek, mint például a Chipset driver.
BIOS-ban ezt a Chassis-Fan-1 csatlakozót próbáltam Auto módban és úgy is, hogy PWM vezérlésre van állítva.
Mi lehet a probléma?
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
ricshard444
veterán
A ventilátoros topik halott, hátha itt van valaki aki tudna nekem segiteni:
Tegnap megérkeztek a pakkok.
3 darab ARCTIC P12 PWM PST A-RGB - PH -s ajánlások alapján
3 darab LIAN LI FAN SL-INF - a földöntúli megjelenése miattUtóbbinál azt hittem alap lehet a GPU és CPU hőfok alapján való szín szabályzás, de nem találtam rá opciót. Van rá megoldás vagy az L-Connect hiányt szenved ebből?
Pedig monitorozza mind a kettőt.Az alaplap MSI Mystic Light -val tudom szabályozni a színeket CPU hőfok alapján a P12 -nél, de a Lian Li -t nem.
Vagy hozzá lehet csatolni a Mystic -t és így megjelenik opcióként / az lesz az elsődleges vezérlés? Vagy alternatív programot tudtok esetleg, ami így belőhető?Vannak dolgok...
-
€uro
őstag
válasz sinya85 #27583 üzenetére
Köszönöm.
Utánanéztem ezeknek a PWM-es és GEN-2-es dolgoknak. Ha ugyanarra az alaplapi csatlakozóra kötök több eszközt (elosztóval), az alaplap fel fogja őket ismerni külön-külön. Ennek fényében világos minden, hogy mit hova és hogyan dugdossak...
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz sinya85 #27581 üzenetére
Most, hogy mondod, ezen a HUB-on a FAN csatlakozók csak három PIN-esek. Ezért nem tudnak PWM szabályozást, ugye? Ok, akkor a ventik majd közvetlenül az alaplapra mennek.
A GEN-2 ugyanaz, mint az A-RGB? Hátra és felülre is ilyen A-RGB-s ventilátorok kerülnek.
Ezzel kapcsolatban azzal nem vagyok tisztában, hogy ha a HUB-ra csatlakozok, akkor szoftveresen tudom-e majd állítani mindegyik LED-et külön-külön. Ez a megoldás azért lenne jobb, mert akkor az általad is említett házhoz tartozó LED-SW kapcsolóval is tudnám még pluszban kapcsolgatni őket.
Az alaplapon három A-RGB-s csatlakozó van, ami éppen elég lenne akkor is, ha kihagynám a HUB-ot. Csak akkor meg ugye a házról nem tudok kapcsolni semmit. Bár valószínűleg szoftveresen játszok majd vele úgy is...
-
sinya85
senior tag
Ahogy látom ventilátorokat nem fogod tudni szabályozni.
az argb led pedig ugy fog müködni, hogy vagy a házról vezérled egy gombal az effekteket vagy a gomb segítségével átadod a vezérlést pl az alaplapnak.
természetesen mindegyik ventillátor ugyan ugy fog világítani, leszámítva ha gen2-es ventid van és szoftverből vezérled.ஜ۩۞۩ஜ
-
€uro
őstag
Úgy látom, egészen jól érted...
Sőt, érteni én is értem. Az általad leírtakkal tisztában vagyok. Csak azzal nem voltam, hogy a gyakorlatban melyik elrendezés hatékonyabb. Illetve elgondolkodtatott, hogy a mai házak többségében alulra zárják be a tápokat és csak lentről/hátulról engedik őket levegőzni.
Mindenesetre most már minden ok, felfelé lesz beépítve a tápegység.
Köszönöm!
-
Nem teljesen értem. A legtöbb házban a ház alól szívja a táp a levegőt a ház alján kialakított szellőzőn, pont azért, ne a ház belsejében felmelegedett levegőt szívja be.
Az esetedben azért javasolják a felfele néző kialakítást, mert egyfelől a meleg levegő felfelé szál, ha nincs légáram, vagy a házban alacsonyabb nyomás uralkodik (mert például ház ventik kifelé szívják a levegőt).
Másfelől meg a ház belsejébe magasabb a nyomás (mert a ház elején például van venti, ami szívja a ház belsejébe a kinti levegőt), akkor ez a kialakítás akkor is biztosít légáramot, ha passzívban működik a táp. Ilyenkor viszont a meleg levegő a tápból nem a ház belseje felé távozik, hanem a ház belseje felől a táp végén távozik a kültér felé.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
€uro
őstag
Rendben. Köszönöm.
Egyébként érdekes, hogy sok házban lentre bezárják a tápokat úgy, hogy felfelé egyáltalán nem tudnak levegőzni.
A házamon van egy ilyen FUN/LED HUB:
Ha ezen a HUB-on keresztül csatlakozok a ventilátorokkal az alaplapra, akkor azokat csak együtt fogom tudni szabályozni?Ugyanez igaz a LED-HUB részére is? ARGB-s világításokat ezen keresztül csak együttesen lehet vezérelni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz LLKobe #27572 üzenetére
Igen, jó hozzá, de amúgy a Noctua postaköltség áron küld offset kitet, amivel 7mm-et lefele el lehet tolni a hűtőt (minimálisan, de jobb hűtést ad, cserébe csaknem összeér a D15 oldala és a VGA kártya háta...).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb helyre írok, de lényegét tekintve léghűtéssel kapcsolatos a kérdésem. Röviden:
A tápegységet ventilátorral felfelé vagy lefelé szereljem be a házba?
Erről a tápról van szó: Seasonic Prime PX-650
És erről a házról: Lian Li LANCOOL 215A tápegységről tudni kell, hogy 40%-os terhelésig ventilátor nélkül (Hybrid mód) üzemel. (Valószínűleg ez lesz jellemző a számítógép-használat 95 százalékára.)
A dokumentációja ilyenkor azt ajánlja, hogy ventilátorral felfelé legyen beszerelve a megfelelőbb szellőzés érdekében:
Ezzel szemben az bizonytalanít el, hogy videókat nézegetve ugyanilyen (vagy hasonló kialakítású) házakba ventivel lefelé szerelik be a tápegységeket.Úgyhogy érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek melyik a jobb megoldás?
A kérdés kapcsán még számíthat, hogy az i7-14700 processzort egy Thermaltake TH280 V2 AIO fogja hűteni.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Noctua D15 hűtőm, és most váltok platformot intelről AM5-re.A dobozában volt egy AMD lefogató kit, de nem vagyok biztos benne hogy jó AM5-re.
Ezen oldal szerint, ha megvan a szürke spacer kit, és az NM-AMB8 plate, akkor jó vagyok?
Mert az megvan.Ha jól gondolom, az NM-AMB11 plate az a 90 fokkal elforgatott felfogatáshoz kéne?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régi Scythe Ninja 3-as hűtőm ami kompatibilis eredetileg Socket AM3-al.
Úgy tudom az AM3, AM4 és AM5 között nincs hűtő lefogatásban különbség.
Jól tudom?A kérdésem, hogy szerintetek fogom tudni használni egy AM5-ös lappal ezt a hűtőt mókolás nélkül?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz mefistofeles #27566 üzenetére
Igen. Vagy veszel egy venti hubot és arra kötöd őket.
Bár az RGB-vel ilyenkor nem tudom, hogy mi a helyzet, az engem hidegen hagy.Clint Eastwood FTW
-
válasz mefistofeles #27565 üzenetére
Bocsánat a sok szövegért csak nehéz a felfogásom.
Szóval ha fordulatszámot akarok állítani akkor kell két venti ilyen csatlakozóval, és kell egy elosztó mindkét kimenethez (mivel csak egy helyre bökhetőek fel az alaplapra)Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz Raggie #27562 üzenetére
Tudom, hogy biosban lehet állítani a fordulatszámot, de ebben az esetben sajnos a ventik egyáltalán nem csatlakoznak az alaplapra. Áramot egy sata tápcsatin keresztül kapnak, a fényeket pedig a frontpanelen lehet állítani. Sakk-matt
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Raggie
őstag
válasz mefistofeles #27563 üzenetére
Nem hiszem. Ilyen egy standard PWM venti csatlakozó: LINK
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz mefistofeles #27561 üzenetére
A legtöbb mai lapon már lehet 3 és 4 pines csatit is dugni a header-ekre.
Utána BIOS-ban be kell állítani, hogy feszültséggel vagy PWM-el szabályzod a ventit.
(3 pines ventihez feszültség, 4 pines ventihez PWM-es szabályzás kell)(Itt is be lehet állítani, pdf 86.-87. oldal.)
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
-
Raggie
őstag
válasz mefistofeles #27559 üzenetére
Szia, rá lehet kötni.
LED-eknél:
Alaplapod használati utasítása, pdf 58. oldal.Venti csatlakozók:
Alaplapod használati utasításának pdf 36. oldala.Elhelyzkedésük a lapon pdf 13. oldal.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
válasz Raggie #27558 üzenetére
És ha nincs olyan csatlakozó a lapomon akkor felejtős az egész igaz? Mi a fenét lehet rákötni erre a lapra? Asrock B450m Steel legend?
Ezt írják a házról (Kolink Inspire k7)
"...mely I/O panelon található RGB vezérlőgombbal vagy akár a megfelelő szoftver alkalmazása mellett az alaplappal is irányítható."
Akkor ez az "irányítás" csak a színekre vonatkozik? Amúgy nem értem a dolgot, mert nem látom, hogy bárhol csatlakozna az alaplaphoz a ventis rész.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Raggie
őstag
válasz mefistofeles #27557 üzenetére
Igen, és Nem.
Tehát mindkét csatit be kell kötni.
A képen bal oldali 3 pines csak az RGB világításért felel, a jobb oldali a ventilátor működtetéséért.Clint Eastwood FTW
-
Ha ilyen csatlakozóval szerelt ventiket veszek
Akkor ahhoz kell egy elosztó, mert csak egy ilyen csatlakozó van az alaplapon. Illetve akkor a jobb oldali csatit is be kéne kötni? mert azt meg végképp nincs hová. És ha a bal oldali három pinessel megy akkor fordulatot is tudok biosból szabályozni?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Sziasztok ismét.
Na szóval, szeretnék két RGB-s ventit, halk (szabályozható fordulat) és egyetlen mono szín beállítása az elvárásom. Előző hsz-ekben láthatjátok, milyen alaplapom van. Az sem baj ha direktbe vannak kötve a deszkára, akkor biosból állítom be a színt.
Nagyon sok venti van a piacon, nekem milyen csatlakozóval ellátottat kéne vennem, hogy sikerüljön a projekt?[ Szerkesztve ]
-
ha kíhúzom őket, akkor a ventinek Ilyen csatija van.
Ezt nem lehet az alaplap négy pines csatijára kötni? Akkor a fényt is biosból állítanám be de talán menne a fordulatszám állítás.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
jimpo
senior tag
válasz mefistofeles #27552 üzenetére
Értelemszerűen a ventilátorokat.
Átalakító maximum csak akkor, ha lehetne tudni pontosan milyen típusok.
De szerintem nem érdemes foglalkozni vele, mert abból ítélve amit írtál. Nem arra lettek tervezve hogy lehessen állítani a fordulatszámát.
Ide Írd le mennyit vagy hajlandó rákölteni, mire van "szükséged" színek variálhatósága terén.
Akkor majd ajánlanak a többiek valamit, én nem foglalkozok a csillámmal. Bár nekem is van pici fény a gépben, de csak fínoman.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz mefistofeles #27552 üzenetére
Illetve a fontpanelhez kötve egy ilyen csatit is találtam
ez sem segít?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
jimpo
senior tag
válasz mefistofeles #27550 üzenetére
Ezt sehová!
Sajnos csere szükséges amennyiben a jelenlegi állítási lehetőséget kevesled.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz abdulka1 #27549 üzenetére
Na megnéztem, nem csoda, hogy nem tudom szabályozni a ventiket. Ilyen venitből van egy elől egy hátul
A két venti a ház hátuljában össze van kötve azzal a vezetékkel ami a frontpanelről jön, és ezzel lehet állítani a színeket. Ezenk kívül csak egy sata tápkábelre vannak rákötve, szóval nem csoda ha nem tudtam őket szabályozni, alaplapról.
Egy ilyen csati van szabadon,
gondolom ezt kéne az alaplapra kötni, kérdés hová......
előre is köszönöm.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #27547 üzenetére
Szia!
Milyen csatlakozó van a ventilátorokon?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz mefistofeles #27547 üzenetére
Vagy belépsz a gép indításakor az UEFI-be és ott beállítod a ventilátorokat, vagy pedig a rendszer felállása után (gondolom Windows) feltelepíted a FanControl nevű programot és rendszergazdai jogokkal indítod.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz mefistofeles #27546 üzenetére
Bár nem kaptam választ, még egy kérdés. sajnos totál láma vagyok a dologban. Szóval vettem egy komplett gépet ami egy kolink ispire K7 házban van, két gyári RGB-s ventivel (elöl-hátul) Hogy tudom ezeknek szabályozni a forgási sebességét? Alap helyzetben terhelés nélkül is túl gyorsan forognak. Az alaplapom Asrock b450m Steel Legend
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Az AMD gyári Whrite Spire RGB hűtőjén szabályozható a világítás?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Zamma
őstag
válasz Sasa 111 #27543 üzenetére
Ár alapján lefelé drágulnak, nincs olyan hogy első.
A P12 tényleg halk 950 rpm-ig.
A tövidítések az átlagtól jobb képességeket jelölik gyári afatok alapján.
AF Air Flow
SP Static Pressure
N Noise
Az utolsó előtti oszlop az AF és SP szorzata, az utolsó oszlop pedig ennek a számnak a N értékkel osztott eredménye. -
-
Zamma
őstag
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy viszonylag friss házhűtő ventillátor tesztet?
Keresgéltem, de régieket találtam csak.
Köszi! -
dokee78
félisten
Zalman ZM-MFC1 Ventilátor vezérlőm.
Nem megy.
Melyik csatlakozó kell az alaplapra dugni?
HDA? -
Raggie
őstag
válasz DeFranco #27524 üzenetére
Valószínűleg a venti pwm vezérlője behalt. Esetleg még aliexpress-ről néha lehet rendelni ezekhez párszáz forintért csak csere ventit. Erre még rákeresnék, mert olcsóbb, mint egy új hűtő. De mondjuk kb egy hónap mire megjön szóval csak akkor ha ráér.
Clint Eastwood FTW
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
Egy intel G3240-en megállt a gyári hűtés, egyszerűen nem forog a ventilátor. A lapon kijön a 12V, át is megy a kábelen, mert a nyákon a forraszpontokon megvan a fesz, de a venti nem indul. Áram alá helyezve picit meglibben, aztán semmi.
Más lapon sem megy, az eredeti lapra kötve más venti megy.
Első kérdésem, hogy mi lehet ilyenkor a gond, és lehet-e javítani, feltételezem gazdaságosan és minimális tapasztalattal nemigen.
Második kérdésem, hogy ha a legolcsóbb vállalható megoldást keresem, akkor ez a hűtés megfelelő lehet-e a gyári cooler helyettesítésére: [link]
Se oc (lol) se dedikált videokártya, se semmi nincs, nagymamagép egy matx lappal, egy ssd-vel meg egy dvd-vel egy batár retro házban, tehát hőterhelés minimális.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Nem új beszerzés lesz, hanem ez van itthon a jelenlegi konfigban, de közben előkerült a szekrényben kallódó Brocken ECO rögzítő készlete is, az meg biztos elfér, szóval megoldódott a probléma.
Köszönöm az ajánlást!
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Zamma
őstag
válasz abdulka1 #27521 üzenetére
Sajnos nem tudom hogy a Btocken 3 elfér-e, de ezek biztosan igen ez alapján:
ARCTIC Freezer 7 X
ARCTIC Freezer i13 X
be quiet! Pure Rock 2
Cooler Master Hyper 212 Black Edition
Cooler Master Hyper 212 EVO
Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition
Corsair H100i RGB PLATINUM
Deepcool GAMMAXX 400 V2
Deepcool GAMMAXX GT A-RGB
Scythe FUMA 2
Thermaltake UX100
upHere CC120RGB
Vetroo V5Ezek közül a legnagyobb a Fuma 2, ezek a méreteik, speckóik: [link]
Milyen ház, vga és procihoz lesz?
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Asrock B460M Pro4 lapon, egy plusz hátlap nélküli VGA mellett, elférhet egy Alpenföhn Brocken 3?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani hogy ez a proci hűtő mekkora TDP-ig alkalmas hűtésre? Egy 5700G- re tenném a gyári helyett. A gyártó oldalán sem találok infót erről. A házam max. 1500mm-es hűtőt fogad.
https://www.thermalright.com/product/assassin-king-120-se/Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
Ratnes
csendes tag
De szerinted hibás lehet?
Egyébként játszogattam még vele egy kicsi Fan Control-ban ( [link] ), és ha 30%-ra állítom a ventit, akkor abbamarad a a zaj, ha annál feljebb, akkor ahogy növelem a %-ot, egyre jobban hallható. AM5 proci van alatta, lehet az esetleg, hogy a felgotasában kilazult egy csavar, és azért adja ki ezt a hangot? van értelme lekapni a hűtőt, hogy meghúzzam a csavarokat alatta?
-
Zamma
őstag
válasz Ratnes #27513 üzenetére
Küldjed nyugodtan vissza ha a 15 nap nem telt még le a vásárlástól.
Ettől egyébként - fele áron! - vannak olcsóbb és jobb hűtők is, ajánlom hogy gyere át a Milyen CPU léghűtést vegyek? topikba és ott segítünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ratnes
csendes tag
Sziasztok, be quiet! DARK ROCK PRO 4 hűtőm ilyen hangot ad ki alapjáraton: [link]
Itt a hűtő kb 600 RPM-el megy. Felvételről elég nehéz megítélni, de azért viszonylag zavaró. Fejhallgató + játék közben is hallani.
Öcsémnek ugyanilyen 1 éves hűtője van (+egyforma ház), és az hallkabb, mint amit én vettem most újan. Hibás lehet? Visszaküldjem?
-
Raggie
őstag
válasz Pttypang #27511 üzenetére
Hát ugyan úgy 92 mm-es venti van az AMD Wraith Spire hűtőben, mint az Asus Silent Knight 2-ben. Annyi, hogy az AMD hűtőben max 2800 RPM-en tekerhet az Asus-ban max 2300 RPM-en. Tehát valószínűsíthetően halkabb lesz valamennyivel, de nem számottevően.
Clint Eastwood FTW
-
veterán
Sziasztok, pihen nalam egy asus silent knight 2 huto, erdemes lehet erre cserelni a gyari hutot, amit kaptam a 3400g procihoz? AM4-hez jo elvileg.
Proci: AMD RYZEN 5 3400G + gyari huto
Alaplap: ASRock B450M PRO4-F
Van az alaplapon ssd, nem annyira jol szellozo hazban van a konfig, zart szekrenyben, irodai gepkent fut.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
ricshard444
veterán
Ma volt nagy venti rendezes a gepben, negativ tapasztalatot megosztani jovok:
Enermax T.B. RGB 12cm ventik kezdtek a palyafutasok 4-5 eve.
Errol lenne szo:
Mindvegig 500-800 rpm kozott mentek, napi atlagban talan 2 orat, ha lebontom, mert voltak honapok mikor be sem volt kapcsolva.6db -s pakkban vettem oket es 2 eve kihullott 3 darab, 1 pedig mar nem volt az igazi.
Mai nappal pedig kukaztam az osszeset csapagy problemaval, de legalabb az RGB szep volt rajta. Nem tudok meg egy ventilatort ami ilyen keveset ment volna el nalam, pedig van jelenleg is meg 1300 Ft -ert vett Arctic -m ami hasonlo eletuttal a mai napig tokeletesen teszi a dolgat.Vannak dolgok...
-
_Smooth
senior tag
Bocsánat, párhuzamosan több topicot is bújok, ezt nem ide szántam
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
max ~20k
2.: Milyen házba kerül?
Zalman T3 Plus
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asrock B550M Pro 4
4.: Processzor és videókártya típusa?
R5 5600 + Sapphire RX7600 OC
5.: Ramok pontos típusa?
Kingston Renegade 2×16GB 3600 CL16 (A2+B2)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Fekete legyen, nem kell RGB (vagy ha van is, kikapcsolható legyen), max 155mm magas (ház leírása alapján 150mm, de mérve 155-160 között van az oldalüveg a CPU sapkájától), hang és kinézet prioritás (mivel gyanítom, egy TDP65W procit bármelyik képes érdemben hűteni) - nem baj, ha nincs az egész feketére fújva, de felülről lehetőleg fekete legyen, heatpipe végei ne látszódjanak.
Házban gyárilag 2db 120as Zalman venti van (még nem üzemeltem be a gépet, nem tudom, ezek mennyire zajosak, de ezek cseréje is tervben van). Amin egyelőre gondolkozom, az 3db Artic 12P Silent; előlapon legalul és legfelül, illetve hátul.Amikkel eddig szemeztem:
ID-COOLING SE-214-XT
ENDORFY Spartan 5 Max
ID-COOLING SE-207-XT SLIM fekete
ID-COOLING SE-225-XT SLIM fekete
ID-COOLING SE-226-XT SLIM fekete
COOLERMASTER Hyper 212 Black X DuoGondolkoztam AIO-n is (nem tudom, 240-es valójában elfér-e a ház tetején; furamód magasságra hagytak elegendő helyet, de a ház gyártója csak az előlapra ír 1db 120as radiátornak helyet). Aztán olvastam pár példányról, hogy eresztenek idővel, problémásak, így végül elengedtem ezt a vonalat. De meghallgatok véleményt, tanácsot ezzel kapcsolatban is.
Köszi
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
jimpo
senior tag
válasz jencsikdani #27498 üzenetére
Ide --->Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA ha leírod mit szeretnél, pl.: szuperül világítson, vagy szállítson levegőt mellé halk is legyen akkor biztos segítenek. Lehet adnak több tippet is...
Ahogy nézem csomagban sem olcsóbb, ARCTIC P14 PWM PST A-RGB 3-Pack (ACFAN00257A) Régebben pedig volt valamennyi differencia...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Raggie
őstag
válasz jencsikdani #27502 üzenetére
Az adatok nagyon sokszor nem pontosak. Érdemesebb venti teszteket nézegetni és az ott teszteltek közül kiválasztani a neked tetsző ventilátort.
Clint Eastwood FTW
-
jencsikdani
tag
válasz Raggie #27501 üzenetére
Aha, Persze így ezt gondoltam, ugye a legtöbb gépházba is olcsóbb ventilátort raknak. Ezért is akarok cserélni inkább, meg hogy 120-as helyett 140-es legyen benne. Csak úgy az adatok alapján a kettő ventilátor közt meg nem sok különbség van. Amennyire én látom.
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
Raggie
őstag
válasz jencsikdani #27500 üzenetére
Nem ismerem konkrétan a két ventilátort, de mindkettő biztosan szabályozható...
Nem létezik nem szabályozható standard PC ventilátor.
Az már más kérdés, hogy milyen finomsággal és milyen precízitással lehet szabályozni.Valamint egyet úgy is tudok tanácsolni, hogy a két konkrét ventit nem ismerem:
a ventilátoroknál nagyon nem érdemes spórolni. Eddig az összes életemben vett "olcsóbb de azért megteszi" ventit mind lecseréltem később drágábbra. Míg amikor minőségit vettem egyből azok máig megvannak és üzemelnek.
Tehát ha így nézem hiába voltak olcsóbbak azok a ventik, mind igazából felesleges pénzkidobás volt részemről...Clint Eastwood FTW
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest