Hirdetés
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Láttad az idézőjelet? A néma felvétel csak felveszi az anyagot, de nem fordít erőforrást pl. a kép megjelenítésére sem, így talán gyengébb gépen is működne, ha bírja a hdd. Dvb-t, ill. HD adással nem próbáltam ezt a módot, nem tudom használható-e, vagy kevésbé eszi-e a gépet.
-
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Hát én hardveres felvételnél is tapasztaltam elcsúszást.
Az lehetetlen, vagy valami komoly gond van a kártyával, esetleg az adással (bár utóbbin nagyon csodálkoznék). (Ugye sima analóg felvételről beszélünk még mindig, amit MPEG1, vagy 2-be tömörít a kártyán lévő chip?)
daa-raa: Sonora Codec Properties page <- ezmiez? Hogyan lehet azt megnyitni?
-
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Ha szoftveresen rendben van, akkor mi a baj vele?
Az, hogy a HW-es tömörítés az igazi, nincs szinkron elcsúszás, nincs kicsit alacsonyabb/magasabb FPS, mint a beállított (pl. 25 helyett 25.001), nincs pattogó hang, ha le van terhelve a gép, ilyenek.
Egy jó video-szerkesztő szoftver amúgy simán eltünteti azokat a csíkokat egy finom szűréssel, ha ezúttal jól értem a probléma lényegét. Nekem még szemcsés felvételt is sikerült használhatóvá tennem.
Csak ugye előbb rögzíteni kellene azt a felvételt, amit utána szűrögetsz...
Ha eleve rosszabb minőségben rögzíted, a végeredmény is rosszabb lesz.Bocs, hogy segíteni akartam.
Ne kérj elnézést, köszönöm a szándékot, csak nem tudsz segíteni, ha a kérdést sem érted.

-
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
HIába adod meg a 10k-t.
Igen, rájöttem, ezért kérdeztem.

Szerintem neked is van, ami nekem, mert alapból 5k a bitráta. Így ha rögtön 9000 fölé állítod, akkor 5k-val rögzít. Szoftveresen simán rögzít 10k-val is nekem (a PVR-rel települő arcsoft codec)...
Mondjuk, ha eleve 1000-re állítod, miért menne feljebb?
Tényleg ilyen bonyolult volt az a mondat? Szerintem teljesen jól érthető.
Csak példának írtam 1000-ret, írtam, hogy bármi lehet, 9k alatt, az jól működik, csak 9k felett nem csinál semmit a beállítás (ilyenkor az előző, 9k alatti marad érvényben).Nem hiszem egyébként, hogy szükség lenne ilyen magas bitrátára, ha csak nem HD adás jön analóg módban.
A hit az maradjon a templomban. Azért kezdtem vizsgáltatni az egészet, mert simán feltűnt, hogy milyen fos a HW-es felvétel (sima SD). Mint kiderült, azért, mert 5k-val (ennyi az alapbeállítás) rögzítette a beállított 10k helyett, és megnéztem, mennyi a max., amit még jól rögzít, ez lett a 9k. Kicsit zizis/csíkos felvételnél már simán kijön az mpeg tömörítés hibája, ha nem jó magas a bitráta (az igazi olyan 15k lenne, de azért 9-cel is el lehet lenni, ha nincs más...
). -
qwertly
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Szia!
Köszi a választ.de ez akkor jön elő ha leállítom a gépet este és másnap indítom és akkor nincsen az eszközkezelő szerint tv tuner a gépembe hiába keresek új hardvert nem jelez csak telepítenem kell vagy a drivert vagy a kezelő szoftvert és újra indítás után már megy a tuner.De olyat tapasztaltam,hogy akkor a videó bemenet ászokot állítódni a digitális tv-re.És vissza kell álltanom az analógra. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Van hw-es felvétel, amikor célhw tömöríti a hangot. Ez nem más, mint a tunerkártyán levő encoder chip. Ha van rajta. A Global-on nincs, szóval azzal soha nem fogsz hw kódoltan felvenni. Sw tömörítésről, és úgy általában sw-es megoldásról, akkor beszélünk, amikor a feladatot a gép központi processzora végzi. Ha a hangkártyára is kötöd a tuner hangját, a hang tömörítését akkor is a CPU végzi, ergo sw tömörítésről van szó.
Egyébként volt ötletem, pont az átkötés. A PCIa problémáját akartad megoldani, amire tényleg nem tudtam ötletet adni. Akkor is leírtuk, hogy a PCIa stabilitásban soha nem fogja elérni az átkötéses megoldást.
szaborosi: Össze van kötve a tuner és a hangkártya? W7 alatt a legtöbb hangvezérlő drivere nem igazán támogatja a belső bemeneteket. Szóval lehet csak azzal oldódik meg a probléma, hogy átkötöd a Line-In-re. Illetve ha Realtek hangvezérlőt használsz, akkor ahhoz rakd fel a Realtek féle drivert. A W7 beépítettje eléggé szolgáltatásszegény.
Nyugodtan felrakhatod mellé a Dongle-t is.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Nálad minden sw érdekesen viselkedik. TV2000XP RM socket A-s lapban W7 alatt is hangcsúszás nélkül tudott felvenni nálam. Volt pár PVR2 verzió (tán a 24 utáni egy-kettő), amelyiknél csúszott a hang akármit csináltál. De az azelőtti és azutániak esetén ez nem volt.
Attól, hogy a hangkártyára kötöd a hangot közvetlenül még nem lesz hw-es a felvétel. Ugyan úgy sw-es lesz.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Igen, analogról van szó, a Media Centert csak analógra használom.
És igen, úgy ahogy mondod nem veszi figyelembe, hogy mit állítok be.Digitálisra más progit használok, mert az MC által készíett felvétel digitális esetében nem tudok mással hozzáférni, copyright indok miatt.
Digitálisra a DVB Viewert használom.Codec ?
Az xvid en kivül semmi sincs fent.Egyszerűen nem értem, most egy ideig megy az, hogy figyelek arra, hogy eleve úgy adom meg az időpontot, hogy rászámolok, fél órát az elején, de jobb lenne, ha tudná magától !
Még a win frissitések is ki vannak egyéb okok miatt kapcsolva, pontosabban beleegyezést kér telepítés elött amit nem kap meg !
Még az sp1 telepítését sem volt türelmem kivárni, tehát tényleg semmi nem változott a gépen, kiváltkép nem tuner kezelés területén. -
Core2duo6600
veterán
válasz
katt777
üzenetére
A Cyberlink progiját analóg ból származó anyagra használom, néha a Pinnacle Studiót is, az most nincs feltelepítve
Digitálisra csak a Ts-doctort használom, nekem jó a TS formátum is.
Mert le tudom játszani a tv készüléken is.TS file-t még nem próbáltam a cíberlink progijába beimportálni.
Igen, csak az a bajom, hogy a + 30 percet leszarja, és akkor áll meg, amikor be van állítva kezdésnél szintén így, nem tudom miért, régebben ment, azóta nem tudok olyanról, hogy válozott volna - e valami a media centert illetően, csak emiatt nem sok kedvem van újratelepíteni
-
Core2duo6600
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Időízített bekapcsoláshoz :
Ha a Media centerben be van állítva egy felvétel, és elötte SLEEP be teszem a gépet, akkor feléled, felveszi, majd leáll !
Rtl Klub, Tv2 hnagja
Milyen progikkal próbálkztál eddig , mivel progival rögzíted az adást ?Más:
Ugyan nem közvetlen tunerekhez kapcsolódik, de a media centerhez annál inkább !
A beállításoknál meg lehet adni, hogy a programozott időtől mennyivel induljon el hamarabb, és álljon le később, nekem az előbbi 10 az utobbi 30 percre van téve, még így is előforddult, hogy lemaardt a műsornak a vége.
Viszont az utobbi néhány napban egyszerűen leszarja a + időt, és akkor indul, és áll meg, ahogy az epg ben van, vagy ahogy beállítom, epg mentes adónál (nincs mindenhol a saját servert még nem csináltam meg !)Van - e valami ismert megoldás erre a nem veszi figyelembe a recordings defaultnál lévő + időket gondra ?
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Igen, Compro. Az E900F-et ők gyártják. (Adatlapomon egyébként ott a gyártó/típusjel kombó.) Magán a kártyán kell hw implementálni a funkciót, csak ezzel szinte egy cég sem foglalkozik. Utólag nem lehet megvalósítani.
Azok csak bemeneti osztók. Nem feladatuk elérni a bemeneti eszközökig. Ahogy a DMS-59-es VGA-khoz meg csak kimeneti osztót adnak, mégsem érzi problémának senki, hogy nem ér el a monitorokig. De a sima VGA-khoz adott DVI-I -> D-Sub átalakítóktól sem várja ezt senki.
-
Csorbi
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Egy valamit döntsetek már el, nézni is rossz, amin itt vitatkoztok:
S1-es vagy S3-as készenléti állapotról beszéltek?S1-nél történik az, hogy a processzor befejezi a processzek végrehajtását, kiüríti a gyorsítótárat, és azok az eszközök, amiknek nem kell feltétlen működniük, leállnak (a CPU és a RAM áram alatt marad, megy a táp is!)
S3-nál pedig minden leáll, a CPU és a táp is, egyedül a RAM-ban maradnak meg az adatok (másnéven STR, azaz Suspend To RAM - tehát katt777, ezt rosszul tudod, a gép KI VAN KAPCSOLVA, egyedül a memória kap készenléti feszültséget, ugyanonnan, ahonnét a hálókártya az esetleges WOL-hoz - ez kevesebb, mint 1 Watt ilyenkor)
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Igen, most is így van beállítva (BIOS-beli bekapcsolás, csak ez így nem a legkényelmesebb, mert ez nem server, itt a BIOS-t csak a gép indulásakor lehet állítgatni, OS alól nem), de nem értem, hogyan tudja közölni a kártya (vagy a Windowsban futó scheduler program) az alaplappal, hogy az mikor kapcsoljon be, vagy inkább azt, hogy a standby-ba lépés azt miért helyezi érvényen kívül (áramtalanítva ugyanis nincs a gép). A buszról biztos nincs lekapcsolva, mert akkor az ugyanabba a slotba helyezett hálókártyával sem működne a bekapcsolás (WOL).
-
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
http://blog.monogram.sk/janos/2009/03/08/monogram-aac-decoder-0960/
regsvr32 mmaacd.ax
a leszedés meg
regsvr32 -u mmaacd.ax
Így lehet tudni fognak importálni olyan programok, ami ment csak a hangot elhagyta.
(#7663) katt777
annó a pvr2 vagy a kártya doksijában olvastam, hogy a biosban mit kell bekapcsolni ahhoz, hogy távirányítóval be tudjam kapcsolni a gépet. Működött. Az időzített felvételről is biztos van szó benne, lehet, hogy azt szoftveresen kezeli csak és nem lehet lekapcsolni teljesen. -
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Esetleg feltehetnél ebből a fos .ts-ből egy sample-t valahová, hogy ne ajánlgassunk programokat, amiket te letöltögetsz hiába..
Kérdezek én is, ha már itt vagyok. Mi a különbség, felélesztési szempontból, a STR (suspend to ram), és a standby (amikor egy ATX rendszerben, az alaplap megfelelő 2 tüskéjének összeérintésével indítható a tápegység/gép, teljesen kikapcsolt állapotból) között? A PVR2 ugyanis csak előbbiből tudja nálam felkelteni a gépet (az időzített felvételhez), míg pl. a WOL mind2 esetben működik. Ill. mi számolja/nézi az időt (amikor fel kell éleszteni), van a TV kártyán óra...? Vagy az alaplappal (BIOS-szal) közli, hogy mikor indítsa a gépet?
-
brd
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Már az első két linkben vagy 5 db programot láttam, valamelyiket csak egy normális fickó (vagy csoport) készítette... De gondolom, a nagyobb (ill. inkább úgy mondom, drágább) videoszerkesztők is kezelik (pl. Sony Vegas).
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Ami a Nero régebbi változatait illeti, sajnos a fájltársításoknak semmi köze hozzá, ugyanis a hibajelenség akkor is előjött, ha semmit nem társítottunk hozzá, sőt, ha csak a Nero Burning ROM-ot telepítetted fel a csomagból, akkor is előjött a hiba, ugyanis akkor is felrakott egy kodeket a rendszerre, ha csak az íróprogramot telepítetted. Úgyhogy itt nincs szó semmiféle fájltársításokról, hiszen soha, semmit nem társítottam hozzá, mégis megbolondította a funkciót. Egyszerűen csak felrakott egy inkompatibilis kodeket, akkor is, ha semmi médiás alkalmazást nem raktál föl. S ráadásul sehol nem kérdez rá, hogy telepítse-e, vagy nem.
-
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
A Nero sajnos elég sokszor összeakad a Leadtek TV tunerek drivereivel Vista és Windows 7 alatt. Nálam is furcsaságokat művel a gép, ha a két cucc egyszerre a gépen van. Előfordult, hogy a videót tartalmazó mappák bélyegkép nézeti funkcióját bolondította meg. Ekkor jött a hibaüzenet a COM Surrogate leállásáról, és hiába okéztam le, az üzenet újból előjött. Ha átállítottam lista nézetre a mappát, akkor nem jött hibaüzenet, de ha a tunerrel felvett videót meg akartam nyitni egy szerkesztő-konvertáló programmal, ott a megnyitás ablakban ismét hibaüzenet fogadott, és a konverter progit is bezárta. Ha eltávolítottam a Nero-t, a hibaüzenet megszűnt, és a tuner is jól kezdett működni. Innen tudom, hogy ez okozta a hibát. Nálam azóta nincs fenn a Nero. Ez a jelenség csak Vistán és Windows 7-en jött elő, de mindkettőn ugyanúgy. XP-n nem volt vele gond.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Lehet kisebb ráfordítás, de így soha nem is fogod tudni mi a probléma. Ezáltal megoldani sem tudod, csak megkerülöd. És legközelebb ugyan úgy bele fogsz futni...
W7 megjelenése óta nem raktam újra az OS-t, ugyan azt használom a mai napig. Csak annyi történt, hogy átköltöztettem egy másik partícióra. Tunerek, PVR2-k, Radonok és Catalyst-ek jöttek, mentek, mégsem kellett soha újraraknom.
Eddig minden PVR2 verzióval volt hang nálam a kertévéken is DVB-T-n. Legalábbis amióta tudok DVB-T-t nézni.
-
Traxx
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Viszont nálam nem némul, hanem szaggat (és szétesik a kép)
És csak az m1-2 szaggat, a többi rendben van. Felpakolnám én is azt a ~100 frissítést, ami még kellene, de úgy vettem észre, hogy valamelyik azok közül okozott parát (mivel totál szűz rendszerre feltéve a PVR2-t tökéletes volt az említett 2 csatorna is). Tudom én is, hogy mindez hülyeségnek tűnik, mert a 2 dolognak nem kellene, hogy köze legyen egymáshoz...ezeken kívül csak az Operát tettem fel, de már azóta azt is levakartam, így kizárásos alapon maradtak a frissítések.Lapozófájl: első körben van, ha alapértelmezés szerint lennie kell, mert semmit nem módosítottam az XP alapbeállításain

-
törölt tag
-
szumo
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Avidemux-ot nézted már?
Linux alapú, ingyenes, és nekem elég jól működik, ha gyorsan szükségem van valamire.
Kukkants rá, annyit megér
Nekem olyan gondom van, hogy amikor bekapcsolom a tunert, recseg kicsit a hang. Viszont pár csatornaváltás után elmúlik. A fekete keretet pedig azóta sem tudtam eltüntetni sem keretes, sem keret nélküli módban.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Ha nagyon elvetemült vagy, akkor megpróbálkozhatsz egy AviSynth telepítéssel... Ott jól el lehet szórakozni scriptekkel...
Esetleg megpróbálhatod demultiplexelni (pl ezzel.) a ts-t, és egyenként átkódolni mindent, aztán újra multiplexelni (avi-t muxolni akár egy VirtualDubMod is bőven elég már.)
Esetleg innen kiindulva még szétnézhetsz.
TMPGEnc mióta nem tud levágni a szélekből?
-
katt777
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Hát tegnap berágtam erre a kurva MC-re is. Veszem föl a filmet RTLK-ról, mert mással nem lehet, erre ez a köcsög az EPG szerinti időpontban lekapcsol, és a film végének annyi! (Hiába indítom újra, mert vagy negyed perc, mire elkezdi venni.
) Aut. felvételnél be van állítva, hogy később kapcsoljon ki, de hiába. Aztán átkapcsoltam egy másik csatornára, ahol éppen közeledett a műsor vége, de simán vette tovább a megadott időpont után is. Akkor mi ez a f.szság? Az RTLK szar? Csak mert TV2-ről tudtam felvenni ilyen gond nélkül. Van valami megoldás a lekapcsolás ellen? (Nem időzített felvétel volt!) -
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Nálam minden elbukik, ami csak teljes képernyőn működik...
Én speciel tudok egyszerre nézni analog és digitális adást PVR2-vel is. Persze ez egy tunerrel sehogy sem oldható meg, mindenképpen kell üzemmódot váltani. (Ha meg arról van szó, hogy WMC esetén közös az analog és digitális csatornalista, akkor az más téma, ez tényleg nem így van PVR2-ben. De nem igaz, hogy nem létezik rendesen megfogalmazott mondat. Csak a mondat írójának igénytelenségét bizonyítja az ilyen írásmód...)
Senki nem állította, hogy a PVR2 hibátlan lenne. A legújabb meg főleg egy bughalmaz.
Arról nem a Leadtek tehet, hogy egy bő tízéves szabványos formátumot nem igazán támogatnak szerkesztőprogramok (ami nem igaz). Ahogy arról sem, hogy egyes szerkesztőprogramoknak komoly gondot okoz a kertévék által használt AAC. 3rd party retkek támogatása nem a Leadtek dolga, szóval ha egy szerkesztő nem boldogul a PVR2 által mentett szabványos stream-mel, akkor azért az adott 3rd party program fejlesztőit zaklasd.
Nagyítás tényleg nincs, ha minden igaz dolgoznak rajta.
Az EPG annyira bő, amennyire a forrása. A PVR2 is megjelenít kellően részletes információkat. Ez mondjuk nem csak a forrástó, de a grabbertől és a grabbelési beállításoktól is függ. Az XMLTV több sebből vérzik ebből a szempontból.
azbest: A VLC az utóbbi időben már médiaplayernek is elég trágya lett a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően. Sokszor egy sima DVD-t sem lehet rendesen megnézni vele, mert úgy gondolja, hogy egy vob végén Ő bizony befejezi a lejátszást, és nemhogy a főmenübe lép vissza, hanem mintha meg se nyitottad volna a lemezt... Más formátumokkal is időnként akadozik, még akkor is ha egyébként csak 4-5% prociidőt használ.
Tévézésre pedig totálisan alkalmatlannak tartom, maximum mazochistáknak felelhet meg, átlag embernek semmilyen szinten sem. A linuxos és DXVA-s megjegyzésed pedig mindent elmond a fejlesztőgárdáról. Mi az akadálya a teljes DXVA támogatásnak, és mi az akadálya bizonyos funkciók Win-es megvalósításának? Ez kicsit olyan, hogy Win alatt FLAC-nál nem működnem a wildcard-ok, mert hogy az Win alatt a fejlesztők szerint egyáltalán nem megoldható. Láthatóan ez a nem megoldhatóság több ezer sw fejlesztőjét nem zavarja évtizedek óta, csak őket. Miért nem írja oda az a jóképességű, hogy nem tudja megoldani? Csak a kamuzás megy.
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Teljes kepernyon, a nagyito kozepere nyomva atvaltott kisablakra, amin ott volt a +- gomb. A beallitasoknal meg 25%-os lepest adtam meg, de emellett ott a Win++/- mint hotkey.
A taviranyitot most nem reszleteznem, 4,3" ehhez kenyelmetlen, de az LHSite-on le van irva a lenyeg. -
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Keresd még egy kicsit, mert bizony van.
Ha nem volt a dobozban kézikönyv csak Quick Installation Guide, akkor azt a boltban kivették belőle. Egyébként pedig a kézikönyv letölthető a Leadtek oldaláról, és tudtommal a mellékelt telepítőlemezen is rajta van.
miért kellene 3rd Party dolgokat mellékelnie? Egy autóhoz sem mellékelnek az élettartamára elegendő üzemanyagot. Ahogy a kenyér mellé sem adnak a boltban kést. A javaslatról meg csak annyit, hogy kézikönyvben ott szerepel a DivX...
WTV-ben azért megy "minden faszán", mert a MS a saját zárt formátumát támogatja rendesen. De ez is csak MS termékek esetén igaz. 3rd party-k nem igazán támogatják.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
A ts szabadon kezelhető. Arról nem a Leadtek tehet, hogy a digitális tévézés szabványos és nyílt formátumát a legtöbb fejlesztő nem támogatja a sw-eiben...
1. Az MPEG nem korlátozza a felbontást.
3. Matroska codec nem létezik, lévén a matroska nem kódolási eljárás, csak egy konténer. Parser / demultiplexer kell hozzá. Az, hogy egy ilyet felteszel még nem jelenti azt, hogy a benne tárolt stream-eket meg is tudod jeleníteni. Azokhoz is kell megfelelő decoder. A két kertévé AAC-ben kódolja a hangot, szóval ehhez való decoder kell.
Rakd fel a DivX-et, az tartalmaz AAC és AVC decoder-t is, szóval a kertévék is teljesen jól megjeleníthetőek vele.
4. Lehet görgetni, csak szét kellene nézni a felületen... Ugyan ott van az erre szolgáló görgetősáv, ahol minden más programban. Négy napra vissza és háromra előre lehet görgetni (hacsak nem állítottál be más időintervallumot).
Az értelmezhetetlen, hogy "a .ts-nek nincs felbontása". Egy konténernek nem is lehet, csak a benne levő stream-nek. Olyan felbontásba érdemes konvertálni, amilyenbe neked jól esik. A királyi tévék felbontása 1440x1080.
A billentyűparancsok pedig le vannak írva a kézikönyvben (ahogy sok egyéb is), csak ki kellene nyitni. (Illetve azt sem feltétlenül, csak megint szét kell nézni a felületen.)
A felvétel nem használhatatlan. Ahogy minden egyéb a pár ismert bugon kívül, ez is hibátlanul megy nálam. Még akkor is ha egyszerre több eszközről veszek fel párhuzamosan. A hiba a Te rendszeredben keresendő.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Az MPEG2 PS nem konténer, hanem egy rögzített formátum, amelyben az audio- és videostream is jelen van. És semmi más. Meghatározza azt is, hogy a videostream MPEG2, az audiostream pedig MPEG1 Layer 2 kódolású lehet csak és kizárólag! Szóval AVC-t, AAC-t és AC3-at ebben "kissé" bajos lenne tárolni. Erre minden esetben mást használnak, általános célú konténereket (avi, mkv, ogm) vagy célkonténert. A DVB műsorszórás esetén ez a szabványos(!) és elterjedt formátum a Transport Stream (ami egyébként tartalmazhat MPEG2-t is, hangcodecre lényegében nincs megkötés). Ráadásul ez a formátum már több mint 10 éves!
A ts az audio és video mellett tárol(hat)ja a teletext, EPG és még egyéb stream-eket is (a PVR2 ezeket bele is menti, és a VLC meg is tudja jeleníteni). A PS erre alkalmatlan.
Egyébként röhögni fogsz: pl a Live Movie Maker is meg tudja nyitni a ts-eket, és szerkeszteni is lehet vele...
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Az, hogy mik az igényeid, és mik a lehetőségek, két különböző dolog. Ha a kettő nem találkozik, nem morogni kell, hanem alkalmazkodni. Főleg nem kitalálni összeesküvés-elméleteket, hogy direkt ellened találnak ki saját formátumokat, nehogy le tudd játszani, netán szerkeszteni. Persze lehet, hogy megoldható lenne másféle megoldás is, persze nem mpg, amiről álmodozol, de ez az elterjedt, kvázi szabványos. Emellett a video szerkesztés nem ebbe, és nem a dvb-x topikba való.
Egyik lehetőség a Super(R):
Meglepő módon nem Leadtek file format szerepel a TS mellett, hanem HDTV TS file.Ezt kifelejtettem. Tőled kölcsönözve, csak a kölcsönösség kedvéért:
Nem hiszem, hogy érdekelnie kellene a gyártót, hogy nálad MIÉRT NEM MŰKÖDIK, ha mindenki másnál igen.
Valamint hardveres felvételnél csúszást produkálni, szintén nem semmi produkció lehet.
Amúgy kipróbáltam, nincs nálam semmi gond, hw előnézetes felvétellel. Csak ezt a funkciót nem használom, lényegében fölösleges. -
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Szerintem elobb nezz utana mi az a ts, m2ts, honnan szarmazik, mit takar, etc. Addig ne talalgass.
Mint irtam, nalunk csak a TS mentes hasznalhato. Hiba csak annyi van, hogy nincs letiltva a PS lehetoseg. Te mondjuk az osztrak musorokhoz elvileg hasznalhatod.
Hangeroallitast a lejatszasra irtam. Azt is irtam, hogy lehet hibas a hw elonezet. De amig nincs megerositve, addig marad a lehet. -
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
A felsorolasban nem latok a PVR2-t erinto hibat. Hw elonezet lehetseges, de elobb ellenorizni kene. Nalad tul sok a gond ahhoz, hogy elbol hibakent kezeljuk. Egy csatornat ki lehet valasztani felvetelnel, dxva nelkul nem tapasztaltam fagyast, es a felvetel lejatszasanak hangereje is allithato(elvileg, ha ugyanugy mukodik, mint analogon(kezikonyv)).
A .ts meg nem Leadtek talalmany. Vagy van hozza hasznalhato szoftver, vagy nincs. Egyebkent van, volt mar szo rola. MPC-HC-val perpill nekem nem megy a lejatszas, de VLC-vel igen. Szerkesztesre meg ott vannak a korabban felsoroltak. -
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem használom az MPC-t, szóval fogalmam sincs.
Kérdés hogyan van beállítva a felvétel PVR2-ben. Mert ha az egész mux tartalmát veszi fel, akkor abban bizony benne vannak az adott muxon levő összes csatorna audio és videostream-jei. Innentől kezdve simán előfordulhat, hogy rossz audiostream-et párosít a video-hoz az alkalmazás.
A ts ugyan úgy vágható, szerkeszthető, mint az MPEG.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
1. Valószínűleg. De a kép beállásakor még működik rendesen a felület, szóval ki tudod kapcsolni a hw gyorsítást, és nem fagy rommá a PVR2.
2. A hang mindenképpen rajta van, maximum a lejátszód nem tudja dekódolni. A digitális felvétel simán a bejövő stream mentése. Abban meg benne van minden.
3. Nem jó video és hang stream-et kapcsol össze az alkalmazás.
MPEG2-ben rögzítés újrakódolással járna. HD csatornák esetén ez a gépedet simán megenné.
Amíg nem működik rendesen a DXVA, addig tulajdonképpen mindegy melyik megjelenítő. W7 és Vista alatt a DXVA-hoz alapfeltétel az EVR. Majd ha működni fog, akkor ott mindenképpen EVR kell. W7 és Vista alatt viszont az Overlay már nem támogatott, emiatt ennek használatakor a felület visszavált Aero Basic-be.
A modemre: menj be a Pannonhoz, és kérj egy W7 kompatibilis modemet. Van nekik.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem kell állandóan újra keresgélni. Ahogy analog módban, úgy digitálisban is lehet menteni a csatornalistát.
ts-t pedig jópár program képes lejátszani, pl a VLC is. Szerkeszteni is lehet, erre is több program létezik. Pl: [link]; [link]; [link]; [link] és így tovább.
A hardveres gyorsítást pedig egyelőre érdemes kikapcsolni. SD csatornákon működik hibátlanul, HD-kon viszont ~10' után lefagy.
-
katt777
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Kicsit idegesítő, hogy az egyik adag adó bejön erről, a másik arról, viszont a közös halmazból pont kiesnek azok, amelyeket néznék. Ez még hagyján, ha elforgatással meg lehetne oldani, de ez a hülye PVR2 nem jegyzi meg a már betájolt adókat, mint analóg módban, hanem újra rá kell keresni a többire, ami negyed óra kb, és akkor meg a többit felejti el

Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? Mert le nem játssza semmi, és videószerkesztőben sem megyek velük semmire. Most ha fel akarok venni valamit, álljak vissza analóg módba?
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI, PCI-e)
A retekklub meg azért lenne fizetős, mert csak. Nem keresik így is halálra magukat a szennyel.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
A hét szabadon fogható adáshoz nem kell semmilyen kódkártya. (A retekklub mondjuk érdekes, mert jövőre már szeretné fizetőssé tenni magát.) Ahhoz, hogy ezeket nézni tudd a tunereddel nem kell semmi a felsoroltakon kívül. [link]
Ahogy nézem Graz van légvonalban ~80-100km-re tőletek. Egy megfelelően betájlt tetőantennával jó eséllyel foghatóak az ottani adások, csak kérdés a domborzat mit gondol minderről. Szobaantennában nem vagyok biztos, hogy elég lesz. De abból mindenképpen erősítős kellene. Mondjuk ha szereted az extrém megoldásokat, akkor akár a szobában is felállíthatsz egy Yagi-t (ha jól emlékszem valaki anno írt hasonlóról a DVB topicban).
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
MindigTV-hez nem kell semmilyen kártya. A MindigTV Extrához kell csak.
Itt sok minden le van írva:
http://www.mindigtv.hu -
válasz
katt777
üzenetére
Heló Katt777!
Mindenből a legújabb van fent.
Találtam egy jó oldalt, alterntív PVR progikkal:
[link]Elsőnek a MediaPortal-t próbáltam ki, de az is fagy.
Néztem egy prociterhelést, de nem vészes.
TsReader Lite most is megy, jelerősség-20, quality: folyamatossan 100%,
de a Continuity errors: 1455
és a TEI error: 5850, 28 perc futás után!
Sajnos azt nem tudom, ez mit jelent, javítani meg végképp nem tudom, SOS!SOS!
-
thesound
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Úgy néz ki rendbe jött
köszönöm a tippet!Végül is az volt a lényeg, hogy ne a gyári telepítő cd-ről az installer-rel telepítsem a drivert, hanem az eszközkezelőből és utánna megadom neki a cd-t, hogy ott keressen drivert a win7. (a netes driver keresés nem ment). Ez települt, majd PVR2 és láss csodát...
Bár analóg módban ez a hardveres gyorsítás ki/be menüpont nem látszódik (más módban igen) de enélkül is szuperálni látszódik. -
thesound
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Köszi a tippet, ez indított el a -remélhető- megoldás irányába... úgy néz ki én voltam a láma

A helyzet az, hogy valamit elbénáztam és nem frissült be a PVR2 rendesen, ezért nem láttam a hardveres gyorsítás menüpontot... (pedig lhsite leírás alapján eltávolítottam...stb. jó felhasználó módjára
)Végül is a lényeg az volt, hogy a kártya driverét kézzel az eszközkezelőből kellett telepíteni, nem a gyári cd install-erével, mert onnantól volt bukta... akárhogy frissítettem a PVR2-t, nem frissült be, mint kiderült.
Utána a legfrissebb PVR2-öt feltoltam és lám ott a hardveres gyorsítás ki/be menüpont... most keresem a csatornákat... majd jelentkezem az eredménnyel.

-
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Digitális adáson(jelen esetben dvb-t), sok állítgatni való nem nagyon van. Olyan minőségben, és felbontásban nézed, amiben a szolgáltató adja, és ugyanebben a felbontásban, minőségben, stb. tudod menteni. Digitális adást nem tömörítünk semmivel(nincs is rá lehetőség), azt már a szolgáltató(AH) megtette. Az adást csak elmentjük változtatás nélkül. Egy fullHD adást úgy sem tudnál valós időben semmivel újrakódolni.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Az utolsó verzió 2010.3.23-ai, azóta nem lett frissítve. A jelenlegi verzióval (7007) viszont nincsenek bajok, már a prociterheléses probléma is megszűnt, bár már az előző verzióban (7006).
JONAS77:Erre megjelenik egy válasz. Ugyan annyi, mint amennyit a hibaüzenetből elmondtál: semennyi... Honnan tudjuk a hiba megoldását, ha a hibát sem ismerjük?
hajbel: Annyiban jobb, amennyiben a digitális jel jobb. Ez viszont erősen függ a csatornától és a műsortól. A kertévék eléggé tróger minőségben nyomják, a királyiak viszont egészen jók, ahogy a EuroNews is.
Blackmate: Az adott file a DirectBurn-höz tartozik (pontosabban az ULead Straight-to-Disk SDK-hoz). Ha esetleg feltelepítetted az ULead valamelyik ezt telepítő és használó videoszerkesztő alkalmazását, akkor az okozhat problémát. Mindenesetre a PVR2-t nem ártana újratelepíteni.
Har_melin és FireKeeper: Szinte biztosan a videonorma van rosszul beállítva. A PVR(2)-ben Videó szabvány néven szerepel. Egyeznie kell a bemeneti forrás szabványával.
-
válasz
katt777
üzenetére
Akkor ezek szerint te vagy az egyetlen ember, aki életében még egy matekpéldát sem szúrt el és aki a munkáját mindig 100%-osan csinálja meg határidőre, bármi történjen is. Életednek nem része a környezet, amihez igazodnod kell és ahonnan váratlan események zavaró hatása lephet meg. Jó neked. Én sajnos a valóságban élek, ahol bizony nagyobb erény javítani a hibát, mint letagadni a hiba szó létezését...

Ha csak olyan ügyvédet lehetne felfogadni, aki minden pert megnyert, akkor a másik oldalnak mindig vesztenie = hibáznia kell?

És a Stunts, ami áll kb. 1000 sorból szerinted megy Win7-en? Van bármi haszna belőle bárkinek? El lehet adni? Meg lehetne élni a fejlesztéséből? Értéket is tud teremteni közvetve?
Szóval azt mondod, hogy minden programozó a világon szar munkát végez? elég rosszul járnál, mert nem lenne fórum, ahol ezt a teóriát írogathatnád, mert nem lenne géped, mert nem lenne program, ami a gépeden futna, mert nem lenne gép sem, mert nem lenne gyártósor sem és mehetne mindenki kapálni, ahol szintén lehet hibázni és ahol ki is végeznének mindenkit, aki olyan mocskos haszonleső, hogy kihagy egy fűszálat.
Remélem, te sem hiszed el, amit írsz - vagy nem is gondolod át igazán. Mindenesetre nem esik jól, hogy olyanok munkáját szapulod, akiknek azt köszönheted, hogy tudsz egyáltalán netezni.
Te egyébként mit dolgozol? Ezek után érdekel, hol nem ismerik a hiba szót.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Netfone
- Fogyjunk le!
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Optoma UHD 38x , 4K projektor , 2026.7 hoig garanciaval
- Gamer PC - i5 12400f, RX 6900 XT és 32gb RAM + GARANCIA
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- BONTATLAN ASUS Prime Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 OC Edition
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Silverblue 6.9 120 Hz Dynamic AMOLED, 200 MP kamera, S Pen,
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csak példának írtam 1000-ret, írtam, hogy bármi lehet, 9k alatt, az jól működik, csak 9k felett nem csinál semmit a beállítás (ilyenkor az előző, 9k alatti marad érvényben).
).
Szóval még mindig érdekelne kompromisszumos megoldás.
Újabb win install kéne...?
És csak az m1-2 szaggat, a többi rendben van. Felpakolnám én is azt a ~100 frissítést, ami még kellene, de úgy vettem észre, hogy valamelyik azok közül okozott parát (mivel totál szűz rendszerre feltéve a PVR2-t tökéletes volt az említett 2 csatorna is). Tudom én is, hogy mindez hülyeségnek tűnik, mert a 2 dolognak nem kellene, hogy köze legyen egymáshoz...ezeken kívül csak az Operát tettem fel, de már azóta azt is levakartam, így kizárásos alapon maradtak a frissítések.
) Aut. felvételnél be van állítva, hogy később kapcsoljon ki, de hiába. Aztán átkapcsoltam egy másik csatornára, ahol éppen közeledett a műsor vége, de simán vette tovább a megadott időpont után is. Akkor mi ez a f.szság? Az RTLK szar? Csak mert TV2-ről tudtam felvenni ilyen gond nélkül. Van valami megoldás a lekapcsolás ellen? (Nem időzített felvétel volt!)
köszönöm a tippet!
)