- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
Vortex07
tag
válasz
Füge007 #3100 üzenetére
Nem ragaszkodok, de ugy tudtam hogy a DVI-HDMI jobb kepminoseget nyujt, es mig D-SUB csatlakozo nincs minden modelen, HDMI, tuti van.
Harmadik alternativa lenne a videokartyahoz kapott composit HD kabel (Piros-kek-zold), amin gondolom HD jel megy keresztul, csak minosegilek nem tudom mennyire OK. -
válasz
Füge007 #2539 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, de egy apróságot hozzátennék: sajnos a valós körülmények közötti tesztelés lenne az igazi. Élő példa, hogy a saját hugomat nem tudtam rábeszélni, hogy inkább vegyen egy komolyabb CRT TV, mivel csak TV adást és DVD-t néznek amúgy. Elmentünk bevásárlóközpontokba körülnézni, de a legtöbb helyen nem tudnak sima TV adást rárakni a TV-re (általában csak komponens csatin lógnak valami Blu-ray lejátszón, amin megy egy HD promo videó), pedig mindenképpen meg akartam mutatni neki, hogy milyen lesz rajta a 4:3-as képarány, hogy az eltántorítsa. Nem sikerült.
Vett egy LG 42PC3RA plazmaTV-t, tegnap löttem be neki. A kábelTV adása katasztrófa, az UPC Direct (ez digitális adás amúgy!) képe jó, de ott a 4:3 probléma. Utána fél órán át az ment, hogy milyen üzemmódban (látvány, teljes, 4:3 volt a legjobb választás valamelyike) menjen. Végül maradt a látvány üzemmód, de sógorom fanyalogni kezdett, mert focimérközésen szépen levágta a felső és alsó részt, ofc azt is, ahol az eredmény és az idő látható. Szóval megmutattam hogy tudja 4:3-ra állítani, de a lelkükre kötöttem, hogy ne használják folyamatosan 4:3-ban.
[Szerkesztve] -
-
Lacix29
őstag
válasz
Füge007 #2471 üzenetére
Én most nagyítva nézem a TV adásokat, hogy a képarány is jó legyen és a teljes képernyőt is kitöltse a műsor.
Így most alul és felül lemarad pár részlet (pl emberek haja), de engem ez kevésbé zavar, mint a lapos v. oldalt fordítva torzuló fejű emberek.
A minőséget nagyon is jónak találom így is. -
dabadab
titán
válasz
Füge007 #2470 üzenetére
Nem remlik, hogy lett volna szo a ''tul nagy'' kepmeret szemre gyakorolt karos hatasairol, raadasul ez hatarozottan nem a ''sajat velemeny'' kategoria.
''Ha 4:3 as arányba nézed. De nem fogod, mert ha vettél egy LCD ki fogod használni az egész képernyőt! Ebben biztos vagyok''
Erre azert ne vegyel merget, vannak, akik a 4:3-at 4:3-omban nezik.
Egyebkent meg most gonoszkodva megkerdezhetnem, hogy ha egyszer eleg nagy neked a 32'', akkor miert mesz bele egy olyan kompromisszumba, ahol rettenetes torzitasert cserebe egyetlen egy dolgot kapsz: valamivel nagyobb kepmeretet? -
tothbe
addikt
válasz
Füge007 #2470 üzenetére
Mire cserélted az R72-t?
Mod: Már látom az adataidnál, hogy R82-re. Miben látsz különbséget? És föleg a tapasztalati érdekel, mert a véleményedben megbizom ezügyben.
Amúgy majd irj priviben, hogy mi lesz azzal a nagyobb boltolással, amiröl anno beszéltünk, van-e, lesz-e már valamid?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
Füge007 #2466 üzenetére
A 40-es LCD mennyivel jobban rongalja a szemet, mint a 26''-os?... Raadasul tenyleg tapasztalatbol mondom, hogy 2,5 meter tavolsagbol a 40''-es egyaltalan nem nagy (osszehasonlitaskeppen: a latomezonek kisebb reszet tolti meg, mint egy 80 cm-rol (monoitorok eseteben ez a tipikus, ajanlott tavolsag) nezett regi, 14''-es monitor.
-
tothbe
addikt
Meglehet, de sztm nem a ps3 miatt fogom megvenni, hanem mert nagyobb lesz, és akkora már vszleg elérhetö lesz nekem az ára. Most még nem vennék full-hd-t illetve most nem vennék semmilyet, de akinek kell, annak kell, és most sztm nem érdemes kifizetni azt a sok többletet érte, max. késöbb lecseréled.
-
Palika71
őstag
Az Lg képe nagyon jó volt az MM-ben, ahhoz nem fér kétség.
De az 470e -be került, és 600 cd/m2.
A webstore -kban, meg csak 330e, és csak 500 cd/m2-t írnak.
Ezért problémázom azon, hogy a két TV tökéletsen megyezhet-e, vagy a 470e -sben már fejlettebb van, csak nem váltottak típuszámot. -
Palika71
őstag
Köszi!
Nem vagyok az a kapkodós típus, mert nem szeretnék semmiképpen megbánni, egy ilyen drága beruházást.
Esetleg hogy szólna az ajánlás, ha később valszeg akasztanék rá egy PS3-at, és az is könnyen elképzelhető, hogy majd PC-ről futtatnék HD filmet a TV-n.
Mivel ez a TV nem fogad PC-ről csak 1024x768-at, ez milyen problémát okozna nekem? -
tothbe
addikt
Azért müködik, de csak bizonyos kombinációkban és csak bizonyos célokra.
Filmezni pl. egy Ati-val lehet rajta egész szépen, söt még akár játszani is bizonyos keretek között, de pl. desktop-nak full nem ajánlott.
Meg sztm azt a hdmi csatit másra is lehet használni nemsokára, kár a pc-hez kötni, ha ott a d-sub.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest